• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acıyor artık

2 sene mi :)
2. sene sütün hiç bir faydası yok.
Oral dönemi uzatmayın çocuğun psikolojisi etkilenir.
İleride özgüven ve cinsel problemler yaşamaya çok meyilli olur.
Anneye bağlılığı artar ve hayatı size zehir eder.
Öz becerileri etkilenir ve kendi kendine işini yapamaz.
Çocuk mastürbasyonuna yönelir.
Diş hastalıkları, şekil bozukluğu ve çiğneme yetersizliği edinir.
Bu da ilerde mide ve bağırsak sorununa yol açar.
Yerinde ve kararında emzirin.
Lütfen çocuk doktorunuza danışın.
Çoğunu emmeye asla zorlamayın.,
Hayatıyla oynarsınız.
Çocuğun tüm hayatını ve kişiliğini etkileyen bu dönemler ve tuvalet eğitimidir.
Çocuğunuzu seviyor olabilirsiniz ama yaptığınız iyilik değil.

Konuyla ilgili uzmanlığınız yoksa bu tarz bilgilendirmelerde bulunmayın lütfen. Çocuğun 2 yaşına kadar emmesiyle mastürbasyonun ne alakası olabilir acaba? Ayrıca çocuk mastürbasyonu belli bir döneme kadar normal görülen bir şey, sonuçta çocuk vücudunu tanıyor. Yetişkinlerdeki ile çocuklardaki aynı şey değil.

Çoğu hastane, uzman vs çocuk istediği sürece (tabii ki belli bir süre )iki yaş üzeri emzirmeyi de destekliyor. Yanlış bilgilendirmelerde buşunmayalım. Bilinenin aksi bir bilgilendirme yapıyorsak da kaynak gösterelim lütfen.

Kaynak gösterir misiniz? Kim diyormuş bunları?
2 yaştan sonra belki ama 2 yaşa kadar emxirilmesi gerekir süt varsa ve çocuk istiyorsa.
2 yaşına kadar emzirdim, dediklerinizin hiç biri olmadığı gibi bağışıklığı da güçlü oldu.

Çocuk psikolojisi ile alakalı bu durum. Sağlık sadece bedensel değil ruhsal olarak da önemlidir.
Bu konuda bir çok fikir ayrılığı var.
Doktordan doktora, kuruluştan kuruluşa değişiyor.
Siz neye göre beslemek istiyorsanız besleyin.
Bana en mantıklı gelen bu düşünce. Ve çevremde de gözlemlediğim bu.
Hemen saldırmayın.

Çocuk psikolojisi ile alakalı bu durum. Sağlık sadece bedensel değil ruhsal olarak da önemlidir.
Hemen saldırmayın.
Saldırmıyorum. İddianızın kaynağını soruyorum.

Konuyla ilgili uzmanlığınız yoksa bu tarz bilgilendirmelerde bulunmayın lütfen. Çocuğun 2 yaşına kadar emmesiyle mastürbasyonun ne alakası olabilir acaba? Ayrıca çocuk mastürbasyonu belli bir döneme kadar normal görülen bir şey, sonuçta çocuk vücudunu tanıyor. Yetişkinlerdeki ile çocuklardaki aynı şey değil.

Çoğu hastane, uzman vs çocuk istediği sürece (tabii ki belli bir süre )iki yaş üzeri emzirmeyi de destekliyor. Yanlış bilgilendirmelerde buşunmayalım. Bilinenin aksi bir bilgilendirme yapıyorsak da kaynak gösterelim lütfen.

Bu konuda bir çok düşünce var.
Ve bu yazdıklarım sizinkiyle aynı olmadığı için yanlış mı oldu şimdi?
Doktordan doktora değişir, kurumdan kuruma, araştırmadan araştırmaya değişir.
Bana en mantıklı gelen bu.
Bunu gözlemledim ve bunu çocuğun psikolojisi açısından değerlendiriyorum.
Bir çok bilim insanı da bu düşüncede.

Isırmayı çok nadir benimki de yapıyor ama gülerek, eğlence olsun diye. Hayır deyip kapatıyorum, tekrar ederse vermiyorum, anlıyor. Ama bu elleme işi farklı sanki, farkında olmadan oynuyor, ben itiraz edince bazen sinirleniyor, bazen utanıyor biraz durup tekrar başlıyor. Bilemedim neden böyle ama çok irite olmaya başladım:(

Ama biz ilk defa duyduk ve bu görüşte olan bilim insanlarını öğrenelim ki hatalı isek düzelelim

Gelişim psikolojisi dersinde de bu yönde bir konumuz yoktu

bilginin kaynağını öğrenelim ki biz de okuyup bilgi sahibi olalım

Isırmayı çok nadir benimki de yapıyor ama gülerek, eğlence olsun diye. Hayır deyip kapatıyorum, tekrar ederse vermiyorum, anlıyor. Ama bu elleme işi farklı sanki, farkında olmadan oynuyor, ben itiraz edince bazen sinirleniyor, bazen utanıyor biraz durup tekrar başlıyor. Bilemedim neden böyle ama çok irite olmaya başladım:KK43:

