• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım arkadaşlar çok kötüyüm

Inşallah çok sağolun ama atlattiktan sonrada insanın yakasını bırakmıyor ki bu hastalık depresyon çok beter bir hastalikmis hayattan kopardı beni hayatı seven neşeli bir insandim ben iki aydır her sabah yine mi uyandım Allahım al canımı diye yalvardim işte bu yüzden bir daha yaşama korkusu düşüncesi bile korkunç geliyor çünkü birdahakine bu kadar güçlü olamayabilirim

Güzelim bak: illaha tekrarlayacak diye net birsey yok. Söyle birsey var: tekrar gelebilir. Mesela ayni romatizmam gibi. Bugün iyi olup yarin kalktigimda bi yerim yine iltihap ile tutulmus olabilir. Rabbim bilir ben bilemem. Ama: Ben elimden geleni yapiyorum. Olumsuz düsüncülerden, insanlardan,durumlardan uzak duruyorum. Bir cok insani hayatimdan bu yüzden sildim. Ben umutu kaybetmemeye gayret ettim. Sende gayret et. Bu hastaligi yenmek tek senin elinde. Doktorlar bu konuda yardimci olabilir. Ilaclar destekleyebilir. Ama önemli olan senin istegin

Son düzenleme:
Arkadaslar depresyon tedavisi gordugumu daha önce yazmıştım baya bir kişiyle konuştum bu hastalıkla ilgili konuşmaz olaydım bir tanemi iyi yorum olmaz kime sorsam depresyonun daha şiddetli tekrarladigini başka hastalığa cevirdigini alzehemiere sebep olduğunu ve bir süre sonra ilaclarinda fayda etmediğini söylediler çok kötüyüm arkadaşlar daha 28 yaşındayım ve geleceğimi hiç iyi görmüyorum hala ağır depresyon tedavisi görüyorum gücüm kalmadı arkadaslar

İnsanlar bilmedikleri konuda yorum yapmaya bayılırlar. Antidepresanlara karşı zaten çok kötü bir önyargı var. Bir paikolojik sorunun varsa onu tedavi ettirmelisin ama insanlar bunu delilik olarak görüyor,ilaç kullanmayı reddediyor.. tedavi olduğun sürece birşey olmaz ama tedavini yarıda bırakırsan tabi ki daha kötü olma ihtimalin yüksek. O yüzden ilaçlarını düzenli kullan ve zamanla düzeldiğini göreceksin. 28 gaşında ben de bir depresyon geçirdim yaklaşık 1 sene kadar tedavi sürecim oldu,şuan gayet iyiyim.
Tekrarlaması da senin elinde,tekrarlamaması da senin elinde.

Sizinle böyle olumsuz konuşan insanlar sizin iyiliğinizi düşünmez. Ne kötü insanlar var ya...siz bakmayın onlara..tabiki iyileşirsiniz. Bende depresyon ve anksiyete tedavisi gördüm. Gayet de iyi geldi. Kuşlar gibi hafifledim. Kötü kabuslar görmekten uyuyamıyordum..mutsuzdum. çok şükür 14 yıl oldu, tedaviden bu yana tekrarlama dı. Ama ilaçlarımı düzenli içtim. Hatta tedavi bittiğinde ben doktordan uzatmasını rica ettim. Bir süre daha kullandıktan sonra yavaşca bıraktım. Beni yeniden yapılandır dı diyebilirim.

İnsanlar bilmedikleri konuda yorum yapmaya bayılırlar. Antidepresanlara karşı zaten çok kötü bir önyargı var. Bir paikolojik sorunun varsa onu tedavi ettirmelisin ama insanlar bunu delilik olarak görüyor,ilaç kullanmayı reddediyor.. tedavi olduğun sürece birşey olmaz ama tedavini yarıda bırakırsan tabi ki daha kötü olma ihtimalin yüksek. O yüzden ilaçlarını düzenli kullan ve zamanla düzeldiğini göreceksin. 28 gaşında ben de bir depresyon geçirdim yaklaşık 1 sene kadar tedavi sürecim oldu,şuan gayet iyiyim.
Tekrarlaması da senin elinde,tekrarlamaması da senin elinde.
Gercektenmi ama benim ağır depresyon o yüzden çok korkuyorum aynı şeyleri tekrar yaşamaktan çok korkunç şeyler yaşadım hergün ölmek istedim hergün daha tam olarak iyilesemedim ama çok korkunç bir hastalık bu birde bu yazılan yorumlar mahfetti beni tüm umudum bitti

