Acıların kadını anam !

Sanırım yakın memleketlerden iz begonfilcim garip anam geldi aklıma Allah'dan bizim büyükler yanımızda da olsa bu kadar değillerdi anam da çok çekdi ama bu kadarı fazla

söyledikleriniz benim aklımı başıma getirdi resmen.
Bu sabah babamı işe gitmeden kahvaltıda yakaladım.
babama ' bu düzen ne zamana kadar böyle devam edicek ? annem daha kac kişiye hizmetcilik edicek?' diye sordum
babamda bende bayılmıyorum böyle olmasına sabahtan akşama kadar çalışıyorum sonra eve gelip diken üstündeyim bacaklarımı uzatıp dinlenemiyorum napayım kızım annem babam atamam satamam dedi.
sizde benim annem babamsınız, sen onları düşünüyosan bende sizi en cokta annemi düşünüyorum, vefasız insanlar yüzünden ömrü çürüyüp gidiyor sende hep bu sekilde konusup elini ayagını baglıyorsun, vicdan yaptırıyosun bi kaç aya evleniyorum annemide yanıma alıyorum haberin olsun siz naparsanız yapın dedim tek kelime etmedi.
kalktım geçtim odama ve abimi aradım.

Anneme sahip çıkmazsak sonra çok pişman olucaz dedim. Babama tonlarca küfür etti ilk defa. Hep onun yüzünden dedi. anneminde kendinin de eşyalarını topla çıkın gelin dedi. Gelmicez işlerimiz var babam bi yolunu bulacagını söyledi diye yalan söyledim. Çünkü gidersek abim bizi asla bırakmaz, anneme bana çok düşkün. Yengem iyidir hoştur ama fazlalık olmak istemiyorum, annemde istemez. o yüzden abimlere gitme fikri bana dogru gelmedi. Doktor anneme kaplıcalara gitmesi gerektigini söyledi dicem ve annemi alıp tatile cıkıcam. Annemi de tehdit ettim, gelmezsen tek giderim birdaha dönmem diye önce mırın kırın etti ama o hevesi gördüm gözlerinde. Annem ilk defa tatile cıkıcak. 5 yasında ki cocuk gibi gidip gelip soruyor yanıma ne alayım, nasıl bi yer ki, şampuan alayım mı...
Bakın arkadaşlar maddi açıdan hiç bi sorunumuz yok annem istese her yıl 2 kez tatiline de gider gezer tozar da. Ama gidemiyor çünkü bakması gereken insanlar var. Ama vefasız insanlara vefalı davranmayacak artık. Dedem de arkamızda
gidin kızım bu bunaklar ne hali varsa görsün diyor, harclıkta verdi bize :KK54:
Cuma günü gidiyoruz :halay:

ohhh super yapmissiniz ama kalp hastalarina kaplica, asiri sicak iyi gelir mi ki bi doktora danismadan gitmeyin derim allah korusun

Millet be der diye bi ömrün harcanması.. kadıncağız biz bile onun hakkında kötü düşünmeyelim istiyor, biz kimsek. Valla evlenirken anamı da alıre giderdim. 2 dede 2 babane ve baban şimdiye kadar anneni düşünmediklerine saysınlar. Yazık ya kadına.

okuldan bir arkadaşım vardı köyde evlerine gitmiştik ev berbat haldeydi baba çalışıyor ama parayı içkiye kumara veriyor bide eve gelip eziyet ediyordu sonra okul bitti 1 sene sonra duydum ki benim güzel akıllı arkadaşım babayı kıvama getiriyor sen burda kal işinden olma ben merkez de iş buldum annem benimle gelsin abisini de aldı yanına 2 kardeş çalışıyor anne evde kafası rahat eziyet yok rezillik yok ileride ne olur diye düşünmedi kurtardı annesi 5 kuruş biryerden de gelirleri de yoktu çalışıyor aslanlar gibi bakıyor annesine babası içinde vicdan yapmadı eğer vicdan yapsaydı annesi çile çekmekten ölmüştü şimdi

Kiralık bir ev bakıp toparlanip gideceksiniz esek kim ,kim kime bakıyor .Hanya nerde Konya uzak bu ne manyak bir ruh hali .

