Merhaba,
E
egunal
ve tüm arkadaşlarım, sizlere sorum olacak.Ben de acıbadem maslakta tüp bebek tedavisi yaptırıyorum. Aslında benim doktorum başka bir acıbadem hastanesinde, orada tüp bebek merkezi olmadığı için yumurta toplama, transferr gibi işlemleri maslaktaki merkezde yapıyor. Yani Bülent Hoca ile birlikte çalışıyorlar. Benim 1. denemem dondurulmuş 5. gün embriyolarından 2 tane transfer ile yapıldı. Malesef sonuç negatif oldu ama şuan daha 9 tane dondurulmuş 5. gün embriyom var. Şuan 2. deneme için Lucrin e başladım. Martın 10 u gibi falan transfer olacak kısmetse. Bu defa da denemeye karar verdik ama bu da olmazsa o zaman genetik tanı yaptırmak istiyoruz. Doktorum bunun için dondurulmuş 5. gün embriyolarını kullanamayacağımızı, çünkü bu tanı için 3. gün hücre alınıp tanı yapılması gerektiğini söyledi. Yani bu da olmazsa o zaman silbaştan bir daha yumurta toplama ve tekrar aynı tedavi olacak. Benim mera ettiğim sizlerin CHG lerininz kaçıncı gün embriyosuna yapıldı, 5. gün embriyosuna yapılamaz mı bu tanı? Yani doktoruma güvenim sonsuz aslında ama tekrar o masrafları kaldırmamız biraz güç olacak onun için de emin olmak istiyorum. Bu genetik tanı ile ilgili bildiklerinizi, yapılması gereken adımları anlatabilir isiniz? Yardımınıza ihtiyacım var.