- 21 Nisan 2012
- 7.732
- 8.224
- 198
- Konu Sahibi Huyluveuykusuz
Bencede artık kes memeden
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Abarti bencede ama 2 yaş da ideal bana göreOnlarda abartmış olayı
Konuyla ilgili uzmanlığınız yoksa bu tarz bilgilendirmelerde bulunmayın lütfen. Çocuğun 2 yaşına kadar emmesiyle mastürbasyonun ne alakası olabilir acaba? Ayrıca çocuk mastürbasyonu belli bir döneme kadar normal görülen bir şey, sonuçta çocuk vücudunu tanıyor. Yetişkinlerdeki ile çocuklardaki aynı şey değil.
Çoğu hastane, uzman vs çocuk istediği sürece (tabii ki belli bir süre )iki yaş üzeri emzirmeyi de destekliyor. Yanlış bilgilendirmelerde buşunmayalım. Bilinenin aksi bir bilgilendirme yapıyorsak da kaynak gösterelim lütfen.
Çok kolay, bir saniyede el içerde. Çekince uyanıyor bir de.Nasıl sıyırıyor ki
Askılarından çıkarmak zor atletin belini içinize sokarsanız çıkaramaz ki
EmZirilebiliniyorsa bencede çok güzel.kızım 18 ay emdi oğlum 10 ay nasipleri o kadarmış.Abarti bencede ama 2 yaş da ideal bana göre
Öyle tabiEmZirilebiliniyorsa bencede çok güzel.kızım 18 ay emdi oğlum 10 ay nasipleri o kadarmış.
İşte kim yazmış “çocuk psikolojisinde”? Bilmiyorsak gösterin de öğrenelim.
Ben de emmeyen bebeklerin genelde ileriki cinsel yaşamlarının sorunlu olduğu yönünde bir fikir yazısı okumuştum.2 sene mi :)
2. sene sütün hiç bir faydası yok.
Oral dönemi uzatmayın çocuğun psikolojisi etkilenir.
İleride özgüven ve cinsel problemler yaşamaya çok meyilli olur.
Anneye bağlılığı artar ve hayatı size zehir eder.
Öz becerileri etkilenir ve kendi kendine işini yapamaz.
Çocuk mastürbasyonuna yönelir.
Diş hastalıkları, şekil bozukluğu ve çiğneme yetersizliği edinir.
Bu da ilerde mide ve bağırsak sorununa yol açar.
Yerinde ve kararında emzirin.
Lütfen çocuk doktorunuza danışın.
Çoğunu emmeye asla zorlamayın.,
Hayatıyla oynarsınız.
Çocuğun tüm hayatını ve kişiliğini etkileyen bu dönemler ve tuvalet eğitimidir.
Çocuğunuzu seviyor olabilirsiniz ama yaptığınız iyilik değil.
Ben de emmeyen bebeklerin genelde ileriki cinsel yaşamlarının sorunlu olduğu yönünde bir fikir yazısı okumuştum.
Size en mantıklı gelen olabilir ama bu doğru olduğunu göstermez. Sizin bu düşüncenizi destekleyen birçok biliminsanını bize de tanıtırsanız biz de yararlanmış oluruz. Kaynak göstermeden bilinenin aksi bir şey söylerseniz evet yanlış olur. Ama kaynaklarla desteklerseniz aaa demek bu da varmış der ve biz de bilgileniriz. Şahsen kaynak gösterebilirseniz sevinirim.
Sırf bu yüzden kesmenizi önermemSizde de durum aynı mı; oğlum 21 aylık. 2 yaşına kadar süt vermeye kararlıydım ama oğlum bir göğsümü emerken diğerinin ucuyla oynuyor, çekiyor, sıkıyor, tırnağını üzerinde gezdiriyor. Özellikle tırnağıyla dokunduğunda acayip acıyor. Resmen memeden kesmeyi düşünüyorum bu yüzden. Her defasında uyarıyorum, oğlum tırnak memeyi acıtıyor diyorum, 2 saniye durup tekrar başlıyor. Niye böyle yapıyor? Çok sıkıldım artık![]()
özür dilerim ben uydurdum şimdi :)
kimse sizden başka bir düşünceyi savunamaz ve hiç bir bilim insanı farklı görüşte olamaz.
