Acilen akla fikre ihtiyacım var!

Eşinizi hala seviyorsanız alın karşınıza buraya yazdiginiz gibi hislerinizi anlatın.Kendisini toparlamasını söyleyin.Aile huzurunuzun öneminden bahsedin.Herşeyi zamanla halledebileceginizi aksi taktirde sizi kaybedeceğini açıkça konuşun.

Kalan borcu ailesi kredi çekip kapatmıyor mu , en azından bundan sonrası birikim yaparsınız sizde? Ama eşinizin bu konuları size yansıtıp sanki siz onu bu işe sokmuşsunuz gibi davranması yanlış , önce bu tavrından vazgeçmesi gerekiyor ve belki de uzman bir destek almanız yuvanız için en sağlıklısı ,ikna etmeye çalışın.

Seninle evlendiği güne lanet okuması yeterince mutsuzluk sebebi. Yada ben çok duygusalım kaldıramazdım. Yani ailesi ikinci plan mutsuzluk sebebi.

Ama ailesi biz ödeyeceğiz demiş ona güvenip çekmiş adam.

Konu sahibi ben esinize de üzüldüm hem o kadar borc ödüyor hem de ailesi napalim cekmeseydin modunda.

Ailesinin de o zaman bi takım borçları varmış . Annem sürekli arayıp ağlıyordu ''oğlum borçlu yaşamak cok zor ancak sen yardım edersin bize vs '' . Bende anneme kıyamadığım için çektim verdim dedi eşim. o parayla da zaten kayınvalidem ve kayınpederim komple dişleri yapılmış gerisiyle de borçlarını kapatmışlar. Eşim de bunu kabullenemiyor beni kandırdılar gidip keyfi dişlerini yaptırdılar özel hastanede bakın ben evleneceğim dediğim halde diyor. Eşim onlara bu krediyi çektiği için onlar da o evlenirken destek cıkacaklarmış sözde ama .. Ama işte.

Yok artık, bir aç kalmadan geçinmek var bir de istediğin gibi gezmek eğlenmek, araba almak vs var yapmayın şimdi.

bakın kızlar benim eşim 2 sene önce dolandırıldı. ben borcu da ödemeyi de psikolojisini de iyi bilirim. önemli olan sağlıktır. o borçlar bir gün bitecek ama arkasında bir enkaz kalmamalı. ben 2 senedir havaya para saçıyorum bankalara borç adı altında. yaşıyor muyum bir ay borçla yaşıyorum bir ay az alıyorum, 2 sene sonra bitecek. bu süre zarfında eşimle kötü olsak, evladımızı sıkıntılı bir ortamdan geçirsek ne olacak? biliyoruz ki bitecek bunlar ve sonrası güzel gelecek çünkü iyi kazancım var normalde allaha şükür. konu sahibi senin de öyle. önemli olan sağlık. elbette bitecek borçlar. bu şekilde konuşmalısın kocanla.
benim eşim de ilk başta baya psikolojik bunalıma girdi. ben instagramda hasta çocukları olan anneler var ya onları gösterdim ve dedim ki bizim en büyük mutluluğumuz evladımız. bak insanların parası var ama evlatlarına sağlık kazanamıyorlar. sen bu sıkıntı ile hasta olsan biz ne yaparız. böyle böyle yaşamaya da alıştık. dediğim gibi bunların sonu var ama sonuna huzurla gelmek lazım. umarım anlatabilmişimdir.

Ben zaten esinizin ailesine laf soyleyin demedim. Borc esinizin borcu,kredi cekip anasina babasina verdiyse de borc esinizin borcu. Ve bu is oldugunda siz daha evli degilmissiniz,dolayisiyla sizi baglamaz. Sizden gizledi mi esiniz borcunu? 3-4 yil once olmus cunku. Soylemedi de sonradan ciktiysa tamam haklisiniz bunalmakta. Ama bile bile evlendiyseniz de altinsiz gelinim dememeniz lazim. Mesleginizin konuyla hic alakasi yok.

Yani eşinizle konuşun artık ailesine böyle baskı yapmasın. Yapmış bir iyilik yüzlerine vurup durmasın.
Daha çok gençsiniz altın da olur,ev de olur,mal - mülkte olur.Önemli olan aile huzurunuz . Eşiniz böyle taka taka sağlığından da olur.

Memur bir evlat.. ne var anne babasının dişlerini yaptırsa o anne babanın emeklerini çabuk unutmuş.
Eşiniz hiç güvenilir gelmedi çok maddeci gibi bugün kaç yıllik ailesine böyle davranıyorsa size neler yapmaz.

Ben başka bir yönden baktım ama görünen köy kılavuz istemez.

