Açılmayı istemek

İcinde yok sa eger kapanma bu sekilde kapali olmanin bi manasi yok cunku ben 10 sene kapali olupta bianda acilan insanlar taniyorum cunku iclerinde hep ukte kalan birisi er yada gec birgun acilir

Kapalı olduğunuz için kendinizi yaşlı hissetmeniz çok acayip.Ben kapalı değilim ama cevremde bir sürü kapalı kadin var giyinmeyi bildikten sonra çok ta şık ve genç görünüyorlar.Acaba sizin seçimlerinizde bir yanlış var?
Herneyse isterseniz açılın tabiki bu Allah ile sizin aranızda

İçinden gelerek yapmiyorsan bi anlami yok.kapalı,açık herkese saygım var fakat içinden gelmiyorsa açıl sırf millet ne diyecek diye kendini zorlama.etrafindaki insanlarla paylaş bu durumu
Paylastim herkes boyle daha guzelsin bence yapma etme diyolar iyce kafam karisti ben takmak icin takmak istemiyorum ki ilk kapandigimda icimden gelerek kapandim ve devam.ettim son 1 yil boyle malesef

Daha cok gencim ve moda delisiyim genelde herkes cok begenir giyimimi filan ama ben ne giyersem giyiyim iyi hissetmiyorum disarda acik guzel giyinmis bi kiz gorunce sanki kendimi ezik gibi hissediyorum

Paylastim herkes boyle daha guzelsin bence yapma etme diyolar iyce kafam karisti ben takmak icin takmak istemiyorum ki ilk kapandigimda icimden gelerek kapandim ve devam.ettim son 1 yil boyle malesef
Fikir almak için açma konuyu etrafindaki insanlara ben böyle bi karar aldım uygulayacağım de sonrada yavaş yavaş hayata geçir bu zorlayarak yapilacak bisey degil içinden gelmeli onun dışında kendini kasman gereksiz

Ban yemeyi göze alarak yazacağım sıkıntınız hakkındaki düşüncemi

Kapanirsa tam kapanıp açılınca tam acilacak bi insansaniz madem kapaliyken namazlarinizi kılıp oruçlarınızi tutup dedikodudan yalandan Vs dinin gösterdiği doğru yoldan gidiyirmuydunuz hayır. Gitseniz zaten bilincinde olurdunuz kapanmanin dinin gereği adı altında yapıp diğer emirleri yerine getirmiyorsan burda bu kararsızlığı anlatmanın anlamı yok bacim kendi iradenle kararını ölçüp tartıp doğruyu secebilirsin evli bir kadın olduğunuza belli bı olgunlugunuz vardır yani kısaca kapanıp hakkıyla dini yasamiyorsan açılıp dinden çıkmış olmazsın. Açık birinin namazlarini kılması ne kadar samimiyetsizse kapalı olup dinin diğer emirlerini yerine getirmemek ayni kapıya çıkar..

Yazmadan da gecemicem üyenin biri yazmış yavaş yavaş açıl diye düşüncesine saygı duyarım ama bence grisi yok bu işin ya siyah olursun ya beyaz.. beyaz olmak zordur ama temiz ve pak olmak her zaman iyidir.. yavaş yavaş açılmak nedir bi açıklayın bana sonra dinimizi ordan burdan yaralamayi.. nasil oldugunu islam dininin neden bu kadar basitleştirilmiş bir hal aldığını.. sonra hangi devirdeyiz hikayelerini bi okuyun.. sonra da bana zıt yazdığınız yorumları bir daha bir dahà..

Bu surekli oluyo bende hep kapatmaya bastirmaya calisiyorum olayi sonra tekrardan istiyorum bi turlu tamamen kapatamiyorum konuyu bi dakika acik istiyosam sonra ya olmaz ki diyorum
İşte demek istiyorum ki kendinizi eşinizin yanında yetersiz hissetmeniz yaşlı hissetmeniz vb bahaneler in sebebi türbanli olmaniz olamaz. Bu kişiliğinizle ozguveninizle alakalı bir durum.
Açıldıniz farzedin bu hisleriniz pat diye kaybolmayacak.

Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59)
Karşımızda Allah'ın kelamı var. Nefis mi yoksa Allah'ın kelamı mi buna siz karar verin.

Kararınız ne olursa olsun insanları fikirlerini çok önemsemeyin.
İyi günler :)

Daha cok gencim ve moda delisiyim genelde herkes cok begenir giyimimi filan ama ben ne giyersem giyiyim iyi hissetmiyorum disarda acik guzel giyinmis bi kiz gorunce sanki kendimi ezik gibi hissediyorum
Kul ile Allah arasına kimse giremez içinizden geleni yapın öyleyse zira şu an zaten bir anlamı yok böyle düşününce

İşi hiç tartışma konusu haline getirmeye gerek yok burada yargılanmak değil fikir almak için açmış konuyu konu sahibi...

Yazdiginiz seyler o kadar dogru ki merak etmeyin bundan 1 yil oncesine kadar carsaf bile denedim girmek nasip olmadi namazimi aksatsam bkle kilardim tesbihatimi yapar sohbetlere katilirdim zaten bu dua namaz sohbetler yine benim icimde olan seyler acilsam bile yapacagim seyler ki aciklarin namazi kabul olmuyo diye bisey duymadim ben

Dogru soyluyorsunuz
Boyle isteksizce devam etmek bana sevap kazandirmiyo biliyorum da istiyorum ama yapamiyorum dediginiz gibi bi kere bi ciksam tum is bitecek de
Tam aksi. Nefsinize agir geldigi halde kendinizi yasli yada cirkin vs gordugunuz halde Allah icin acmazsaniz daha cok sevaptir. Zaten yapilan dini vecibeler hep nefse agir gelir ki sadece sizin icin gecerli degil.

Aynen oyle fikir almak icin yazdim zaten yargilanmaktan korktugum icin paylastim sizlerle

Yargılanmaktan korktuğunuz için bir şeyi yaparsanız iç huzurunuzu kaybedersiniz. Ya insanların sizin hakkınızdaki iyi düşüncelerine göre yaşayacaksınız ya da kulaklarınızı tıkayıp nasıl iyi hissedecekseniz kendinizi onu yapacaksınız.

Yazdıklarıma hak verip hala karar verememe cesaret arayışı icindeyseniz anlamamissiniz üzgünüm.. yani diyorum ki siz namaz kılıp sohbetlere gidip dinin emrettekileri üzerinde yaşıyor olsanız bize kapanmanın da emredildigini bir ayette yazdığını bir ayeti böle inkar etsen inanmış olmadığını anlatıyorum anladığının aksine açıkken hacca da gitsen dinin gereğini yerine getirmiş sayilmazssin Ha kabul etmek Allah in külli iradesine kalmış ama emredildigini şekilde yapmış olmazsın demek istemiştim..

Kendimi kapalıyken çirkin,yaşlı buluyorum düşüncesi çok garip geliyor bana.
Günah sizin sevap sizin,hayat sizin görsellik sizin. Kimin ne düşündüğü değil,kalbinizin ne istediği önemli.
Zaten örtünmek nasip meselesi, içinizden gelmiyorsa faydası olmaz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…