bende ne yapayım işim gücüm yok oturup bunları uyduruyorum :)
milyonlarca doktor ve pedagog benim yazdığım düşünceleri savunmakta. isimlerini ve kitaplarını bilmiyorum tahmin edersiniz ki. okuduğum her makaleyi, her kitabı size kanıtlamak için buraya yazamam.
ufak bir araştırma yaparsanız sizden, hatta sizin doktorunuzdan da farklı düşüncede olan doktorlar bulabilirsiniz.
siz ne kadar emzirirseniz emzirin. isterseniz 10 sene emzirin. bana ne.
bana mantıklı gelen ve etrafına gördüğüm bu.
bu kadar agresif olmak zorunda değilsiniz.
Dinen bırakması gerekmiyor. Dinen 2 2.5 yaşına kadar emzirin süt yeterse denilir. Ne alaka çocuğu erkenden bırakmaya zorlamakla din? Hayır, sütü gelmez, başka nedenler olur da bırakır ama dinle bir alakası yok.Dinen ztn artık biraktirmaniz gerek.
Nesi hoş değil Allah aşkına! Bebek o daha. Pedagojik metinleri siz okuyun azıcık.yahu 2 yaş emzirmek nedir lütfen her şey şahane olsun istiyosunuzda çocuğun dişleri var ne emzirmesi emzirilmeye ihtiyacımı kalmış bence hoş bir durum değil o yaşa kadar emzirmek azıcık pedagojik metinler okuyun çocuk gelişiminde bunun etkileri neler bir bakın anne sütü illede vericem diyosanız sağın koyun bardağa içsin 1.5 yaşında ki çocuğun meme başında ne işi var abartıyorsunuz herkes evladının sağlıklı olmasını ister ama o çocuk artık zihinsel olarak çok hızlı gelişiyor bebek değil artık bence anneler olarak sizler çocuklarınızdan ayrılamıyorsunuz.
ben her okuduğumu not almıyorum hanım efendi.
kütüphaneye gidiyorsanız bu konuda bir çok kitap var. internette e-kitap var. özellikle ingilizcenız varsa çok faydalanırsınız.
yok ben kütüphanenin yanından geçmedim diyorsanız da google 'dan aratırsanız bir çok bilim insanının yazısına, görüşüne ulaşırsanız.
ingilizceniz varsa ingilizce aratın. oradan okuyun.
özellikle amerikan pediatri derneğinin araştırmalarını, makalelerini okuyun.
ALEV Anaokulu Rehberlik Servisi' nin çok güzel araştırmaları var ve emzirme ve cinsellik arasındaki büyük bağı bir çok pedagogla değerlendiriyor falan..
Sigmund Freud okuyun adam ne demiş ne dememiş.
bu konuda tek bir düşünce tarzı yok.
ama en mantıklısı benim yazdığım şekilde kabul ediliyor artık dünyada.
bana da mantıklı gelen o.
türk çocuklarının da aileye ve anneye bağlılığı da bu oral döneme geliyor işte.
neyse siz ne yaparsanız yapın. gerçekten bana ne.
dediğime diyeceğime pişman ettiniz.
Nesi hoş değil Allah aşkına! Bebek o daha. Pedagojik metinleri siz okuyun azıcık.
diğer memeyi açmazssanız sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum.Sizde de durum aynı mı; oğlum 21 aylık. 2 yaşına kadar süt vermeye kararlıydım ama oğlum bir göğsümü emerken diğerinin ucuyla oynuyor, çekiyor, sıkıyor, tırnağını üzerinde gezdiriyor. Özellikle tırnağıyla dokunduğunda acayip acıyor. Resmen memeden kesmeyi düşünüyorum bu yüzden. Her defasında uyarıyorum, oğlum tırnak memeyi acıtıyor diyorum, 2 saniye durup tekrar başlıyor. Niye böyle yapıyor? Çok sıkıldım artık![]()