Eşiniz et obur heralde.
ben de seninle aynı durumdayım yeni gelinim ve annemlerden çok uzaktayız.ben de buzluğuma taze fasulyelerei ayıklayıp buzdolabı poşetlerine koydum.kullanımı kolay oluyo.barbunya koydum.domates sosu yapmak yeni geldi aklıma muhtemelen bunu da yapıp koyarım.dereotunu denemiştim buzlukta süper kullanışlı oluyor...
sayende ben de fikirler aldım.teşekkürler kolay gelsin hepimize :)
domatesi soyup doğrayıp haşlıyorsun değil mi bir de ne kadar haşlanıyo tam pişmiyodur heralde ben de denemek istiyorum.bir de turşu yapıcam şimdi kornişon turşu onun tarifine bakıyorumbende annemciğime uzağım maalesef domates kaynatıp kavanozlara koydum pazar günü eşim taze fasulye yemediği için onu çok düşünmüyorum ama misafir için bir kaç pişirimlik yaparım diyorum dereotunu da deneyeceğim :)
Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğra ve tencerenin içinde kavur sıcak sıcak kavanozlara doldur bir gece ters çevirip beklet sızıntı falan yoksa kullanabilirsiniz serin yerde saklamanız gerek ve kapakların yeni olması gerek istersen kavururken içine tuz ve hafif yağ katabilirsiniz yada kavanozların içine az katabilirsiniz katmak zorunda da değilsiniz,Menemen'e ve yemeklere kullanabilirsiniz yine domatesleri rendeleyerek tencerenin içinde kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara katıp bir gece bekletip kullanabilirsiniz.domatesi soyup doğrayıp haşlıyorsun değil mi bir de ne kadar haşlanıyo tam pişmiyodur heralde ben de denemek istiyorum.bir de turşu yapıcam şimdi kornişon turşu onun tarifine bakıyorum
Buzluğa koyup kavurduğun domateslerin tadında değişik olabilir bence istersen bir kavanozlara kullan,ben hiç duymadım çünkü buzluğa konan domatesin tekrardan çıkarılıp konserve yapıldığını.bende önceden soyup doğrayıp buzluğa atmıştım hafta içi yapmıştım bu işlemi hafta sonuda vakit bulunca aldım tencereyi biraz dışarda beklettikten sonra ocağa koydum sanırım tam pişti benimkiler kavanozları yeni almıştım sıcak suyla duruladım kepçe yardımıyla kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatıp ters çevirdim bir gece değil ama 5-6 saat bekletmişimdir yeter diye düşünüp düz çevirdim şimdi mutfak tezgahımda duruyorlar henüz mesaiden kafamı kaldırıp yer yapamadım domatesciklerime
Buzluğa koyup kavurduğun domateslerin tadında değişik olabilir bence istersen bir kavanozlara kullan,ben hiç duymadım çünkü buzluğa konan domatesin tekrardan çıkarılıp konserve yapıldığını.
tamamdır haftaya da bunu yapayım ben.bugün de turşu yaptım :) kornişon salatalığından bir de havuç :)Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğra ve tencerenin içinde kavur sıcak sıcak kavanozlara doldur bir gece ters çevirip beklet sızıntı falan yoksa kullanabilirsiniz serin yerde saklamanız gerek ve kapakların yeni olması gerek istersen kavururken içine tuz ve hafif yağ katabilirsiniz yada kavanozların içine az katabilirsiniz katmak zorunda da değilsiniz,Menemen'e ve yemeklere kullanabilirsiniz yine domatesleri rendeleyerek tencerenin içinde kaynatıp sıcak sıcak kavanozlara katıp bir gece bekletip kullanabilirsiniz.
Turşu bizim burada biraz erken daha,havalar çok sıcak ve nemli Akdeniz de yaşıyorum şimdi yaparsak bozulabilir belki.tamamdır haftaya da bunu yapayım ben.bugün de turşu yaptım :) kornişon salatalığından bir de havuç :)
ben de akdeniz bölgesindeyim turşu yapmanın zamanı mı var kiiTurşu bizim burada biraz erken daha,havalar çok sıcak ve nemli Akdeniz de yaşıyorum şimdi yaparsak bozulabilir belki.
