- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.098
- 398
- Konu Sahibi Huyluveuykusuz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
dünya sağlık örgütü tam tersini söylüyor 2 sene emzirin diyor benim çocuk doktorum da çevremden duyduğum tüm doktorlar da iki yıl diyor
bu bilgilerinizin dayanağı nedir
Ne alaka ? Büyük kızım 9 ay emdi , bu durumda günah mı işledim ısrar etmeyerek ?Dinen ztn artık biraktirmaniz gerek.
Dinen ztn artık biraktirmaniz gerek.
yahu 2 yaş emzirmek nedir lütfen her şey şahane olsun istiyosunuzda çocuğun dişleri var ne emzirmesi emzirilmeye ihtiyacımı kalmış bence hoş bir durum değil o yaşa kadar emzirmek azıcık pedagojik metinler okuyun çocuk gelişiminde bunun etkileri neler bir bakın anne sütü illede vericem diyosanız sağın koyun bardağa içsin 1.5 yaşında ki çocuğun meme başında ne işi var abartıyorsunuz herkes evladının sağlıklı olmasını ister ama o çocuk artık zihinsel olarak çok hızlı gelişiyor bebek değil artık bence anneler olarak sizler çocuklarınızdan ayrılamıyorsunuz.
Nerde yaziyor merak ettim?Dinen ztn artık biraktirmaniz gerek.
anlamadim gerçekten hayretle okudum 2 sene gereksizmis eeee olay nerelere uzanmış vay arkadaş oğlum çok ciddi. Bir hastalık atlattı yazın bağışık sistemi ile ilgili hastaneye yatırdık acilen doktorumuz bu işin prof u en iyilerden ve ilk sorusu emiyor mu dedi evet tek anne sütü deyince nasıl sevindi inanın anne sütü mucize inşallah cabuk toparlar dedi ki haklı da cıktı böyle saçma mesnetsiz ici boş yazılar beni sinirlendiriyor madem kaynağın yok neden atliyorsun ortaya değilimi 2 yaşına kadar faydası yokmuş pehhhbenim oglan 30 ay emdi
masallah diyim senede 1 kere hastalanir ilac bile kullanmaz
anne sutu gercekten bagisikligi arttiriyor ve mucizevi birsey
emzirmeye devam edin , diger memenizi de kapatin birsekilde
Nerde yazıyor yahu hele bi kaynak ver cahilliğimiz gitsin 2 evlâdım var bütün hastanelerde doktorlar 2 sene ek gıda da olmak üzere anne sütü diyor hani nerede şu tonlarca senin görüşünü destekleyen aç azıcık oku faydalarını kaynağın olmadan da çevir kazı yapma şimdiözür dilerim ben uydurdum şimdi :)
kimse sizden başka bir düşünceyi savunamaz ve hiç bir bilim insanı farklı görüşte olamaz.
bende ne yapayım işim gücüm yok oturup bunları uyduruyorum :)
milyonlarca doktor ve pedagog benim yazdığım düşünceleri savunmakta. isimlerini ve kitaplarını bilmiyorum tahmin edersiniz ki. okuduğum her makaleyi, her kitabı size kanıtlamak için buraya yazamam.
ufak bir araştırma yaparsanız sizden, hatta sizin doktorunuzdan da farklı düşüncede olan doktorlar bulabilirsiniz.
siz ne kadar emzirirseniz emzirin. isterseniz 10 sene emzirin. bana ne.
bana mantıklı gelen ve etrafına gördüğüm bu.
bu kadar agresif olmak zorunda değilsiniz.
anne sutu o kadar mucizevi ki her ay icerigi degisiyor , bebek buyudukce icerigindeki vitaminler bile ayina gore degisiyor , sut varsa cocugu mahrum etmemek gerekanlamadim gerçekten hayretle okudum 2 sene gereksizmis eeee olay nerelere uzanmış vay arkadaş oğlum çok ciddi. Bir hastalık atlattı yazın bağışık sistemi ile ilgili hastaneye yatırdık acilen doktorumuz bu işin prof u en iyilerden ve ilk sorusu emiyor mu dedi evet tek anne sütü deyince nasıl sevindi inanın anne sütü mucize inşallah cabuk toparlar dedi ki haklı da cıktı böyle saçma mesnetsiz ici boş yazılar beni sinirlendiriyor madem kaynağın yok neden atliyorsun ortaya değilimi 2 yaşına kadar faydası yokmuş pehhh
yazdiginiz sey o kadar sacma kiFazla Emzirmenin Zararları Nelerdir?
