acil yardım lütfennn:((

arkadaşım sana tavsiye vermek aslında kimseye düşmez ama sen fikir sormuşsun bende naçizane birkez daha diyorumki çareni bu sitede arama. ve hayatınla bebeğinle ailenle ilgili en doğru kararı yine sen vereceksin. hiçbirimiz senin yerinde değiliz koşullarınıda bilmiyoruz. ama buraya yazmak yerine tekrar söylüyorum bir psikologla konuşmalısın. sakın yanlış anlama ama bence objektif bir bakış açısına ihtiyacın var. kendini rahatça ifade edebileceğin birine. ne yazıkki bu sayfalarda anneler ve anne adayları olarak objektif olmak mümkün olmuyo çünkü herbirimizin tek düşündüğü bebkleri. yinede sakın kendini ve bebeğini eski usul saçmalıklarla tehlikeye atma selamlar sevgiler

gözlerim dolu dolu ve tüylerim diken diken..kendince haklı sebeplerin vardır mutlaka.hiç bir şey ama hiç bir şey bir cinayeti meşru gösteremez..yazık ki onu istemeyen bir annesi var ve o bunu hep hissedecek..annesi toparlanıp onu Allahın bir lutfu olarak görmeye başlamazsa..keşke böyle bir başlık açmasaydın bizi bu kadar yaralamasaydın..Allah hidayet etsin akıl fikir versin.

arkadasım benim gonlumden gecende o bebegi dunyaya getirmek yani ben olsam oyle yapardım ama karar sizin. ayrıca korunmamazlıkta yapmamıssın. su konuda kesinlikle haklısın ki eger hazır deilsen, o bebege verebilecegin sartların en iyisini sunacagını dusunmuosan esininde rızasıyla dahada gec kalmadan aldırın. umarım hakkınızda hayırlısı olur

Ben inanmıyorum
Böyle ciddi bir durumda insan gider eşiyle konuşur
Bence sırf dikkat çekmek için açılmış bir konu
Burayı takip eden insanları çok büyük bir kısmı hamile ya da hamilele kalmak için gece gündüz dua eden insanlar Böyle bir konuyla bizi üzmeye hiç hakkınız yok O yüzden sırf laf olsun diye açılmış bir konu olduğunu düşünüyorum

arkadaşım senin Allahtan korkun varmı??inancın varmı??bence imanını bi gözden geçir rabbim seni ıslah etsin hidayet versin..sebeblerin ne olursa olsunn senin böyle bir lüksün olamaz arkadaşım Allahın verdiği canı senin alma hakkın yok sen kimsinki aciz bir kulsun onun ötesi değilsin..ister 20 yaşında bir delikanlıyı öldür ister karnındaki bebeği..hiçbirfark yok..ve böyle bir yerdede bunları yazman bizler en basiti sigara dahi içmiyoruz ona zarar gelir diye sen neler diyorsun..
değdim gibi sebeblerin vs bunların hiçbir önemi yok ortada bir can var gerisi boş..istersen açlıktan nefesin koksun paran olmasın evin olmasın vs bi canı öldürme hakkın yok senin..neyse söylenicek daha nice şeyler var ama ne desek boş..sen bu topiği açabildiysen o mucizeyede kıyabilrsin rabbim onu senden korusun umarım bu dünyada yiyecek bir rızkı vardı yavrucağın..

Acil yardım demişsin ya arkadaşım,

sana yapılabilecek en acil yardım sana yaptığın işin telafisi olmaz bir hata olduğunu gösterebilmektir. Yani benim yapabilecepğim ve olması gereken en acil yardım bu. Bebeğini düşürmenin cinayet olduğuınun farkındasın değil mi? Yaşının genç olması da bu işi işlemen için hafifletici bir unsur değil. Finans uzmanı olmuşsun. Maşallah ama anne olmak, Allah ın böyle bir lütufta bulunması her şeyin önünde. Ne ailen için yapacakların ne de önündeki diğer engeller seni çocuğundan evladından alıkoymamalı.

Korunurken hamile kaldım demişsin. Sen korundupğunu sanıyorsun. Ama ben bebeğin için dua ediyorum ve diyorum ki bebeğine, yavrucuğum Allah esas seni annenin zulmünden korusun. Duam budur.

Ve de bak elim ayağım sinirden ve üzüntüden titriyor. Yani göz göre göre bizi de bu cinayete ortak etmeye çalışmışsın. Olmaz arkadaşım oılmaz, aklını başına al lütfen. Yavruna sarıl. O senin bir parçan. Ve yani göz göre göre de bu işi yaparsan ve bizlerin bu dil dökmeleri seni durduramamış olursa yani sana diyecek söz bulamıyorum. Lütfen Allah rızası için yapma, öldürme bebeğini...

Sözlerimi de sert bulma lütfen, bebeğin benim için senden daha önemli şu anda.

