Acilen akla fikre ihtiyacım var!

Bence çok acımasız konuşuyorsunuz. İlk mesajımda ailesinin gazına gelip bana bağırıp çağırıyor gibi bi ifade kullanmadım. Ailesi ile tartışıp sonra gelip bana da bağırıp çağırıyor dedim üstü kapalı bir şekilde gaza gelmek değil bu onun ailesine verdiği tepkiyi benden de vermemi beklemesi ve benim vermemem. İnsan ailesine de özellikle anne babasına da güvenip düğün yapmayacaksa kime güvenecek? Hadi bu bizim yanlışımız olsun. Ben ilk oğlumu evlendiriyorum bu benim ilk düğünüm deyip gidip 13.000 tl ye otel tutup(bizim o kadar reddetmemize rağmen) onun parasını ben ayırdım deyip Düğün gecesinin sabahında oğlum otelin parasını da öde öyle çık otelden bizde para kalmadı deyip son dakika yine bize yıkılması böyle şeylerin.. Bu kadar acımasız olmayın lütfen

eşiniz durumun boyle olacagını tahmin etmemiş mi? size niye patlayıp duruyor ? ya da siz bılmıyor muyudunuz boyle olacagını?

Hanimefendi,ben acimasiz konusmuyorum,gercekleri anlatiyorum size. Kendim ne yaptiysam size de onu anlatiyorum. Olmasi gereken bu. Yani siz inandiniz mi esinizin ailesinin otel parasini odeyecegine? Ben sizi ve ailenizi hic tanimayan biri olarak inanmadim konuyu okuyunca. Kp ve kvnin agzindaki dislere kadag oglu yaptirmis (ogludur odeyebilir bunda sorun yok) kalkip da sizin otel paranizi elbette odemeyecekti. Simdi ben bunu duzgunce dile getirince acimasiz neden oluyorum?

Size kendi tecrubelerimi anlatayim,annemin tek cocuguyum,babam yok. Esimin ailesi de varlarini yoklarini kizlarina vermis esimin yuzune bile bakmamislardi. Biz tanistigimizda esim 10 yildir yalniz yasiyor ve ailesinin kendisinden surekli para istemesinden dolayi kendileriyle gorusmuyordu. Biz iki kisi evlendik. Onun ailesinin gidisati gayet ortadaydi. Babasi ne soylediyse de inanmadi esim. Bu kadar basit iste.

Dugun salonunun parasini tuttugumuz gun odedik. Odeyemiyor olsaydik nikah yapacaktik sadece. Balayinin parasini da kendimiz odedik. Dimdizlak salona gidip evlensek bizim icin sorun olacak,hesabimiz tutmayacakti.

Bu saatten sonra bunlari geri alamazsiniz,ama bundan sonrasini maddi olarak duzgun planlayin bence. Ozel ders verebilirsiniz,gecim derdi zordur. Esiniz size ailesinden donuste surekli bagirip cagiriyorsa onlarin gazina/doldurusuna geliyor anlamina gelir bu durum. Ogretmensiniz ama size bunu acikladigima inanamiyorum esiniz polismis ek is yapamaz bildigim kadariyla ama siz ozel ders verebilirsiniz. Ben ogretmen olmadigim halde bir sure vermistim guzel para kazaniliyor. Yabanci diliniz varsa yayinevlerine ceviri yapabilirsiniz mesela. Madem evlisiniz,evi gecindirmek icin daha fazla kazanmaniz sart.

ailesiyle tartışıp gelip bana bağırıp çağırması dışında

Bundan dolayı da kocam çok gergin sürekli ailesiyle tartışıyor ve bana çok fazla yansıyor.

İlk mesajımda ailesinin gazına gelip bana bağırıp çağırıyor gibi bi ifade kullanmadım.
Bakin ben su kisimlari okudum ve esinizin ailesinin yanindan geldiginde onlarin doldurusuna geldigini dusundum. Eger boyle bir sey yoksa bence mesajinizi duzenleyin ki diger arkadaslar da benim gibi yanlis anlamasin

Millet altınsız gelinim lafına amma takılmış. Sanırsın her biri dünya malında gözü olmayan, hırkalı kuru ekmekli dervişler... Yeni evlenmiş genç bir bayan doğal olarak kıyıda köşede bir güvencesi kalsın ister. Zaten maaşları borçlara gidiyormuş. Gencecik ve yeni evli bir çift gezmek, kısa tatillere gitmek, giyinip kuşanmak istemez mi... Geçinmek sadece boğaz tokluğu mudur??? Rica ediyorum yani empati bu kadar zor olmamalı. Konu sahibi eşinden soğumana gerek yok. Belli ki sana karşı mahcup olmuş eşin içten içe. Hem bunun hem ailesinden yediği kazığın hem de maddi anlamda sıkıntıya düşmenin derdini çekiyor. Gerçek hisleri sana karşı elbette ki bunlar değil. Çok zor biliyorum ama sabırlı ol ve duymazlıktan gel. Hiçbir borç sonsuza kadar sürmez. Bunlar geçecek, sadece sabır..

Ben böyle bir borcu olan biriyle borcu bitene kadar evlenmezdim. Niye ailesinin borcunu ben ödeyeyim de strese gireyim?
Neden evlendiniz gördüğünüz halde?

Bu kadar borç masraf varken 13 bin liraya balayı mi yaptınız? Daha kredisini ödeyemeyen bir aile var ve siz karı koca 13 bin liraya balayı yaptınız ! çok mu gerekliydi?
Sanki hesapsız kitapsız davranmişsiniz gibi şimdi de ceremesini çekiyorsunuz.