çok ama çok sevindim bu hamlene tebrikler
konunu takibe aldım tatile gittiğinde annenin mutluluğunu görünce
daha da hevesleneceksin bir daha aynı şeyleri yaşamasın anneciğin diye
eminim bundan
inşallah babannenlerinde aklı başlarına gelir de artık çözüme kavuşur olay :kahve:

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba umarım hepiniz iyisinizdir.

konuyu annem için açıyorum çünkü ona çok üzülüyorum.
annem yıllarca kaynana-kayınbaba-2 bekar görümce-1 bekar kaynıyla birlikte yaşadı.
daha dogrusu birlikte yaşadık. en son halam bundan 7 yıl önce evlendi gitti.
şuan ben annem babam dedem babaannem yaşıyoruz. annem 45 yaşında. dedem babaannem 80 küsür.
dedem sessiz sakin kendi halinde ama babaannem herşeye müdahale eden, attıgımız çöpü bile karıştırıp didikleyen laf söyleyen biri. annemin agzı var dili yok asla cevap veremez, bu yaşıma kadar bişey demedim bu yaştan sonra kalp kıramam, Allah rızası için bakıyorum diyor. Hal böyle olunca evde kavga gürültü vs olmaz. babaannem konusur annem, ben tamam deriz.
şimdi de babaannemin kız kardeşini ve eşini gelini evden kovmuş. tek oglan cocugu var. kızlarıda biz bakamayız demiş. erzurumun bi köyünden cıkıp 5 gün önce bize geldiler. burada yaşayan babaannemin bi kardeşi daha var. bekar tek basına yasıyor biz ilk basta orda yaşar heralde dye düşündük ama kadın ''ben tek yaşamaya alıştım tek kardeşim olsa neyse eniştemi istemem '' diyor. babaannemde zaten kimseye fikrini sormadan '' bizden baskasında yasamayazsınız bize bakan sizede eşşek gibi bakacak'' gibi bi cümle patlatmış ! annem daha gelmeden duydugunda üzüldü haline ama kadını görünce üzüldügüne üzüldü !!
ve hiç bi gitme belirtisi yok, annem kalp hastası ölüp gidicem 1 ken 2 oldular diyor.
herşeyi geçtim kadında hiç bir mahcubiyet yok! yemek begenmiyor, iş begenmiyor, babaanemle kafalar aynı anlayacagınız. babam da rahatsız biliyorum hissediyorum ama hiç tepki yok. onun yanında anneme bişey dendiginde tersliyor ama zaten sabah cıkıp aksam geliyor o da.
annem sen evlenip gidicen zaten boşver ben zaten gün yüzü görmedim onlar gelmeden de çekiyodum daha cok cekerim napayım diyor ama ben annemi bu halde bırakmak istemiyorum. En azından babaannemin kardeşinden kurtulmamız için bi yol gösterin. bekar kardeşinde kalması için.

edit : anneme fikir için buraya yazacagımı söyledim, onların gitmesini istedigi için onun hakkında kötü düşünüceginizi düşünüyor ama cidden yaşamayan bilemez, huysuzlukta nirvana bi kadın tahammül edilecek gibi degil, eşi de keza agzından yalan hikayeler eksik olmuyor ben şahsen gelinine hak veriyorum.
Ayri eve cikin temizligine babaniz bi kadin tutsun annenizde evde fazla fazla yemek yapsin gunluk babaniz götürsün annenizde yada babaanneniz de her hangi bi suc tamami babanizda yillarca annenuze bu eziyeti çektirmeye hakki yoktu

Merhaba Canım konunu sinirimden ancak yarıya kadar okuya bildim
Kıymetlimi kaybedeli 1 sene 10 ay oluyor güzel kardeşim babam bizler 2 kayın yatalak dedem hiç bir haltı beğenmeyen ancak bok bok konuşan babaannemin 15 yıl kahrını çekti herkes evini ayırdığında anacım kanser olmuştu ve ancak 10 yıl dayana bildi ben bunları anladığımda zaten iş işten geçmişti kimseye bir laf diyemedim ama eğer bu günki aklım olmuş olsaydı o annemin tırnağı çıkmayan babaannemi işkenceyle öldürürdüm çünkü anneme etmediği kalmadı o yemekleri beğenmeyen babamı annemin kenarında geçirmezdim halamı kapının eşiğinden sokmazdım kardeşlerimi parçalardım yani anneme zarar veren hereşeyi ortadan kaldırırdım BEN ANNEME ÖMRÜNÜ YİYEN İNSANLAR YÜZÜNDEN DOYAMADIM ... Annem hep sustu sustu içine attı ağladı kendine kahretti en son ne oldu öldü asla anneni ezdirme sakın ha kaynanam ile beraber yaşıyorum en az annem kadar çekmiş bir kadn birisi benim kaynanama en ufak bir laf etsin o lafı konuştuğuna pişan etmeden onu bırakmıyorum ANNENİ ONLARA YEDİRME ... Akılsız desinler deli desinler utanmaz desinler terbiyesiz desinler ne halt derlerse desinler hiç biri senin anneni aldığı huzurlu nefesten önemli değil aslan olmayacak ANNENİ AL ÇIK EVDEN gerekirse babanı çek konuş benim annemin çektiği azmı geliyor size de
Çok üzüldüm annenize. Gözlerim doldu. Melanı cennet olsun. Huzur içinde uyusun inşallah. İlahi adalet burda devreye gidiyor işte. Babanneniz olacak kadın bu dünyada çekmediyse de dilerim Allah tan ahirette hepsi fitil fitil burnundan gelir

