Acıyor artık

Çocuk psikolojisi ile alakalı bu durum. Sağlık sadece bedensel değil ruhsal olarak da önemlidir.
Bu konuda bir çok fikir ayrılığı var.
Doktordan doktora, kuruluştan kuruluşa değişiyor.
Siz neye göre beslemek istiyorsanız besleyin.
Bana en mantıklı gelen bu düşünce. Ve çevremde de gözlemlediğim bu.
Hemen saldırmayın.

Daha dün bir çocuk doktoru 3 yaşına kadar anne sütü alınabileceğini açıkladı. Türk milleti olarak antibiyotik düşkünlüğümüz sebebiyle vücudumuzdan yararlı bakterilerin hızla uzaklaşması müthiş zararlı bir durum.yararlı bakteri almanın en temel yolu ise anne sütünü yeterince almak.
Kaldı ki oral döneme takılı kalmak çocuğu zamansız sütten kesmek vesilesiyle de olur. Çocuk mastürbasyonuna gelecek olursak da fallik dönemde zaten normal bir durumdur anne sütünün alımıyla alakası yok.

Fazla Emzirmenin Zararları Nelerdir?

1. Süt dişlerinin yüzeyinde erozyona sebep olması: Her ne kadar bebeğin ağız içi bakterileri çoğalmış bir şekilde bulunmasa da, anne sütünün asidik bir yapısı olduğu için mineral yapısı fazla kuvvetli olmayan süt dişlerine uzun süre temas etmesi durumunda diş yüzeylerinde aşınma yani erozyona neden olabilir.
  2. Bebeğin çiğneme fonksiyonlarının gecikmesi: Öğünlerinde normal gıdalar yerine anne sütü ile beslenmeye devam eden bebeklerin, kendi yaşıtlarına göre çiğneme fonksiyonlarında bir gecikme yaşanır.
  3. Normal gıdaya geç alışma: Uzun yıllar boyunca anne sütüyle beslenen bebekler çiğneme fonksiyonlarını geç kazandıkları gibi anne sütü dışındaki gıdalara da alışmak konusunda bir sıkıntı yaşarlar ve bu konuda da yaşıtlarından geri kalırlar. Bu bebekler, normal gıdalardan ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri alamadıkları için de gelişimleri yine yaşıtlarına göre yavaş, kiloları ise az olabilir.
  4. Çocuğun anneye gereğinden fazla bağımlı olması: Emzirmenin anne ve bebek arasında derin bir duygusal bağ yarattığı tartışılmaz bir gerçek. Özellikle bebeğin kendisini oldukça güvensiz hissettiği dış dünyada annesi ile böyle derin bir bağ kurması yaşamdaki güven duygusunu geliştirmesi açısından son derece önemli. Ancak uzun süre emzirilen bebeklerde, anneye olan bağımlılık olması gerekenden fazla olduğu için çocuğun kişilik gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.
  5. 2 yaş sonrası “ inat “ döneminin uzaması: Anneler, bebeklerini her istediklerinde emzirdikleri için çocuklar belirli bir algı düzeyine eriştikten sonra da bu durumun devam ettirilmesi halinde “ hayır “ kelimesini öğrenmemekte ısrar edeceklerdir. Her istediklerinde emzirilen 2 yaş ve sonrası çocuklar bu konuda yaşıtlarından çok daha geri kalacaktır.
  6. Fazla emzirmenin zararları arasında cinsel kimliğin keşfi için de ciddi anlamda bir sıkıntı yaratabileceği gibi uykuya dalamama, iştahsızlık gibi problemleri de yer almaktadır. Bu nedenle annelerin çocuklarının sağlıklı fiziksel ve ruhsal gelişimi içim emzirme süresine dikkat etmesi gerekmektedir.
Fazla emzirme olgusu kişiden kişiye değişiklik göstermektedir dolayısı ile bizler bebeklerin emzirilmesi gerektiğine inanıyoruz her şeyde olduğu gibi azı karar çoğu zarar mantığından bahsediyoruz

basit bir alıntı azıcık google kullansanız görürsünüz. 2 yaş veya 21 aylık illa emmesimi gerekli diyorum bu çocuk gelişiyor büyüyor konuşuyor sağın koyun biberonuna içsin diyorum süt vermeyin demiyorum. Demeye çalıştığım emzirerek size daha bağımlı bir hal alıyor 2 yaşında bu foruma bıraktıramıyorum insan içinde emicem diye ağlıyo yazıcaksınız.

Yalnız siz benim sorumu cevaplamamışsınız. Fazla emzirmenin 'olası' zararlarını ben de biliyorum. Ben size ne zaman bebeklikten çıktıklarını sordum. Soruyu çarpıtmışsınız resmen.

Ekleme: gelişigüzel baktım. Müsait olduğumda yazılanları daha detaylı okuyacağım.

