Acil yardıma ihtiyacım var(kız isteme)

Hee bi de erkek arkadasinin ailesi hangi memleketli?

Bizimkiler de aman gözükme, içeriye girme dediler. Mutfağa gidince çağırdılar gelsin otursun diye. İlk defa tanışacaktı bizimkiler, hem isteme hem nişan hem tanışma bir aradaydı. Çok stresliydi bizimkiler başta.
Gittim oturdum sonra annem işaret edince kahveleri almaya gittim. Onu da ben yapmadım kuzenler falan hazırlamıştı
Onun babasından başlayarak yakındakilere sıra ile verdim, sadece tuzlu kahveyi ayırarak eşime verdim.
Sonrasında nişan elbisemi giyip geldim, yüzük takıldı vs...

Bence çok kasmaya düşünmeye gerek yok, zaten kalabalık değilsiniz, beraber oturursunuz gibi geliyor.

Neden damat gelmiyor ne kadar ilginç bir adet hiç duymadım daha önce.
Sonuçta ona isteniyor..

Hoşgeldiniz diyip elleribi öpün hemen mutfağa geçmeyin bi 5 dk oturup nasılsınız diye sorup mutfağa geçebilirsiniz aileler birbirine hal hatır sorsun biraz muhabbete girsinler bi 20 dk sonra kahveyi getirebilirsibiz servis yaparken bence size yardım edebilirler problem olmaz. Önce kayınpedere hoşgeldin demeniz daha doğru olur. Zaten kasmayın akışına bırakın anneniz de sizi yönlendirir. Çok sıcakkanlı olun derim.
Mutluluklar dilerim Allah tamamına erdirsin :)

kahvelero yapicak biri olsun yaninda annenden haric tabiki ben kahveleri yapamamistim heyecandan elim titriyodu halam yapmisti kahveleri.istemeye esimde gelmisti bende onlarla oturmustum.ama kahveleri nezaman dagitmistik hatirlamiyrm.herelde isteme mevzusu acilinca yapmistik.

bu akşam tek başıma olucam yardım eden kimse olmayacak inş üstesinden gelebilirim
ama kapıyı açma ve onlarla biraz oturma konusunda karar veremedim( annem oturma dedi ama bilmiyorum
bide çikolatayı ikram edeyim mi
tabiki çikolata istenip verildikten ikram edilir
yaşlar kaç bu arada

kapiyi sen acmamalisin sanirim.. onlar girdikten 3-5 dakika sonra gidip hosgeldiniz dersin..
soz takilacak, damat neden yok :s
bizde kadinlar bi yerde erkekler bi yerdeydi, asiri kalabalikti, ben hosgeldin deyip kadinlarin elini optukten sonra oturdum iclerinde biraz.. erkeklerin oldugu yerde isteme olmus, sonra damat geldi soz yuzugu takildi.. sonra tatli ikram edildi, ev cok doluydu, ben servise filan karismadim, gorucu geldiginde yapmistim sadece, cunku o normal misafirlik gibiydi..
zaten soz takildiktan sonra uzun uzun oturmaz karsi taraf..

sabah bizim komşuda önce onun babasına snra annesine fln var en son senn babana annene ver dedi bilmiyorum artık napcam
Biz de de kız isteme olaylarında gerçek ben evli değilim ama akrabalarda gördüklerim,önce damadın ailesine,anne,baba,amca teyze varsa kardeşe kahve ikramı yaparlar,sonra kendi ailene ikram edersin sonuçta onlar misafir,kapıyı sen açabilirsin sorun olmaz yanlarında da oturabilirsin biz de oturuyorlar sorun olmuyor,isteme olayı bittikten sonra falan onların getirdiği çikolatayı ikram edebilirsiniz.