Babaanne dede neyse de babaannenin kızkardeşin falan YÖK artık dedirtti .

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba umarım hepiniz iyisinizdir.

konuyu annem için açıyorum çünkü ona çok üzülüyorum.
annem yıllarca kaynana-kayınbaba-2 bekar görümce-1 bekar kaynıyla birlikte yaşadı.
daha dogrusu birlikte yaşadık. en son halam bundan 7 yıl önce evlendi gitti.
şuan ben annem babam dedem babaannem yaşıyoruz. annem 45 yaşında. dedem babaannem 80 küsür.
dedem sessiz sakin kendi halinde ama babaannem herşeye müdahale eden, attıgımız çöpü bile karıştırıp didikleyen laf söyleyen biri. annemin agzı var dili yok asla cevap veremez, bu yaşıma kadar bişey demedim bu yaştan sonra kalp kıramam, Allah rızası için bakıyorum diyor. Hal böyle olunca evde kavga gürültü vs olmaz. babaannem konusur annem, ben tamam deriz.
şimdi de babaannemin kız kardeşini ve eşini gelini evden kovmuş. tek oglan cocugu var. kızlarıda biz bakamayız demiş. erzurumun bi köyünden cıkıp 5 gün önce bize geldiler. burada yaşayan babaannemin bi kardeşi daha var. bekar tek basına yasıyor biz ilk basta orda yaşar heralde dye düşündük ama kadın ''ben tek yaşamaya alıştım tek kardeşim olsa neyse eniştemi istemem '' diyor. babaannemde zaten kimseye fikrini sormadan '' bizden baskasında yasamayazsınız bize bakan sizede eşşek gibi bakacak'' gibi bi cümle patlatmış ! annem daha gelmeden duydugunda üzüldü haline ama kadını görünce üzüldügüne üzüldü !!
ve hiç bi gitme belirtisi yok, annem kalp hastası ölüp gidicem 1 ken 2 oldular diyor.
herşeyi geçtim kadında hiç bir mahcubiyet yok! yemek begenmiyor, iş begenmiyor, babaanemle kafalar aynı anlayacagınız. babam da rahatsız biliyorum hissediyorum ama hiç tepki yok. onun yanında anneme bişey dendiginde tersliyor ama zaten sabah cıkıp aksam geliyor o da.
annem sen evlenip gidicen zaten boşver ben zaten gün yüzü görmedim onlar gelmeden de çekiyodum daha cok cekerim napayım diyor ama ben annemi bu halde bırakmak istemiyorum. En azından babaannemin kardeşinden kurtulmamız için bi yol gösterin. bekar kardeşinde kalması için.

edit : anneme fikir için buraya yazacagımı söyledim, onların gitmesini istedigi için onun hakkında kötü düşünüceginizi düşünüyor ama cidden yaşamayan bilemez, huysuzlukta nirvana bi kadın tahammül edilecek gibi degil, eşi de keza agzından yalan hikayeler eksik olmuyor ben şahsen gelinine hak veriyorum.
Yas kac sizin?Calısıyr musunz?Baba neden ses çıkar mıyor?
İmkan varsa alır annemi ceker giderim o evden.
Kimse kimseye bakma mecburiyetinde değil.Vicdanen bakmışsınız zaten,bide yemek begenmicek laf söylücek oldu.
Otursun 80 yasında kendi yapsun.
2 kişilermiş bölüşsünler isleri kardeşiyle.
Ben babaya kızdım en cok.Ailesini kollayamamış yazık.

Diğer konudan geldim bu konuya.80 küsür yaşında yaşlı insan , dili de hiç durmuyor.Yaşlı olunca insan daha çok edep bekliyor nedense.Ezdirme şunlara anneni ya !! Babanda da iş yok.Ayh sinir oldum offff !!!

Back
X