acil fikirlerinize ihtiyacım var :(

dershane parasınıda dayım yazdırırken kendi ödedi zaten canım dayımların durumu iyi olduğu için yardım ediyorlar aylık 700 tl yolluyorlar 450 tl kira 250 de bize kalıyo düşün yani.

ay yok artık annenin emekli maaşı ve ayrı şuan çalışarak aldığı maaşı var bide annene söyleyecek söz bulamıyorum ne yapıyor bu kadar parayı hayret. dersane parası bile dayından helal olsun o dayıya

Arkadaşlar yorumlarınızın hepsini şimdi tek tek okudum geç cevap verdiğim için özür dilerim hafta sonu giremedim. kararımı verdim ve annemlede konuştum. artık maaşım bankaya yatıcak ve tüm giderler banka üzerinden hesabımdan çekilecek. kardeşimin annemın ve evin tüm masrafları dahil. annemın emekli maaşı ve normal maaşıda kendınde kalıcak. yine kabul etmedi olmaz öyle bana güvenmıyormusun çocukmuyum ben diye kavga etti ne halin varsa gör dedi. Ama ben kararımdan dönmeyeceğim. Para nereye gidiyor bilmiyorum. Hayatında biri var mı yokmu bilmiyorum. Olsada karşı çıkmam oda insan sonuçta yalnız kalmak istemıyor olabılır ama benımle paylaşmasını isterim doğrusu. Artık neler olucak bekleyip göreceğim. Bir arkadaş evlenme ne olacak demiş. ben evlenmek için heveslenmedim ki yanlış anlamışsın canım. ben gerekirse hiç evlenmem bakarım onlara ama sorun para varken yok gibi yaşanması. Herkeze desteğinden dolayı çok teşekkür ederim.

canım, bence belli bir miktar birikim yaptıktan sonra evlenebilirsin, sakıncası yok.
evliliği elbette bir kaçış olarak görmemelisin ama, kafanda birçok yönden anlaşabileceğin biri ise arkadaşın, evliliği annenin yüzünden geciktirmeye hiç gerek yok.
annelik hakkı çok kutsal elbette ama bu şartlarda annenin sana hakkını helal etmeme gibi bir lüksü yok. sen fazlasıyla fedakarsın. umarım güzel niyetinin karşılığını fazlasıyla alırsın, işlerin hep güzel gider, yolun açık olsun inş.
gelinin, damadın karşı tarafın ailesine bakma gibi bir zorunluluğu kesinlikle yok, evlat sadece anne babasından sorumlu. eşinden böyle bir şey beklemeye hakkı yok. şu an annenin 2 maaşı var bir de, sen vermesen bile seni sorumlu tutamaz, kira olmadıktan sonra aldığı para ona fazlasıyla yeter diye düşünüyorum.
kiranız 450 tl ise, çok pahalı bir semtte de yaşamıyorsunuz sanırım. annenin sözlerine kanma, mantığınla davran. sen zatan vicdanlı birisin, anneni zorda bırakmazsın. ihtiyacı olursa desteklersin gibime geliyor. burada parayı sever şekilde annen davranıyor. sen kararlı ol ve anneni de kırmamaya çalış. annenin kırılacağı varsa, bırak tavrını koysun ama hatasını kendi de anlar bence.
orta yolu bulacağınıza inanıyorum.

Son düzenleme:
ben senin yazdığından rahatsız olmadım fakat senin gibi düşünen insanlardan rahatsızlık duyuyorum ben anneme harcadığım paradan bahsetmıyorum. Eğer çatacak yer arıyorsanız burası değil. farkındaysan konumu okumamışsınız bile tüm görüşlerinize açığım yazdım. Neyse beni anlayan herkez anladı zaten bi tek sen böyle yorum yaptığına göre sorun bende değil.

Anneni kötülemediğim ve eleştirmediğim için sorun bende sanırım haklısın.

