• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acıyor artık

Konuyla ilgili uzmanlığınız yoksa bu tarz bilgilendirmelerde bulunmayın lütfen. Çocuğun 2 yaşına kadar emmesiyle mastürbasyonun ne alakası olabilir acaba? Ayrıca çocuk mastürbasyonu belli bir döneme kadar normal görülen bir şey, sonuçta çocuk vücudunu tanıyor. Yetişkinlerdeki ile çocuklardaki aynı şey değil.

Çoğu hastane, uzman vs çocuk istediği sürece (tabii ki belli bir süre )iki yaş üzeri emzirmeyi de destekliyor. Yanlış bilgilendirmelerde buşunmayalım. Bilinenin aksi bir bilgilendirme yapıyorsak da kaynak gösterelim lütfen.
Nasıl sıyırıyor ki

Askılarından çıkarmak zor atletin belini içinize sokarsanız çıkaramaz ki
Çok kolay, bir saniyede el içerde. Çekince uyanıyor bir de.

İşte kim yazmış “çocuk psikolojisinde”? Bilmiyorsak gösterin de öğrenelim.

özür dilerim ben uydurdum şimdi :)
kimse sizden başka bir düşünceyi savunamaz ve hiç bir bilim insanı farklı görüşte olamaz.
bende ne yapayım işim gücüm yok oturup bunları uyduruyorum :)

milyonlarca doktor ve pedagog benim yazdığım düşünceleri savunmakta. isimlerini ve kitaplarını bilmiyorum tahmin edersiniz ki. okuduğum her makaleyi, her kitabı size kanıtlamak için buraya yazamam.
ufak bir araştırma yaparsanız sizden, hatta sizin doktorunuzdan da farklı düşüncede olan doktorlar bulabilirsiniz.
siz ne kadar emzirirseniz emzirin. isterseniz 10 sene emzirin. bana ne.
bana mantıklı gelen ve etrafına gördüğüm bu.
bu kadar agresif olmak zorunda değilsiniz.

2 sene mi :)
2. sene sütün hiç bir faydası yok.
Oral dönemi uzatmayın çocuğun psikolojisi etkilenir.
İleride özgüven ve cinsel problemler yaşamaya çok meyilli olur.
Anneye bağlılığı artar ve hayatı size zehir eder.
Öz becerileri etkilenir ve kendi kendine işini yapamaz.
Çocuk mastürbasyonuna yönelir.
Diş hastalıkları, şekil bozukluğu ve çiğneme yetersizliği edinir.
Bu da ilerde mide ve bağırsak sorununa yol açar.
Yerinde ve kararında emzirin.
Lütfen çocuk doktorunuza danışın.
Çoğunu emmeye asla zorlamayın.,
Hayatıyla oynarsınız.
Çocuğun tüm hayatını ve kişiliğini etkileyen bu dönemler ve tuvalet eğitimidir.
Çocuğunuzu seviyor olabilirsiniz ama yaptığınız iyilik değil.
Ben de emmeyen bebeklerin genelde ileriki cinsel yaşamlarının sorunlu olduğu yönünde bir fikir yazısı okumuştum.

Ben de emmeyen bebeklerin genelde ileriki cinsel yaşamlarının sorunlu olduğu yönünde bir fikir yazısı okumuştum.

bir çok fikir ve araştırma var.
bana mantıklı gelen bu.
ama nedense yukarıda anneler hınca hınç saldırı peşindeler kaynak kaynak diye.
okuduğum her kaynağı not almıyorum ufak bir araştırma yapınca bir çok düşüncede doktor çıkıyor.
hepsinin de kendine göre mantıklı tarafı var.

Size en mantıklı gelen olabilir ama bu doğru olduğunu göstermez. Sizin bu düşüncenizi destekleyen birçok biliminsanını bize de tanıtırsanız biz de yararlanmış oluruz. Kaynak göstermeden bilinenin aksi bir şey söylerseniz evet yanlış olur. Ama kaynaklarla desteklerseniz aaa demek bu da varmış der ve biz de bilgileniriz. Şahsen kaynak gösterebilirseniz sevinirim.

ben her okuduğumu not almıyorum hanım efendi.
kütüphaneye gidiyorsanız bu konuda bir çok kitap var. internette e-kitap var. özellikle ingilizcenız varsa çok faydalanırsınız.
yok ben kütüphanenin yanından geçmedim diyorsanız da google 'dan aratırsanız bir çok bilim insanının yazısına, görüşüne ulaşırsanız.
ingilizceniz varsa ingilizce aratın. oradan okuyun.
özellikle amerikan pediatri derneğinin araştırmalarını, makalelerini okuyun.
ALEV Anaokulu Rehberlik Servisi' nin çok güzel araştırmaları var ve emzirme ve cinsellik arasındaki büyük bağı bir çok pedagogla değerlendiriyor falan..

