acıdan uyuyamıyor annecim (acil):(

Maalesef söz geçiremedik bi hafta ben bi hafta annem bakmak zorunda kaldık düne kadar arada amcamın kızının düğünü oldu gidemedik diye sitem etmişler anneme.Neymiş izin almış da yıllık izin süresi azalmış da bilmem de.. anası geldi de kurtulduk yoksa hasbam ayın sonuna kadar çalışacakmış 10 kasımda doğumu var düşünün..annemin de kolu iki kere alçıya alındı sağolsunlar o haliyle iş yapmaya mecbur kıldılar! nasıl bi vicdan aklım almıyo

Çok geçmiş olsun kırık acısı kötüdür bilirim.
Çocuğa da kim bakarsa baksın, sen mi doğurttun size mi sordular çocuğu yaparken. Bakmak zorunda değilsin izin alıp almaması onların sorunu. Bakıcı tutsunlar, işi bıraksın vs. Ben olsam, bana böyle bakmak zorundaymışım gibi davranan kişilerin çocuğuna bakmam. İçimden gelir, evde boşumdur, canım çocukla ilgilenmek ister bakarım o ayrı. Millete bak ya, ne beyinsizler var.

Öyle ama onların da borçları var gırtlağa kadar kreşe verceklerdi yoksa ikinci bebek de yolda bi de nasıl yapcaz bilmiyorum :/ ne yapacağımı şaşırmış durumdayım hem kızıyorum hem acıyorum
Gırtlağa kadar borcu olan daha ilk çocuk büyümeden ikinci çocuğu yapmaz. Acıma acınacak duruma düşersin.

Normalde anneannesi bakıyodu ama hacca gittiler dönüşte de memlekete derken annemin kolu kırılıp iyileşene kadar çektik bu eziyeti.Şimdi de doğumu yaklaştı.Bana kalsa söyleyecek çok sözüm var da aile büyüğü ağzını açsa bi gözünden perdeyi kaldırıp sıra bana da gelcek de işte..büyükler dururken bana laf düşmez.Hoş söylemedik değil babam dokundurdu ama söylediğine söyleyeceğine bin pişman ettiler iki üç gün daha idare edemiyo musunuz yani bilmem ne.Böyle insana ne desen boş anlamıyo işte menfaatine hizmet edilmesi için her türlü yüzsüzlüğü yapıyolar

Verdiğiniz ağrı kesici ne acaba ? Belki de cok iyi olmayabilir

Canm çok sağol ama o evreyi atlattık çok şükür artık alçısı alındı
Canım kusura bakma ama, karşı taraf bozulmasın, kırılmasın dedikçe omzunuza binmeye devam ederler...

hadsize haddini bildirmek, öksüze don giydirmeye benzer derler.. bir kere haddini bildirseniz bir daha bu kadar yüzsüzlük edemezler bence...

bir hafta ben bir hafta kolu kırık annem baktı dedin ya, sinirlerim zıpladı benim...

daraldım valla.. insanlar kendi torunlarına bakmazken anneniz kardeşinin bebeğine bakıyormuş onca yol gidip.. şimdi kolu kırık evde 3 çocuğu ve eşi var yemek bekleyen temizlik vs.. onlar yardıma koşacaklarına şimdi de size mi göz diktiler.. siz kaç yaşındasınız? çocuk bakabilecek bilginiz durumunuz var mı ki? hangi akrabayı bulsa ona emanet edenlere şaşıyorum.. bebek kaç yaşında? zırt pırt başkasının bakması hiç iyi değil.. çocukları için başkalarını sömürmeyen bi düzen bulsalar keşke.. kadın çalışıyor ise bakıcı tutar, durumu yoksa "istekli" bir anneanne babaanne vs biri bakar.. bütün sülale seferber edilmez zorla.. çok sinir oldum.. bi de 2. yolda.. bi de borç gırtlağa kadar.. maşallah ne diyeyim..

öyle maalesef nefret ettirdiler kendilerinden çocuğu sevmek gelmiyo artık içimden öyle söyleyim.Biraz annem suçlu burda.Çok sessiz kalıyo böylesine anormal bi durumda bile nasıl hakkını savunmuyo anlamıyorum deli oluyorum o susunca biz de o haddi kendimizde bulamıyoruz dayım dediğim insan annemin çocuğu yaşnda nerdeyse 17 yaş küçük.Laftan sözden anlamıyolar ki yüzsüzlük diz boyu bişey söylenmiyo ağzına tıkıyolar lafı.Babamı azarlamış mesela artık hanım gelmese de eşin izin alsa deyince ne var iki gün idare edemiyo musunz diye..ne denir ki

Bi de bana sorun.Anneannesi ikinci çocuğu duyunca madem yedin bi halt kendi başının çaresine bak demiş düşünün.Babası da 6 ay izin veriyolarmış madem iki çocuğuna da bakarsın demiş o da terslemiş tabi nasıl baakayım diye.Kendi anası babası bile tahammül edemiyoken bu duruma bizden sabretmemizi ve paşa paşa bakmamızı bekliyo.Bizim anamız babamız kimseye ısmarlamıyodu bizi . tek başına üç çocuğu birden büyütürken kmseden yardım almadı yarım haliyle.(bacağında platin var annemin) ve kendi kendine yetemeyen bi kadın benim annem.Ev işleriyle ben ilgileniyorum.22 yaşındayım bebek de 4 yaşına yeni girdi.

