acil fikirlerinize ihtiyacım var :(

lazkizi34

sudem
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2011
6.143
9
106
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, size danışmak istediğim bir konu var. Tüm görüşlerinize açığım.

Ben 24 yaşındayım. İstanbulda annem ve kardeşimle yaşıyorum babamdan 7 yıldır ayrıyız. Muhasebe bürosunda çalışıyorum. Ve aldığım maaşın tamamını anneme veriyorum annem bana 150 tl aylık harçlık veriyor. Kendide Tekstilde çalışıyor ve kirayı dayımlar karşılıyor babam olmadığı için.

Sorunum şu annem her defasında paranın yetmediğini söylüyor eve yaklaşık 3000 tl giriyor ama kenarda para yok. Ben ve kardeşim bu durumdan rahatsızız. Giyim yok kuşam yok aman onu almayın bunu almayın açılmayın. Cimrilik mi değil mi bilmiyorum. Anneme sorarsanız fakiriz. Kenarda para olması gerekırken para yok. Kardeşim hem okula hem dershaneye gidiyo yanına yol parasıyla birlikte 5 tl veriyo. Para olmasa tamam diyeceğim ama var. Kardeşim ve ben bu duruma çok üzülüyoruz.ayrıca evlenmeme karşı kardeşin okulu bitirir öyle ancak evlenirsin diyo yada evleneceğin kişi bizede bakmak zorunda diyo yoksa hakkım helal değil diyor.

Dün bi karar verdım ve konuştum dedim ki maaşı dırek bankaya yatırcam faturalar otomatik ödemede direk çeksın alışverişlerde karttan yapılıyo oda direk çekilir. Yani tüm giderler maaşımdan karşılansın senın aldığın maaş da biriktirelim yada ne istersen öyle yapalım diyince kavga çıktı evi terk edeceğini, ne o eve bakmak zormu geldi reis mi olmak istiyorsun, ben paramı kaçırıyorum gibi cumleler kurdu. Sizce ben ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kişi işi kendinden bilirmiş demek ki kendisi para kaçırıyo, kirayıda dayın veriyosa para az değil yani, dediğinde çok mantıklı annen biraz geçimsiz biri anlaşılan

Anneniz pek iyi niyetli değil gibi geldi.
Kiranızı dayılarınız, karşılıyormuş.
3000 TL az para değil ve çoğu eve o para girmiyor bile..
Bilhissa kavga çıkartması, kötü düşüncelerimi tetikledi. Eğer kaçacak bir durumu olmasaydı, al bakalım kolaysa sen ev idare et deyip size yüklerdi sorumluluğu, anlayın diye.
Kavga çıkartması işler istediği gibi gitmediği içindir, bence.
Günahını almak istemem, anneniz, siz daha iyi bilirsiniz tabiki ama ben sizin düşüncenizi mantıklı buldum.

Kişi işi kendinden bilirmiş demek ki kendisi para kaçırıyo, kirayıda dayın veriyosa para az değil yani, dediğinde çok mantıklı annen biraz geçimsiz biri anlaşılan

malesef öyle :( annemı sevıyorum ama bu huyu beni deli ediyor. kirayı dayım veriyo kira hariç ele geçen 3000 e yakın ama para yok diyip ağlıyo malesef ortada para yok

Anneniz pek iyi niyetli değil gibi geldi.
Kiranızı dayılarınız, karşılıyormuş.
3000 TL az para değil ve çoğu eve o para girmiyor bile..
Bilhissa kavga çıkartması, kötü düşüncelerimi tetikledi. Eğer kaçacak bir durumu olmasaydı, al bakalım kolaysa sen ev idare et deyip size yüklerdi sorumluluğu, anlayın diye.
Kavga çıkartması işler istediği gibi gitmediği içindir, bence.
Günahını almak istemem, anneniz, siz daha iyi bilirsiniz tabiki ama ben sizin düşüncenizi mantıklı buldum.

bende günahını almak istemıyorum ama birine para veriyor hissine kapılıyorum böyle olunca

söylediğin çok mantıklı, ki senin yerinde başkası olsa anne yarın bigün bende evlenicem para biriktircem diyip maaşını vermeyedebilirdi ya da bi kısmını verirdi 150 tl'ye talim etmezdi, şunu dese anlarım siz gençsiniz çok harcarsınız ben para biriktiriyorum ilerde çeyiziniz ya da kötü günümüz için, ama annen yok diyomuş fakiriz diyomuş

söylediğin çok mantıklı, ki senin yerinde başkası olsa anne yarın bigün bende evlenicem para biriktircem diyip maaşını vermeyedebilirdi ya da bi kısmını verirdi 150 tl'ye talim etmezdi, şunu dese anlarım siz gençsiniz çok harcarsınız ben para biriktiriyorum ilerde çeyiziniz ya da kötü günümüz için, ama annen yok diyomuş fakiriz diyomuş

emin olun 4 yıllık ilişkim var annem yüzünden evlenemiyoruz. 150 tl ile ben aylık neyi karşılayabilirim. Bende evlenmek istiyorum yuvam olsun istiyorum. Kardeşimide okutayım diyorum ama izin vermıyor bize bakmak zorundasın diyor.