Fazla emzirme olgusu kişiden kişiye değişiklik göstermektedir dolayısı ile bizler bebeklerin emzirilmesi gerektiğine inanıyoruz her şeyde olduğu gibi azı karar çoğu zarar mantığından bahsediyoruz
- Süt dişlerinin yüzeyinde erozyona sebep olması: Her ne kadar bebeğin ağız içi bakterileri çoğalmış bir şekilde bulunmasa da, anne sütünün asidik bir yapısı olduğu için mineral yapısı fazla kuvvetli olmayan süt dişlerine uzun süre temas etmesi durumunda diş yüzeylerinde aşınma yani erozyona neden olabilir.
- Bebeğin çiğneme fonksiyonlarının gecikmesi: Öğünlerinde normal gıdalar yerine anne sütü ile beslenmeye devam eden bebeklerin, kendi yaşıtlarına göre çiğneme fonksiyonlarında bir gecikme yaşanır.
- Normal gıdaya geç alışma: Uzun yıllar boyunca anne sütüyle beslenen bebekler çiğneme fonksiyonlarını geç kazandıkları gibi anne sütü dışındaki gıdalara da alışmak konusunda bir sıkıntı yaşarlar ve bu konuda da yaşıtlarından geri kalırlar. Bu bebekler, normal gıdalardan ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri alamadıkları için de gelişimleri yine yaşıtlarına göre yavaş, kiloları ise az olabilir.
- Çocuğun anneye gereğinden fazla bağımlı olması: Emzirmenin anne ve bebek arasında derin bir duygusal bağ yarattığı tartışılmaz bir gerçek. Özellikle bebeğin kendisini oldukça güvensiz hissettiği dış dünyada annesi ile böyle derin bir bağ kurması yaşamdaki güven duygusunu geliştirmesi açısından son derece önemli. Ancak uzun süre emzirilen bebeklerde, anneye olan bağımlılık olması gerekenden fazla olduğu için çocuğun kişilik gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.
- 2 yaş sonrası “ inat “ döneminin uzaması: Anneler, bebeklerini her istediklerinde emzirdikleri için çocuklar belirli bir algı düzeyine eriştikten sonra da bu durumun devam ettirilmesi halinde “ hayır “ kelimesini öğrenmemekte ısrar edeceklerdir. Her istediklerinde emzirilen 2 yaş ve sonrası çocuklar bu konuda yaşıtlarından çok daha geri kalacaktır.
- Fazla emzirmenin zararları arasında cinsel kimliğin keşfi için de ciddi anlamda bir sıkıntı yaratabileceği gibi uykuya dalamama, iştahsızlık gibi problemleri de yer almaktadır. Bu nedenle annelerin çocuklarının sağlıklı fiziksel ve ruhsal gelişimi içim emzirme süresine dikkat etmesi gerekmektedir.
basit bir alıntı azıcık google kullansanız görürsünüz. 2 yaş veya 21 aylık illa emmesimi gerekli diyorum bu çocuk gelişiyor büyüyor konuşuyor sağın koyun biberonuna içsin diyorum süt vermeyin demiyorum. Demeye çalıştığım emzirerek size daha bağımlı bir hal alıyor 2 yaşında bu foruma bıraktıramıyorum insan içinde emicem diye ağlıyo yazıcaksınız.
