:) konu başlığına çok güldüm yangın çıkmış gibi :) işe evini güzelce dipli köşeli temizlemekle başla izin günnde hemen bunu yap. Gelmelerine 1-2 gün kala 3-4 çeşit yemek yap at dolaba bu kadar yani fazla kasmana gerek yok bencesevgili arkadaşlarım hepinize selam ederim :)
cuma günü kayınvalidemler şehir dışından aylaaar sonra ilk defa geliyorlar..
ve benim acilen hazırlık yapmam gerek...
eşim de ben de çalışıyoruz...
15-20 gün kalacaklar...
nasıl bir hazırlık yapayım ne önerirsiniz???
Aynen sutlac konusunda katiliorum arkasima.Öhömm Öhömm..
Öncelikle şu mantığı kafamıza koyalım. Her kayınvalide ne kadar iyi olursa olsun oğlunu ondan aldığın için kendiyle seni kıyaslıcaktır. Ayy benim oğlum buralarda miğdesine sulu yemek düşmüyor hergün kuru kuru şeyler yiyor diye geçirmesin aklından. :) Birde 15-20 gün kalacakları için birkaç tavsiyede bulnayım. Yapıp yapmamak sana kalmış. :)
YAPILMASI GEREKENLER
1-Temizliğini yaptığını biliyorum. Ama güzel bir oda parfümü alıp odaların bir kaçına yerleştir. Hep temiz koksun..
2-Tüm havlularını sadece yumuşatıcı ile yıka ve onların banyo halularını güzelce katla ve bir çekmeceye koy. ( Anne sizin havlularınız burada istediğiniz zaman alabilirsiniz dersin :)
3-Buzdolabının içini düzenle bir kata kahvaltılıklar bir kata pişecek sebze meyve bir kata tencerendeki pişmişler en sonada yeşillikleri koy güzel gözüksün.
4-Tabiki yemekler. Arkadaşların yorumlarını okudum çoğu yemeği kayınvalidene yıkarsın gibi şeyler yazmışlar. Bana kalırsa fazla abartmamak kaydıyla tüm herşeyin hazırda olmalı senin. Hazır olsun ki " Ben çalışan bir bayanım ve sen yokkende yemeklerimi dört dörtlük yapıyorum imajı verebilesin"
5-Çiğ sebzeler alınıp hazırlanıp dolaba konacak yemekler.
*Yeşil fasülye alınır bir güzel temizlenir ve kırılır. Yıkanmadan Buzdolabı poşetine koyulur.
*Dolmalık biber içi oyulur ve yıkanmadan hazır bir şekilde buz dolabı poşettine konulur.
*Kanabahar ve brokoliler gezelce parçalanıp yine poşetlenebilir. vb..
6-Dondurucula konulacaklar,
*İzmir köfteni yapıp şeklini verip güzelce unlayıp buzluğa atabilirsin.
*Sarma ve lahana sarması yapıp buzluğa koymalısın. Not : Buzluktan çıkarınca buzlu haliyle tencereye diz ve üzerine ağırlık koy suyunuda koy pişsin ohh miss gibi olur.
*Yine dondurucuya nohut ve fasülye haşlayıp poşetleyip koyabilirsin.
*Sizin yörede varmıdır bilmiyorum ama sulu köfte yuvarlayıp poşetleyip atabilirsin.
*Tavuk haşlayıp suyunu ayrı bir kaba koy donsun çorbalarında kullanırsın. Tavuğuda didikleyip yine çorbalarına azıcık katabilirsin.
*Yine dondurucuya bezelye koyabilirsin.
7-Tatlılar.
*Gül tatlısını yapıp şerbetini dokmeden dolaba koyabilirsin buzluğa gerek yok.
*Sütlaç yapıp minik kaselere koyabilirsin. Zaten ilk günler bunu yersiniz.
*Mozaik pasta yapıp dondurucuya koyabilirsin. Sütlaç bitince ona başlar 2 günde mozaik pasta yersiniz.. vb.
8-Meyveler
*Dolabında 1 haftalık meyven olsun. Her akşam çaydan sonra ikram edersin.
Benden bu kadar. :) Buzluğa konacak yemek çeşitlerini istersen arttırırım sadece bunlar örnek..
Ayrıca ben bunları sürekli yapıyorum çalışan bayanın işini kolaylaştırır.
belki daha uuzn :)
k.babam 1-2 ay diodu da yeğeni evlencek gitcekler sanırım :)
Maşallahhh benim hamaratli kuzumDip köşe sıkıca bir temizlik pencereler halıları silme de dahilNevresimler ve genel kullanılan havlularda kısa devreli makineden geçirilmeli Ben olsam buzluğa tatlı tuzlu kurabiye yapar atardım sigara böreği buzluk böreği 2 çeşit poğaça koyardım. Köfte sıkar poşetler atardım en azından yemek yanına ya da çay yanına çıkarmanıza yardımcı olur diğerlerini zaten yaparsınız kayınvalidenizde yardımcı olur
Senin kadar degil ya malesefSende hamaratsın canımcım
Yok yok sende çok iyisinSenin kadar degil ya malesef
Dip köşe sıkıca bir temizlik pencereler halıları silme de dahilNevresimler ve genel kullanılan havlularda kısa devreli makineden geçirilmeli Ben olsam buzluğa tatlı tuzlu kurabiye yapar atardım sigara böreği buzluk böreği 2 çeşit poğaça koyardım. Köfte sıkar poşetler atardım en azından yemek yanına ya da çay yanına çıkarmanıza yardımcı olur diğerlerini zaten yaparsınız kayınvalidenizde yardımcı olur
Çay yanı kelimesini poğaça börekler için kullandım canım köfte fırında yapmak için ya da kızartmak içinsigara böreğim var :)
milföy yapcam :)
halılar yıkamadan yeni geliyor
köfte derken çay yanına nasıl canım ?
bence abartma istersen baktı kv burası rahat kökünü salıverir
Gecenlerde benimki 10 gun geldi ne yemege yardim etto ne sofra kurmaya misafir gibi oturdu insaallah seninki oyle yapmaz insan sinir oluyo evini temizle ona verecegin nevresimleri yika utule ilk gune yemek yap Allah yardimcin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?