• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardımınıza ihtiyacım var

eşinizle ortak bir noktaya varamıyorsanız bu konuda ablanıza anlatın durumu

Simdi eşimin annesi aradı hiç arayip sormuyorsunuz diye sitem etti. Her haftasonu istisnasiz görüşüyoruz ve esim işte diye onu değil beni arıyormus. Ki yemin ederim esime ben söylüyorum annene gidelim diye Ben simdi ne yapiyim esime ne deyim.
Ki kayinvalidem gorumcemin kayinvalidesenden şikayet ediyordu bana. Kizimla ayni şehirde olsalar her haftasonu çağırır diye. Kimse mi beni umursamiyor anlamadim ben bu isi. Şimdi esime bunları anlatsam bana bir ton bagirip annesini savunup evi kırıp dökecek adım gibi eminim.

Benzer şeyleri ben de yaşadım ne yazık ki.
Davet edildiğimiz sünnet düğününe bana "kardeşin ve eşiyle ayrı masada oturursak gelirim" dedi. Tabi ki kabul etmedim, kendim gittim kardeşim ve eşi ile.
Başka bir düğüne "toplantım var" bahanesi ile hiç gelmedi. Halbuki Pazar akşamı idi düğün, o saatte ne toplantısı. Yine yalnız gittim. Dul kadın gibi.

Başka bir davete "annem hasta" bahanesi ile gelmedi, beni yalnız bıraktı.

Bense salak gibi onun tüm düğünlerine, bayram ziyaretlerine, akraba gezmelerine katıldım.

Dediğiniz gibi sesimi çıkarmadığım için daha da geldi üstüme.

Ama ne oldu sonra? İletişimimiz koptu. Bana değer vermediğini gördüm. Beni üzdüğünü gördüm.

En sonunda da boşanma davası açtım.

Sizin ilişkiniz de pek iç açıcı görünmüyor. "Amaaannn ne olur sanki görmesinler birbirlerini" diyenler olacak. Ama mesele bu seğil, bu sadece buzdağının görünen kısmı. Görünmeyen kısımda eşinizin komplekleri, size değer vermemesi yatıyor.

Alın karşınıza konuşun. Sağlıklı bir evlilik böyle gitmez deyin.
Simdi eşimin annesi aradı hiç arayip sormuyorsunuz diye sitem etti. Her haftasonu istisnasiz görüşüyoruz ve esim işte diye onu değil beni arıyormus. Ki yemin ederim esime ben söylüyorum annene gidelim diye Ben simdi ne yapiyim esime ne deyim.
Ki kayinvalidem gorumcemin kayinvalidesenden şikayet ediyordu bana. Kizimla ayni şehirde olsalar her haftasonu çağırır diye. Kimse mi beni umursamiyor anlamadim ben bu isi. Şimdi esime bunları anlatsam bana bir ton bagirip annesini savunup evi kırıp dökecek adım gibi eminim.

Aynı içerikli bir konun daha vardı esine narsist demiştim hatta, hatırladım, o günden beri hala fikri değişmedi ise ablana açıkça söyleyeceksin

Eşinize bir şey demek zorunda değilsiniz. O sizin ağlama duvarınız ya da izin alma merciiniz değil.

Annesine gitmek istediğini söylerse "benim bugün çok çamaşırım ve ütüm var, sen git, ben başka zaman gelirim" deyin mesela.

Ya da "aaaa ben ablama söz vermiştim, ona gideceğim, sen annene tek başına git madem" deyin.

Kendinizi ezdirmeyin.

Siz de bir insansınız.

Inanin ki ablami da çok haksiz buldugum konu var ama bu konuda insan gibi fikrini söyledi sadece. Ne dese batiyordu eşime. Yani ablamin agzini acmasi yeterdi ama esimi ikna edemiyorum. Ne anlatsam kar etmiyor.
esini suclamadan, ablani savunmadan, azicik duygu somurusu yaparak konussan? yani kandirmak demiyorum, aslinda yanlis da yok ortada, duygu somurusu derken; aile oldugunuzu, seni utandirmamasi gerektigini, senin hatrin oldugunu hatirlat..

