Acıyor artık

Ay yorumları okurken fenalık geldi bir yerden sonra. Konu sahibi “emzirebilir miyim?” diye sormamış. Göğsü için çözüm önerisi sormuş. Kaynak vermeden, uzmanlığını göstermeden işinize karışanlarada kulak asmayın.

Kızım şuan 1.5 yaşında. Oda diğer göğsümü tutmak istiyor. Açtırmıyorum, atletle kapatıyorum. İlgisini çekecek şeyler anlatıyorum. Nerde benim gözüm, aa burnum nerdeymiş falan diyip konuyu kaynatıyorum. 1-2 gün engelleseniz zaten aramaz diye düşünüyorum.

H Huyluveuykusuz
Tekrar ve daha net kendimi anlata bilmek için yazıyorum. Anne sütü vermeyin gerek yok demiyorum. Anne sütü evet faydalı tabi ki verebilirsiniz ama sütünüzü sağın koyun kendi içsin emince daha mı faydalı süt yine aynı süt diyorum.
Ben anne olarak istediğiniz yerde emzirmeyin demedim olayı farklı yerlere çekiyorsunuz.
Ben çocukların bağımsız büyümesinden yanayım 5 yaşına kadar emziren de gördüm çocuk 10 saniye annesinden uzaklaşamıyor.
Anne olarak her ihtiyacında yanında olucaksınız zaten süt harbiden emincemi faydalı diyorum. İlk okula kadar emzirin isterseniz ben sadece bir çocuğun anne sütünden koparılması değil emzirilmesinin uzatılmasını mantıklı bulmuyorum.
Siz emince daha faydalı diyorsanız öyledir ne diyim.
Emzirmekle bağımlılığın ne ilgisi var allah aşkına? Bunlar 80 lerın basında amerikada geçen konulardı onlar bile yalanladı doğru olmadığını ortaya cikardilar;tezi curuttuler yani. Bilim gelişiyor geriden takip etmeyin lütfen.

Fazla Emzirmenin Zararları Nelerdir?

1. Süt dişlerinin yüzeyinde erozyona sebep olması: Her ne kadar bebeğin ağız içi bakterileri çoğalmış bir şekilde bulunmasa da, anne sütünün asidik bir yapısı olduğu için mineral yapısı fazla kuvvetli olmayan süt dişlerine uzun süre temas etmesi durumunda diş yüzeylerinde aşınma yani erozyona neden olabilir.
  2. Bebeğin çiğneme fonksiyonlarının gecikmesi: Öğünlerinde normal gıdalar yerine anne sütü ile beslenmeye devam eden bebeklerin, kendi yaşıtlarına göre çiğneme fonksiyonlarında bir gecikme yaşanır.
  3. Normal gıdaya geç alışma: Uzun yıllar boyunca anne sütüyle beslenen bebekler çiğneme fonksiyonlarını geç kazandıkları gibi anne sütü dışındaki gıdalara da alışmak konusunda bir sıkıntı yaşarlar ve bu konuda da yaşıtlarından geri kalırlar. Bu bebekler, normal gıdalardan ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri alamadıkları için de gelişimleri yine yaşıtlarına göre yavaş, kiloları ise az olabilir.
  4. Çocuğun anneye gereğinden fazla bağımlı olması: Emzirmenin anne ve bebek arasında derin bir duygusal bağ yarattığı tartışılmaz bir gerçek. Özellikle bebeğin kendisini oldukça güvensiz hissettiği dış dünyada annesi ile böyle derin bir bağ kurması yaşamdaki güven duygusunu geliştirmesi açısından son derece önemli. Ancak uzun süre emzirilen bebeklerde, anneye olan bağımlılık olması gerekenden fazla olduğu için çocuğun kişilik gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.
  5. 2 yaş sonrası “ inat “ döneminin uzaması: Anneler, bebeklerini her istediklerinde emzirdikleri için çocuklar belirli bir algı düzeyine eriştikten sonra da bu durumun devam ettirilmesi halinde “ hayır “ kelimesini öğrenmemekte ısrar edeceklerdir. Her istediklerinde emzirilen 2 yaş ve sonrası çocuklar bu konuda yaşıtlarından çok daha geri kalacaktır.
  6. Fazla emzirmenin zararları arasında cinsel kimliğin keşfi için de ciddi anlamda bir sıkıntı yaratabileceği gibi uykuya dalamama, iştahsızlık gibi problemleri de yer almaktadır. Bu nedenle annelerin çocuklarının sağlıklı fiziksel ve ruhsal gelişimi içim emzirme süresine dikkat etmesi gerekmektedir.
Fazla emzirme olgusu kişiden kişiye değişiklik göstermektedir dolayısı ile bizler bebeklerin emzirilmesi gerektiğine inanıyoruz her şeyde olduğu gibi azı karar çoğu zarar mantığından bahsediyoruz