Tabi ki çok fazla hem dediginiz gibi aya göre bile içeriği değişiyormuş yok uzmanlar gereksiz diyormuş yok makale ingilizce okursak iyi olurmuş vallahi anlamak imkansız ben ıste birebir yaşadığım olayı anlatıyorum doktorumuzda 70 lik ama çok aktif bilgili bir prof tu inanın ben emziriyorum diye ara öğün getirdiler bebeğe destek olması için basından geçmeyen konuşuyor inişte savurup atmak kolay Allah muhafaza bi koşsun hastanede ben o zaman görürüm makaleyi savunmayı neyse çok teşekkür ederim bu arada Allah yavrularımıza sağlık versinanne sutu o kadar mucizevi ki her ay icerigi degisiyor , bebek buyudukce icerigindeki vitaminler bile ayina gore degisiyor , sut varsa cocugu mahrum etmemek gerek
ayrica fiziksel faydasinin yani sira psikolojim olarak da pek cok faydasi var
emzirmeye devam edin :)
gecmis olsun miniginize
Fazla Emzirmenin Zararları Nelerdir?
Fazla emzirme olgusu kişiden kişiye değişiklik göstermektedir dolayısı ile bizler bebeklerin emzirilmesi gerektiğine inanıyoruz her şeyde olduğu gibi azı karar çoğu zarar mantığından bahsediyoruz
- Süt dişlerinin yüzeyinde erozyona sebep olması: Her ne kadar bebeğin ağız içi bakterileri çoğalmış bir şekilde bulunmasa da, anne sütünün asidik bir yapısı olduğu için mineral yapısı fazla kuvvetli olmayan süt dişlerine uzun süre temas etmesi durumunda diş yüzeylerinde aşınma yani erozyona neden olabilir.
- Bebeğin çiğneme fonksiyonlarının gecikmesi: Öğünlerinde normal gıdalar yerine anne sütü ile beslenmeye devam eden bebeklerin, kendi yaşıtlarına göre çiğneme fonksiyonlarında bir gecikme yaşanır.
- Normal gıdaya geç alışma: Uzun yıllar boyunca anne sütüyle beslenen bebekler çiğneme fonksiyonlarını geç kazandıkları gibi anne sütü dışındaki gıdalara da alışmak konusunda bir sıkıntı yaşarlar ve bu konuda da yaşıtlarından geri kalırlar. Bu bebekler, normal gıdalardan ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri alamadıkları için de gelişimleri yine yaşıtlarına göre yavaş, kiloları ise az olabilir.
- Çocuğun anneye gereğinden fazla bağımlı olması: Emzirmenin anne ve bebek arasında derin bir duygusal bağ yarattığı tartışılmaz bir gerçek. Özellikle bebeğin kendisini oldukça güvensiz hissettiği dış dünyada annesi ile böyle derin bir bağ kurması yaşamdaki güven duygusunu geliştirmesi açısından son derece önemli. Ancak uzun süre emzirilen bebeklerde, anneye olan bağımlılık olması gerekenden fazla olduğu için çocuğun kişilik gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.
- 2 yaş sonrası “ inat “ döneminin uzaması: Anneler, bebeklerini her istediklerinde emzirdikleri için çocuklar belirli bir algı düzeyine eriştikten sonra da bu durumun devam ettirilmesi halinde “ hayır “ kelimesini öğrenmemekte ısrar edeceklerdir. Her istediklerinde emzirilen 2 yaş ve sonrası çocuklar bu konuda yaşıtlarından çok daha geri kalacaktır.
- Fazla emzirmenin zararları arasında cinsel kimliğin keşfi için de ciddi anlamda bir sıkıntı yaratabileceği gibi uykuya dalamama, iştahsızlık gibi problemleri de yer almaktadır. Bu nedenle annelerin çocuklarının sağlıklı fiziksel ve ruhsal gelişimi içim emzirme süresine dikkat etmesi gerekmektedir.
basit bir alıntı azıcık google kullansanız görürsünüz. 2 yaş veya 21 aylık illa emmesimi gerekli diyorum bu çocuk gelişiyor büyüyor konuşuyor sağın koyun biberonuna içsin diyorum süt vermeyin demiyorum. Demeye çalıştığım emzirerek size daha bağımlı bir hal alıyor 2 yaşında bu foruma bıraktıramıyorum insan içinde emicem diye ağlıyo yazıcaksınız.