Acil!!!Kabin memurluğu

amelie poulain

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
922
1.916
113
30
Herkese merhaba,

Bugün düşük maliyetli hava taşımacılığı yapan özel bir havayolu firmasından mülakatımın olumlu geçtiği haberini aldım ve yarın beni bilgilendirme toplantısına çağırıyorlar.

Ancak yarın aynı zamanda Dubai merkezli maaşı dolgun bir havayolu firmasının "open day" kapsamında mülakatına da gitmeyi düşünüyordum. Açıkçası düşük bütçeli havayolunun mülakatından bu kadar hızlı cevap alacağımı bilmiyordum. Şimdi ise kafam karıştı yarın hangisine gideyim. Open day için sabahtan orada olmam gerekiyor ne zaman biter bilemiyorum 15000 tl maaş verecekmiş büyük ihtimalle çok kalabalık olacak.

Daha önce kendi alanımda yaptığım 2 3 uyduruk ve başarısız staj dışında herhangi bir iş deneyimim yok. Kabin memurluğu desen onda hiç tecrübem yok. Üniden mezun olduğum alanda bir daha çalışmak istemiyorum.

Ben bu kadar tecrübesizken yarın o büyük şirketin open day ine tabiki tecrübeli çok dişli rakiplerim gelecek.Onların arasından sıyrılabilme ihtimalim ne kadar olabilir ki?

Ayrıca Ocak 2018 te mezun oldum ve şu ana kadar kayda değer bir iş yapmadım 2 aylık sevmediğim bir staj dışında.

Eğer o büyük fırmaya giremezsem de ortada kalmış gibi olacağım. Ancak küçük firmada ise çok bir maaş da almayacağım burası kesin.

Türkiye'nin işsizlik durumunu zaten biliyoruz.

Ve ben şu an yaşadığım hayattan çok sıkıldım artık hayatımda bir hareket olsun insan içine gireyim istiyorum.

Düşük maliyetli havayolunun toplantısı yarın 12.30 da ve öbür Dubaili şirketin mülakat günü saat 09.00 da başlıyor.

Kafam çok karışık napayım ben şimdi? Bir fikir verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Merhabalar,kabin memurluğuna hazırlanan biri olarak çok fazla araştırma yaptım o yüzden size şunları söyleyebilirim.
Mülakat saatinde sıraya göre alıyorlar sanırsam ya isim ya da soy isim sırasına göre alınıyor ve maalesef genelde sabah gidenler öğlene doğru öğlen gidenler akşama doğru çıkıyor eğer direk elenmezseniz.
Fakat şansınızı deneyin. Düşük maaşlı dediğiniz şirketi özelden yazar mısınız ? Merak ettim.
Yüksek maaşlı olana muhakkak gidin en azından tecrübe olur o atmosferi görmüş olursunuz. Belki de şans ve başarı sizden yana olur ve elemeleri tamamlarsınız.

Bahsettiğiniz şirketi anladım. Kabin memuru arkadaşlarımdan hep duyduğum şey kabin memurluğunun çok zor olduğu, Türkiye'de emeklerinin karşılığını veren tek şirketin THY olduğu. Diğer firmalarda kesinlikle yapılmaz diyorlar. Hele 3500e falan asla yapılacak iş değil. Diğer bahsettiğiniz şirket de çok çok iyi bu arada, o dönem Türkiye'de yoktu o yüzden adı sayılmıyordu. Bence öbür işi riske atmaya değer ancak siz bilirsiniz.

Saat 9 da maaşı dolgun yere gidin belli mi olur belki öň sıralarda sizi alırlar ve digerine yetişirsiniz.
Ama illa Bi tercih yapman gerekirse 12.30 dakine gitmeni tavsiye ederim. En azından garanti edebileceğin bir iş. Orada tecrube edinip iler ki yıllarda calısma kosullar sana daha çok uyacak bir iş bulabilirsin :)

O iyi sirkete giremezsem resmen evde kalıcam ama bu riski var. Bu tur şirketler her yıl geliyor acaba birkac yil tecrube edinip sonra basvursam olmaz mi?

İngilizcem iyi IELTS Academic overall 7azıcık da rusça biliyorum su an kursuna gidiyorum.
Konuşman nasıl aksanın falan sözlü mülakat olur
Boyun kilon güzel bir kız mısın fizik çok önemli
Emirates te gerçekten çok seçiciler
Çok az Türk alıyorlar .bunu bil.ben olsam riske atmam .eski bir kabin memuruyum.düşük bütçeli hava yolu yorar evet ama orda kesin geçersin mülakatı

Çok kotü bir aksanım yok ama çok iyi de değil konuşmamdan turk olduğum gayet anlaşılır. Emirates de mi geçerim?

Ne zamandır işsizsin bilmiyorum ama daha once bunu yasamis biri olarak söyleyeyim. "Hayatta gecirdigin en kötu gunler hangileriydi?" diye sorarsan , "işsiz kaldigim günlerdi" derdim. Bu yüzden asla göze alamıyorum issizligi . Allah aratmasin

Bu yüzden yerinde olsam sabah sıraya girerim, sıra gelmezse diğer tarafa geçerim. Sıra gelirse ne ala şansımı denemiş olurum

2018 den beri tecrübem yok demissin, bahsettigin dolgun ücretli yerin seni kabul edeceğini pek sanmiyorum. Muhtemelen yarın çok güçlü rakipler olacak etrafta

Şu zamana kadar başarı ve şans hiç benden yana olmadı. Since 94...

Çok kotü bir aksanım yok ama çok iyi de değil konuşmamdan turk olduğum gayet anlaşılır. Emirates de mi geçerim?
Hayır çok zor sen bilirsin ama
Amerikalı gibi İngilizcen yoksa almaz
Konuşma çok önemli
Bence diğerine git deneyim kazan sonra THY ye geçersin deneyimli olarak

Şu zamana kadar başarı ve şans hiç benden yana olmadı. Since 94...

Yaşın gençmiş :). 3900 fena bir maas degil baslangic icin.

Allah yolunu açık etsin. Zamanla gönlüne gore bir iş bulursun inşallah .Azıcık sabret bakalim, tepeyi gormeden önce biraz yamaçlarda gezinmek iyidir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…