Boşuna demiyoruz ortak görüşler hayata bakış açısı önemli diye .Eşler birbirini belli noktalar da göz ardı edebilir .Ama ne yani nisanli lik suresinde gelip evde kalmış diye geniş midelik mi olacak ? Ablan daha açık fikirli diye konuşulmaya değmez bir insan mı ? Bir kişinin oynaması bile o şekilde tabir mi edilmeli ? Sahi evlenmeden hiç mi anlaşılıyor bu huylarini hep sonradan mi çıkıyor ? Çok merak ediyorum .bekar bile olarak cok ürkütücü geliyor . Esin ve ablan arasında kalıyor olman zamanla seni eşinden sogutacak çok değil 3 . 5 vakte kadar boşanma dusunceleri yeserecek.

Merhaba arkadaşlar. Bir sebepten dolayı eşim ablamla konuşmuyor. Ablam bu aksam bizi yemeğe davet etti ve eşim gitmek istemiyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum ablama. Bana öneriniz ne olur? Bu konudan o kadar yoruldum ki artık sabrim da dayanacak gücüm de kalmadı. Arada kalmaktan yoruldum. Lütfen bana bir fikir verin.

Ablam konuşuyor. Eşim de mecbur kalınca merhaba diyor o kadar. Eşim haklı değil. Ablama gıcık oluyormus. Hayat tarzları farkliymis falan filan. Aslında uzun uzun anlayabilirim ama içi boş. Aralarında bi gerginlik olmuştu siyasi bi konu yüzünden bizde yemekteyken. O gün çok gergin geçti ve konuşmadılar bi süre. Sonra güya bayramda bir araya gelince baristilar yani sadece bayramlastilar. Ablam kus olmadiklarini zannediyor sanırım ama eşim hiçbir sekilde konusmak görüşmek istemiyor. Ablamin konuşması çok dikmiş. Ablamin esine de gıcık oluyormus. Enistem benimle tokalasmak istiyormus ben sadece elini sıkıyorum ama enistem daha yakinmis bizim hayat tarzimiza uygun degilmis. Saçma bi kıskançlık. Aileye yeni damat gelmesini mi kıskanıyor bilmiyorum. Icinden çıkamıyorum gerçekten. Sizinle paylastim ki belki bi fikir verebilirsiniz diye.

Edit: şimdi eşimin annesi aradı hiç arayip sormuyorsunuz diye sitem etti. Her haftasonu istisnasiz görüşüyoruz ve esim işte diye onu değil beni arıyormus. Ben simdi ne yapiyim esime ne deyim.
Sen ablanı davet et. Eşinle güzelce otur konuş bu konuyu. Ablandan vazgeçemezsin ki onun için. Siyasi konulara girmekte ikiniz de suçlusunuz, asıl hatanız bu de. Herkes aynı düşünmek zorunda değilki... Eniştene gelince, gazla samimi olma. Mesafeli davran. Eşin rahatsız olsa da ses çıkaramaz. Benim eşim kız kardeşimin cıvık hareketlerine sinir oluyordu. Gittim kardeşimle konuştum. Cıvık cıvık davranıyor, rahatsız oluyorum dedim. O da haklı olduğum için gitti esiyle konuştu. Artık dikkatli davranıyor bize karşı. Bunları iki tarafla da konuşmazsan arayı bulamazsın. Eşin de ablanla görüşmek zorunda. Merhaba desin fazla yüz göz olmasın. Bu kadar mı zor yani. Sevmese de ailene saygı duymak zorunda.

Kim hakli kim haksiz bilemiyorum. Aslinda bunun cevabini da aramaya gerek yok bence. Her insan her insanla anlasamayabiliyor, olur boyle seyler. Ablanin karsisinda esini kotulemeden uygun bir dille anlat. Kirici olmasin. Belki zamanla duzelecegini ve akişina birakmanin en iyi olacagini soyle. O senin ablan nihayetinde. Durumu bilirse seni arada birakacak durumlar ortaya cikmamasi konusunda sana destek olur. Saklayarak bahanelerle devam ederseniz ablaniz kendini daja da kotu hissedebilir.

Oylr zor bi durum ki yasadigin...
Goruncem ve esiyle boyle problemler yasiyruz biz de. Benim esim ya da abisi facede ne.paylassa altina hemen.bi yorum yapıştırıyor eniste. Biz aman ablam arada kalmasin diyoruz ama hep tahrik ediyor. Mesela bizim ataturkcu olmamiz ona gore ataturku.putlastirip ona tapmamiz demek. Her konuyi siyasete ordan dine ordan bizim dinsizliginize getiriyor. Cumlesi aynen su biz kimin kime kulluk ettiğini biliriz..
Sana tavsiyem esinin karsisinda dik dur. Bu kaprislerin sonu gelmez. Bak ben bu enistemle face de bibguzel tartistim ama karsi karsita gelsem kusmem. Heleki esimin abisi olsa hicc.kusmem.