Anne misiniz bilmiyorum, bakamadım
Buradaki "fazla emzirme"den kasıt 2 yıl değil olması gerekenden fazla emzirme anlamında
ve de yazıda yanlış emzirme alışkanlıklarından yola çıkılıyor
Uzun yazamayacağım sadece 1 örnek vereyim
Çocuk 6 aylıktan sonra yavaş yavaş öğünlere başlar. Öğün saatine denk gelen emzirmeler öğünden sonra kahve keyfi gibi yapılır.
Eğer emiyor diye öğünler aksatılırsa tabi ki normal gıdaya geçişte sorun olur. Bu "emzirme"den kaynaklanan değil "yanlış emzirme"den kaynaklanan bir sorundur.

Haaa bi de iki yaşına kadar çocuğa her istediğinde meme verilmez. En en geç 6 aylık olduğunda belli bir emzirme düzeni oturtulmuş olmalıdır. Yani, bu da "emzirme"den kaynaklanan değil "yanlış emzirme"den kaynaklanan bir sorundur.

Lütfen bilgi sahibi olmadığınız konuları bir metinden yola çıkarak savunmayın

+1
Vallahi bacım ben de tam böyle bir şey yazacaktım. Yzdığını Okuyunca rahatladım. Benim dana da 9 ay 5 günlük, 1 dilim ekmeğiyle, sebzesiyle, kıymasıyla öğününü yapar homini gırtlak, 20 dk sonra da yemek üstü çay gibi sütünü emer lık lık.

Bence emzirmek yerine sütünüzü sağıp verebilirsiniz
Tatlım merhaba, sanırım yaşın genç. Anne olduğunda anlayacaksın büyük ihtimal. Senden 14 yaş büyük ve halihazırda bebek emziren biri olarak söylüyorum: Makine sağımıyla süt çıkmıyor. Bebeğin emme refleksi, çene kasları en güçlü şey sütü çekmek için. Ben çalışıyorum, ben yokken bebeğim bıraktığım sütü içiyor. Bugün makine ile sütüm çıkmadı, elimle çekiştire çekiştire sağdım 60 cc. Başka da çıkmadı ama bebeğim emse 120 cc yi bulur tek memeden çıkan süt. Yarın ise büyük ihtimal 30-40 cc ye düşecek, bebeğim ben çalışırken ne içecek diye kara kara düşünüyorum.
Tüm yorumları okudum ve seni tenzih ediyorum; hayatında doğru dürüst freud okumadan, oral dönem hakkında ahkam kesen, ''ayyy 2 yıl bebek meme mi emecek?'' Diye soran çocuksuz ama daha ziyade bilgisiz kadınların yorumunu okudum ve gerilince sana denk geldi bu cevabım. Gözlerinden öpüyorum.

Tatlım merhaba, sanırım yaşın genç. Anne olduğunda anlayacaksın büyük ihtimal. Senden 14 yaş büyük ve halihazırda bebek emziren biri olarak söylüyorum: Makine sağımıyla süt çıkmıyor. Bebeğin emme refleksi, çene kasları en güçlü şey sütü çekmek için. Ben çalışıyorum, ben yokken bebeğim bıraktığım sütü içiyor. Bugün makine ile sütüm çıkmadı, elimle çekiştire çekiştire sağdım 60 cc. Başka da çıkmadı ama bebeğim emse 120 cc yi bulur tek memeden çıkan süt. Yarın ise büyük ihtimal 30-40 cc ye düşecek, bebeğim ben çalışırken ne içecek diye kara kara düşünüyorum.
Tüm yorumları okudum ve seni tenzih ediyorum; hayatında doğru dürüst freud okumadan, oral dönem hakkında ahkam kesen, ''ayyy 2 yıl bebek meme mi emecek?'' Diye soran çocuksuz ama daha ziyade bilgisiz kadınların yorumunu okudum ve gerilince sana denk geldi bu cevabım. Gözlerinden öpüyorum.
Tabi ki bebeğin kendi emme gücü gibi olmaz ama zaten 21 aydır emziriyormuşsunuz memeden kesmek yerine son bikaç ay sağmak daha mantıklıdır diye düşündüm

30 ay emen çocuğum 24 ay emene gore daha aktif, daha bağımsız, daha küçük yaşta kendi ihtiyaçlarını görmeye başladı. Her ikisinde de özgüven sıkıntısı yok. İkisi de bağımlı değil bana bebekliklerinden beri. Çok küçükken bile bir yere gideceğim zaman el sallayarak uğurladı, uğurlar ikisi de. Sayılan problemler emmeden ziyade anne çocuk arasındaki tutarsız ilişkilerden kaynaklanır.

