Acil cevap verirseniz ona göre davranacagım

Ya İnan’ın ben de üzüldüm böyle bir şey yapmak zorunda kaldığım için. Birazdan anneme patlıcam önce teyzeme altın takacagımı haber verdiği için.. ama anneye ve bebeğe ayrı ayrı hediye alacağım. Çünkü kendimi çok kötü hissettim. Ama gelenek işlerinden anlayan varsa tahmin eder, mecbur bıraktılar. Bu kez teyzeme ayrıca borç ödemem gerekecekti.
Allah aşkına borç deyip durmasanız keşke,
Borç değil, HEDİYE!
borc diye veren hiç vermesin şeklinde pankart yazılır yakinda, bu konular çoğalmaya basladi kk da.

Öyle bi gelenek yok!
Dügünde taki nasil geline damata takiliyorsa bebek görmede de bebege takiliyor. Bu kadar net bu kadar basit! Allahdan paragöz degilmis texze
Canım maalesef düğünlerde de bu işler böyle dönmeye başladı.
Anneler topluyor parayi artık.

Sırf şu ödünç muhabbeti yüzünden bebeğim olursa altın taktırmayı düşünmüyorum kimseye.Nasıl yaparım bilmiyorum ama taktırmıcam adımı deliye koyup.Lohusa diye hoş görürler zaten. :bicak::bicak:

Diğer türlü kimin ne taktığının çetelesini tutup onun doğumunda ben de ona aynısını takmayı unutursam vay halime demek ki.En doğrusu altınları kabul etmemek.

Allah aşkına borç deyip durmasanız keşke,
Borç değil, HEDİYE!
borc diye veren hiç vermesin şeklinde pankart yazılır yakinda, bu konular çoğalmaya basladi kk da.

Canım maalesef düğünlerde de bu işler böyle dönmeye başladı.
Anneler topluyor parayi artık.

Hadi parayi alir masraflara karsi aldilar diyelim ama altini kiyamet koparir yine vermezdim.

kimseye vermezdim.belli ki bir ortam yapılacak sizin üzerinizden olmasın
bir daha ki sefere kıyafet vs alın onu götürün

arkadaşlar erkek kuzenimin çocuğu oldu, altın aldım. Bu akşam için sözleştik, birazdan gidiyorum. Teyzem nerden duyduysa duymuş, altın takacakmışsın bana ver dedi. Çocuğa takma deri. Teyzem babaanne oluyor, yani kv olarak bana ver sesi. Çünkü benim çocuğuma kuzenim değil de teyzem taktığı için ona vermeliymişim. Annem öyle dedi. Yarım saat sonra oradayım. Ne yapayım. Altını teyzeme gizlice verince eli boş gitmiş olurum. Ayrıca bir hediye veya tatlı falan mı alayım. Gelenekçi değilim asla , pek sevmem ama böyle işlerden anlamadığım için soruyorum
Bebeğe takılır altın
Teyze haberleri var aktın takacağımdan ayıp olur de verme teyzeye

Insanların düğün yapmasının esas amacı evlendiklerini duyurmaktır. Takılan hersey de gelin ile damada yeni bir yuva kurdukları icin yardımdır.

Bebek doğduğunda da takılan hersey tıpkı alınan kıyafetler gibi olacak masraflar icin aileye yardımdır.

Bizim geleneklerimiz aslında çok güzel fakat teyzeniz gibi ac gözlü insanlar yüzünden çirkinleşti. Siz de bu tip insanlardan olan teyzenize uyarak o gelinin gözünde malesef kötü bir ımaj çizdiniz.

Teyzeye bak yahu. Yegeninin bebegine altini borc diye mi takmis ki simdi geri istiyor? Terbiyesiz kadin. Siz o altini bebege takin. Ama teyzenize de bir altin alip verin. Verirken de "Borc olarak takmissin o yuzden geri getirdim." deyin. Belki yuzu kizarir diycem ama hic sanmiyorum.