Reste rest iyidir dene. Cocuk var mi bu arada.

Tövbe tövbe evi yıkıp dökecek ne var yani, ben kocanı çok tehlikeli buluyorum ve evliliğinizin sonunu görmüyorum, keşke sorunlarını kabul edip tedavi olsa

Her seferinde bi bahaneyle kabul etmiyorum tekliflerini ama anlayacaklar. Ben iyi olsunlar istiyorum. Musafirimiz var demek kolay da karsidaki de aptal degil ki. Keşke ama keşke eşimi duzeltecek bi yol bulabilsem.
Ancak başına gelince anlar eşin.ama sen ona haklısın canım falan de ama napalım ablam benim için iader et felan de.gel gidelim benim hatrıma kırma benim için konuş de bir etmez iki etmez kabul eder

Onu da düşündüm ama eşimi savunabilecegim birsey yok elimde. Ayrıca aileme eşim istemiyor demek onların gözünde berbat bi durum. Yani esimi seçmiş olmak onun sözünden çıkmıyor olmak gibi.
niye eşinin seçmek zorundasın ki. ablana yalnız da gidebilirsin. eşin gitmiyor diye sen de gitmeyecek değilsin ya.

Fikir zikir meselesi eşinin yaptığı insan enitesiyle tokalaşır da sarılır da neticede artık aileden biri. Ablana gelirsek de saygı göstermek zorunda. Eve gelince sakin bir dille ablamı özledim bizi akşama bekliyor ne olur gidelim de gitmem derse kendi kaybeder

Merhaba arkadaşlar. Bir sebepten dolayı eşim ablamla konuşmuyor. Ablam bu aksam bizi yemeğe davet etti ve eşim gitmek istemiyor. Ne diyeceğimi bilemiyorum ablama. Bana öneriniz ne olur? Bu konudan o kadar yoruldum ki artık sabrim da dayanacak gücüm de kalmadı. Arada kalmaktan yoruldum. Lütfen bana bir fikir verin.

Ablam konuşuyor. Eşim de mecbur kalınca merhaba diyor o kadar. Eşim haklı değil. Ablama gıcık oluyormus. Hayat tarzları farkliymis falan filan. Aslında uzun uzun anlayabilirim ama içi boş. Aralarında bi gerginlik olmuştu siyasi bi konu yüzünden bizde yemekteyken. O gün çok gergin geçti ve konuşmadılar bi süre. Sonra güya bayramda bir araya gelince baristilar yani sadece bayramlastilar. Ablam kus olmadiklarini zannediyor sanırım ama eşim hiçbir sekilde konusmak görüşmek istemiyor. Ablamin konuşması çok dikmiş. Ablamin esine de gıcık oluyormus. Enistem benimle tokalasmak istiyormus ben sadece elini sıkıyorum ama enistem daha yakinmis bizim hayat tarzimiza uygun degilmis. Saçma bi kıskançlık. Aileye yeni damat gelmesini mi kıskanıyor bilmiyorum. Icinden çıkamıyorum gerçekten. Sizinle paylastim ki belki bi fikir verebilirsiniz diye.

Edit: şimdi eşimin annesi aradı hiç arayip sormuyorsunuz diye sitem etti. Her haftasonu istisnasiz görüşüyoruz ve esim işte diye onu değil beni arıyormus. Ben simdi ne yapiyim esime ne deyim.

Merhaba canım aynı şeyleri biz de yaşadık eniştem resmen bizim evimize müdahale ediyordu eşim en sonunda patladı ve arayıp uyarmış ben senin evine karışmıyorsam sende karışma diye güya yaşımız küçükmüş yol gösteriyorlarmış ama yalan bizi kıskanıyorlar el ele dolaşmamız yeni eşya almamız batıyordu onlara eşim uyarınca küstüler ablamla annemlerdeyken bir ortamda karşılaşınca konuşuyorduk birde işi düşünce arar gelirdi o kadar eşim ablamla konuşur evine gitmez eniştemi eve almaz şimdi ablam da işi düşene kadar aramaz anladım ki sadece en yakının eşin gersi boş

Back
X