basit bir alıntı azıcık google kullansanız görürsünüz. 2 yaş veya 21 aylık illa emmesimi gerekli diyorum bu çocuk gelişiyor büyüyor konuşuyor sağın koyun biberonuna içsin diyorum süt vermeyin demiyorum. Demeye çalıştığım emzirerek size daha bağımlı bir hal alıyor 2 yaşında bu foruma bıraktıramıyorum insan içinde emicem diye ağlıyo yazıcaksınız.
Anne misiniz bilmiyorum, bakamadım
Buradaki "fazla emzirme"den kasıt 2 yıl değil olması gerekenden fazla emzirme anlamında
ve de yazıda yanlış emzirme alışkanlıklarından yola çıkılıyor
Uzun yazamayacağım sadece 1 örnek vereyim
Çocuk 6 aylıktan sonra yavaş yavaş öğünlere başlar. Öğün saatine denk gelen emzirmeler öğünden sonra kahve keyfi gibi yapılır.
Eğer emiyor diye öğünler aksatılırsa tabi ki normal gıdaya geçişte sorun olur. Bu "emzirme"den kaynaklanan değil "yanlış emzirme"den kaynaklanan bir sorundur.

Haaa bi de iki yaşına kadar çocuğa her istediğinde meme verilmez. En en geç 6 aylık olduğunda belli bir emzirme düzeni oturtulmuş olmalıdır. Yani, bu da "emzirme"den kaynaklanan değil "yanlış emzirme"den kaynaklanan bir sorundur.

Lütfen bilgi sahibi olmadığınız konuları bir metinden yola çıkarak savunmayın

H Huyluveuykusuz
Tekrar ve daha net kendimi anlata bilmek için yazıyorum. Anne sütü vermeyin gerek yok demiyorum. Anne sütü evet faydalı tabi ki verebilirsiniz ama sütünüzü sağın koyun kendi içsin emince daha mı faydalı süt yine aynı süt diyorum.
Ben anne olarak istediğiniz yerde emzirmeyin demedim olayı farklı yerlere çekiyorsunuz.
Ben çocukların bağımsız büyümesinden yanayım 5 yaşına kadar emziren de gördüm çocuk 10 saniye annesinden uzaklaşamıyor.
Anne olarak her ihtiyacında yanında olucaksınız zaten süt harbiden emincemi faydalı diyorum. İlk okula kadar emzirin isterseniz ben sadece bir çocuğun anne sütünden koparılması değil emzirilmesinin uzatılmasını mantıklı bulmuyorum.
Siz emince daha faydalı diyorsanız öyledir ne diyim.

Çocuğu emzirmekle anne sütü artar, hormonal bir şey. Sağıp vermek arasındaki kocaman fark bu. Sağınca süt azalır hatta üretimi bi süre sonra durur. Ama bebeğin emmesi süt salgılamayı artırır.