Sigmund Freud okuyun adam ne demiş ne dememiş.
bu konuda tek bir düşünce tarzı yok.
ama en mantıklısı benim yazdığım şekilde kabul ediliyor artık dünyada.

bana da mantıklı gelen o.
türk çocuklarının da aileye ve anneye bağlılığı da bu oral döneme geliyor işte.
neyse siz ne yaparsanız yapın. gerçekten bana ne.
dediğime diyeceğime pişman ettiniz.

Sizde de durum aynı mı; oğlum 21 aylık. 2 yaşına kadar süt vermeye kararlıydım ama oğlum bir göğsümü emerken diğerinin ucuyla oynuyor, çekiyor, sıkıyor, tırnağını üzerinde gezdiriyor. Özellikle tırnağıyla dokunduğunda acayip acıyor. Resmen memeden kesmeyi düşünüyorum bu yüzden. Her defasında uyarıyorum, oğlum tırnak memeyi acıtıyor diyorum, 2 saniye durup tekrar başlıyor. Niye böyle yapıyor? Çok sıkıldım artık:KK43:
Sırf bu yüzden kesmenizi önermem
Sütten kesseniz de oynamaya devam eder zaten.
Net bi şekilde hayır diyerek elini tutun. Kararlı olun.

Dunya literaturunde de turkiye'de de emzirme icin ideal süre 2 yildir, herhangi bir engel olmadigi surece bebeginizi 2 yil emzirin, diger memeye ulasmamasi icin elini tutabilir, acamayacagi sekilde camasirlar tercih edebilirsiniz.
Bu arada freud bebeklerin oral donemde yeterli oral hazzi almazlarsa ömür boyu oral doneme takili kalacaklarini savunur, bebeginizi emme hazzindan mahrum birakmayin :)

özür dilerim ben uydurdum şimdi :)
kimse sizden başka bir düşünceyi savunamaz ve hiç bir bilim insanı farklı görüşte olamaz.
bende ne yapayım işim gücüm yok oturup bunları uyduruyorum :)

milyonlarca doktor ve pedagog benim yazdığım düşünceleri savunmakta. isimlerini ve kitaplarını bilmiyorum tahmin edersiniz ki. okuduğum her makaleyi, her kitabı size kanıtlamak için buraya yazamam.
ufak bir araştırma yaparsanız sizden, hatta sizin doktorunuzdan da farklı düşüncede olan doktorlar bulabilirsiniz.
siz ne kadar emzirirseniz emzirin. isterseniz 10 sene emzirin. bana ne.
bana mantıklı gelen ve etrafına gördüğüm bu.
bu kadar agresif olmak zorunda değilsiniz.

olay farklı görüşte olmak değil ki
ilk yorumunuz o kadar kesin ve net bir dille yazılmış ki sonradan "bir çok insan bu düşünceleri savunmakta" deyince olmuyor
ilk başta bir doktor veya çocuk psikoloğu edasıyla, şüpheye yer bırakmayacak şekilde yazmışsınız
tepki ona ki ben de o tepkiye katılıyorum

konu sahibi
dinden de bahsedilmiş
dinimizde de 2 sene diyor benim bildiğim
ben de 21 aylıkken bırakacak gibi olmuştum, doktorum 24 aya tamamla demişti

yahu 2 yaş emzirmek nedir lütfen her şey şahane olsun istiyosunuzda çocuğun dişleri var ne emzirmesi emzirilmeye ihtiyacımı kalmış bence hoş bir durum değil o yaşa kadar emzirmek azıcık pedagojik metinler okuyun çocuk gelişiminde bunun etkileri neler bir bakın anne sütü illede vericem diyosanız sağın koyun bardağa içsin 1.5 yaşında ki çocuğun meme başında ne işi var abartıyorsunuz herkes evladının sağlıklı olmasını ister ama o çocuk artık zihinsel olarak çok hızlı gelişiyor bebek değil artık bence anneler olarak sizler çocuklarınızdan ayrılamıyorsunuz.