Bahsediyorum ,anlatıyorum , kitaplar bile okutuyorum. Ama ertesi gün herşey yine aynı değişen bişey olmuyor. Sonra tekrar baştan anlatıyorum, konuşuyorum sonra yine yine.. Kısır döngü anlayacağınız..

Ailesi bırakıp kredi çekip kapatmayı nerdeyse inkar edecek moddalar .

Seninle evlendiği güne lanet okuması yeterince mutsuzluk sebebi. Yada ben çok duygusalım kaldıramazdım. Yani ailesi ikinci plan mutsuzluk sebebi.
Bende çok fazla duygusalım, içime attım herşeyini çok ağır geldi ama gececek dedim yuttum. Sonuc bu işte hislerimi kaybetmek üzereyim.
Ama ailesi biz ödeyeceğiz demiş ona güvenip çekmiş adam.

Konu sahibi ben esinize de üzüldüm hem o kadar borc ödüyor hem de ailesi napalim cekmeseydin modunda.
Bende eşime çok üzülüyorum işte kıyamıyorum. Ailen tarafından bunları yaşamak çok acı olsa gerek. Ama ben ona destek olmaya çalıştıkça benim onun ailesinin yanında olduğumu düşünüp bana yüklenmesi çok acı. sonucta bugün yarın veya 5 yıl sonra onlar normale dönecek sonucta kan bağı var o zaman benim dediklerim unutulmayacak. bunun için taraf olmak istemiyorum.

Evet, anladım ben sizi. Allah sizin de yardımcınız olsun inşallah. Anlatmaya çalıştığım gibi benim meselem borç harç değil bunlardan ötürü gelen tepkilerin canımı yakması. hemde hiç alakam yokken. Çok şükür çalışıyoruz elimiz ayağımız tutuyor kalıcı değil bu borçlar. Hepsi bitecek ama bana aldığım darbeler kalacak.
Ya biz gerçekten anlaşamıyoruz ya da benim algılarım kapanmış. Altınsız gelinim demedim orda yanlış ifade etmişim. İnsanın kafası her zaman yerinde olmuyor. Bile bile evlendim herşeyden haberim vardı ama bilmediğimiz tek şey onların düğünü biz yapacağız , düğünden sonra da ufaktan destek cıkacağız deyip kenara çekilip sadece izlemeleriyle. Tırnaklarımızla kazıyarak ikimiz yaptık herşeyimizi. Eşim de bunları kaldıramıyor. Gelip bana dert yanıyor. Bende olur böyle şeyler geçer annen baban o senin problem değil vs dediğim zaman patlıyor. Tersini söylesem daha da hırslanacak. Siz olsanız napardınız? Kuzenimin düğününe göndermek istemedi beni altınsız gelin mi olur nereye gidiyorsun rezil oluruz vs diyerek.

yani siz başta hata yapmışsınız. eşiniz 3000 kredi öderken, ki bir kısmı ödenmiş hali bu, evlenmek nasıl mantıktır??
şu saatten sonra ek iş yapmalısınız ki ancak toparlanabilesiniz .ha ben olsam eşimin hatalarının bedelini ödemezdim. o çeksin krediyi ailesine versin, ben ziynet eşyalarıma kadar vereyim, her ay düğün borcu ödeyeyim sonrada üstüne lanet yiyeyim. böyle bir dünya yok yani. lanet edecekse kendi hatasına etsin.

Siz akıllı bir kadınsınız Eşiniz sizin kıymetinizi bilmeli.

Mesele yaptıklarını yüzüne vurmak değilmiş ben değindim kendisiyle bu konuya. Dedim şimdi sen 27 yıllık ailene bunları diyorsan yarın bir gün ben el kızıyım Allah beni düşürmesin senin diline dedim. ''Mesele o değil bak canım mesele beni yüz üstü bırakmaları,mesele yaptıklarımı inkar etmeleri,mesele senin ailene karşı küçük duruma düşmem'' dedi. Ki bunlara ben de tanık oldum bu kısmı cok acı. Ama ne olursa olsun annesi babası sonucta. Bugün böyle yarın yine iyi olacaklar. Benim akıl sağlığımla oynamasalar tek derdim bu aslında.

Konuşmuşsunuz aslında o da sizi anlıyor söylediklerinize göre..

Normalde biraz da siz sert yapın, beni daha fazla yıpratmayacaksın, bu konu kapandı atarı yapın derdim ama eşiniz zaten mevcut durumdan bunalmış.

Ama sürekli anlayış bekleyip hiç fedakarlık göstermeden de evlilik yürümüyor.

