Bizde aynısını söylüyoruz ama yaşamayan bilemez diyorÇocuklar için katlanmak da ne demek! O ortamda büyümeye çalışan çocukların ruhunda açılan yaraları
Evet açıcazAllah yardımcısı olsun. Ablan dava açacak mı?
İnsanın içini ne kadar rahatlıyorsunuz ya şuraya akıl alayım diye bişey yazıyorum hemen bi artniyet arıyorsunuzÖldürülene kadar boşanmaz.
ekonomik özgürlüğü olsaydı ,bence bir dakika durmazdı.Maalesef Türk toplumunda böyle ...
Darp raporu var ise Rahat boşanır, velayet konusunda birşey diyemem çocukların yaşı ile alakalı bir durum Anneye muhtaç çocuğu zaten vermiyorlar, pedegog rapor hazırlayıp mahkemeye sunuyor diye biliyorum ben.Evet açıcaz
Alabilirmiyiz öyleAvukatla görüşün.
Geçici velayet isteyin.
Darp raporu var ise Rahat boşanır, velayet konusunda birşey diyemem çocukların yaşı ile alakalı bir durum Anneye muhtaç çocuğu zaten vermiyorlar, pedegog rapor hazırlayıp mahkemeye sunuyor diye biliyorum ben.
Avukat değilim bilmiyorum belki avukat arkadaşlar yardımcı olur.Alabilirmiyiz öyle
Daha 1 kaç günlük olay olduğu için avukatla sadece sosyal medya üzerinden görüştük sokağa çıkma yasağı olduğu için çarşamca görüşücezAvukat değilim bilmiyorum belki avukat arkadaşlar yardımcı olur.
Siz avukatla görüşmediniz mi?
Ben bir avukatın sayfasında birşeyler bulup paylaştım.Daha 1 kaç günlük olay olduğu için avukatla sadece sosyal medya üzerinden görüştük sokağa çıkma yasağı olduğu için çarşamca görüşücez
Avukat mahkemeyi 9.ayda açabilirsiniz dediBoşanma Davası Sırasında Çocuğun Bir Tarafın Himayesine Bırakılması:
Boşanma Davasının açılması ile birlikte taraflar artık ayrı yaşama hakkı kazanırlar. Böylesi bir durumda henüz bir boşanma kararı bulunmadığından ve taraflar henüz boşanmadıklarından çocukların eşlerden hangisinin yanında ve himayesinde bulunacağı hususu gündeme gelmektedir.
Uygulamada “tedbiren velayet” veya “geçici velayet” de denilen bu durum, boşanma davasının açılması ile birlikte müşterek çocuğun eşlerden hangisinin yanında kalacağı hususunun tayininden ibarettir.
Her ne kadar “tedbiren” ya da “geçici” velayet ifadeleri kullanılsa da aslında Türk Medeni Kanunu 182. maddesi kapsamında bir “Velayet Hakkı” söz konusu değildir. Çünkü velayet, içinde çok kapsamlı yetki ve hakkı içinde barındıran ve bunu tek başına kullanma yetkisi veren bir haktır.
Oysa Türk Medeni Kanunu 169. Maddesinde “…çocukların bakım ve korunmasına ilişkin geçici önlemleri….” Denilmek suretiyle bunun bir velayet hakkı olmadığı, çocuğun bakımı ve korunmasına ilişkin bir önlem olduğunu yine söz konusu önlemin de geçici nitelikte olduğunu açıkça belirtmiştir.
Şu halde uygulamada da “geçici velayet” ya da “Tedbiren velayet” diye adlandırılan durum, boşanma davası sürecinde çocukların bakım ve korunmasına ilişkin mahkeme hakimi tarafından verilen geçici nitelikteki önlem olup, boşanma davasının kesinleşmesi ile birlikte verilen velayet kararı değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?