Esma, yapmıyorsun değil mi öyle bir şey ablacım hı? Lütfen üzme bizi, sen şimdi ben vazgeçtim bu düşüncemden desen var ya, öyle bir sevinirim ki, hayal bile edemezsin.

Kızın ya da oğlun, cinsiyeti bile belli şimdiden, kalbi güpür güpür atıyor annesi, doğunca da gözlerinin içine bakan bir çift boncuk gibi gözü olur, mis gibi kokar, sana gülücükler atar, kıyma ona annesi olur mu?

Neden hemen yargılamaya geçiyoruz anlamadım. Bir kadının planlanmamış bir gebeliği isteme ya da istmeme hakkı var. Herkesin kendi bileceği iş. Neden bu insana katil muamelesi yapıldığını anlamıyorum. Evet bazılarımıza göre bu cinayet olabilir, bazılarımıza göre olmayabilir. (tabi ki yasal ve tıbbi sınırlar içinde.) Bir öneriniz varsa yazın yoksa lütfen idam sehpasına yollamayın insanları. Ben de arkadaşın anlattığı kadarıyla onun yerinde olsam sonlandırmazdım gebeliğimi. Ama onun koşullarını ve ruh halini bilemeyiz. Neden bazı konulara bu kadar yakıcı yaklaşıyoruz burada?
Konu sahibi arkadaşıma gelince; eğer planlamadığın bir gebelik varsa yasal ve tıbbi sınırlar içinde nasıl sonlandırabileceğin belli zaten. Kendi kendine düşürme yöntemleri ise ÇOK ÇOK ÇOK tehlikeli. Aşırı kanamadan ölebilirsin. Üstelik o tür ilaçları burada veya başka bir yerde önermek (aslında doktorlar dışında herhangi bir şekilde herhangi bir ilacı kamuya açık alanlarda önermek) yasal değil. Kimse sana "şu ilacı iç düşer" ya da "şunu ye düşer" diyemez, dememeli. Tekrar ediyorum, ÇOK TEHLıKELı, canına mı susadın?

ınsanı sevmek değer vermek ne zamandır idam sehpasına göndermek oldu? Rasyonalite her zaman mutluluk mu getirir acaba? Durup bir düşünmeli.
(Kimseyle çekişme babında yazmıyorum sözlerimi. Kimse üstüne alınmasın.)

kendi seçiminiz, sizi yargılamak bana düşmez ....

ama böyle bir konuda tavsiye veripte vebal alacak çoook az kişi vardır.....

o artık canlı, organlarının bir kısmı gelişti, hissediyor hatta..... ben bunu kişisel olarak söylemek

zorundayım , adet geçikmesinden sonra 2 hafta beklemekle bir hata yapmışsınız,

2. aydan sonra kürtajda tehlikeli diye biliyorum bence böyle bir karar vermeden önce bir daha

düşünün.aslında hakkınızda yok ama neyse oralara girmiyorum...

dilerim vicdanınız el vermez.....

benim ablam 7 haftalık hamile şuan ve ona birşey olmasın diye her an dua ediyoruz, bu sebeple

kendimi sizin yerinize koyupta sizi anlamam, destek olmam mümkün olamaz..

merak etme korunduğun halde bu bebeği gönderen senden daha iyi biliyodur nasıl yaşayacağını,bu bebeğin rızkını kaderini.sen bilirsin tabii durumunu bilemem ama sen kaderine bırak belki mucizen olur nerden bilebilirsin ki......

Esmayı yargılamıyoruz zaten amacımız onu bu kararından vazgecırmek dunyanın en guzel duygusu annelıgı tatması deılmı arkadaslar....sadece bır boslukta sanırım ona yardım edebılırız bence onunla dertlesıp bu duusncesınden vaz gecırmek..

Böyle yaklaşıldığında zaten ben de saygı duyar ve desteklerim. Ama bir çok mesajda "cinayet" sözcüğü geçince ben rahatsız oldum biraz. Kendi adıma tabi.

bence yanlış düşünüyorsunuz insan kendsini ne kadar hazırlarsa hazırlasın gene de anneliği tatmadan hazır olamaz ki ve ilk çocuğu düşen annelein bir daha sağlıklı bir şekilde hamilelik geçirmesi doğum yapması ne kadar zor... çevremden hep görüyorum bir arkdaşımın ilk bebeği düştü ikinci de, üçüncü de... bence o geleceği uygun zamanı bilmiştir yanlış yapıyorsunuz eğer düşürürseniz sonra aradan yıllar geçtiğinde pişmanlık duyabilir, acaba cinsiyeti neydi neye benziyordu gibi sorularla hayatı kendinize zehredebilirsiniz. bir canlının yaşamına son vermek sadece sizin kararınızla olmaz eşinizin kararı da son derece önemli. hiçbir zaman hayatınız istediğinz şekle girmeyebilir uygun zaman gelmeyebilir ne olacak yani çocuksuz mu yaşayacaksınız istediğiniz zamanda hamile kalabileceğinizi mi sanıyorsunuz bence çok yanlış davranıyorsunuz benim ablam iki çocuğu varken 37 yaşında üstelik aynı sizin gibi istemeden hamiş kaldı biz ona destek olduk ve doğum yaptı o bir mucize, Allahın bir lütfu. bir bebeğin hayatına tıbbi zorunluluk olmadıkça son vermenin cinayetten bir farkı olmadığına inanıyorum bence çok iyi düşünün, şartlardan dolayı bebek istememek kadar mantıksız bir bahane göremiyorum.
belki biraz fazla sert yazdım ama umarım geç kalmamışımdır. sonuçta bunları sadece kendi yaşamı üzerinde henüz söz hakkı olmayan minik bir canlı için yazdım...