Kizma ama annen acgozlu bir kadin gibi geldi bana. Eve o kadar para girmese, muhtac olsa anlarim ama.. ne o oyle o bana baksin, bu bana baksin. hic sevmem baskalarinin sirtindan gecinen, baskasina yuk olan insanlari. hele ki durumu yerindeyken.
cok sinir bozucu bir durum, ben olsam resti cekerdim herhalde. huylu huyundan vazgecmez demisler, zamanla ne degisecek? hic. sanki birden basinizdan para yagacak degil ya, durum ayni olur. kavga dovus ona verecegm paraya ben karar verirdim sanirim, evliligi de planlardim. oyle uzaktan konusmasi da kolay ama ne bileyim, zor bir durum.

ay yok artık annenin emekli maaşı ve ayrı şuan çalışarak aldığı maaşı var bide annene söyleyecek söz bulamıyorum ne yapıyor bu kadar parayı hayret. dersane parası bile dayından helal olsun o dayıya

Dayımdan Allah razı olsun hiç desteğini esirgemez ama annemin böyle yaptığını bilse eminim vermez.

canım, bence belli bir miktar birikim yaptıktan sonra evlenebilirsin, sakıncası yok.
evliliği elbette bir kaçış olarak görmemelisin ama, kafanda birçok yönden anlaşabileceğin biri ise arkadaşın, evliliği annenin yüzünden geciktirmeye hiç gerek yok.
annelik hakkı çok kutsal elbette ama bu şartlarda annenin sana hakkını helal etmeme gibi bir lüksü yok. sen fazlasıyla fedakarsın. umarım güzel niyetinin karşılığını fazlasıyla alırsın, işlerin hep güzel gider, yolun açık olsun inş.
gelinin, damadın karşı tarafın ailesine bakma gibi bir zorunluluğu kesinlikle yok, evlat sadece anne babasından sorumlu. eşinden böyle bir şey beklemeye hakkı yok. şu an annenin 2 maaşı var bir de, sen vermesen bile seni sorumlu tutamaz, kira olmadıktan sonra aldığı para ona fazlasıyla yeter diye düşünüyorum.
kiranız 450 tl ise, çok pahalı bir semtte de yaşamıyorsunuz sanırım. annenin sözlerine kanma, mantığınla davran. sen zatan vicdanlı birisin, anneni zorda bırakmazsın. ihtiyacı olursa desteklersin gibime geliyor. burada parayı sever şekilde annen davranıyor. sen kararlı ol ve anneni de kırmamaya çalış. annenin kırılacağı varsa, bırak tavrını koysun ama hatasını kendi de anlar bence.
orta yolu bulacağınıza inanıyorum.

canım iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Ben annem için her fedakarlığı yapmaya hazırım. ne olursa olsun annemide kardeşimide aç açıkta asla bırakmam zaten. İnşallah anlar da huzurlu bir şekilde devam ederiz.

Kizma ama annen acgozlu bir kadin gibi geldi bana. Eve o kadar para girmese, muhtac olsa anlarim ama.. ne o oyle o bana baksin, bu bana baksin. hic sevmem baskalarinin sirtindan gecinen, baskasina yuk olan insanlari. hele ki durumu yerindeyken.
cok sinir bozucu bir durum, ben olsam resti cekerdim herhalde. huylu huyundan vazgecmez demisler, zamanla ne degisecek? hic. sanki birden basinizdan para yagacak degil ya, durum ayni olur. kavga dovus ona verecegm paraya ben karar verirdim sanirim, evliligi de planlardim. oyle uzaktan konusmasi da kolay ama ne bileyim, zor bir durum.

evet canım gerçekten çok zor bir durum ama ben üstesinden geleceğim sizinde desteğinizle çok teşekkürler.

su ana kadar okudugum en ilginç konulardan biri.yanlıs anlama seni kınamıyorum.ama sasırdım annenin tutumuna.ortada tuhaf bi durum var.biz babamızı kaybettik.annem abim ve erkek kardeşimle oturuyor.ne bulsa onu yiyor.eline üç kurus para gecse eve harcamaya calısıyor.abime vermeye calısıyor. bi geliride yok ne yazıkki. sizin annenizse sizin elinizden alıp yeminler ederek kenarda para yok diyor.sastım kaldım bu duruma.arkadasların bazıları anne kutsaldır falan filan demiş.elbette kutsaldır ama suda bi gercek.pembe gözlüklerin bazen cıkması gerek.
ben annenizin sizi hiç düşündügünü sanmıyorum üzülerek söylüyorum.