Ne yaptınız bilmiyorum ama sizin yerinizde olsam altini takmaz bolca hediye alir giderdim. Bebege de taksaniz teyze o altinin ustune yatacak gibi...
Teyzeme de bana altin takarken karsiligini bekledigini bilsem kabul etmezdim, ben onu hediye sanmistim derdim.

Annemiz ne taktı bebeğe? Sizin borcu o odeseydi aynı konumda olan biri olarak?

İlla ki karşılık kafasında iseniz kuzeniniz bebeğinize ne aldiysa onu alsaydiniz.

Ayrıca ben bir kişiyim teyzemin 4 çocuğunun her doğumuna altın mı getireceğim :))

Ben de anlamıyorum sanırım bu işlerden.
Karşılık kafasını bırakın imkanınız dahilinde içinizden ne geliyorsa onu yapın.

Burada anneniz uyaniklik yapı gibi geliyor bir dahakine karıstırmayın

Düğünde takılan altınlar gelinindir, doğumda takılan altınlar bebeğindir.
Altın içten gelerek alınan bir hediyedir, bir teyze, yenge, kayınvalide, anne, amca, dayı, yeğen, kuzen altın taktığında eline liste yapıp Ayşe'ye, Hasan'a, teyzemin torununa çeyrek, kardeşime, amcama, görümceme bilezik taktım, çeyreğe çeyrek, bileziğe bilezik gelmezse bugünkü altın fiyatı üzerinden bana şu kadar borçlular diyemez, altın hediye etmenin mantığına ters.

Ya İnan’ın ben de üzüldüm böyle bir şey yapmak zorunda kaldığım için. Birazdan anneme patlıcam önce teyzeme altın takacagımı haber verdiği için.. ama anneye ve bebeğe ayrı ayrı hediye alacağım. Çünkü kendimi çok kötü hissettim. Ama gelenek işlerinden anlayan varsa tahmin eder, mecbur bıraktılar. Bu kez teyzeme ayrıca borç ödemem gerekecekti.

Konu başlığınız neydi? Yapılan yorumlar neydi? Siz ne yaptınız? Bizde hemen yorum yaptık :)
Gelenek iş mi bilemiyorum ama anlarım.. Annem herkesin düğününe gider, takı takar, düğünümüzde gelip bize takarlar.. Toplayıp anama vermem.. Yine ben evlenmeden, anamın yanındayken, annem gidip kuzenimin çocuğuna takarsa, yine benim için takar.. Onlarda benim bebeğime getirirler..
İşte düğünde sıkıntı çıkaran mantık bu mantık.. Ben taktım şimdi senin düğününde takılanlar bana.. Çok yanlış..

Borcsa annen odeyecekti bu isin borcu olmaz ayrica.
Cocuklari olmasaydi ne yapacaktiniz.

Öyle bi gelenek yok!
Dügünde taki nasil geline damata takiliyorsa bebek görmede de bebege takiliyor. Bu kadar net bu kadar basit! Allahdan paragöz degilmis texze
Arkadaşlar burada gelenek işleri hala var. O sizin dediğiniz hediye Yok MAALESEF. Bir de adı ödünç.. bir sen ona, o sana. Teyzem de benim çocuğumun ileride benim torunuma taksın diye almış zaten.. bunu. Adı hediye olmadı o yüzden..
ayrıcaaa, benim düğünümde eşime gelen altınların hepsini kv aldı, çünkü zamanında o yapmış. Annem o altınlarda senin hakkın yok dedi ben de zaten ses etmedim. Meraklı değilim çünkü. Maalesef adı borç. Bunun hediye değil.. ben normalde de asla boş gitmem. Bir dahaki sefere yine bir dahaki sefere yine hediye alarak gidiyoruz. Sorun o değil ama bu gelenekçi zihniyeti düşünürseniz anlayabilirsiniz düştüğüm durumu

Back
X