Açık arayan insan

Alttan alta laf sokuyor ben direk cevap verince eşim ne var bu lafta böyle sivri olma diyor bana. Ama ben öyle sinsi sinsi alttan alta laf söyleyemiyorum. Zaten laf sokacak olsam niye konuşayım diyorum ama ben mesafe koyunca da kötü oluyorum. Gelip gitmiyorum diye bunun da lafını eşime ediyorlar yüzüme de sen bizle pek görüşmüyon diyorlar.

Vallaha bazen kötü olmaktan korkmamak lazim. Insan birinin evine gidince dilsiz, bir gözü kör, ve bir kulak sağır gider. Öyle olmadıktan sonra gitmemek lazım. Ben o kişiye açık açık derdini sorardim

Bu tip bir arkadaşım vardı anneside aynıydı.Birgün evlerine gittim ki haberleri vardı yerler toz saç içinde sanırım evimi bir ay süpürmesem o derece olmaz.Bu manzarayı gördükten ve zamanında dert yandığım konuları olur olmaz her ortamda konuşmaya çalışıp sürekli"moralin mi bozuk canın mı sıkkın dediklerinden" onları hayatımdan çıkardım.Normal değilsiniz sizinle görüşmek istemiyorum dedim ve bitti.

Vallaha bazen kötü olmaktan korkmamak lazim. Insan birinin evine gidince dilsiz, bir gözü kör, ve bir kulak sağır gider. Öyle olmadıktan sonra gitmemek lazım. Ben o kişiye açık açık derdini sorardim
Aynen öyle iki hoş sohbet edip zamanı güzel değerlendiremedikten sona keşke hiç gelmese

Bu tip bir arkadaşım vardı anneside aynıydı.Birgün evlerine gittim ki haberleri vardı yerler toz saç içinde sanırım evimi bir ay süpürmesem o derece olmaz.Bu manzarayı gördükten ve zamanında dert yandığım konuları olur olmaz her ortamda konuşmaya çalışıp sürekli"moralin mi bozuk canın mı sıkkın dediklerinden" onları hayatımdan çıkardım.Normal değilsiniz sizinle görüşmek istemiyorum dedim ve bitti.
Beni eleştiren insan da öyle ben kimsenin evine ikramına bakmam temizliğine de laf etmem evine bir iki kere biz yarım saate geleceğiz diye gittik çok şey görmeme rağmen asla lafını etmedim.

Beni eleştiren insan da öyle ben kimsenin evine ikramına bakmam temizliğine de laf etmem evine bir iki kere biz yarım saate geleceğiz diye gittik çok şey görmeme rağmen asla lafını etmedim.
Akrabalık derecesi nedir bilmem ama telefonda konuşmak başka ortamda görüşmek daha iyi olabilir sizin için el değil sonuçta.

Merhabalar sevgili üyeler, benim evime gelip sürekli neresi pis diye didik didik eden bir akraba var. Mesela geldiklerinde 2 çeşit ya da 3 çeşit pasta börek koyarım. Bir gelişinde önüne 2 çeşit koydum diye ay sadece bu ikisi mi var demişti. Böyle laf sokmalar alışık olmadığım ve art niyetli düşünmediğim için ilk zamanlar dert etmiyordum. Ama baktım ki her ne zaman evime gelse bir saç telim yastığa düşmüşse havaya kaldırıp sallar bak bu burada kalmış diye ben de ne diyeceğimi şaşırırım o anda. Mesela bir bahaneyle tüm odaları gezer. Mesela cam da küçük pis bir yer görsün ya da balkon veya etrafta buraları silmek için çeşme de hortum da var ama der. Artık cevap vermek istiyorum ama nedense cevaplar hep sonradan aklıma geliyor ben sustuğum için de her şeye laf eder oldu. Siz bu ve benzeri durumlarda ne cabap veriyorsunuz. Sizin de böyle durumlarınız oldu mu hadi sohbet edelim. Böyle dediğinde siz ne derdiniz mesela.
Almayın bence evinize hep bir bahane uydurun

Back
X