Acill yardımmm ! Kasılıyor muyum ???

papathya

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
20
0
286
Ankara
Tecrubelı anneler lütfeen yardımm edin 27+5 gunluk ıkız erkeklere gebeyim.Son bıkac gundur sık sık karnımın bır tarafında, bır yada ıkı tumsek olusuyor ve nefesım kesılır gıbı oluyor sonrada bıraz nefes alıp verdıkten sonra yavas yavas dagılıp yumusuyor sonra bebeklerım fıldır fıldır cıldırmıs gıbı oynuyor ! 1 saat ıcınde oyle bellı bı sayı duzen yok ama 4 ten fazla oldugu kesın.Dr pazartesı yerınde olacak ama cok korkmaya basladım bebeklerıme bırsey olurmu bısey mı anlatmaya calısıyolar ıcerde acaba bu kadar hareket ederekk ?:44:

Bahsettiğin kasılmaların NST cihazıyla takibi yapılmalı,aslında her hamile kasılmalar yaşar ama ikiz gebelikte bu biraz riskli biliyorsun
doktoruna bu durumu bildir ,sen anlamayabilirsin ama önemli bişey olabilir
tedbiri bırakmamak lazım,Allah hayırlı doğumlar nasip etsin,hayırlıısyla kucağına al inşallah

Bu tarifine göre kasılma canım.Normalde de yalancı kasılmalar olur ama biraz daha geç başlar diye biliyorum.Mutlaka doktorunu bilgilendir.KAsılmaları önlemek ilaçlar var ben kullnmıştım doktorun da muhtemelen verecektlr.İyi takip et kasılmaları.Bollll su iç.Ben hastanede yatarken bana bol su vermişlerdi.Hatta kasılmaların fazla olduğu bi bün serumla verdiler suyu.Sakın ihmal etme su iişini.Zamanında sağlıkla kucağına almanı dilerim bebişlerini.

Çok teşekkür ederim ,sanırım dediğiniz gibi bunu ciddiye almam gerekiyor onceden aman bebısımın poposu aman kafası diye seviyordum ama sanırım bu oyle ck da sevılecek bı durum degılmış :53:.Bol su içicem ve hemen dr a gıdıcem tabi ancak pazartesi olacak budurumda .Cok tesekkurler yenıden ...

Bir haftadır falan yoğun olarak bende bunu yaşıyorum Şişlikleri görünce bizde poposunu dayadı herhalde diye hoşumuza gidiyor gülüyorduk Hatta dün yine sordum varmı yaşayan diye... Kasılma bebek hareketleriyle bu kadar benzer bişeymiş demek ki. Benimde bu hafta kontrolüm ilk işim bunu sormak olucak

canım seni kokutmak istemem tam seninle aynı günde 27+5 de senin gibi kasılmam bile yoktu kasık ağrılarım vardı...şiddetli doktorum hemen hastaneye gitmemi söyledi....benim algılayamadığım ama nst çıkan çok şiddetli sancım çıktı.....o gece hastanede yattım sabah neredeyse doğuracaktım zorla durdurdular sancılarımı ciğer geliştirici iğne içinde 12 saat gerekliydi..dayan dayan diyen doktorları hala hatırlıyorum sonrada 33+2 kadar tuttular serumlarla fitillerle ...o zamanda doğurdum....

acil dok. git ikizlerde tehlikeli

merhaba canım bahsettiğin durum kasılma ama bu yalancı kasılmada olabilir arkadaşlaın dediği gibi gerçek sancılarda nst girmeni tavsiyie ederim geçmiş olsun

Sabahi iple cekiyorum umarim ordaykende boyle sivrilir karnim da ne oldugunu alariz.cok sagolun bilgilerinizi paylastiginiz icin.ama nasil oluyor ayni poposu gobo yada sirti bosuna mi sevmisim bebis diye otepeleri !!!

canım aynı durumu 20.haftamdan itibaren yaşamaya başladım ben.önce senin gibi popoları falan sanıp seviyordum ama anladımki bunlar kasılmaymış.diğer arkadaşların da dediği gibi zaman kaybetmeden doktora git.kasılma önleyici ilaç başlar büyük ihtimalle.

Bugun dr a gıttım nst ye bagladılar ıkı kasılma cıktı dr bıray dayanmamı eger 15 dk bır kasılmalar olursa hastaneye gelıp birkaç gun yatıp ılac tedavesıne baslayacagımı soyledı.Acıkcası korktum 1 ay cok erken degıl mı dayanırsak 32.haftaya denk gelıyor buarada bebkler 1500 gr lar sızce nasıl ?

Back
X