Anlatiminizdan mantıksız gelen taraflar vardı ama bu kadarını da beklemiyordum.

Bence eşiniz biraz iyi niyetinin kurbanı olmuş gibi.Çok zor gerçekten ama siz de evlenmeden önce bu borç meselesini düşünüp evlenmeliydiniz

herşey düzelecektir daha çok yeni birbirinizi tanıma evresindesiniz ve maddi sıkınrılarınız var inşallah herşey düzelir.

Kv ayarlamış herşeyi borcuda cocuklara ödetmiş.

13 bin lira oteldeki düğün masrafı. Kayınpederler ödeyeceğiz diyerek tutmuşlar, sonra da ödememişler. Kızcağızın açığını aramayın lütfen:)

13 bin lira oteldeki düğün masrafı. Kayınpederler ödeyeceğiz diyerek tutmuşlar, sonra da ödememişler. Kızcağızın açığını aramayın lütfen:)
Ben burda açık aramıyorum. 13 bin liraya düğün çok değil mi?Bu kıvamda ki bir aileye ..
Belki eşi kendisine boşuna atarlanmiyordur düğün için bir çok masraf yapılmış gibi sonrasını düşünmeden...

Kari koca hesapsiz davranmislar. Simdi ya daha fazla kazanmanin yolunu bulacaklar ya da evli kalmayacaklar bu kadar basit.

Kredi konusu disinda ayni seyleri yasadim. Bizim konumuz kredi degildi ama kayinvalidem her Allahin gunu yeni bir sorun cikariyordu. Ne yeni gelinlik bildim, ne cicim ayi. Esimde devamli bana bagirip cagiriyordu.

1 sene sonra esimin gozu acildi, simdi yaptigi hatalari farketti. Fakat benden cok sey gitti. Saf duygularim yerini cinliklere birakti, bu disariya karsi olan. İcerde esime karsi ise hersey gitti.. İşe giderdi ozlemekten ölürdüm, işten gelirdi nefes alirdim. Gordugum an kalbim hizli carpar, kelebekler ucusurdu midemde. Bebegi uyansa da opsem diye beklesen ebeveynler gibi beklerdim uyansa da opsem diye..

Guvenerek kisa surede evlendigim insan artik bende kimseye guvenmeme etkisi birakti. En ufak bir hatasina tahammulum yok, cunku zamaninda cok sustum bagirmalarina, simdi otu bocegi cekmeye halim yok bir anda ortalik karisiyor, ofke nobetleri yasiyorum.

Kavgasiz iliski yok elbet ama baslarda guzel yasasaydik sonrasinda problemleri beraber goguslemek daha kolay olacakti. Ama biz eksiyle basladik evlilige. Bozuk bir zemin uzerine inşa etmeye calistik. Simdi ustune koydugumuz her tugla saglam olsa bile yikilmaya musait.

Sevmiyor muyum? Cok seviyorum.. Ama insan nasil hem guvenmeyip hem sever ilk kez yasadigim bir duygu, bende nasil ikisini bir arada yasiyorum bilmiyorum. Sevgim azaldi ve iliskimiz ofke nobetleriyle sarsiliyor. O nobetleri ben geciriyorum. Cunku zamaninda o yeni gelinligin verdigi saflikla cok icime atmisim. Simdi bardak kirilsa icimden canavar cikiyor.

Bu yazdiklarimdan sizin hayatiniza umut verici hicbirsey cikmaz elbette. İyi tarafi esim ustume aşiri dusmeye basladi gozu acildigindan beri, kotu tarafi hic umrumda degil, benden gidenler geri gelmedi..

Simdi aylardir cocuk dusunuyoruz belki bize şifa olur, yaralarimi sarar diye, fakat o da nasip olmuyor. İlk sene biz istemedik, 2.sene esimin gozu acildi ama ailesinden agir darbeler aldi cocugu dusunemedik. 2 senemiz bitti evliligimizde hem cok az geliyor hem upuzun.

Hemen cocuk yapmaniz normalde saglikli degil gibi gozuksede belki size de sifa olabilir. Cunku esiniz duzelsin diye susup bekleyip, sabahtan aksama kadar dusunup duruyorsaniz ilerde agziniz bir aciliyor pir aciliyor. Ama cocuga odaklaninca daha az hasar alir belkide iliskiniz. Tam bir yazi tura, ya şifa olcak, ya da sorunlari halletmeden cocuk yaptiginizdan ortalik daha da kariscak. Tamamen esinizin yaktigi isiga bagli. Benimki guzel isik yakmisti gozu acildiktan sonra, cocuk olsaydi bu kadar devrilmezdik saniyorum ama kendime gelmem zaman aldi. Sizinki de guzel isik yaktiysa cocukla ailenizi kurup 3. Kisileri de disarda iyice birakmanizi tavsiye ederim.

Cooookk uzunca yazdim, biraz icimi dokmem gerekiyormus, sagolun^_^

Daha yeni evlisiniz ?
Eşinin hakaret etmesi çok saygısız
İşe girip çalışmayı düşünüyor musun?

Ne biçim krediymiş bu?
Triplex falan mı almışlar da 3-4 senedir 3000tl ödeniyor. Eşin hiç dememiş mi ileride evlenirim nasıl öderim diye?
Sen iyilik yaparsın sonra adı yapmasaydın olur zaten..

Eşinle ilgili mevzuda da uzak durma aşkınızı tazelemeye çalışın diyebilirim sadece. İlle de para olmak zorunda değil sevgiliyken ne yapıyorsanız onu yapın. Canlandırmak sizin elinizde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…