Güzelim bak: illaha tekrarlayacak diye net birsey yok. Söyle birsey var: tekrar gelebilir. Mesela ayni romatizmam gibi. Bugün iyi olup yarin kalktigimda bi yerim yine iltihap ile tutulmus olabilir. Rabbim bilir ben bilemem. Ama: Ben elimden geleni yapiyorum. Olumsuz düsüncülerden, insanlardan,durumlardan uzak duruyorum. Bir cok insani hayatimdan bu yüzden sildim. Ben umutu kaybetmemeye gayret ettim. Sende gayret et. Bu hastaligi yenmek tek senin elinde. Doktorlar bu konuda yardimci olabilir. Ilaclar destekleyebilir. Ama önemli olan senin istegin
Tabi doğru soyluyorsunuz ama bu hastalığın tekrarladigi
Ablacım doktor ne derse o
Burda türlü türlü insan var hiçbirinin tıpla alakası yok
Geçende burda sağlıkla konu açan birine de yazdım buraya sağlıkla ilgili konu açmayın millet yalan yanlış şeyler yazıyor hasta değilsen bile ölüm döşeğine düşüveriyorsun!!!

Bunu doktorumda söylüyor tekrarlar diyor bilimsel olarakta tekrarlayan bir hastalık tamam ama ben aynı şeyleri bir daha yasarsam nasıl kaldiririm diye yiyip bitirdim kendimi zaten belki iyi bir yorum yazan olur dedim dahada agirlastigini soyleyenler ilacın fayda etmediğini intihara götürdüğü nu söyleyenler perişan oldum nefes zor arıyorum üzüntüden

Arkadaslar depresyon tedavisi gordugumu daha önce yazmıştım baya bir kişiyle konuştum bu hastalıkla ilgili konuşmaz olaydım bir tanemi iyi yorum olmaz kime sorsam depresyonun daha şiddetli tekrarladigini başka hastalığa cevirdigini alzehemiere sebep olduğunu ve bir süre sonra ilaclarinda fayda etmediğini söylediler çok kötüyüm arkadaşlar daha 28 yaşındayım ve geleceğimi hiç iyi görmüyorum hala ağır depresyon tedavisi görüyorum gücüm kalmadı arkadaslar

Alzheimer mı... allah aşkına depresyonda olan birine bu derece korkutmak nedir? Alzheimer başlı başına farklı bi psikolojik rahatsızlık sizin depresyonunuzla ne alakası olabilir. Mantıklı olun. Sizinki atlatılmayacak bişey değil üzülmeyin. Benim 3 arkadaşımdan 2 si depresyon ve obsesif kompulsif tedavisi gördü hala görüyolarda ilaçlarını alıyolar yani ben tedavi görmesemde yer yer bana da oluyor bu durum. Mesela şu an ben de kötü durumdayım erkek arkadaşımla ayrılıkdık ve böyle zamanlarda kontrolü kaybeden takıntıları artan biriyim mutsuzlukla kafam doluyken yanlış şeylere müsaitim ama üstesinden geleceğimi söylüyorum kendime motive ediyorum. İnsan dediğiniz şey her şeye alışıyor insanlar anne baba kaybediyor alışıyor ne yazık ki yapımızda bu var. Kontrol edebilceğinizi düşünüyorum gençsiniz ama bi türlü yapamıyorum diyosanız bi psikoloğa danışın eminimki çok rahatlayacaksınız... hayatın tadını çıkarın...

herkese sorup araştırmayı nasıl başardınız ben de tedavi gördüm bir yıl sonra herşeyin bitip gittiginin farkındayım
siz beyninizi kapatmışsınız sadece kötüyü kabul ediyor dogru olanın başarısılıklar olduguna inanıyorsunuz.