Havalar biraz serinlese iyi olur aslında malum Akdeniz havası aşırı derecede nemli,Eylül'ün 2. Haftası falan olabilir galiba bir nebze olsada serinler.ben de akdeniz bölgesindeyim turşu yapmanın zamanı mı var kiiben hazır turşu suyu aldım kavanoza öyle koydum salatalıklarla beraber.olmaz mı ki
vallahi bilemedim ki o zaman lahana turşusunu dediğin gibi yapayım ben deHavalar biraz serinlese iyi olur aslında malum Akdeniz havası aşırı derecede nemli,Eylül'ün 2. Haftası falan olabilir galiba bir nebze olsada serinler.
arkadaşlar bnde domates suyu koymak istiyorum kavanozlara ama annem köyde uzakta kayınvalidem de bizim uzağımızda bende 4-5 aylık hamileyim gidemem yanlarına evde domates suyunu konserve olarak nasıl yapabilirim açık olarak tarfi edebilimisinz ?
bende taze fasulye koydum dolaba haşlayıp 2 kilo kadar biraz daha alıp koyucam yine fasulye. Bezelyede koydum bezelyenin çıktığı zmnlarda. kurutma demişsiniz ama ben istnbuldayım burda nemden hiç bişi kurumuyor o yüzden kurutma yapamam ama arkadaşın biri karnıyarıklık patlıcan önermiş onu yapabilirim.
Patlıcanla kırmızı biber közlemek ve koymak istiyorum eşimde yardım ederse közleme işine.
şu domates suyu konserveleme işini ayrıntılı tarif edeniniz olursa ondan da istiyorum.
Canım ben domatesleri rendeleyip buzdolabı poşetlerine koyup direk attım buzluğa çıkarınca lezzeti kaybolmuyor bi sıkıntı yaşamadım ama kavanozda yapmak istiyorsan domatesleri rendele sonra kavur bir tık kaynasın ardından sıcak sıcak kavanozlara koy ve kavanozları ters cevr bu sekilde yaparsan buz dolabındada saklamaya gerek kalmıyor hatta bir kısmının içine sivri biber de katabilirsin. Bebişinde hayırlı olsun Allah tamamnına erdirsin :) sevgiler,
bu sene yeni başladı kışlık hazırlıklarıma. 8 kilo menemenlik yaptım pazartesi. dün yine aldım domates bugünde 7 kilodan yaptım. inş sağlıkla afiyetle yeriz
ben şöyle yaptım
domatesle güzelce yıkadım yumurta tipli domateslerden alıorum daha yoğun oluo çünkü.
yeşil yerlerini kesip domatesleri küp patates büyüklüğünde doğradım.
ince kıl biberlerden 1 buçuk kilo güzelce yıkadım ince doğradım.
önce yağda biberleri ölünceye kadar soteledim üstüne domates ve tuz attım arada karıştırarak kavurdum domaestler iyice ölünceye kadar.
sulanıo önce sonra kaşıkla ezdiğinizde sertliği gitmişse güzel eziliosa blendır zamanı geldi blendırla pürüzsüz hale gelinceye kadar çektim biberler kaybolduğu için yarısını soteleyip ayırmıştım. rondodan çekilmiş domatese ayırldıgım biberleri karıitırdım. çünkü içinde yeşil görününce hoşuma gidio. kaynarken temiz ve kuru kavonozlarıma kepçe yardımıyla doldurdum ağzını sıkıca kapattım hemen temiz havlumun üstüne trs çevirdim üstünü örttüm. bi gece böle beklio ertesi gün bakıoruz havluya suyu sızmış olan varmı die su sızan kavonoz tutmamıştır yeni kapakla yeniden kaynatmak gerekir.
detaylı yazdım ilk defa yapıcak olan arkadaşlarım için.
bu arada kabuklar kalmıo rondoyla çekince merak etmeyin.
geçen sene kabuklarını soyup yapmıştım çok yorulmuştum böle kolay oldu. tadıda enfes tencerenin dibini ekmkle sıyırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?