2-2,5 sene sut vermek iyidir.. bi yarari yok denmesine asla inanmam :) dunya saglik orgutuymus neymis cokta fifi :)

Ilk bebegimi mamayla birlikte 1 seneye yakin emzirdim.. digerini 3-4 ay anca.. sagdim gene icmedi tadini sevmedi.. bu bebegimde ne kdr emerse Allah Kerim..

Konu sahibi sirf bu yuzden memeyi biraktirmazdkm ama bayada buyumus.. caniba tak ettiyse birajabilirsinizde..

Dinen ztn artık biraktirmaniz gerek.
Dinen bırakması gerekmiyor. Dinen 2 2.5 yaşına kadar emzirin süt yeterse denilir. Ne alaka çocuğu erkenden bırakmaya zorlamakla din? Hayır, sütü gelmez, başka nedenler olur da bırakır ama dinle bir alakası yok.

yahu 2 yaş emzirmek nedir lütfen her şey şahane olsun istiyosunuzda çocuğun dişleri var ne emzirmesi emzirilmeye ihtiyacımı kalmış bence hoş bir durum değil o yaşa kadar emzirmek azıcık pedagojik metinler okuyun çocuk gelişiminde bunun etkileri neler bir bakın anne sütü illede vericem diyosanız sağın koyun bardağa içsin 1.5 yaşında ki çocuğun meme başında ne işi var abartıyorsunuz herkes evladının sağlıklı olmasını ister ama o çocuk artık zihinsel olarak çok hızlı gelişiyor bebek değil artık bence anneler olarak sizler çocuklarınızdan ayrılamıyorsunuz.
Nesi hoş değil Allah aşkına! Bebek o daha. Pedagojik metinleri siz okuyun azıcık.

ben her okuduğumu not almıyorum hanım efendi.
kütüphaneye gidiyorsanız bu konuda bir çok kitap var. internette e-kitap var. özellikle ingilizcenız varsa çok faydalanırsınız.
yok ben kütüphanenin yanından geçmedim diyorsanız da google 'dan aratırsanız bir çok bilim insanının yazısına, görüşüne ulaşırsanız.
ingilizceniz varsa ingilizce aratın. oradan okuyun.
özellikle amerikan pediatri derneğinin araştırmalarını, makalelerini okuyun.
ALEV Anaokulu Rehberlik Servisi' nin çok güzel araştırmaları var ve emzirme ve cinsellik arasındaki büyük bağı bir çok pedagogla değerlendiriyor falan..

Sigmund Freud okuyun adam ne demiş ne dememiş.
bu konuda tek bir düşünce tarzı yok.
ama en mantıklısı benim yazdığım şekilde kabul ediliyor artık dünyada.

bana da mantıklı gelen o.
türk çocuklarının da aileye ve anneye bağlılığı da bu oral döneme geliyor işte.
neyse siz ne yaparsanız yapın. gerçekten bana ne.
dediğime diyeceğime pişman ettiniz.

Ahahahahah çok komiksiniz. Tek bir kaynak bile sunamamışsınız. O kadar kesin ve iddialı konuşursanız tabii ki pişman olursunuz. Kaldı ki ben sizi pişman etmek için sormadım. Gerçekten merak ettiğim ve iddia ettiğiniz şeylerle ilgili olduğunuz o kaynaklardan faydalanabilmek için sormuştum. Amacım sizi eleştirmek ya da siz ne düşündüyseniz artık onu yapmak değildi hanımefendi. Freud evet cinsellikten bahseder ama bizim toplumumuzun algıladığı türde bir cinsellik değil. Yani evet Freud okuyorum. :) ve bence sizin yanlışınız var, sizin görüşünüzü destekleyen birçok bilimadamı olabilir ama bu benim yazdığım şekilde kabul ediliyor artık dünyada demek değildir. Bunu diyebilmek için daha çok bilgi gerekir diye düşünüyorum. Neyse, cevap için teşekkürler. Dediğiniz yerlere zamanım olduğunda bakacağım inşallah.

Sizde de durum aynı mı; oğlum 21 aylık. 2 yaşına kadar süt vermeye kararlıydım ama oğlum bir göğsümü emerken diğerinin ucuyla oynuyor, çekiyor, sıkıyor, tırnağını üzerinde gezdiriyor. Özellikle tırnağıyla dokunduğunda acayip acıyor. Resmen memeden kesmeyi düşünüyorum bu yüzden. Her defasında uyarıyorum, oğlum tırnak memeyi acıtıyor diyorum, 2 saniye durup tekrar başlıyor. Niye böyle yapıyor? Çok sıkıldım artık:KK43:
diğer memeyi açmazssanız sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum.

Back
X