Acil cevap verirseniz ona göre davranacagım

Ya evlilikleriyle ne alaka. Asıl tutup bebeğe versem daha kötü olacak belki.. teyzeme olan borcu vermemiş gibi olacakmışım. Annem teyzeme İrem altın takacak demiş, teyzem de bana versin demiş. Ani olmasaydı bebek için alışveriş yapardım. Gitmeden yarım saat önce arayıp söyledi teyzem
Bırakan altınları ne yapacağına bebeğin anne ve babası karar verseydi. Hediye aldığınız şey borç olmaz zaten bu düşünce yanlış. Borç olarak görüyorsanız bebeğe aldım demeyin.

Tamam haklısınız ama diyelim ki maddi imkanlar elvermedi, siz de teyzenizin torununa altın alamadınız, teyzeniz kapınıza gelip Fulya bugünkü kapalı çarşı altın fiyatlarına göre bana 233 lira 50 kuruş borçlu musun diyecekti mesela?
Bence özür dilerim ama aileniz veya bulunduğunuz yerde adı gelenek diye size dayatılan şey aslında gelenek değil, sizleri öyle avutup elinizden hakkınız olanı alıyorlar.
Haklısınız şimdi diyorum ki keşke teyzem benim çocuğuma hiç altın falan takmasaydı, ben de istediğim gibi yapardım

İşyerlerinde de yaparlar ya bunu, birine bisey alınır para toplanır bakkal defteri gibide liste hazırlanır,çünkü kişi bilsin hmmm ayşe bana 20 tl katmış ben de onum biseyi olursa bu kadar takayım, hediyeyle birlikte böyle bi liste gelmişti bana,oglumu görmeye gelmişti isyerindekiler bakmadan attım

Gelenekten anlayan benim bile ağzım açık kaldı . Usul gereğince teyzeniz size taktiysa anneniz gidip takacakti sizin hediyenize karşılık olarakta gelin dediğiniz sizin bir sonraki dogumunuzda yada çocuğunuzun sunnetinizde çocuğunuza takacakti . teyzeniz tamamen usul değilde kendi ceplerini dusunmus

Teyzenin davranışı iğrenç. Tiksiniyorum böylr çıkarcı insanlardan. Kendimi doğurmuşta altın bekliyor. Umuyorum bebeğe takmışsınızdır

Ay hic sorma. Bunu bana yapam kendi annem olsa bile kiyameti koparirdim inan bana. Nasil benim yavruma gelen hediyeyi aliyor. Hangi hakla?

Hala borc diyor. Yapacak sey cok basit o zaman teyze takma o altini bebegime. Borcun altina girmek istemiyorum demekdi. Bebege kiyafet alsaydi teyze nolacakti? Bu durumda bebek görmeye giderken o zaman teyzeye kiyafet mi alinacakti? Yada parasi mi verilecekti teyzeye?

Umarim gelin susup otturan biri degildir kv den söke sök alir o altini. Ay bana dert oldu resmen.
Senin bebeğine gelen hediye evet ama diyelim ki kuzenin senin bebeğine altın aldı, bir yıl sonra da onun çocuğj oldu. Siz ne yapacaksınız. O size altın taktığı için altın almayacak mısınız??

Gelenekten anlayan benim bile ağzım açık kaldı . Usul gereğince teyzeniz size taktiysa anneniz gidip takacakti sizin hediyenize karşılık olarakta gelin dediğiniz sizin bir sonraki dogumunuzda yada çocuğunuzun sunnetinizde çocuğunuza takacakti . teyzeniz tamamen usul değilde kendi ceplerini dusunmus
Neden benim çocuğuma takılan altınları tek tek annem terine yapacak ki. Mantık buymuş arkadaşlar. Altını kim aldıysa ona geri dönüyor

Geçen bir gelin vardı Kv altını almış giysiyi getirmiş diye konu açan

Böyle insanlar var mıymış demiştik çokmuş öğrendik

Annem başka şehirde bebeğim oldu diye bir sürü altın gelmiş getirdi verdi şimdi bebeği olanlara o takıyor benden istemiyor