Eğer ailesi bu kadar sinirlerini bozuyorsa görüşmesin.
Size de sanki ödediği borç sizin kumar borcunuzmus gibi davranmasın.

Ailesi kendi oğullarını mağdur etmeye çekinmemiş, sizin lafınızı mı takar?
Tam tersi, vay paragöz gelin, her şey senin başının altından çıktı olur..

Yapacak bir şey yok, buraya yazdıklarınızı ona da söyleyin.
Hiç bir borç sizin eşinize karşı soğuyor olmanızdan daha çok zarar vermez evliliğinize.

Biz evlenme kararı verdiğimizde düğünümüzü ailesi yapacaktı. Kredi çekip çektikleri kredinin de bir kısmını kapatacaklardı. Sonradan o kadar maaşın var oğlum sen yaparsın kendi düğününü deyip kenara çekildiler. Olay ordan sonra koptu zaten..

Ben nereden bileyim? Altinlari bozdurup kredinin bir kismini kapattik sonuc altinsiz gelinim demissiniz. Sonra ben dert etmedim esim dert etti dediniz, algilariniz kapali degil de ifade guclugu yasiyor olabilirsiniz,insanlik hali. Biz sizi tanimiyoruz ki cumlelerinize gore yorumluyoruz. Esiniz de siz de okumus meslek sahibi insanlarsiniz. Dugun icin ve sonrasi icin herhangi birinizin ailesine guvenerek yola cikmaniz cok yanlis olmus. Esim kaldiramiyor diyorsunuz ama ilk mesajinizda esim ailesinin gazina gelip size bagirip cagirdigi ve sizin de betice itibariyle ondan sogudugunuzu soyluyorsunuz. Neyse

Sonuc olarak ben sizin yerinizde olsaydim zaten evlenmezdim. Esimin ana babasina guvenip dugun zaten yapmazdim bir nikah yapar evime girerdim ille evlenmek zorundaysam. Cunku esinizin maasi belli. Sizinki belli. Hesap ortada. Evlilik borclarinizin miktari da esinizin kredisi de belli. Zaten sizin su noktada uyanmaniz lazimdi; oglunun dugununu yapacak,evlendikten sonra ogluna maddi yardimda bulunacak aile zaten ogluna bu evlilikten 3-4 yil once cektirdigi krediyi kapatirdi.

Saglik olsun
Bu arada sizi kuzeninizin dugunune gondermeyen bir adamla evli olmaniz buyuk sorun. Bunca sıkıntıyı bu adam icin cekiyorsunuz,aklinizin bir yerinde bulunsun bence bu dusunce

ya işte burda hatalı olan eşiniz. ailesini az çok biliyordur. mesela ben de kredi çekip vermiştim aileme. asla ödemeyeceklerini biliyordum.bunun bedelini size neden çıkarıyor?? hakaretleri, lafları ailesinin yanına sürekli gidip dolup gelmeleri çok saçma. madem ilerleme yok hayatına adapte olacak. olmuşla ölmüşe çare yok deyip yuvasını mutlu etmeye çalışacak. yani burda size bir görev düşmüyor.

Yüklü bi borcun altındasınız belli. Krediyi ben mi çektirdim sana neden bana yükleniyorsun? Ayrıca altınları istediğinizde vermeseydim bu defa da vermediğim için kötü olucaktım bana yüklenmekten vazgeç demeliydiniz.

Ne kaygısız gevşek aileler var ya çok enteresan..

Geçecek dedikçe çoğalıyor sanki dertler. Sizi iyi anlıyorum ama eeeeh yeter artık dünyaya dert çekmeyemi geldim deyin hem içinizden hem dışınızdan. Çünkü biz kadınlar alttan aldıkça erkekler ve ailelerinde "o zaten ezik o çeker o alışkın" algısı oluşuyor. Kendimden örnek vereyim, eşimle aramız çok iyidir şükür, ama parasal konularda çok taviz verdim ve ailesine karşı hep alttan aldım. Ama bi baktım ki benim iyi niyetimi salaklık olarak algılıyorlar. Şuan bambaşka biri oldum çıktım, sıfır taviz modundayım. Eşimin saygısı arttı desem yeridir. Yani en başta siz kabullenmekten vazgeçin. İyilik yaramıyor!

Ya zaten anne baba dişlerini bile çekilen krediyle yaptırmışlar dügununuze nasıl katkıda bulunabilirlerdi.Eşiniz sanki durumları bilmiyormuş gibi tepkiler vermiş sürekli.. Ailesinde dolayısıyla ona kızmışlar.
Ne var sizin ailenize mahcup olmuşsa Anne babası söz konusu..Siz biliyorsunuz zaten herşeyi. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…