Peki neden ortada

En pratiği hava da soğuk kapatın ucunu

Size en mantıklı gelen olabilir ama bu doğru olduğunu göstermez. Sizin bu düşüncenizi destekleyen birçok biliminsanını bize de tanıtırsanız biz de yararlanmış oluruz. Kaynak göstermeden bilinenin aksi bir şey söylerseniz evet yanlış olur. Ama kaynaklarla desteklerseniz aaa demek bu da varmış der ve biz de bilgileniriz. Şahsen kaynak gösterebilirseniz sevinirim.

Isırmayı çok nadir benimki de yapıyor ama gülerek, eğlence olsun diye. Hayır deyip kapatıyorum, tekrar ederse vermiyorum, anlıyor. Ama bu elleme işi farklı sanki, farkında olmadan oynuyor, ben itiraz edince bazen sinirleniyor, bazen utanıyor biraz durup tekrar başlıyor. Bilemedim neden böyle ama çok irite olmaya başladım:KK43:
Anne sütü alıyo ya sizin memenz onun için en değerli şey şu an da o da kesfetmeye çalışıyorsur annesi
Yemek yemesi nasıl?
Doktorla da görüşüp uygun zamanda bırakırsınız
Oğlum 30 ay emdi hiç zararini görmedim bak koca bir birey gibi her kararını kendisi alır herseyini kendisi halleder hatta bana yardım bile eder şimdi 4 yaşında

Ikizlerim 7 ay emdiler ama bana aşırı baglilar wcye gitsem kapida agliyorlar hep üstümdeler başka odaya gitsem bile ağlama krizleriyle ardimdan geliyorlar 1 yaşlarında onlarda

Saldırmıyorum. İddianızın kaynağını soruyorum.

yahu başka yorumda anlattım çıkın okuyun.
bir çok kaynak ve görüş var.
ben tez yazar gibi burda isim ve kaynak mı vereyim?
bir çok pedagog ve çocuk doktoru 2 senenin gereksiz olduğunu savunuyor.
siz isterseniz 5 sene emzirin bana ne. yazdığıma yazacağıma pişman ettiniz.
bir tarafımdan uydurmuyorum herhalde.

Hemen saldırmayın.
maksat saldirmak degil ki
ilk yazdiginiz mesaj cok net ve kesin bilgi seklinde yazilmis yada okuyunca oyle anlasiliyor
dogal olarak biz de bilginin kaynagini merak ettik
ilk mesajinizi da bu sekilde yazsaydiniz daha saglikli olurdu

Anne sütü alıyo ya sizin memenz onun için en değerli şey şu an da o da kesfetmeye çalışıyorsur annesi
Yemek yemesi nasıl?
Doktorla da görüşüp uygun zamanda bırakırsınız
Oğlum 30 ay emdi hiç zararini görmedim bak koca bir birey gibi her kararını kendisi alır herseyini kendisi halleder hatta bana yardım bile eder şimdi 4 yaşında

Ikizlerim 7 ay emdiler ama bana aşırı baglilar wcye gitsem kapida agliyorlar hep üstümdeler başka odaya gitsem bile ağlama krizleriyle ardimdan geliyorlar 1 yaşlarında onlarda
Yemek yemesi fena değil aslında ama ben de eşim de emmemişiz sürekli hastayız. Çocuğumuz sonuna kadar emsin dedim. Bağımlılığın çok emmeye ilgisi yoktur bence de. Keşfetmeye çalışıyor demissiniz, çok mantıklı. Teşekürler yorumunuz için.

Yemek yemesi fena değil aslında ama ben de eşim de emmemişiz sürekli hastayız. Çocuğumuz sonuna kadar emsin dedim. Bağımlılığın çok emmeye ilgisi yoktur bence de. Keşfetmeye çalışıyor demissiniz, çok mantıklı. Teşekürler yorumunuz için.
benim oglan 30 ay emdi
masallah diyim senede 1 kere hastalanir ilac bile kullanmaz
anne sutu gercekten bagisikligi arttiriyor ve mucizevi birsey
emzirmeye devam edin , diger memenizi de kapatin birsekilde

Hastalıkları koruyor evet eşim 3 yaşına kadar emmia pek gormedim hasta oldugunu
Ben emmemisjm hel hastayım
Oğlum da hasta olsa bile kolay atlatir
Ilac nadirdir kullandigim ama kizlarim evet çok hasta oluyor

Biraz daha emsin olmadi elini tutun veya yumuşak bir oyuncak verirsiniZ
Bence 2 yaşını doldursun
Zaten az kalmış

Back
X