Acil yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cansuezgi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2018
366
110
53
Açacak konu bulamadığım için buraya yazıyorum arkadaşlar Benım Ablam 10 sene önce evlendi sürekli şiddet görüyor eşinden Ablam 2016 Nisan ayında artık şikayetçi oldu ve darp raporu aldı 2 tane çocuğu olduğu için kıyamayıp barıştı geçtiğimiz Ekim ayında sadece Ablam niye sinirlendin deyip ablamın üstünde odun kırıp bayıltana kadar dövmüş çocukları için yine susmuş bize anlatmadı geçtiğimiz günlerde yine darp uyguladı şikayetçi olduk darp raporu alındı Ablam tam polisi ararken büyük yeğenım 8 yaşında onu alıp gitmiş evden yeğenımızı bu süreçte nasıl alabilriiz allah rızası için cevap yazın bana Ablam bu sefer kararlı boşanacak ne gibi hakları var ne devlet yanındamı çocukları alabilirmiyiz yardımcı olun lütfen
 
Darp raporu var ise Rahat boşanır, velayet konusunda birşey diyemem çocukların yaşı ile alakalı bir durum Anneye muhtaç çocuğu zaten vermiyorlar, pedegog rapor hazırlayıp mahkemeye sunuyor diye biliyorum ben.
 
Darp raporu var ise Rahat boşanır, velayet konusunda birşey diyemem çocukların yaşı ile alakalı bir durum Anneye muhtaç çocuğu zaten vermiyorlar, pedegog rapor hazırlayıp mahkemeye sunuyor diye biliyorum ben.

Kız yeğenım 8 erkek 5yaşında
 
Boşanma Davası Sırasında Çocuğun Bir Tarafın Himayesine Bırakılması:
Boşanma Davasının açılması ile birlikte taraflar artık ayrı yaşama hakkı kazanırlar. Böylesi bir durumda henüz bir boşanma kararı bulunmadığından ve taraflar henüz boşanmadıklarından çocukların eşlerden hangisinin yanında ve himayesinde bulunacağı hususu gündeme gelmektedir.

Uygulamada “tedbiren velayet” veya “geçici velayet” de denilen bu durum, boşanma davasının açılması ile birlikte müşterek çocuğun eşlerden hangisinin yanında kalacağı hususunun tayininden ibarettir.

Her ne kadar “tedbiren” ya da “geçici” velayet ifadeleri kullanılsa da aslında Türk Medeni Kanunu 182. maddesi kapsamında bir “Velayet Hakkı” söz konusu değildir. Çünkü velayet, içinde çok kapsamlı yetki ve hakkı içinde barındıran ve bunu tek başına kullanma yetkisi veren bir haktır.

Oysa Türk Medeni Kanunu 169. Maddesinde “…çocukların bakım ve korunmasına ilişkin geçici önlemleri….” Denilmek suretiyle bunun bir velayet hakkı olmadığı, çocuğun bakımı ve korunmasına ilişkin bir önlem olduğunu yine söz konusu önlemin de geçici nitelikte olduğunu açıkça belirtmiştir.

Şu halde uygulamada da “geçici velayet” ya da “Tedbiren velayet” diye adlandırılan durum, boşanma davası sürecinde çocukların bakım ve korunmasına ilişkin mahkeme hakimi tarafından verilen geçici nitelikteki önlem olup, boşanma davasının kesinleşmesi ile birlikte verilen velayet kararı değildir.
 
Daha 1 kaç günlük olay olduğu için avukatla sadece sosyal medya üzerinden görüştük sokağa çıkma yasağı olduğu için çarşamca görüşücez
Ben bir avukatın sayfasında birşeyler bulup paylaştım.
Gerçi avukatınız varmış mutlaka daha detaylı bilgi verir.
 
Avukat mahkemeyi 9.ayda açabilirsiniz dedi
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…