- 28 Ekim 2017
- 203
- 185
- 33
- Konu Sahibi Fulya irem2311
sizin de çocuğunuz olsa önümüzdeki yıllarda, bu hanım altınını kime verecek bu durumda?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Teyzeniz geline vermeyecekse ne anlami kaldi o hediyenin. Eliniz bos gitmis goruneceksiniz. Bu hic hos degil bence.arkadaşlar erkek kuzenimin çocuğu oldu, altın aldım. Bu akşam için sözleştik, birazdan gidiyorum. Teyzem nerden duyduysa duymuş, altın takacakmışsın bana ver dedi. Çocuğa takma deri. Teyzem babaanne oluyor, yani kv olarak bana ver sesi. Çünkü benim çocuğuma kuzenim değil de teyzem taktığı için ona vermeliymişim. Annem öyle dedi. Yarım saat sonra oradayım. Ne yapayım. Altını teyzeme gizlice verince eli boş gitmiş olurum. Ayrıca bir hediye veya tatlı falan mı alayım. Gelenekçi değilim asla , pek sevmem ama böyle işlerden anlamadığım için soruyorum
Nasil bakicaksiniz siz o insanlarin yüzüne birdaha? Emin olun sizin alacaginiz bir tuluma yada bir takima ihtiyaclari yoktur. Ama o altini biriktirip ilerde egitimine kullanabilirlerdi. Ben o bebegin ailesi olsam asla ve asla bidaha sizinle görüsmezdim. Danisikli dövüs gibi cikar altini kv ver..... ne demeye bebek görmeye gittiniz? Eminim o altin yüzünden o evde bugün kavga cikacak... yani ben olsam oracikta kiyameto koparirdim..... umarim gelin birde yemek hazirlayip zahmete girmemistir sizin icin. Gercekden rezilligin daniskasi....
Ya evet öyle oluyor. Maalesef gelenekler aynen böyle. Benim çocuğuma takılan bir borç oluyor ve sonra ben de onu aynen iade ediyorum. Asıl yapmazsam kınanıyorum falan filan..Teyzen sana borç vermiş sen de geri ödemişsin gibi olmuş. Yani elin boş gitmişsin.
Ya evlilikleriyle ne alaka. Asıl tutup bebeğe versem daha kötü olacak belki.. teyzeme olan borcu vermemiş gibi olacakmışım. Annem teyzeme İrem altın takacak demiş, teyzem de bana versin demiş. Ani olmasaydı bebek için alışveriş yapardım. Gitmeden yarım saat önce arayıp söyledi teyzemBir daha kuzenine gitme bence gelinin yerinde olsam bir daha evime kabul etmem resmen evliliklerine dinamit koydun. Teyzem paragöz değil diyorsun da baya baya paragözmüş
Evet ama kuzenimin bütün masrafları teyzem gile ait. Herşeylerini onlar karşılıyor..Bebek sahibi olmuş,masrafları eskiye nazaran 2’ye katlanmış bir çifte destek olmak yerine o altını kendine teslim etmenizi isteyen teyzeye alkış.
250 liralık bir altınla kimse zengin de olmaz fakir de düşmez lakin insanların bu gibi durumlarda sergiledikleri tavır onların karakterini gösterir.
Bana bir şey vermeyecek. Beklemicem çünkü. Ben kuzenime değil teyzeme borcumu Ödemiş olmuşumsizin de çocuğunuz olsa önümüzdeki yıllarda, bu hanım altınını kime verecek bu durumda?
İlk görüş gibi oldu, o yüzden tatlı aldım. Başka bir gün bebeğe ve annesine hediye alacagımTeyzeniz geline vermeyecekse ne anlami kaldi o hediyenin. Eliniz bos gitmis goruneceksiniz. Bu hic hos degil bence.
Kuzeniniz çalışmıyor mu ?Evet ama kuzenimin bütün masrafları teyzem gile ait. Herşeylerini onlar karşılıyor..
Çocuğun rızkı evet yine onun rızkı. Çünkü bütün masrafları teyzemizle ait çünküÇok çirkin teyzenizin yaptığı. Altın çocuğa takılır ama teyzeniz size takarken çocuk niyetiyle değil ilerde o da bana verecek düşüncesi ile takmış demek ki. Çocuğun rıskıdır o. Yanlış yapmışsınız.