Alzheimer mı... allah aşkına depresyonda olan birine bu derece korkutmak nedir? Alzheimer başlı başına farklı bi psikolojik rahatsızlık sizin depresyonunuzla ne alakası olabilir. Mantıklı olun. Sizinki atlatılmayacak bişey değil üzülmeyin. Benim 3 arkadaşımdan 2 si depresyon ve obsesif kompulsif tedavisi gördü hala görüyolarda ilaçlarını alıyolar yani ben tedavi görmesemde yer yer bana da oluyor bu durum. Mesela şu an ben de kötü durumdayım erkek arkadaşımla ayrılıkdık ve böyle zamanlarda kontrolü kaybeden takıntıları artan biriyim mutsuzlukla kafam doluyken yanlış şeylere müsaitim ama üstesinden geleceğimi söylüyorum kendime motive ediyorum. İnsan dediğiniz şey her şeye alışıyor insanlar anne baba kaybediyor alışıyor ne yazık ki yapımızda bu var. Kontrol edebilceğinizi düşünüyorum gençsiniz ama bi türlü yapamıyorum diyosanız bi psikoloğa danışın eminimki çok rahatlayacaksınız... hayatın tadını çıkarın...
Ilac kullanıyorum iki aydır iyilesemedim major depresyon çünkü benim ama bu yorumlardan sonra iyi olsam ne olacakki diyorum nasıl olsa ilaçları bırakınca hastalık daha ağır şekilde geri dönecek belki ilaclarda fayda etmeyecek gittikce daha kötü olucam yorumların hepsi bu yondeyse diyorum demekki bu hastalık boyle
herkese sorup araştırmayı nasıl başardınız ben de tedavi gördüm bir yıl sonra herşeyin bitip gittiginin farkındayım
siz beyninizi kapatmışsınız sadece kötüyü kabul ediyor dogru olanın başarısılıklar olduguna inanıyorsunuz.

Ilac kullanıyorum iki aydır iyilesemedim major depresyon çünkü benim ama bu yorumlardan sonra iyi olsam ne olacakki diyorum nasıl olsa ilaçları bırakınca hastalık daha ağır şekilde geri dönecek belki ilaclarda fayda etmeyecek gittikce daha kötü olucam yorumların hepsi bu yondeyse diyorum demekki bu hastalık boyle

Özel olmayacaksa sormak istiyorum. Hayatınızı bu kadar karartacak sarsıcı bir şey mi yaşadınız? Yoksa bu kendiliğinden mi gelişti. Yani yanlış anlamayın sonuçta bu tıbbi bi rahatsızlık ve hiçbir sebep olmadan da olabilcek bi durum. O yüzden sordum size ona göre öneri vermem daha iyi olur sanırım..

doktorunuzdan daha mı iyi biliyor bu herkes dediginiz bir kaç kişi...
eger bu inancı kırmazsanız siz kaybedersiniz...
ilaç kullanmaya devam edebilirsiniz de ne var bunda.
siz şeker tansiyon gb kronik hastalıgı olan insanların ömür bolu ilaç kullanmasını da kabul edemezsiniz.
ilaç hastalıgı bitirmesede ilerlemesini
daha fazla tahrip etmesini engeller
unutmayın hastalıgından sürekli şikayet eden insanların yanında kimse kalıp dinlemiyor bile

o kişileri hayatından uzaklaştır.
ben de depresyon tedavisi gördüm. ama ilaçlar benim karaciğerime zarar verince aniden kestik. hani derle ya aniden kesilmez diye . ben de ondan çok korkuyordum. maşallah şimdi gayet iyiyim. hiçbir sıkıntım yok. biraz kendine güven.

Türkiye nin yarısından çoğu depresyonda zaten, alzheimer ile de alakası yok, saçmalamışlar.
Dr unuzun söylediklerinin yanında bazı kitaplar da okumanızı tavsiye ederim. Okuyanlar beğeniyordu, iyi hissetmek adında bir kitap yazarı david burns tu sanırım.

Ben iyilestigimde ilacari kullanmiyordum bile. Ilaclari cok kötü zamanimda doktor ayakta kaliyim diye yazmisti. Sonra dozunu azaltarak biraktirdi tekrar. Asil tedavi süreci ilac olmadan basardim. Yani ilaci biraksam hayatim biter düsüncesinden önce bir kurtulun. Önemli olan doktorun ilaci verdigi zamanlarda onlari düzenli almak ve kendi kafaniza göre birakmamak. Aniden birakmak yan etkiler yapiyor unutmayin. Depresyonu 2011 de atlatmaya basladim. Ondan bu yana tekrarlanmadi hic. Icinizi karartmayin. Bende senelerce abtidepresan kullanan insanlar taniyorum. Hic biri kendini öldürmedi

Benim umudum hiç yoktu iyi olacağıma dair bu hastalığı yaşayıp iyi olan birileri vardır belki bana da umut olur diye sormuştum ama daha beter oldum zaten hastalığın tekrarlamasindan o korkunç günleri tekrar yasamaktan ölesiye korkuyorum birde bu yorumlar en çokta ilacı bıraktığın an daha kötü şekilde tekrarliyor demeleri mahfetti beni

Back
X