Bu konular hakkında gerçekten doğru bilgiler bildiğinize emin misiniz? Söylediğiniz bir çok bilgi doğru fakat sizin aktardığınız noktaların bilgisi değil. (Örneğin fazla emzirmenin zararı bilgisi 2 yaş üstü için geçerli bi bilgi ama siz direkt bunu emzirmenin zararı olarak paylaşmışsınız)

Benimki de yapiyor bazen. Bebegin diger memeye de ulasmasi cok zor degil. Sasiranlar da olmus. Parmaklarini sayarak mesela dikkat dagitiyorum cogunlukla ise yariyor oyun yontemi.

2 sene mi :)
2. sene sütün hiç bir faydası yok.
Oral dönemi uzatmayın çocuğun psikolojisi etkilenir.
İleride özgüven ve cinsel problemler yaşamaya çok meyilli olur.
Anneye bağlılığı artar ve hayatı size zehir eder.
Öz becerileri etkilenir ve kendi kendine işini yapamaz.
Çocuk mastürbasyonuna yönelir.
Diş hastalıkları, şekil bozukluğu ve çiğneme yetersizliği edinir.
Bu da ilerde mide ve bağırsak sorununa yol açar.
Yerinde ve kararında emzirin.
Lütfen çocuk doktorunuza danışın.
Çoğunu emmeye asla zorlamayın.,
Hayatıyla oynarsınız.
Çocuğun tüm hayatını ve kişiliğini etkileyen bu dönemler ve tuvalet eğitimidir.
Çocuğunuzu seviyor olabilirsiniz ama yaptığınız iyilik değil.
Yahu nerde diyor 2. Sene faydası olmadığı cinsel hayatını etkilediği?

Birisi de dinen kesmeli demiş.
Kim diyor bunları ben neden hiç rastlamıyorum?

Benim kız kuzenim 3 yaşına kadar emmiş. Benim annem sütten kesilmiş mamalarla büyümüşüm. Kuzenim çok zeki sosyal ben tam tersi. Bence yanlış düşünüyor 2 yıl emmek zararlı diyen kişi

Fazla Emzirmenin Zararları Nelerdir?

1. Süt dişlerinin yüzeyinde erozyona sebep olması: Her ne kadar bebeğin ağız içi bakterileri çoğalmış bir şekilde bulunmasa da, anne sütünün asidik bir yapısı olduğu için mineral yapısı fazla kuvvetli olmayan süt dişlerine uzun süre temas etmesi durumunda diş yüzeylerinde aşınma yani erozyona neden olabilir.
  2. Bebeğin çiğneme fonksiyonlarının gecikmesi: Öğünlerinde normal gıdalar yerine anne sütü ile beslenmeye devam eden bebeklerin, kendi yaşıtlarına göre çiğneme fonksiyonlarında bir gecikme yaşanır.
  3. Normal gıdaya geç alışma: Uzun yıllar boyunca anne sütüyle beslenen bebekler çiğneme fonksiyonlarını geç kazandıkları gibi anne sütü dışındaki gıdalara da alışmak konusunda bir sıkıntı yaşarlar ve bu konuda da yaşıtlarından geri kalırlar. Bu bebekler, normal gıdalardan ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri alamadıkları için de gelişimleri yine yaşıtlarına göre yavaş, kiloları ise az olabilir.
  4. Çocuğun anneye gereğinden fazla bağımlı olması: Emzirmenin anne ve bebek arasında derin bir duygusal bağ yarattığı tartışılmaz bir gerçek. Özellikle bebeğin kendisini oldukça güvensiz hissettiği dış dünyada annesi ile böyle derin bir bağ kurması yaşamdaki güven duygusunu geliştirmesi açısından son derece önemli. Ancak uzun süre emzirilen bebeklerde, anneye olan bağımlılık olması gerekenden fazla olduğu için çocuğun kişilik gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.
  5. 2 yaş sonrası “ inat “ döneminin uzaması: Anneler, bebeklerini her istediklerinde emzirdikleri için çocuklar belirli bir algı düzeyine eriştikten sonra da bu durumun devam ettirilmesi halinde “ hayır “ kelimesini öğrenmemekte ısrar edeceklerdir. Her istediklerinde emzirilen 2 yaş ve sonrası çocuklar bu konuda yaşıtlarından çok daha geri kalacaktır.
  6. Fazla emzirmenin zararları arasında cinsel kimliğin keşfi için de ciddi anlamda bir sıkıntı yaratabileceği gibi uykuya dalamama, iştahsızlık gibi problemleri de yer almaktadır. Bu nedenle annelerin çocuklarının sağlıklı fiziksel ve ruhsal gelişimi içim emzirme süresine dikkat etmesi gerekmektedir.
Fazla emzirme olgusu kişiden kişiye değişiklik göstermektedir dolayısı ile bizler bebeklerin emzirilmesi gerektiğine inanıyoruz her şeyde olduğu gibi azı karar çoğu zarar mantığından bahsediyoruz