ve zaten bilenler bilir benm psikoljik durumum da hiç iç açıcı değil ve bakmak yetmiyo tahammülü aşacak şeyler söylüyo.Afedersiniz çişini yaptı mı ? rengi kıvamı nasıldı? hani ishal ya da kabız olmuştur gibilerinden ve çocuğa maskaralık yapmamı bekliyo.Kaçta uyudu kaçta uyandı? nerde yatırdın diyo beşikte diyorum aa terlemez mi bundan sonra bazada yatır.Bazada yatırıyorum ama havalar serinledi artık sen beşikte uyut.Gel de sabret böylesine..Çocuk da çok arsız öyle böyle değil evlere şenlik.Benim sinirlerim zaten harap neye yetişeceğimi şaşırmş durumdayım okulum bile aksıyo bu sebepten

Verin akşam çocuğu ve eşyalarını kusura bakmayın ,bu kırık sakatliga yol açıyor duyup gönderin,ki çok doğru kol kırığı dikkat etmezsen sakat bırakıyor,fizik tedavi gerekiyor.Annen sakat kalsa kimse birgün bakmaz.
Siz bu bebeğin bakımından para mi alıyorsunuz hayırda chp hiç düşünme eşyalarını hazirla

Son yazını okudum da sizin bunlara gebeliginiz mi var.Ne terbiyesizlik saygısızlık bu sizin bakmanızı begenmiyorsa kendi baksın .İnsan utanır bunları demeye ,hediyeler alır gönül alır çocuğuma bakıyorlar diye.
Çevremde parayla toruna bakan bayanlar var.Damat gezip para harcayana kadar ,bakıcıya verene kadar bana versin diyorlar üstelik

çocuğa hiç bi zaman evde bakamadım üç vesayitlik mesafe giderek kendi evlerinde baktık.O kadar uzak ki günü birlik gidip gelemeyeceğin bi yer ve kalmak durumdasın.Keşke evde bakma imkanım olsa hiç bahsini bile açmazdım.Şu özel durumumuzu geçtim insan kişisel bakımı yapamıyo bi duş alamıyosun çocuğun peşinde koşturmaktan.kirli kirli o kadr yol gittiğimi bilirim eve dönüşte..ve ben hiç alışkın değilim 3-4 günde bi duş almaya falan.Anneme herkes soruyo nedense bu soruyu hiç bi zaman para falan almadı.Yengem kendince methiyeler dizer bu hafta sonu gel annene şunu alalım yok sana şunu alayım tırı mırı arkası yok..sanki biz o vaatlere kanıp bakacakmışız gibi düşünüyo.Yeter ki sussun başka ihsan istemez biz iki kuruşa göz dikecek tama edecek insanlar değiliz. biraz sorunlu bi kadın ne dediğini mi unutuyo desem boş vaatlerle kandırmaya mı çalışıyo desem değişik yani hep kendi kendiyle çelişen biri.

siz zaten kendi eviniz de fazla sorumluluk almak durumundasınız.. dayınıza anneniz söyleyecek.. kızım bizim evimize "bize" bakıyor.. genç kızsınız neden akşam vakti kaç vasıta değiştirip geleceksiniz eve her gün.. ne münasebet.. diyecek.. ayrıca kızım çocuk bakamaz bilmez beceremez diyecek.. kafalarına girsin.. konu kardeş de olsa evladımızı ezdiremeyiz kimselere.. benim de 2,5 yaşında kızım var ablama düşün ablama 1 kez bıraktım sadece 1 saat.. hem utanırım hem çocuğu yok bilmez zorlanır, kızım da zorlanır dedim.. bu kadar kolay olmamalı emanet etme işi.. anneniz bunu söylemeli.. eşinin yeğenine gelene kadar başkasını bulacaklar.. hoş ne desek boş ne zaman dediniz üstüne 2. çocuk da geliyor zihniyeti çözmem mümkün değil..

bu gidişle siz evlenip çoluk çocuğa karışana kadar onlar bol bol çocuk yapar borç öder bi yandan da bedava bakıcıları olan siz bol bol çocuk bakarsınız.. "evden kalan vaktim olsa işe girer çalışırım para kazanırım" demeli bunlara.. belki anlarlar..

canım hangi ağrı kesiciyi alıyo annen, belki biraz daha etkisi yüksek bi ilaç tavsiyesi isteseniz doktordan. ben ayağımı kırdığım dönemi doktorumun verdiği ağrı kesici sağolsun baya rahat geçirmiştim. şimdi markasını söylerim ama yasak mı bilmiyorum bi de tabi tavsiyeyle ilaç olmaz belki teyzenin başka ilaçlarıyla beraber alınca dokunur falan.

Çocuk doğdu doğalı dönüşümlü baktık.Başlarda çocuğu tutarken bile imtina ediyodu öyle tutma kalçası çıkar böyle tutma kolu kopar.Ki ben daha 18 yaşndayım o sıra.Ne anlarım çocuk bakmaktan mama yedirmekten.Madem bu kadar üzerine düşüyosun bilen birine baktır -da diyemiyosun tabi :) dediğiniz gibi iş annemde bitiyo ama bu kafayla daha çok ezdirir kendini de bizi de.Yani söyledikleriniz en başında bu kadar taviz vermeden önce söylenecek sözlerdi.Şimdi hiç bi tesiri olmaz.Ne utanırlar ne ders çıkarırlar çirkeflikle karşılık verirler.İnsan kendi yeğenine bakmaktan gocunur mu falan diyerek acıtasyon yapar biliyorum : ) Gerçekten ne desek boş...

Canım çok sağol ama konu eski bi konu :) annem de alçıdan kurtuldu çok şükür

Canım çok sağol ama konu eski bi konu :) annem de alçıdan kurtuldu çok şükür
ay dalgınlık işte dikkat etmemişim pardon. çok sevindim çok çok geçmiş olsun tekrar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…