- 7 Temmuz 2015
- 334
- 245
- 23
- 31
- Konu Sahibi avakado9341
-
Sağolun ya çok teşekkür ederim gerçekten öyle mi olacak içim rahatlamaya başladıÖncelikle tebrik ederim.
Bende senin gibiydim taa ki bebeğimi ilk defa görene kadar.
Bir doğsun bakalım o zaman herşey bambaşka olacak.
Gerçekten ne bileyim düşünüp düşünüp ağlıyorum ya bakamazsam ya tutamaz edemezsem diyeAnnelik gudusu baska bir seydir ya.
İllaki dogunca alicaksin, tutacaksin..
Simdiden kotu dusunup kendini kotu etkileme :)
Bnde çevremde de çocuk yoktu hiç bilmiorum bkamam diodum ama zamanla öğreniyoruz mükemmel değiliz belki ama çocuğumuz a bakabiliyoruz sende yaparsın bna komşum ne laflar dedi çocuğa bkamion nasıl annelik bu hep uyuyon oda kızım uyuyunca dinleniyorum yorgun oluyorum erken kalkiorum oda hakkımız hiç takmyorum şimdi konuşmuyorum onlarla her fırsatta anneligime laf soktuklari icinArkadaslar ben uzun süre hamile kalma ve anne olmayi çok istedim allaha şükür şuanda hamileyim ama şimdi bana bi korku sardı napıcam bilemiyorum ben çocuk bakmaktan hiç ama hiç anlamam belki de daha önce etrafımda hiç küçük bebek olmadığı içindir şuan elime bir bebek alsam altını değiştirip doyurmak bir yana tutmayı dahi beceremem daha doğrusu bende panik atak var o yüzden bebekler küçücük oluyor ya sanki bi yerine bişey olacakmış gibi geliyor ve o yüzden başkasının çocuğunu kucağıma almaya korkuyorum geçen bir arkadaşım doğum yaptı hem geçmiş olsuna hem bebeği görmeye gittim eşimle neyse oturduk falan sonra biz arkadaşla diğer odaya geçtik bebeğin altını değiştirmeye odaya geri dönerken bebeği bana verdi tabi ben tam tutamadım birde bebek çok küçük ve bi kaç günlüktü ya o yüzden tutmaya korktum odaya geçince benim eşim ve kendi eşinin yanında avokado çocuk tutmayı bilmiyor zor aldı kucağına dedi coo sinir oldum eşi bile daha iyi tutuyor dedi tamam doğru eşim benden daha iyi tutmayı biliyor ama orada öyle bişey söylenir mi ben zaten stres yapıyordum iyice stres olmaya başladım ben napıcam şimdi sizce çocuk doğunca güzel bakabilirmiyim benim gibi olupta sonradan mükemmel anne olanlar varmı fikirlerinize çok ihtiyacım var biraz uzun yazmış ve yanlış yazmış olabilirim şimdiden kusura bakmayın .
Öyle ama canım o arkadaşıma ben zaten derdimi açmistim böyle böyle bakamam edemem diye çok korkuyorum demiştim bunu bile bile böyle konuşması doğru mu ? Inşallah canım ya bebeğime çok güzel bakmak istiyorumalışırsın
arkadaşının sözlerinde de bir şey yok genelde denir öyle şeyler
eşim de ben alamam vs diyordu alacak mecbur alışıyorsun
kendi çocuğun öyle başkasınınki gibi olmuyor her şeyine gücün yetiyor; güvenin geliyor
Inşallah canım ya çok sağol siz böyle konuştukça rahatlamaya başladım kaç gündür durup durup ağlıyorumannelik ic gudusel biseydir canim. bebegin olunca 40 yil bebek bakmis gibi tutar , ilgilenirsin merak etme
o arkadasinla iliskilerine de dikkat et derim ayrica
Öyle ama canım o arkadaşıma ben zaten derdimi açmistim böyle böyle bakamam edemem diye çok korkuyorum demiştim bunu bile bile böyle konuşması doğru mu ? Inşallah canım ya bebeğime çok güzel bakmak istiyorum
Ilk defa duydum canım ya giderim tabi daha iyi olur benim için hem daha da bilgili olurum daha iyi olur . Ayyy gerçekten baya güldüm senin de benden aşağı kalır yanin yokmuştu He baya güldürdün beni allaha seni güldürsün emiÖzel ya da devletin gebe eğitimleri ve anne-bebek eğitimleri oluyor ücretsiz.
Onlara katılın bol bol.
Ben ilk eğitimlerde şöyleydim;
Ebe: Bebeği nasıl uyandırırız emzirmek için?
Ben: Burnunu sıkarız.
Ebe:
Ebe: Bebeği eve getirdik hastaneden, ne yaparız?
Ben: Su veririz, onca yol geldi düdüğü yanmıştır.
Ebe:
Şimdi oldum, piştim demiyorum tabii ama en azından anne sütü alan bebeğe su içirme ısrarım, burun sıkarak uyandırma fantazilerim kalmadı şükür
Size de tavsiye ederim.
Ayyy inşallah canım ya bende bir tek ben böyleyim zannediyordum meğer yalnız degilmisim ne güzel zamanında herkesin benim gibi olupta sonradan öğrenmiş olması içimi rahatlattı. Bence mükemmel annesin olmasan bebişine o kadar iyi bakamaz hatta 2. Yi yapmış olmazdın benceMükemmelmiyim bilmem ama tıpkı senin gibiydim ve suan 2 çocuğum var, yanimda kimsem de yoktu inan okadar iyi baktımki sanki 5 çocuk buyutmus gibiydim. Rabbim yardım ediyor buna inan. minicik bebeği hergün banyo yaptiriyorduk eşimle oysa banyo en korktuğum şeydi. Şimdi küçüğü 2 yaşında. Zor dönemleri bitti şükürler olsun. Sende kendine inanamayacaksinşimdi hamileliğin keyfini sür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?