basit bir alıntı azıcık google kullansanız görürsünüz. 2 yaş veya 21 aylık illa emmesimi gerekli diyorum bu çocuk gelişiyor büyüyor konuşuyor sağın koyun biberonuna içsin diyorum süt vermeyin demiyorum. Demeye çalıştığım emzirerek size daha bağımlı bir hal alıyor 2 yaşında bu foruma bıraktıramıyorum insan içinde emicem diye ağlıyo yazıcaksınız.
Fazla emzirmenin diyor orda?
2 yaş ve sonrası diyor.
Zaten herkes 2 yaş diyor genel olarak, sizin savunduğunuz şeyde aynı şey??

Ayrıca kızlarım 2 yaşlarına kadar emdi, gayette Hayır’ı ve Evet’i biliyorlar. Olmaz diyorum sessizce bekliyorlar. Yetiştirmenin, sınırlarını göstermenin hiç alakası yok.
Memeden kesip her dediğini yaparsanda aynı geri dönüşü alırsınız zaten.

Büyük olan çok cılızdır herkes üzülür, ama o tombul bebeklerden kat kat dirençlidir. Salgınlarda serumlarla ayakta kalır hepsi, maaşallah benimki ufak bir öksürükle geçiştirir.

Konu sahibi her çocuğun dinamiği gelişimi farklıdır, yeterince almıştır zaten artık bıraktırın.
Aynı şekilde bir tanıdığım var annesinin kucağına oturup elini bluzunun içine sokardı 5 yaşında. Bu alışkanlık 6 aylıkken başlamıştı düşünün.

Bir an önce engel olmaya çalışın yani :)

Hayatıyla oynarsınız.
Tam tersini biliyordum.

Korkmayın hanımlar 4 ay kadar emebilmişim sadece
Maşallah kafa zehir
Bağışıklık desen tam
Hiçbir zararını görmedim çok şükür :)

Hele bi de 2 yıl emseydim herhalde kimse tutamazdı beni

Konuya gelirsek bence yavaş yavaş azaltılarak bitebilir emme işi
Yiyecek kaynağından oyun aracına dönüşmüş şu haliyle

Ya da biri daha yazmış sağıp biberona bardağa falan koyulup verilemez mi acaba :)
Memeler kurtulur bari

Sizde de durum aynı mı; oğlum 21 aylık. 2 yaşına kadar süt vermeye kararlıydım ama oğlum bir göğsümü emerken diğerinin ucuyla oynuyor, çekiyor, sıkıyor, tırnağını üzerinde gezdiriyor. Özellikle tırnağıyla dokunduğunda acayip acıyor. Resmen memeden kesmeyi düşünüyorum bu yüzden. Her defasında uyarıyorum, oğlum tırnak memeyi acıtıyor diyorum, 2 saniye durup tekrar başlıyor. Niye böyle yapıyor? Çok sıkıldım artık:KK43:

merhaba canim,

benim kizimda elini koyuyordu diger gogsumun ustune ama rahatsiz etmiyordu beni. (yani acitmiyordu beni hic bir sekilde) Bende kizimi emzirdim 2 yasina kadar. (azaltmaya basladik ve 2yas 5aylikken tamamen biraktik)

2 yasina ne kalmis zaten... Siz simdiden, yavasca sutu azaltmaya baslayin isterseniz.