Teyzenize sen mi doğurdun altın bebeğe takılır sen anneme değil bana verdin diyebilmeniz lazımdı

Altınla hediye olmuyor işte, bu yüzdendir ki herkes not alıyor, hatta kamera kaydıyla takip ediyorlar kim ne takmış
Gerçekten çok ilginç bir uygulama, biz de böyle bir gelenek yok o yüzden garipsedim, sadece arkadaşım olan ve kan bağım olmayan bir tanıdığım doğduğunda kızıma bilezik takmıştı, karşılıksızdır böyle şeyler, ben de mesela kız bebeklere ilk küpesi benden deyip küpe götürürüm, bunun adı hediyeleşmedir.
Keza kızım doğduğunda altın takmak isteyen akrabalar kızıma taktı, ki onların çocuklarına ben hiçbirşey takmadım, zamanında annemler altın götürmüşler ama kime götürüldü kime götürülmedi bilmem, annem bana bunlar benim hakkım ben takmıştım demedi.

Haklısınız şimdi diyorum ki keşke teyzem benim çocuğuma hiç altın falan takmasaydı, ben de istediğim gibi yapardım
Bakın teyzeniz sizin çocuğunuza altın taktıysa dizin anneniz de onun torununa altın taktı ödeşildi.kuzenler artık birbirine ne takarsa gönlünden ne geçerse onu alır götürür

Aman kimse kimsenin bebeğine altın filan almasın bence. Klasik zıbın olayından sıkılan alsın jumbo boy bir paket bebek bezi hayrına. Altın maltın ne gereksiz işler.

Neden benim çocuğuma takılan altınları tek tek annem terine yapacak ki. Mantık buymuş arkadaşlar. Altını kim aldıysa ona geri dönüyor
Sizin çocuğunuza takılan altını aileniz ödemiyor. Aile büyükleri olarak üzerine düşeni yapıyor. Anneniz size altın takıldığı için altın takmıyor, bacısının torununa takıyor.

Senin bebeğine gelen hediye evet ama diyelim ki kuzenin senin bebeğine altın aldı, bir yıl sonra da onun çocuğj oldu. Siz ne yapacaksınız. O size altın taktığı için altın almayacak mısınız??

Ben yakin aileme zaten hep altin takarim. Durumum varsa takarim hatta yanina baska bi hediye daha alirim. Yoksa durumum alabilecegim neyse onu alirim. Ben daha annemin evinde bekarken teyzemin ogluna sünnetinde altin yolladim. Teyzem benim kizima bi elbise aldi 15 tl ye. Cokda tatliydi üzerinden cikarmadik yaz boyu diyebilirim. Simdi o kuzenim evlense durumum olsa ona yine altin takarim. Ama durr bu durumda ben sana sünnetinde takmistim ama karsiligi gelmedi diye üzerine iliklenmis bi altini almam daha mantikli size göre dimi.....

Arkadaşlar burada gelenek işleri hala var. O sizin dediğiniz hediye Yok MAALESEF. Bir de adı ödünç.. bir sen ona, o sana. Teyzem de benim çocuğumun ileride benim torunuma taksın diye almış zaten.. bunu. Adı hediye olmadı o yüzden..
ayrıcaaa, benim düğünümde eşime gelen altınların hepsini kv aldı, çünkü zamanında o yapmış. Annem o altınlarda senin hakkın yok dedi ben de zaten ses etmedim. Meraklı değilim çünkü. Maalesef adı borç. Bunun hediye değil.. ben normalde de asla boş gitmem. Bir dahaki sefere yine bir dahaki sefere yine hediye alarak gidiyoruz. Sorun o değil ama bu gelenekçi zihniyeti düşünürseniz anlayabilirsiniz düştüğüm durumu
Nerede yasiyorsunuz siz merak ettim?
Burada gelenek isleri var hala demissiniz de ben hic duymadim boyle bi gekenek

Back
X