Konu sahibi yara bandı mi yapistirsaniz acaba emzirmediginiz tarafa bilemedim. O yaşlar tam da inatlaşma dönemi. Ya da oynarsa emzirmeyeceginizi söyleyin ve bir iki defa bunu yapın. Kararlı olursanız vazgeçer belki.

Bugün freud’un fikirleri pek çok psikolog ve psikiyatr tarafından ciddi bi şekilde tartışılıyor ve pek çok düşüncesi artık kabul görmüyor.Freud psikolojinin temelini atan kişidir.Onun üstüne fikirler değiştirilerek/geliştirilerek/tartışılarak binlerce farklı teori ortaya atılmıştır.Örnek: erikson’un psikososyal gelişim kuramı gibi.Bu yüzden bence boşa kimse hava atmasın freud biliyorum diye.

Ayrıca az emzirmenin olduğu gibi çok emzirmenin de zararları var tabii ki.Benim bebeğim maalesef beni emmiyor ben sağarak günde 700-800 cc verebiliyorum.Bu gidişle 6 ay zor emmiş olacak ama emseydi de en çok 1 yaşına kadar verecektim şahsen.Gerisinin ben de zararlı olduğunu düşünüyorum.

bir çok fikir ve araştırma var.
bana mantıklı gelen bu.
ama nedense yukarıda anneler hınca hınç saldırı peşindeler kaynak kaynak diye.
okuduğum her kaynağı not almıyorum ufak bir araştırma yapınca bir çok düşüncede doktor çıkıyor.
hepsinin de kendine göre mantıklı tarafı var.
Ben de benzer seyler okumustum gecmis zamanda ama nerde okudum hatirlamiyorum. Bana mantikli geliyor soyledikleriniz. Oral donemin gerekenden fazla uzamasi cocugun ileriki yillarinda bir yetiskin oldugunda farkli sorunlar dogurabilir. Mesela surekli biseyler yemek isteyen ya da arka arkaya sigara icen yani agzini surekli biseyle mesgul eden kisilerin oral donemde takili kaldigi vs gibi cikarimlar yapiliyor.

Konuyla ilgili uzmanlığınız yoksa bu tarz bilgilendirmelerde bulunmayın lütfen. Çocuğun 2 yaşına kadar emmesiyle mastürbasyonun ne alakası olabilir acaba? Ayrıca çocuk mastürbasyonu belli bir döneme kadar normal görülen bir şey, sonuçta çocuk vücudunu tanıyor. Yetişkinlerdeki ile çocuklardaki aynı şey değil.

Çoğu hastane, uzman vs çocuk istediği sürece (tabii ki belli bir süre )iki yaş üzeri emzirmeyi de destekliyor. Yanlış bilgilendirmelerde buşunmayalım. Bilinenin aksi bir bilgilendirme yapıyorsak da kaynak gösterelim lütfen.
Amerikalilar demis ya yeter:mapus:.:anne:

Fazla Emzirmenin Zararları Nelerdir?

1. Süt dişlerinin yüzeyinde erozyona sebep olması: Her ne kadar bebeğin ağız içi bakterileri çoğalmış bir şekilde bulunmasa da, anne sütünün asidik bir yapısı olduğu için mineral yapısı fazla kuvvetli olmayan süt dişlerine uzun süre temas etmesi durumunda diş yüzeylerinde aşınma yani erozyona neden olabilir.
  2. Bebeğin çiğneme fonksiyonlarının gecikmesi: Öğünlerinde normal gıdalar yerine anne sütü ile beslenmeye devam eden bebeklerin, kendi yaşıtlarına göre çiğneme fonksiyonlarında bir gecikme yaşanır.
  3. Normal gıdaya geç alışma: Uzun yıllar boyunca anne sütüyle beslenen bebekler çiğneme fonksiyonlarını geç kazandıkları gibi anne sütü dışındaki gıdalara da alışmak konusunda bir sıkıntı yaşarlar ve bu konuda da yaşıtlarından geri kalırlar. Bu bebekler, normal gıdalardan ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri alamadıkları için de gelişimleri yine yaşıtlarına göre yavaş, kiloları ise az olabilir.
  4. Çocuğun anneye gereğinden fazla bağımlı olması: Emzirmenin anne ve bebek arasında derin bir duygusal bağ yarattığı tartışılmaz bir gerçek. Özellikle bebeğin kendisini oldukça güvensiz hissettiği dış dünyada annesi ile böyle derin bir bağ kurması yaşamdaki güven duygusunu geliştirmesi açısından son derece önemli. Ancak uzun süre emzirilen bebeklerde, anneye olan bağımlılık olması gerekenden fazla olduğu için çocuğun kişilik gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.
  5. 2 yaş sonrası “ inat “ döneminin uzaması: Anneler, bebeklerini her istediklerinde emzirdikleri için çocuklar belirli bir algı düzeyine eriştikten sonra da bu durumun devam ettirilmesi halinde “ hayır “ kelimesini öğrenmemekte ısrar edeceklerdir. Her istediklerinde emzirilen 2 yaş ve sonrası çocuklar bu konuda yaşıtlarından çok daha geri kalacaktır.
  6. Fazla emzirmenin zararları arasında cinsel kimliğin keşfi için de ciddi anlamda bir sıkıntı yaratabileceği gibi uykuya dalamama, iştahsızlık gibi problemleri de yer almaktadır. Bu nedenle annelerin çocuklarının sağlıklı fiziksel ve ruhsal gelişimi içim emzirme süresine dikkat etmesi gerekmektedir.
Fazla emzirme olgusu kişiden kişiye değişiklik göstermektedir dolayısı ile bizler bebeklerin emzirilmesi gerektiğine inanıyoruz her şeyde olduğu gibi azı karar çoğu zarar mantığından bahsediyoruz

