- 30 Ocak 2012
- 503
- 84
- 118
- Konu Sahibi birgunbitecek
Tşk edrim canım cvp içinMerhaba canımm...biz ikinci uygulamamızda çip yöntemini istedik... Daha iyi olduğunu duyduk ama Bülent hoca bizim isteğimize bıraktı kesinlikle yapın demedi. Benim eşimde morfoloji sorunu vardı hem morfolojisi düşük hem de ileri hareketlisi düşüktü. Biz çip için fazladan 1000 tl verdik. Artık herseyi yapmışken bunu da yapalım dedik. İlkinde imsi ile 5. Güne 4 tane gelmişti 2'si 1. Kaliteydi bu denemede 6 tane geldi 5 tanesi donduruldu sonra genetikten 3 tanesi temiz döndü. Şimdi 3 tane Donmuş bebişimiz var.Çip yönteminde insan gözüyle 7000-8000 kat büyütmeden kendi kendine yapay kanallardan geçerek temiz ileri hızlısı olan spermleri ayıklayan bir işlem. Imsi ise 7000-8000 kat büyütülerek yapılıyor ve Acıbadem laboratuarları ile Bülent hocanın ekibi çok iyi bu konuda. Düzgün spermler muhakkak seçilmiştir ama biliyorsun embriyonun iyi olması sadece spermden değil yumurtanın da bir o kadar iyi olması gerekiyor.
1000 tl çok fazla değilmiş keşke bende isteseydim bu yöntemi diyorum
şu an 6 embriyomuz oldu bizimde
3 defa yumurta toplama olacakdı
şu an 2 oldu
Ama eşim maddiyattan dolayı iki yeter diyor
6 tanesinin 2 si A kaliteye yakın 10 hücreli biri orta 10 hücreli 3 ü de orta kalite yine bu son toplananlar bugün tekrar arıyacaklar bakalım hücre sayıları nasıl olacak henüz aramadılar
5. Güne kaç tanesi gider ve genetik testten kaçı gelir bilmiyorum
sizin genetik testlere kaç embriyo gitmişti