evlenirsen de kocan bakmak zorunda dediğini okuyana kadar , zor durumlar için ilerisi için paramı biriktiriyor acaba diye düşünmüştüm ama öyle değil sanırım yada öyleyse de paraya biraz düşkün gibi bence , peki annenin emeklilik durumu varmı en azından şimdi olmasa da ileride , fikrim de senin kendi söylediğini uygulaman ve para düzeni yapman hatta ayırabiliyorsan annenden ayrı da kendin için ufak tefek para biriktirmen çünkü ileride evlenicek olursan annenden bir yardım gelmiycek gibi en azından kıyıda köşede biraz paran olsun ki eş adayın mahçup olmayasın

emin olun 4 yıllık ilişkim var annem yüzünden evlenemiyoruz. 150 tl ile ben aylık neyi karşılayabilirim. Bende evlenmek istiyorum yuvam olsun istiyorum. Kardeşimide okutayım diyorum ama izin vermıyor bize bakmak zorundasın diyor.

sen niye zorunda olasın babanız nafaka vs vermiyomu destek olmuyomu hayret bişey al işte anneye bak süngüye davran

dedigin çok mantikli kirayi dayin ödüyosa faturalara mi 3000tl yetmiyo?? Bence artmasi lazim. Biraz da siz yonetin bakalim artiyo mu artmiyo mu anneniz de gorur boylece... Ama tahminimce 7yılda kenarda baya bi birikmisinizin olmasi ve annenizin bunu sizden gizliyor olabilecegi yonunde...

evlenirsen de kocan bakmak zorunda dediğini okuyana kadar , zor durumlar için ilerisi için paramı biriktiriyor acaba diye düşünmüştüm ama öyle değil sanırım yada öyleyse de paraya biraz düşkün gibi bence , peki annenin emeklilik durumu varmı en azından şimdi olmasa da ileride , fikrim de senin kendi söylediğini uygulaman ve para düzeni yapman hatta ayırabiliyorsan annenden ayrı da kendin için ufak tefek para biriktirmen çünkü ileride evlenicek olursan annenden bir yardım gelmiycek gibi en azından kıyıda köşede biraz paran olsun ki eş adayın mahçup olmayasın

Annemin dedemden emekliliği var dedem vefat ettiği için yetim aylığı alıyor. Annem para canlısı biri olsada yok diyor. Kenarda ne kadar var diyorum. para yok diyor. Anne harcamıyoruz nereye gidiyor diyorum. ses yok. ben nasıl evlenıcem diyorum. seni alıcak adam böyle kabul etsin diyor.

babamla ayda yılda bir görüşüyoruz. Annem 7 yıldır hiç görüşmedi. Bize hiç faydası yok. içki kumar ile bitiriyo kendisini.

dava açın nafaka talep edin en azından kardeşin için parası var ki kumar oynuyo, hakkını ara yoksa ilerde çok sıkıntı çekersin, burda ne konular gördük

Belki dedim geleceğiniz için biriktiriyordur diye düşündüm. Gelecek için düşünüyorsa, siz gerekli gerkesiz istemeyin diye gizli yapıyordur?
Yani yarın bir gün evleneceğiniz zaman, kıyıda ki paraları çıkaracak olablir mi?
Ama son söyledikleri bencilce..Evlenemzsin, eşin bakmak zorunda falan :26:
Şahsen ben annem bile olsa kendi aldığım maaşı sıkıntı çekmeyecek şekilde veririm.yazık değil mi o kardeşlerine

Annemin dedemden emekliliği var dedem vefat ettiği için yetim aylığı alıyor. Annem para canlısı biri olsada yok diyor. Kenarda ne kadar var diyorum. para yok diyor. Anne harcamıyoruz nereye gidiyor diyorum. ses yok. ben nasıl evlenıcem diyorum. seni alıcak adam böyle kabul etsin diyor.

o adamlar bugün kabulümsün der yarın başına kakar insanın, geçen konu vardı burda kızın ailesi damatlık alamamış kızda alamıcaz diyince eş adayı bilmem ne kadarlık gelinlik istemeyi biliyosun ama gibilerinden bi cümle kurmuş, işin içine hesap girince sevgilin demese ailesi bişey der

dedigin çok mantikli kirayi dayin ödüyosa faturalara mi 3000tl yetmiyo?? Bence artmasi lazim. Biraz da siz yonetin bakalim artiyo mu artmiyo mu anneniz de gorur boylece... Ama tahminimce 7yılda kenarda baya bi birikmisinizin olmasi ve annenizin bunu sizden gizliyor olabilecegi yonunde...

bir hesap yapıyoruz aylık kenara yüksek bir miktar para artıyo ama annem bi ay su kadar para var derken diğer ay para yok çok açıldık diyor. nasıl açıldık ne aldık diyorum. market alışverişi işte göze gözükmüyo diyor.

nafaka vermıyor zaten çalışmayı sevmıyor arkadaşlarından geçiniyor. yani kendıne bile hayrı yok babamın.

anneden de babadan da gülmedim desene :(
canım o zaman sen kendine güveneceksin şu hayatta kenara para koyacaksın annene rest çek maaşının bi kısmını ver hepsini değil

o zaman yapıcak pek bişi yok madem kiranız karşılanıyor kendi çalışıyor iyi kötü eline para geçiyor , o zaman sen bildiğini yapıcan duruma göre bazı giderleri üstlenip geri kalan rakamı da kendine ayırmaktan başka çaren yok annen de ne kadar söylenirse söylensin yatırım diycen bişey diycen zamanla alışıcak belki de alışamıycak ama bunu yapman gerek , sen kötü bişi yapmıyosun ki gezmeye tozmaya yda havaya atmıyosun parayı vijdan azabı duyma bence bunun için ,

Back
X