Damat gideydi iyiydi.Tuzlu kahve içerken pek bi hoş görünüyorlar.
Eşime kahveyi normal vermiştim.Şaşırtmaca taktiği uygulayıp çaya bolca tuz atmıştımmm:9 yaşasın kötülük:)

çokk tşk ederim:)
benimki kalabalık olmayacak anne ve babası olacakmış sadece zaten tek başıma ikram yapıcaktım iyi oldu
bayılmam inş heyecandan

Damadın gitmediği istemeyi ilk defa duyuyorum çünkü sonuçta isteme olup da baban seni verdikten sonra damadın kızın anne babasının elini öpmesi gerekir yani oğullarına istiyorlar ama o kişi ortada yok bana saçma geliyor. Bir de bunları neden burada soruyorsunuz anneniz yok mu ne, nasıl olur, kahve ne zaman götürülür, kimden başlanır, yanlarında oturmalı mısınız o daha iyi bilir yani sonuç olarak sizin görenekleriniz. Onun sana anlatması öğretmesi gerekirdi. Önce bir hoş beş merhabalaşma hal hatır sorma olmalı sonrasında kim kahvesini nasıl içiyorsa sorulur annen kalkmamalı, yengen varsa yenge ya da teyze ya da kim varsa akraba yanında gelir mutfağa beraber kahveleri yaparsınız getirirsin içerler ve isterler isteme de orada olman gerekebilir çünkü usulülen hani belli istediğin zaten çıkıyorsunuz ama baban sana sormalı ne diyorsun kızım diye burada aslında karşı aileye de şu izlenim verilir ben kızımın fikirlerini önemserim değer veririm ve sizin de değer vermenizi isterim gibi bir mesaj vardır aslında babanın kızına bunu sormasında sen de cevabını verirsin ve baban da verir. Sonra el öpme olur ama damat yok nasıl olur o bilemiyorum. İşte çay pasta ikram edilecekse yine akrabanızdan bir kadın mutlaka olacaktır o yardım eder anne kalkmaz usül böyledir.

birşey sorcam isteme bittikten sonrada mı gidip ellerini öpücem?

Yaslariniz kac canim?

ben 24 o 33

ben başlangıçta otururum brz ama sonra kaçarım çünkü heycanlanınca kızarıyorum domates gibi oluyorum

Neden damat gelmiyor ne kadar ilginç bir adet hiç duymadım daha önce.
Sonuçta ona isteniyor..

evt biraz garip bi adet ama burda böyle napalım artık

çok sağolun,inş sakin olabilirim de elim ayağıma dolaşmaz

malesef kahveleri tek başıma yapcam

tabiki çikolata istenip verildikten ikram edilir
yaşlar kaç bu arada

ben 24 o 33

yok bizde bu akşam söz takılmıyo iseme oluyo sadece söz birkaç gün sonra

Damat gideydi iyiydi.Tuzlu kahve içerken pek bi hoş görünüyorlar.
Eşime kahveyi normal vermiştim.Şaşırtmaca taktiği uygulayıp çaya bolca tuz atmıştımmm:9 yaşasın kötülük:)

evt kahveye tuz atmayı çok isterdim bende hatta biber ama olmayacak:)

çok tşk ederim hepinize hanımlar 7bçk 8 gibi gelecekler
annem kapıyı açıcak ben sonradan gidip hoşgeldiniz derim önce babasına sonra annesine gelirse teyzesine
biraz otururum yanlarında snra annem sorsun kahvenizi nasıl içersiniz diye onlara bende ondan sonra mutfağa gideyim olmaz mı sizce?
snrasını akışına bırakcam artık bayılmazsam tabi

annemle tabi ki konuştuk ama o da çok detaylı bilmiyo bunları en büyük çocuğu benim kalabalık bi ailede değiliz sorup detaylı bilgi almak istedim birazda rahatlamak istedim bunda ne var ki
malesef yardım eden kimsede olmayacak sadece ben yapıcam ama neyse ki kalabalık değiller

Damat hangi memleketten aslen? Adetler buna göre de farklilik gösterebilir

Evet normalde isteme olduktan sonra kız ve erkek ailelerin elini öper ama sizde damat olmayacak sanırım tuhaf geldi bana

tatlım ..
rahat ol ..
en güzel günün ..
erkek gelir bizde hem ..
hem hayırlısı insallah ..

erkek gitmiyor mu ? kızzz tuzlu, karbonatlı kahveyi kim içecek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…