Acil cevap verirseniz ona göre davranacagım

arkadaşlar erkek kuzenimin çocuğu oldu, altın aldım. Bu akşam için sözleştik, birazdan gidiyorum. Teyzem nerden duyduysa duymuş, altın takacakmışsın bana ver dedi. Çocuğa takma deri. Teyzem babaanne oluyor, yani kv olarak bana ver sesi. Çünkü benim çocuğuma kuzenim değil de teyzem taktığı için ona vermeliymişim. Annem öyle dedi. Yarım saat sonra oradayım. Ne yapayım. Altını teyzeme gizlice verince eli boş gitmiş olurum. Ayrıca bir hediye veya tatlı falan mı alayım. Gelenekçi değilim asla , pek sevmem ama böyle işlerden anlamadığım için soruyorum
yok canım bebeğe tak teyzenmi doğurdu sanki bebeği bence altını gizlice kuzenine ver ;)

Gerçekten çok ilginç bir uygulama, biz de böyle bir gelenek yok o yüzden garipsedim, sadece arkadaşım olan ve kan bağım olmayan bir tanıdığım doğduğunda kızıma bilezik takmıştı, karşılıksızdır böyle şeyler, ben de mesela kız bebeklere ilk küpesi benden deyip küpe götürürüm, bunun adı hediyeleşmedir.
Keza kızım doğduğunda altın takmak isteyen akrabalar kızıma taktı, ki onların çocuklarına ben hiçbirşey takmadım, zamanında annemler altın götürmüşler ama kime götürüldü kime götürülmedi bilmem, annem bana bunlar benim hakkım ben takmıştım demedi.
Konuyu kapatabilir misiniz? Gerçekten bu işlerle yüzleşmekten dolayı fazlasıyla moralim bozuldu :(

Back
X