su ana kadar okudugum en ilginç konulardan biri.yanlıs anlama seni kınamıyorum.ama sasırdım annenin tutumuna.ortada tuhaf bi durum var.biz babamızı kaybettik.annem abim ve erkek kardeşimle oturuyor.ne bulsa onu yiyor.eline üç kurus para gecse eve harcamaya calısıyor.abime vermeye calısıyor. bi geliride yok ne yazıkki. sizin annenizse sizin elinizden alıp yeminler ederek kenarda para yok diyor.sastım kaldım bu duruma.arkadasların bazıları anne kutsaldır falan filan demiş.elbette kutsaldır ama suda bi gercek.pembe gözlüklerin bazen cıkması gerek.
ben annenizin sizi hiç düşündügünü sanmıyorum üzülerek söylüyorum.

dediğini gibi Anneler her zaman kutsaldır. Ve hiç bir evlat annesinin kötülüğünü istemes ben annemi kötülemek için yazmadım içim rahatlasın destek alayım diye yazmıştım. Anladığınız için teşekkür ederim.

dediğini gibi Anneler her zaman kutsaldır. Ve hiç bir evlat annesinin kötülüğünü istemes ben annemi kötülemek için yazmadım içim rahatlasın destek alayım diye yazmıştım. Anladığınız için teşekkür ederim.

rica ederim.mesele suki anneniz sizi karsısına alıp kızım böle böle diye anlatmalı.kenara koyuyorum dese mesela.neden kafanızda soru işaretleri olusmasına müsaade ediyor?güvensizlik ve süphe uyandırıyor.anne evlat arasında para muhabbetinin bu noktada rahatsız edici bi durumu var ama sen annenin elinden para kacıran bi insan değilsin.hakkın larak kardeşinin ve senin geleceğinizin ne durumda oldugunu bilmek istiyorsun.

arkadaşlar merhaba, size danışmak istediğim bir konu var. Tüm görüşlerinize açığım.

Ben 24 yaşındayım. Istanbulda annem ve kardeşimle yaşıyorum babamdan 7 yıldır ayrıyız. Muhasebe bürosunda çalışıyorum. Ve aldığım maaşın tamamını anneme veriyorum annem bana 150 tl aylık harçlık veriyor. Kendide tekstilde çalışıyor ve kirayı dayımlar karşılıyor babam olmadığı için.

Sorunum şu annem her defasında paranın yetmediğini söylüyor eve yaklaşık 3000 tl giriyor ama kenarda para yok. Ben ve kardeşim bu durumdan rahatsızız. Giyim yok kuşam yok aman onu almayın bunu almayın açılmayın. Cimrilik mi değil mi bilmiyorum. Anneme sorarsanız fakiriz. Kenarda para olması gerekırken para yok. Kardeşim hem okula hem dershaneye gidiyo yanına yol parasıyla birlikte 5 tl veriyo. Para olmasa tamam diyeceğim ama var. Kardeşim ve ben bu duruma çok üzülüyoruz.ayrıca evlenmeme karşı kardeşin okulu bitirir öyle ancak evlenirsin diyo yada evleneceğin kişi bizede bakmak zorunda diyo yoksa hakkım helal değil diyor.

Dün bi karar verdım ve konuştum dedim ki maaşı dırek bankaya yatırcam faturalar otomatik ödemede direk çeksın alışverişlerde karttan yapılıyo oda direk çekilir. Yani tüm giderler maaşımdan karşılansın senın aldığın maaş da biriktirelim yada ne istersen öyle yapalım diyince kavga çıktı evi terk edeceğini, ne o eve bakmak zormu geldi reis mi olmak istiyorsun, ben paramı kaçırıyorum gibi cumleler kurdu. Sizce ben ne yapmalıyım?

bence susman hata olmuş sen eğer o bu cümleleri kurarken senin daha da üste cıkıp bunun sebeplerini onu kırmadan anlatman ikna için çabalaman gerek.ne kadar haklıda olsan sakın unutma ama sonuçta o bir anne ne olursa olsun sakın onuda üzme

bence susman hata olmuş sen eğer o bu cümleleri kurarken senin daha da üste cıkıp bunun sebeplerini onu kırmadan anlatman ikna için çabalaman gerek.ne kadar haklıda olsan sakın unutma ama sonuçta o bir anne ne olursa olsun sakın onuda üzme

annemin üzülmesine bende dayanamam o yüzden hep sakin bir şekilde konuşuyorum.

Back
X