basit bir alıntı azıcık google kullansanız görürsünüz. 2 yaş veya 21 aylık illa emmesimi gerekli diyorum bu çocuk gelişiyor büyüyor konuşuyor sağın koyun biberonuna içsin diyorum süt vermeyin demiyorum. Demeye çalıştığım emzirerek size daha bağımlı bir hal alıyor 2 yaşında bu foruma bıraktıramıyorum insan içinde emicem diye ağlıyo yazıcaksınız.
Bu son mesajım bu konuda onu söyleyeyim
Birincisi anneyim ve emzirmek ilgili sayısız makale okudum yerli ve yabancı. Günümüzde emzirmeye gec tandem nursing bile çok revaçta suan yani aynı anda iki çocuk bile emziren cok anne var. Neyse eğer sizin için bi önemi varsa aynı zamanda da diş doktoruyum. Ağız alışkanlıklarının temelinde (dil emme parmak emme vs) yetersiz anne memesi emme vardır. İnsan doğuştan emme içgüdisüyle doğar ve bu tatmin olmazsa ileride bir baska forma girer kötü alışkanlığa dönüşür Bunun olmaması için bebek emmelidir. Tabi arzu etmiyorsa ayrı ama emiyorsa 2 yıl emer ve bebek sütten Anne hazır olunca kesilir. Bu da psikologların görüşü. Anne olan ve cok kaynak okuyan psikologlar bunu önerir. Ben sizin anne oldugu uzu dşünmüyorum
Neyse
Bireyin sağlıklı baglanmasi özgüveni kısacası mutlu bebeklik ve cocuklugu için anne sütü ve daha önemlisi emmesi önerilir. Önermeyen sütten hemen kesin diyen de elbette vardır ama genel kanı cogınluvun takip ettiği yol budur

Dinen ztn artık biraktirmaniz gerek.
Dinende 2 yildir.arastrabilirsiniz.ama hicri takvim senede 10 gun atyor.oguzden bizim takvime gore 23 ay 10 gunlukken biraktrlabilir. Sonuc olarak hicei takvime gore 2 yil emzirilmesi onerilmis islam dinindede.ve anne sutununde etkisinin 2 yildan sorna azaldigini biliyrz artik.demekki 2 yil kararinda bi surec

bebeğim ben çalışırken ne içecek diye kara kara düşünüyorum.

Bunun cevabını bulursanız bana da söyler misiniz? :(

Konu sahibi eğer çocuk sütyenin ve atletin üstünden ulaşabiliyorsa bence göğüs pedi kullan. Göğüs ucunu yüzeyden belli etmeyecek kadar kalınlığı var.

Vaaauuvv bütün çocuk psikologları bu konuya toplanmış. :KK70:
Oradan buradan duydukları şeylerle burada psikologculuk oynuyorlar ya valla alem bazı kadınlar. 2 yaşına kadar emzirin diye bütün doktorlar önerirken,televizyonlarda bununla ilgili yayınlar yapılırken,hastanelerin duvarlarına yine bununla ilgili afişler asılırken bazıları gelip "emzormoyonn çoocokların psikoloocisi zarar görür" diye sallayıp duruyolar.
Çocuğu fazla emzirmenin sakıncaları var evet ama bu fazlalık 2 yaş değil işte onu bilmiyorlar sıkıntı burada.
2 yaşına kadar emzirmenin hem çocuk hem anne açısından bir çok yararı söz konusu.

Anne açısından da yararı şu;bazı kadınların memesinde fibrokistik oluşumlar mevcut. Gebelikten sonra 2 yıl emzirmek bu oluşumların erimesini sağlıyormuş. Bende bunlardan çok var ve doktorumun bana dediği tek şey hemen çocuk doğur ve 2 yaşına kadar da emzir.

Ama işte ya çocuğumun psikoloocisi bozulursa:KK70:

Back
X