Acil

nur35nur

Hayat kısa, kuşlar uçuyor...
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
7.006
14.211
498
Herkese selam. Az önce bir olay yaşadık sizden akıl almak istedim. Yegenim ınstagram dan pet shop tan yavru kopek almak istemiş. Adamla konusmuslar 1000 tl hesaba yollayın yarın elinizde demiş. Bugün gelmesi gerekirken yegenimin tlf nu engellemiş adam. Dolandırıcılık. Ne yapabiliriz bu durumda

Instagram da hesabı olan pet shop yani pes diyorum. Belki başına gelen birileri vardir

Herkese selam. Az önce bir olay yaşadık sizden akıl almak istedim. Yegenim ınstagram dan pet shop tan yavru kopek almak istemiş. Adamla konusmuslar 1000 tl hesaba yollayın yarın elinizde demiş. Bugün gelmesi gerekirken yegenimin tlf nu engellemiş adam. Dolandırıcılık. Ne yapabiliriz bu durumda
Hiçbir şey yapamazsınız o adam bulmuştur bence uyduracak bir kılıf zaten sokağa çıkma yasağı var nasıl elinizde olacak hiç mi anlamamış üzüldüm

Para verip hayvan satın almak isteyen insanların başına bu tarz olaylar gelince hiç üzülmüyorum nedense. Böyle leş, hayvanlar üzerinden para kazanan insanlara güvenirse böyle olur.
Parayı ne için gonderdigine dair bir evrak ya da kanıt yoksa çok zor. Üstüne bir bardak soğuk su içsin. Bir daha da bir hayvana para verip sahip olmayı iki kez düşünür umarım. Barınaklar muhtaç hayvanlarla dolu.

Instagram da hesabı o
Para verip hayvan satın almak isteyen insanların başına bu tarz olaylar gelince hiç üzülmüyorum nedense. Böyle leş, hayvanlar üzerinden para kazanan insanlara güvenirse böyle olur.
Parayı ne için gonderdigine dair bir evrak ya da kanıt yoksa çok zor. Üstüne bir bardak soğuk su içsin. Bir daha da bir hayvana para verip sahip olmayı iki kez düşünür umarım. Barınaklar muhtaç hayvanlarla dolu.
Sokağa çıkamıyor diye almış. Küçük daha ve önemli bir hastalığı var. Aşıları tam hasta vs olmasın diye oraya başvurmuş. Yine tsk cevabınız icin

Bugün nasıl gelsin? Sokağa çıkma yasağı var.
Ama numarasini engellemiş. Demek ki dolandırıcı.
Üzüldüm mu?? Hayvanlari parayla almak isteyen insanlara uzulemiyorum çünkü hepsi bir sömürünün parçası.
Bin liraya kaç hayvan tedavi olurdu, bir sene mahallenin köpekleri doyardi...
Yazık,böyle paralar dönüyor boşu boşuna..
Yengenize tavsiyem ; haysev , kopek_sahiplendirme, kesmeseker sayfalarına falan baksın, yavru köpek diye arasın. İnternet binlerce köpek var. İlle de cins diyorsa cins de var. İnsanlar cins köpekleri dogurunca satmak istemiyorlar (sömürüye ortak olmamak için) , bakabilecek insanlara gönüllü veriyorlar.
Benim şimdiki kedim veterinerden/ameliyatlı ve orta yaşlı bir sokak kedisiydi.
Üniversitedeki kedimi (simdi diğer ev arkadaşımda kalıyor) bu şekilde internetten bulmuştuk. O da cins kediydi. parayla alınmış,bakamayinca verilmek istenmis. Biz almıştık. O dönem birkaç kere doğurmuştu (kısırlaştırma önemini bilmediğimiz cahil zamanlarımizdi) , ve doğan cins yavru kedilerimizi böyle bedavaya vermistik
sizin yengeniz de böyle düşünen köpek sahiplerinden istediği köpeği bulabilir.

Bu adamı da nereye verebilirsiniz ki? Kendi isteğinizle para gondermissiniz. Gönderirken açıklama kısmına birşey yazmış miydiniz??
Polise verin diyecegim ama canlı hayvan satışı alımı yapmak yasak.
Yani yapacak bir şey yok gibi...

Savcılığa para yatırılan iban ve makbuz la birlikte gidip suç duyurusunda bulunun. İnanın iğne deliğine girse buluyor devlet.

Eski kullandığım Tlf hattını benden 2 yıl sonra biri benim üzerimden tekrar satın alıp 1500 tl internet üzerinden ürün satarak dolandırıcık yapmış. Ürün ü satın alan kişi ürün bir ay eline geçmeyince suç duyurusunda bulunmuş iban ve tlf numarasını vererek. Benimle beraber benden sonra o hattı alan 3 kişiye teblikat gitmiş. Gidip ifade verdim. Denizli’den çekilmiş para ve ben Mersin de oturuyorum çeken kişi de kirli sakallı bir erkek. Denizli ye gitmediğim araştırılıp bulundu ama tanık olarak mahkemem devam ediyor virüsten dolayı şuan ertelendi. Sonucu merak ediyorum. Dolandırıcılık yapanlara şu mübarek günlerde Allah bildiğini yapsın inşallah. Benim üzerimden hattı başka birine veren operatör abonesine de Allah cezasını versin Amin 🙏🏻