yargılamakmı?cesaretmi verelim?ben yokum bu konuda...ruh haliymiş hazır değilmiş miş miş miş.bırakın ya.allahım sen tüm bebekleri koru....

Aslında onlarda kotu bır sekılde yazmadıklarını dusunuyorum herkese saygı duymak gerekır...bazı ınsanların karakterı hassas olabılır bıanda hazır olmadıgı durumlarla karsılasınca bosluk oluyor..bunu aslında uzman destek alması gerekır..allah hakkında hayırlısını versın...o bebege bır gelecek veremeyecegını dusunuyorsa bunu saglıklı yollardan halledebılır...burda dusurmek ıcın ne yapmam gerekıyor kelımesıne bence herkes takılıyor...esıyle konusması gerekır ve ıkısının bu konunun ustesınden gelmesı gerekıyor dıe dusunuyorumm...

şimdi gördüm bu yazılanları o nedenle eklemek istiyorum,
ben de ilk bebek için karar verdiğimizde bu dünyaya bebek nasıl getirilir diye soruyordum sürekli. her gün bir felaket haberi izliyoruz. ama eşim bana şunu dedi, bizim gibi insanlar eğer bebek getirmezse bu dünyaya, bu dünya nasıl düzelecek? bilinçli anne babaların çoğalması gerek. ben ona hak verdim.

evet insan biraz ürperiyor ama iyi yetiştirebilirsek çocuklarımızı, neden bir şeyler değişmesin?

öncelikle düşünceleri ne olursa olsun üslüplarına dikkat ederek konuşan arkadaşlara teşekkür edeiyorum ve yazacaklarımda onları tenzih ediyorum. diğerleri içinse beni tanımayan sadece kendi egolarını tatmin etmek için benim imanımı inancımı sorgulamaya hatta karar vermeye kalkanlar ne kadar inançlı bilemem kendilerini hangi mertebede görüyorlar onuda bilemem.sadece allah kimseyi benim durumuma düşürmesin diyorum ben çocuk istiyorum diye onu ilerde çok mutsuz olacağını bile bile doğuramam bunun günahı varsa ki var olduğunu biliyorum bunu çekmeye hazırım ayrıca.bu benim çocuk arzulamamdan daha önemli diye düşünüyorum artık bu mesajdan sonra bu forumdan ayrılıyorum beni yargılayan arkadaşlar birbirlerinin arasında benim idam kararımı verebilir bu onları biraz olsun rahatlatır ben okuyamayacağım çünkü.

Esmacım bırkac ınsanın senı uzecek kelımeler yazmasına aldırıs etme...onların kendı dusuncesı sen esınle ltfn konus bu bebegı ıstemıyorsan esınle ltfn saglıklı yontemlerden halledın kımseyı dınlemene gerek yok aslında bu konuyu acman bıle yanlıstı fakat senı anlıyorum karamsarlık kotu bısey...sen esınle bunları hallaet esın yardımcı olucaktır....allah buyuk canını sıkma...arkadaslarada bıseyler soylemek ıstıyorum:arkadaslar belkı mutsuz bır evlılıgı var belkı saglık problemı var belkı pısıkolıjık sorunları var belkıde aılseınden baskı var ltfn bılmeden yargılamayalım ltfn...

arkadaşlar tartışmak istemiyorum ama yazılan bazı şeyleri okudukça kasıldım kaldım. cinayet, sen nasıl annesin vb. yapmayın allah aşkına kimse kimsenin anneliğini kişilişğini tanımadan heleki nasıl yargılar. önemli olan kendine zarar vermemesini teşvik etmek. kimse bizimle aynı düşüncelere sahip olmak zorunda değil. bu bir insanı kötü insan kötü anne yapmaz.böyle didaktik şekilde yazmak hoşuma gitmiyor ama kızanları üzülenleri anlıyorum ama bu yargısız infazı geçerli ve gerekli kılmıyor. umarım arkadaşımız kendi ve ailesi için en doğru ve sağlıklı kararı verir sağlıcakla kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…