Hayatıyla oynarsınız.

tam tersi, yazdiklarinizi acaba nerden okunuzu cok merak ettim? (2yas ve masturbasyon nerden cikti)???
2 yasina kadar emzirmenin, faydalarindan habersiz oldugunuz belli.

hormonlu inek sutu ve katkili mamalar daha iyi size göre anladigim kadariyla. Ne kadar bilincsiz bir yazi.

Hayatıyla oynarsınız.
Anne sutunun her zaman faydasi var, en az 2 sene emzirin deniliyor, yani 2 seneden sonra da faydali. Biraz arastirip konusun. Diger soylediklerinizin de emzirmeyle hicbir alakasi yok. La leche leagueyi okumanizi tavsiye ederim. Bilmemek ayip degil, bilmedigin halde baskasina yanlis bilgi vermek ayip.

Facebookta emzirme sanati diye bir grup var, onlara sorun isterseniz yardimci oluyorlar. Bu tarz sorunlar okumustum isirma, mincirma vb. Bence sadece bu yuzden emzirmeyi kesmeyin. Biz cozum olacaktir elbet. Daha cok kucuk annesi.

yahu 2 yaş emzirmek nedir lütfen her şey şahane olsun istiyosunuzda çocuğun dişleri var ne emzirmesi emzirilmeye ihtiyacımı kalmış bence hoş bir durum değil o yaşa kadar emzirmek azıcık pedagojik metinler okuyun çocuk gelişiminde bunun etkileri neler bir bakın anne sütü illede vericem diyosanız sağın koyun bardağa içsin 1.5 yaşında ki çocuğun meme başında ne işi var abartıyorsunuz herkes evladının sağlıklı olmasını ister ama o çocuk artık zihinsel olarak çok hızlı gelişiyor bebek değil artık bence anneler olarak sizler çocuklarınızdan ayrılamıyorsunuz.
Şoktayım
Acaba iki yaşa kadar emzirme nin zararını anlatan makale paylaşır mısınız.

2 yaşına kadar emzirmeyi öneriyorlar diye biliyorum ama bana da abartılı geliyor açıkçası. Anne için eziyet çünkü. Memeden keserseniz rahat edersiniz. 21 aylık olmuş zaten 2 yaşına da az kalmış yavaş yavaş kesin.

Annem hiçbirimizi 2 yıl emzirmedi. En fazla beni emzirmiş o da 1 yıl. Kardeşlerimin bağışıklığı benden daha güçlü ve benden uzun boylular. Bense besleme gibi kaldım :KK70:Süt bana yaramadı :KK70:

Hayatıyla oynarsınız.

2. sene emzirmek son derece faydalı ve önemlidir. Yaptığınız şeyin ne kadar yanlış olduğunun farkında değilsiniz. Bilinçsiz bir anne sizin yazdıklarınıza inanıp çocuğunu sütten erken kesebilir, bu da başta bağışıklık sistemi zayıflığı olmak üzere birçok probleme sebebiyet verebilir. Sağlık konusunda hiçbir zaman emin olmadan konuşmayın, varlığından haberiniz olmayan çocukların günahına girmeyin. Araştırın, ingilizce okuyun vs. demişsiniz, ben bu konuda yeterince makale/textbook okudum, dediğiniz gibi orijinal dillerinden. 3 önemli kurumun ilgili sayfalarını da buraya yapıştırıyorum.

http://ailehekimligi.gov.tr/salk-ve-bakm/268-bebek-beslenmesi-.html

https://www.unicef.org/turkey/ir/_mc29.html

http://www.who.int/topics/breastfeeding/en/

Ayrıca bahsettiğiniz Freud'u da okudum, Freud çocuğun sütten erken kesilmesinin oburluk/obezite ve sigara bağımlılığı riskini artırdığını söyler.

Sevgili anneler, çocuğunuzu 2 yıl emzirmenizin hiçbir zararı yoktur, hatta onlarca faydası vardır. Gönül rahatlığıyla emzirebilirsiniz.

Back
X