acil yardım! kayınvalidemler geliyoooor :)

:) konu başlığına çok güldüm yangın çıkmış gibi :) işe evini güzelce dipli köşeli temizlemekle başla izin günnde hemen bunu yap. Gelmelerine 1-2 gün kala 3-4 çeşit yemek yap at dolaba bu kadar yani fazla kasmana gerek yok bence

Dip köşe sıkıca bir temizlik pencereler halıları silme de dahil Nevresimler ve genel kullanılan havlularda kısa devreli makineden geçirilmeliBen olsam buzluğa tatlı tuzlu kurabiye yapar atardım sigara böreği buzluk böreği 2 çeşit poğaça koyardım. Köfte sıkar poşetler atardım en azından yemek yanına ya da çay yanına çıkarmanıza yardımcı olur diğerlerini zaten yaparsınız kayınvalidenizde yardımcı olur

Aynen sutlac konusunda katiliorum arkasima.
Bende firinda sutlac yaparim her zaman yormuyor hem

Maşallahhh benim hamaratli kuzum

sigara böreğim var :)

milföy yapcam :)
halılar yıkamadan yeni geliyor

köfte derken çay yanına nasıl canım ?

çalışıyorsunuz. yakınlarda ev işi börek poğaça yapan yer yok mu. alın geçin. uğraşmayın. şimdiki ev hanımları bile öyle yapıyor. yemeklere yardım eder herhalde k.validen.

sigara böreğim var :)

milföy yapcam :)
halılar yıkamadan yeni geliyor

köfte derken çay yanına nasıl canım ?
Çay yanı kelimesini poğaça börekler için kullandım canım köfte fırında yapmak için ya da kızartmak için1 çeşit poğaça yapabilirsin o zaman böreklerin idare eder seniPerdelerin tozlandıysa yıkayabilirsin buzdolabının ve diğer mutfak dolaplarının içi tozluysa silebilirsin genelde bakılan yerler banyoyla beraber

Gecenlerde benimki 10 gun geldi ne yemege yardim etto ne sofra kurmaya misafir gibi oturdu insaallah seninki oyle yapmaz insan sinir oluyo evini temizle ona verecegin nevresimleri yika utule ilk gune yemek yap Allah yardimcin olsun

Beni soğan çok etkiler
Bu yüzden ipli doğrayıcıda doğrar, ocakta biraz kavurup öyle kavanoza koyar dolaba atarım
Ama tek kullanımlık at mümkünse kavanozun kapağını açınca bi kerede bitsin
Bi de sarımsak yaptım bi kavanoza burdan öğrenip, soyup soyup sıvıyağ dolu kavanoza atıyosun elinin altında hazrı oluyo ve bozulmuyo buzdolabının normal raflarında saklaman mümkün

Gecenlerde benimki 10 gun geldi ne yemege yardim etto ne sofra kurmaya misafir gibi oturdu insaallah seninki oyle yapmaz insan sinir oluyo evini temizle ona verecegin nevresimleri yika utule ilk gune yemek yap Allah yardimcin olsun

yok yok benmki yardım eeder sever iş yapmayı hasta olmadığı sürece...

inşaallah sağsalim sorunsuz hallederiz

Canım merhaba,
Hızlı yemek yapmak için tavsiyelerim şunlar :
1- 2 kg soğanı robottan geçir, tel süzgecte suyunu sık. Biraz tuz ve biraz sıvı yağ ile Karıştır. Bir soğan büyüklüğünde buzdolabı posetine koy ve dondur. Yemek yaparken soğan derdin olmaz.
2- 2 kg kemiksiz iri doğranmış parça et al ve düdüklü de hasla. 1 milyoncularda satılan cam kaplara biraz et biraz suyundan koy ve dondur. 2 kg etten 6 kap yapıyorum ben. Yaş ilerledi☺fazla kırmızı et yememek lazım ☺. Et suyunu da ayrıca dondurur, corbada pilavda kullanırım.
3- Evde daima haşlanmış nohut konserve bulundururum. İki kutu konserveden 5-6 kişilik yemek çıkar.
4- aynı şekilde bezelye havuç karışık garniturler var ya. .. Ondan da bir büyük bir küçük kavanoz 5-6 kişilik oluyor. Buzluktan et ve soğanı çıkartıp salça ile kavurdun mu tamamdır. 15 dk da hazır.
5- Buzlukta her daim milföy ve peynirli iç malzemeyi hazır tutarım.
6- Yine Buzlukta sürekli levrek çipura gibi fırında ızgara yapılacak büyük balık tutarım. 400-450 gr.lik bir balık bir kişiyi rahatça doyurur .
7- Belli bir yasin üzerindeki insanlar mutlaka çorba isterler. Hem ana yemek daha bereketli olur ☺ Hiç birşey yapamazsan Knorr ezo gelin çorba al. Kaynarken biraz biber salçası ve cok az domares salcasi ile çok az ince bulgur ve istediğin baharatları ekle. Daha kimse anlamadı hazır çorba kullandigimi
8- Tatil günlerinde çayın yanına kısır yap.Biraz geç servis yaparsan aksam yemegi yerine de geçer.

9- internette 3 yumurtalı kolay kek ve kolay poğaça Tarifleri var. Onlardan yapabilirsin.
10- Kişi başı 2 tane artı onların ertesi gün öğlen yiyeceği miktarıda ekleyerek tavuk baget al. Biraz hasla. Yanına kızarmış patates ve domatesle at fırına. Hatta iki torbada yaparsan tavuk pirzola al patates domates biberle çiğden fırın posetine koy. Kendi kendine pişerken.
11- Su dönem kabak dönemi. .. Al temizlenmesi 2 kg kabak koy şekerini pişir. Al sana tatlı. Tahinli cevizle kaymakla servis yaparsın.
12- Bir hafta sonu da kadayıf yap tepside bol cevizli....

En önemlisi rahat ol, yardım istemekten paylaşmaktan çekinme ama yuzgoz olma, mesafeyi koru. ..Danış ama kendi fikrini gizleme. . Evet gelinsin ama önce bireysin. ..kendi kararların ve ihtiyaçların var. Bir akşam cay faslindan sonra otur kendi odanda kitap oku mesela....izin isteme ama haber ver.... izninizle ben bu aksam biraz kitap okumak istiyorum de. Oradaki izninizle lafı nezaket gereği zaten. Bir saat sonra çıkıp meyve servisi yap guleryuzle . Tavır değil kendine zaman ayırmak için olduğunu anlasinlar. Bir iki aksam eve is getir çalışan kadın olduğunu anlasinlar.

Sizin evinizde yaptıkları her şey için ayrı ayrı teşekkür et yaptıklarını takdir ettiğini gorsunler ama kendi evlerinde olmadıklarını da farketsinler... sonuçta senin evinde onlar is yapmak durumunda değiller.

Benden bu kadar.....

Dondurucunuza et, börek sebze istifleyin Kullanacakları havluları odalarında hazır bulundurun, Nevresimleri ayarlayın.. Temizlik zaten yaparsınız, kalanını akışına bırakın.. Birde ne olursa olsun sakın yüzünüzü asmayın geldiklerinde, hani olur ya diye dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…