Acil Lütfen Yardım Edin ! :/

Bu lisete için çok teşekkür ederim gerçekten :) Umarım ben de oğlunuz gibi kilo verip istediğim kiloya kavuşabilirim :)

Tavsiyeniz için teşekkür ederim öncelikle Zaten ben protein diyeti çilek diyetei vb. şeyler yapmayı dşünmüyorum. Sadece gelişimimi engellemeyecek neler yememeliyim diye fikirlere ihtiyacım var .

Canım beyaz un, pirinç, patates ve şeker zaten gelişimin için hiç gerekli olmayan şeyler. Bunları kes, akşam 7 den sonra da yeme, yaşın gencecik hemen forma girersin sen.

bir kere paketli olan hiçbir şeyi yeme. kalorisi az da görünse bisküviden, cipsten, çikolatadan uzak dur.

çikolata istersen süte kakao karıştır biraz, isteğini bu şekilde tatmin et. ya da illa da istersen kakao oranı %70 olan çikolatalardan yiyebilirsin ama gofret vb. şeylerden uzak durmaya çalış.

canın abur cubur çekerse en fazla bir avuç kuru yemiş ye, canın tatlı çekerse meyve ye.

mümkün olduğunda düzenli ye. mesela 9'da kahvaltı etmiş ol, 1'de öğlen yemeği, 3 gibi meyve-sebze gibi sağlıklı atıştırmalık, 6 gibi de akşam yemeğini yemeye çalış.

çayı, kahveyi şekerli içiyorsan ya şekersiz içmeyi dene ya da şekersiz içemiyorsan bunları içmeyi bırak. şeker zaten her türlü sağlıksız bir şey.

bol bol su iç.

kahvaltıda doyana kadar salatalık, domates, zeytin, peynir, yumurta ye 1-2 dilim ekmekle. reçel, yağ, salam, sosis vb. yeme.

beyaz ekmek yeme. tam buğday, çavdar, kepek ekmeklerini tercih et.

kızartılmış her türlü yemek, patates, makarna, pilav mümkün olduğu kadar yeme eğer çok seviyorsan öğlen ye. akşamları yerken yakamazsın enerjisini.

akşam et ya da sebze yemeğiyle 1 dilim ekmek, salata, yoğurt ye doyana kadar.

her öğünde masada salata ve yoğurt olsun. hem sağlıklı, hem de doyurucu olur.

11 gibi yatıyorsan en geç 7'de akşam yemeğini yemiş ol. gece atıştırması yapma.

havalar çok soğumadan yürüyüşe çık, en az yarım saatlik. aynı tempoda, hızlı hızlı yürü.

evde de basit egzersizler yapabilirsin, karın ve bacak hareketleri. terden sırılsıklam olana kadar dans et.

en önemlisi de bunları severek yap, yaşam tarzın haline getir. diyet, zayıflama planı değil beslenme tarzı demektir.
zayıf olmaktan çok sağlıklı olmayı hedefle. ne kadar dikkatli beslenirsen geleceğine o kadar yatırım yapacağını unutma.

Canım beyaz un, pirinç, patates ve şeker zaten gelişimin için hiç gerekli olmayan şeyler. Bunları kes, akşam 7 den sonra da yeme, yaşın gencecik hemen forma girersin sen.
Böyle motive edici sözler duydukça daha da hırslı oluyorum Ben de artık 3 beyazdan kesin olarak uzak durmaya karar verdim ..

Canim, sana kilo aldiran seyleri yazmissin. Onlari yemeyi biraktigin anda kilolarin gidecek. Ekstra bir sey yapman gerekmiyor.

Bu önerileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim :) Bu günden itibaren tüm söylediklerini artık yaşam tarzım haline getirmeye çalışıcam :) Zaman ayırıp yazdığınız için çook teşekkürler :)

Abur cubur tüketme. Şeker, tuz, ve unlu şeyleri azalt, hatta yapabilirsen zamanla tamamen bırak. En önemlisi gündelik yaşamına hareket kat spor yaparak. Başlangıçta her gün bir saat kadar dans et mesela. Bünyen harekete alışınca düzenli olarak spor yapmaya başla. Şok diyetler falan uygulama çünkü gelişim çağındasın, gelişimin durmasın ya da olumsuz yönde ilerlemesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…