Bence çok acımasız konuşuyorsunuz. İlk mesajımda ailesinin gazına gelip bana bağırıp çağırıyor gibi bi ifade kullanmadım. Ailesi ile tartışıp sonra gelip bana da bağırıp çağırıyor dedim üstü kapalı bir şekilde gaza gelmek değil bu onun ailesine verdiği tepkiyi benden de vermemi beklemesi ve benim vermemem. İnsan ailesine de özellikle anne babasına da güvenip düğün yapmayacaksa kime güvenecek? Hadi bu bizim yanlışımız olsun. Ben ilk oğlumu evlendiriyorum bu benim ilk düğünüm deyip gidip 13.000 tl ye otel tutup(bizim o kadar reddetmemize rağmen) onun parasını ben ayırdım deyip Düğün gecesinin sabahında oğlum otelin parasını da öde öyle çık otelden bizde para kalmadı deyip son dakika yine bize yıkılması böyle şeylerin.. Bu kadar acımasız olmayın lütfenBen nereden bileyim? Altinlari bozdurup kredinin bir kismini kapattik sonuc altinsiz gelinim demissiniz. Sonra ben dert etmedim esim dert etti dediniz, algilariniz kapali degil de ifade guclugu yasiyor olabilirsiniz,insanlik hali. Biz sizi tanimiyoruz ki cumlelerinize gore yorumluyoruz. Esiniz de siz de okumus meslek sahibi insanlarsiniz. Dugun icin ve sonrasi icin herhangi birinizin ailesine guvenerek yola cikmaniz cok yanlis olmus. Esim kaldiramiyor diyorsunuz ama ilk mesajinizda esim ailesinin gazina gelip size bagirip cagirdigi ve sizin de betice itibariyle ondan sogudugunuzu soyluyorsunuz. Neyse
Sonuc olarak ben sizin yerinizde olsaydim zaten evlenmezdim. Esimin ana babasina guvenip dugun zaten yapmazdim bir nikah yapar evime girerdim ille evlenmek zorundaysam. Cunku esinizin maasi belli. Sizinki belli. Hesap ortada. Evlilik borclarinizin miktari da esinizin kredisi de belli. Zaten sizin su noktada uyanmaniz lazimdi; oglunun dugununu yapacak,evlendikten sonra ogluna maddi yardimda bulunacak aile zaten ogluna bu evlilikten 3-4 yil once cektirdigi krediyi kapatirdi.
Saglik olsun
Bu arada sizi kuzeninizin dugunune gondermeyen bir adamla evli olmaniz buyuk sorun. Bunca sıkıntıyı bu adam icin cekiyorsunuz,aklinizin bir yerinde bulunsun bence bu dusunce
Hanimefendi,ben acimasiz konusmuyorum,gercekleri anlatiyorum size. Kendim ne yaptiysam size de onu anlatiyorum. Olmasi gereken bu. Yani siz inandiniz mi esinizin ailesinin otel parasini odeyecegine? Ben sizi ve ailenizi hic tanimayan biri olarak inanmadim konuyu okuyunca. Kp ve kvnin agzindaki dislere kadag oglu yaptirmis (ogludur odeyebilir bunda sorun yok) kalkip da sizin otel paranizi elbette odemeyecekti. Simdi ben bunu duzgunce dile getirince acimasiz neden oluyorum?Bence çok acımasız konuşuyorsunuz. İlk mesajımda ailesinin gazına gelip bana bağırıp çağırıyor gibi bi ifade kullanmadım. Ailesi ile tartışıp sonra gelip bana da bağırıp çağırıyor dedim üstü kapalı bir şekilde gaza gelmek değil bu onun ailesine verdiği tepkiyi benden de vermemi beklemesi ve benim vermemem. İnsan ailesine de özellikle anne babasına da güvenip düğün yapmayacaksa kime güvenecek? Hadi bu bizim yanlışımız olsun. Ben ilk oğlumu evlendiriyorum bu benim ilk düğünüm deyip gidip 13.000 tl ye otel tutup(bizim o kadar reddetmemize rağmen) onun parasını ben ayırdım deyip Düğün gecesinin sabahında oğlum otelin parasını da öde öyle çık otelden bizde para kalmadı deyip son dakika yine bize yıkılması böyle şeylerin.. Bu kadar acımasız olmayın lütfen
ailesiyle tartışıp gelip bana bağırıp çağırması dışında
Bundan dolayı da kocam çok gergin sürekli ailesiyle tartışıyor ve bana çok fazla yansıyor.
Bakin ben su kisimlari okudum ve esinizin ailesinin yanindan geldiginde onlarin doldurusuna geldigini dusundum. Eger boyle bir sey yoksa bence mesajinizi duzenleyin ki diger arkadaslar da benim gibi yanlis anlamasinİlk mesajımda ailesinin gazına gelip bana bağırıp çağırıyor gibi bi ifade kullanmadım.
