Açılmayı istemek

Tam aksi. Nefsinize agir geldigi halde kendinizi yasli yada cirkin vs gordugunuz halde Allah icin acmazsaniz daha cok sevaptir. Zaten yapilan dini vecibeler hep nefse agir gelir ki sadece sizin icin gecerli degil.
Yazıp yazıp anlatamadigim şekilde cümleye dökmüşsunuz yureginize sağlık..

Sizin için manevi bir değeri zaten yoksa, millet ne der diye yaşamak kadar saçma bişey yok zaten. Millet en fazla 2 gün konuşur, 3. ye hiç akıllarına bile gelmezsiniz.

Herkesin gerçekten dert edindiği kendi sorunları var.

Kapaliyken de güzel gozukebilirsiniz saç rengi değiştirmekten daha kolay eşarp sal değiştirmek.. kapaliyken de sana yakisacak tarzı oturtan zaman alabilir sizin yaşadığınız ikilemi çok yaşayıp hala kalpali ve giyimi ucuz şeylerle bile beğenilen biri olarak yazıyorum

Yok ben millet ne der diye hiç umursamıyorum. Ben kendimi kapalıyken mutlu özgüvenli hissetmiyorum sadece.

Hadi diyelim pişman oldu geri kapanmasinda ne gibi bir sakınca var anlayamadim

İş yerinde kapalı arkadaşlar çoğu kez nereden alışveriş yapıyorsun çok yakıştırıyorsun dediler. Bu halimi açık olan arkadaşlarım da beğeniyor hatta. Güzel görünmüyorum diyemem ama ben kendimi iyi hissetmiyorum sorun burada başlıyor. Bu his hiç geçmeyecekmiş gibi hissediyorum

Kendimi yaşlı hissediyorum demedim ki... Böyle de güzel bulunuyorum, giyim tarzım gayet güzel herkes soruyor nereden alışveriş yaptığımı. Sorun şu ki ben böyle mutlu hissetmiyorum. Sanki açık halimle daha kendim gibiyim..

Açılın. İnsanlar hep konuşur şimdi de arkanızdan ne biçim kapalı şu bu diyenler vardır eminim. Günahı sevabı size ait kimseye tek söz düşmez sallamayın elalemi.

Yok ben millet ne der diye hiç umursamıyorum. Ben kendimi kapalıyken mutlu özgüvenli hissetmiyorum sadece.
Çoğu kapalı bayan çok yakıştırıyor aksine. Ama benim de böyle çok arkadaşım oldu. Yıllarca ailesini karşısına alarak kapalı olup, evlendikten sonra eşinin istememesine rağmen açılanlar var. Hep de aynı sebep, açık daha güzelim, toplum bu güzelliğimi görsün düşüncesi.

O yüzden çok tuhaf gelmiyor bu tarz konular.

Bence sizé imkansız gözükmesi sizi kararsız yapan içinizde kalmış bir kere diye sartlamissiniz kendinizi bende boyle ikilemlerde olduğum bi dönem bir olayı bahane ettim mesela kpss sınavı vardı kaydı açık almışlardı açık giyinmek zorundayım deyip gitmiştim ama daha kişiliğimin geliştiği donemdeydim ve o sınava açık gittim o kadar alismisim ki kapalı olmaya utanarak sıkıla ve dönene kadar kendimi lanetli gibi hissetmiştim yanimda babamdan başka tanıdık olmadığı halde.. sizde belki bir gün deneseniz tamamen açılmaktan daha az günah olur belki.

Konuyu sahiplenenler karışmış. Bu yorumlar size değil zaten, konuyu açan M Mutlulukk66 arkadaşımıza

Kapalilik yasli hissettiriyorsa ben 10 senedir neneyim o zaman
Gayette modern kapalilar var ...
Tabiiki oncelikle bu sizin karariniz ...

Hadi diyelim pişman oldu geri kapanmasinda ne gibi bir sakınca var anlayamadim

Günahkâr olur.
Bir arkadaşımıza bir konu hakkında sıkı sıkı söz verdiğimizi düşünelim. Aniden canım istemedi vazgeçtim dersek arkadaşımız bize gücenmez mi ? Ona karşı nasıl bir cevap verebiliriz ne diyebiliriz, keyfi bir durum için sana verdiğim sözü tutmuyorum.
Peki ahiret gününe de Rabbimiz sorunca ne cevap verilecek ?
Bu hareketinin sebebini nasıl açıklayacak ?
İslami, canım istedi kapandim hadi canım istedi başımı açıyorum yok ya ben tekrar düşündüm tesettüre giriyorum gibi git güllere indiremeyiz. Hâşâ cocuk oyuncağı mi söz konusu dilediğiniz gibi dilediğinizi yapalım.
Velhasıl bu tarz kararları vermek için cok çok ince düşünmeliyiz iyice kararımızı an emin olmalıyız. Sonra icraate gecmeliyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…