Eski kullandığım Tlf hattını benden 2 yıl sonra biri benim üzerimden tekrar satın alıp 1500 tl internet üzerinden ürün satarak dolandırıcık yapmış. Ürün ü satın alan kişi ürün bir ay eline geçmeyince suç duyurusunda bulunmuş iban ve tlf numarasını vererek. Benimle beraber benden sonra o hattı alan 3 kişiye teblikat gitmiş. Gidip ifade verdim. Denizli’den çekilmiş para ve ben Mersin de oturuyorum çeken kişi de kirli sakallı bir erkek. Denizli ye gitmediğim araştırılıp bulundu ama tanık olarak mahkemem devam ediyor virüsten dolayı şuan ertelendi. Sonucu merak ediyorum. Dolandırıcılık yapanlara şu mübarek günlerde Allah bildiğini yapsın inşallah. Benim üzerimden hattı başka birine veren operatör abonesine de Allah cezasını versin Amin 🙏🏻
Çok geçmiş olsun. Bir şey sormak istiyorum hangi şebeke? Ben de yeni numara aldım ve alırken bin kez daha önce kullanılmamış bir hat istiyorum dedim, bu nedenle dişe dokunur bir para verip aldım. Hattı kullanmaya başladığımdan beri bana mesajlar geliyor hattın eski kullanıcısı olduğunu düşündüğüm biri adına. Aradım operatör bana yapacakları bir şey olmadığını söyledi. Korktum şimdi inşallah benim başıma da sizinkine benzet bir şey gelmez.
konu sahibi kusura bakmayın, konu dışı oldu ama endişelendim, konunuzu bölmüş gibi oldum

.... Dolandiracak site

Son düzenleyen: Moderatör:
parayla hayvan satan instagram hesabı görürsem savcılığa veririm.parayla sipariş hayvan almaya kalkana da dolandırılınca üzülmem.satın alma sahiplen diye bas bas bağırıyoruz.canlı hayvan satılmaz/alınmaz zaten yasak, sanal aleme mi geçmişler şimdi de.geçmiş olsun gitti gider o para.instagram dolandırıcılarından aylaaar sonra takipsizlik çıkıyo.zaten doğru dürüst bi cezası yok eğer yakalansalar bile.zaten şu an acil olaylar dışında davalara bile bakılmıyo.aklı başına gelir belki yeğeninizin de bu olay ders olur online kıyafet alır gibi can sipariş etmeye kalkmaz

... bu ınstagram sitesi dolandirdi

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi sakin olsun ve telefonu elinizden yavaşça yere bırakıp mutfaga gidin ve bir bardak soğuk su için.

Çok geçmiş olsun. Bir şey sormak istiyorum hangi şebeke? Ben de yeni numara aldım ve alırken bin kez daha önce kullanılmamış bir hat istiyorum dedim, bu nedenle dişe dokunur bir para verip aldım. Hattı kullanmaya başladığımdan beri bana mesajlar geliyor hattın eski kullanıcısı olduğunu düşündüğüm biri adına. Aradım operatör bana yapacakları bir şey olmadığını söyledi. Korktum şimdi inşallah benim başıma da sizinkine benzet bir şey gelmez.
konu sahibi kusura bakmayın, konu dışı oldu ama endişelendim, konunuzu bölmüş gibi oldum
Türk Telekom du hattım. 2016 da kullanmıştım. 2. Hattımdı. Eşim Deniz kuvvetlerinde çalışıyordu ve sadece Türk Telekom u atayabiliyordu gemi telefonundan. Benim hattım türkcell. Ben türkcell pahalı olsa da asla vazgeçmem çok güzel bir operatör çünkü. Dediğim gibi yedek hat olarak aldım Türk Telekom u. 3 ay kullandım. Kapansın diye kontör yüklemedim. Çünkü Dzkk gemi hatları türkcell e açılmıştı. Benden sonra alanlar da yapmış yapacağını. Allah a havale ediyorum. Konu sahibinden ayrıca bende çok özür dilerim. Sizde gidip savcılığa suç duyurusunda bulunun para yatırdığınız makbuzla ve iban la birliktelik

Dilerim siz de soğuk su içersin iz. Siz de sakin için malum havalar sıcak iyi gelecek.
her konunuzda böylesiniz, hemen en ufak şeyde beddua hakaret senin de başına gelsin inşallah lafları.bütün siteye beddua etmek için özel olarak açıp ben artık gidiyorum bu siteden temalı yönetime bile sövdüğünüz konunuz var.tamam kardeşiniz vefat etti boşandınız vs ama ciddi anlamda psikolojik desteğe ihtiyacınız var.kötü şeyler yaşayan bi tek siz değilsiniz başına daha neler neler gelenler var.çok etkilenmiş olabilirsiniz , hassas olabilirsiniz ama yardım da almıyorsunuz ve çocuk yetiştiriyorsunuz.kendiniz için değilse bile o çocuğun psikolojik gelişimi için almalısınız bu da size söylendi daha önce.Ben sizin hesabınızı göz ardı ediyorum artık.Umarım yardım alıp iç huzurunuzu bulursunuz.

Dilerim siz de soğuk su içersin iz. Siz de sakin için malum havalar sıcak iyi gelecek.
Dalga gecmek icin soylemedim malesef yapicak hicbirsey yok anlaminda soyledim. Sosyal medyada boyle seylere guven olmaz bu kadar buyuk bir meblayida urunu ya da aldinginiz her ise almadan yatirmak akil isi degil.. bir musibet bin nasihatten iyidir. Bunun icin yapicak hicbirsey yok malesef. Yanlis anladiginiz icin Sevgiler..

Back
X