Bu kadar borç masraf varken 13 bin liraya balayı mi yaptınız? Daha kredisini ödeyemeyen bir aile var ve siz karı koca 13 bin liraya balayı yaptınız ! çok mu gerekliydi?Bence çok acımasız konuşuyorsunuz. İlk mesajımda ailesinin gazına gelip bana bağırıp çağırıyor gibi bi ifade kullanmadım. Ailesi ile tartışıp sonra gelip bana da bağırıp çağırıyor dedim üstü kapalı bir şekilde gaza gelmek değil bu onun ailesine verdiği tepkiyi benden de vermemi beklemesi ve benim vermemem. İnsan ailesine de özellikle anne babasına da güvenip düğün yapmayacaksa kime güvenecek? Hadi bu bizim yanlışımız olsun. Ben ilk oğlumu evlendiriyorum bu benim ilk düğünüm deyip gidip 13.000 tl ye otel tutup(bizim o kadar reddetmemize rağmen) onun parasını ben ayırdım deyip Düğün gecesinin sabahında oğlum otelin parasını da öde öyle çık otelden bizde para kalmadı deyip son dakika yine bize yıkılması böyle şeylerin.. Bu kadar acımasız olmayın lütfen
Kv ayarlamış herşeyi borcuda cocuklara ödetmiş.Bu kadar borç masraf varken 13 bin liraya balayı mi yaptınız? Daha kredisini ödeyemeyen bir aile var ve siz karı koca 13 bin liraya balayı yaptınız ! çok mu gerekliydi?
Sanki hesapsız kitapsız davranmişsiniz gibi şimdi de ceremesini çekiyorsunuz.
Anlatiminizdan mantıksız gelen taraflar vardı ama bu kadarını da beklemiyordum.
13 bin lira oteldeki düğün masrafı. Kayınpederler ödeyeceğiz diyerek tutmuşlar, sonra da ödememişler. Kızcağızın açığını aramayın lütfen:)Bu kadar borç masraf varken 13 bin liraya balayı mi yaptınız? Daha kredisini ödeyemeyen bir aile var ve siz karı koca 13 bin liraya balayı yaptınız ! çok mu gerekliydi?
Sanki hesapsız kitapsız davranmişsiniz gibi şimdi de ceremesini çekiyorsunuz.
Anlatiminizdan mantıksız gelen taraflar vardı ama bu kadarını da beklemiyordum.
Daha dişini yaptıracak parayı bulamayan aile 13 bin liraya oteli nasıl ayarlıyor?Kv ayarlamış herşeyi borcuda cocuklara ödetmiş.
Ya da ogullari nasil inaniyor anasinin babasinin odeyecegine.Daha dişini yaptıracak parayı bulamayan aile 13 bin liraya oteli nasıl ayarlıyor?
Ben burda açık aramıyorum. 13 bin liraya düğün çok değil mi?Bu kıvamda ki bir aileye ..13 bin lira oteldeki düğün masrafı. Kayınpederler ödeyeceğiz diyerek tutmuşlar, sonra da ödememişler. Kızcağızın açığını aramayın lütfen:)
Aynen eksik bir seyler var..Ya da ogullari nasil inaniyor anasinin babasinin odeyecegine.
Kari koca hesapsiz davranmislar. Simdi ya daha fazla kazanmanin yolunu bulacaklar ya da evli kalmayacaklar bu kadar basit.Ben burda açık aramıyorum. 13 bin liraya düğün çok değil mi?Bu kıvamda ki bir aileye ..
Belki eşi kendisine boşuna atarlanmiyordur düğün için bir çok masraf yapılmış gibi sonrasını düşünmeden...
Merhabalar bayanlar.
Etrafımdaki insanlardan çekinmem dolayısıyla içimdeki sıkıntıları siz objektif insanlarla paylaşmak adına hemen bi hesap açtım ve geldim! 24 yaşında ve 8 aylık evliyim. Daha yeni taze gelin yani topluma göre. Ama ben kendimi 8 aydır ne yeni gelin gibi hissedebildim ne taze gelin gibi. Hiç yıpranmadığım kadar yıprandım şu geçen 8 ayda. Aslına bakarsanız kocamla bi derdim yok.( ailesiyle tartışıp gelip bana bağırıp çağırması dışında) Gayet severek, isteyerek evlendim. Ama damat tarafından pek bi dertliyim. Kocama biz evlenmeden 3-4 sene önce yüksek meblada kredi çekmesini sonra ödeyeceklerini söylemişler. Tabi ki kocam çekmiş ama onlar ödememişler. Evlendiğimizde geçinmemiz için düğünde toplanan tüm altınlarımı paraları kredinin en azından bi kısmını kapatabilmek adına bozdurduk ve sonuç sıfır altınlı bi gelin . Hala kredi ödemeye devam ediyoruz geçim sıkıntısı yaşıyoruz çok fazla. Bundan dolayı da kocam çok gergin sürekli ailesiyle tartışıyor ve bana çok fazla yansıyor.Hiçbir hakaretine ,lafına sözüne ses çıkarmadım hepsini yuttum.(seninle evlendiğim güne lanet olsun,anneni arayacağım seni gelsin alsın vs. dahil ) Son bir aydır bana yansıttığını fark etti ve kendini toplamaya çalışıyor ama iş işten geçti galiba. En korktuğum şey başıma geldi. Ondan soğumaya başlamışım..Eskisi gibi gördüğümde içim kıpırdamıyor. Dokunmasını bile istemiyorum sanki bir yabancı gibi geliyor bana. Uzaklaşmak istiyorum çok uzaklaşmak. Bu tarz konularda tecrübesi olanlar var mı? Ne yapmam lazım? Lütfen akıl verin yoksa çıldıracağım.
Ben kolejde çalışıyorum benim maaşım düğün borçlarına gidiyor. Eşimin maaşından da ailesinden çektiği krediye 3000 tl gidiyor. Buyrun siz hesaplayın gerisini ben hesaptan çok yoruldum eşimden dolayı. Evimiz de kira.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?