- 27 Haziran 2015
- 6.299
- 19.486
- 248
- Konu Sahibi Huyluveuykusuz
-
Çocuk psikolojisi ile alakalı bu durum. Sağlık sadece bedensel değil ruhsal olarak da önemlidir.
Bu konuda bir çok fikir ayrılığı var.
Doktordan doktora, kuruluştan kuruluşa değişiyor.
Siz neye göre beslemek istiyorsanız besleyin.
Bana en mantıklı gelen bu düşünce. Ve çevremde de gözlemlediğim bu.
Hemen saldırmayın.
Fazla Emzirmenin Zararları Nelerdir?
Fazla emzirme olgusu kişiden kişiye değişiklik göstermektedir dolayısı ile bizler bebeklerin emzirilmesi gerektiğine inanıyoruz her şeyde olduğu gibi azı karar çoğu zarar mantığından bahsediyoruz
- Süt dişlerinin yüzeyinde erozyona sebep olması: Her ne kadar bebeğin ağız içi bakterileri çoğalmış bir şekilde bulunmasa da, anne sütünün asidik bir yapısı olduğu için mineral yapısı fazla kuvvetli olmayan süt dişlerine uzun süre temas etmesi durumunda diş yüzeylerinde aşınma yani erozyona neden olabilir.
- Bebeğin çiğneme fonksiyonlarının gecikmesi: Öğünlerinde normal gıdalar yerine anne sütü ile beslenmeye devam eden bebeklerin, kendi yaşıtlarına göre çiğneme fonksiyonlarında bir gecikme yaşanır.
- Normal gıdaya geç alışma: Uzun yıllar boyunca anne sütüyle beslenen bebekler çiğneme fonksiyonlarını geç kazandıkları gibi anne sütü dışındaki gıdalara da alışmak konusunda bir sıkıntı yaşarlar ve bu konuda da yaşıtlarından geri kalırlar. Bu bebekler, normal gıdalardan ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri alamadıkları için de gelişimleri yine yaşıtlarına göre yavaş, kiloları ise az olabilir.
- Çocuğun anneye gereğinden fazla bağımlı olması: Emzirmenin anne ve bebek arasında derin bir duygusal bağ yarattığı tartışılmaz bir gerçek. Özellikle bebeğin kendisini oldukça güvensiz hissettiği dış dünyada annesi ile böyle derin bir bağ kurması yaşamdaki güven duygusunu geliştirmesi açısından son derece önemli. Ancak uzun süre emzirilen bebeklerde, anneye olan bağımlılık olması gerekenden fazla olduğu için çocuğun kişilik gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.
- 2 yaş sonrası “ inat “ döneminin uzaması: Anneler, bebeklerini her istediklerinde emzirdikleri için çocuklar belirli bir algı düzeyine eriştikten sonra da bu durumun devam ettirilmesi halinde “ hayır “ kelimesini öğrenmemekte ısrar edeceklerdir. Her istediklerinde emzirilen 2 yaş ve sonrası çocuklar bu konuda yaşıtlarından çok daha geri kalacaktır.
- Fazla emzirmenin zararları arasında cinsel kimliğin keşfi için de ciddi anlamda bir sıkıntı yaratabileceği gibi uykuya dalamama, iştahsızlık gibi problemleri de yer almaktadır. Bu nedenle annelerin çocuklarının sağlıklı fiziksel ve ruhsal gelişimi içim emzirme süresine dikkat etmesi gerekmektedir.
basit bir alıntı azıcık google kullansanız görürsünüz. 2 yaş veya 21 aylık illa emmesimi gerekli diyorum bu çocuk gelişiyor büyüyor konuşuyor sağın koyun biberonuna içsin diyorum süt vermeyin demiyorum. Demeye çalıştığım emzirerek size daha bağımlı bir hal alıyor 2 yaşında bu foruma bıraktıramıyorum insan içinde emicem diye ağlıyo yazıcaksınız.
Anne misiniz bilmiyorum, bakamadım
Buradaki "fazla emzirme"den kasıt 2 yıl değil olması gerekenden fazla emzirme anlamında
ve de yazıda yanlış emzirme alışkanlıklarından yola çıkılıyor
Uzun yazamayacağım sadece 1 örnek vereyim
Çocuk 6 aylıktan sonra yavaş yavaş öğünlere başlar. Öğün saatine denk gelen emzirmeler öğünden sonra kahve keyfi gibi yapılır.
Eğer emiyor diye öğünler aksatılırsa tabi ki normal gıdaya geçişte sorun olur. Bu "emzirme"den kaynaklanan değil "yanlış emzirme"den kaynaklanan bir sorundur.
Haaa bi de iki yaşına kadar çocuğa her istediğinde meme verilmez. En en geç 6 aylık olduğunda belli bir emzirme düzeni oturtulmuş olmalıdır. Yani, bu da "emzirme"den kaynaklanan değil "yanlış emzirme"den kaynaklanan bir sorundur.
Lütfen bilgi sahibi olmadığınız konuları bir metinden yola çıkarak savunmayın
Tatlım merhaba, sanırım yaşın genç. Anne olduğunda anlayacaksın büyük ihtimal. Senden 14 yaş büyük ve halihazırda bebek emziren biri olarak söylüyorum: Makine sağımıyla süt çıkmıyor. Bebeğin emme refleksi, çene kasları en güçlü şey sütü çekmek için. Ben çalışıyorum, ben yokken bebeğim bıraktığım sütü içiyor. Bugün makine ile sütüm çıkmadı, elimle çekiştire çekiştire sağdım 60 cc. Başka da çıkmadı ama bebeğim emse 120 cc yi bulur tek memeden çıkan süt. Yarın ise büyük ihtimal 30-40 cc ye düşecek, bebeğim ben çalışırken ne içecek diye kara kara düşünüyorum.Bence emzirmek yerine sütünüzü sağıp verebilirsiniz
Koptumm Resmen çok yaşaDiger meme neden acik? :)
ay bakma sen ona dünya sağlık örgütü da 2 yıl emzirmeyi öneriyor ama bıraktırmak istersen de bıraktırabilirsin 3ay kalmışnerede yaziyor tum bunlar? yada doktor musunuz?
Tabi ki bebeğin kendi emme gücü gibi olmaz ama zaten 21 aydır emziriyormuşsunuz memeden kesmek yerine son bikaç ay sağmak daha mantıklıdır diye düşündümTatlım merhaba, sanırım yaşın genç. Anne olduğunda anlayacaksın büyük ihtimal. Senden 14 yaş büyük ve halihazırda bebek emziren biri olarak söylüyorum: Makine sağımıyla süt çıkmıyor. Bebeğin emme refleksi, çene kasları en güçlü şey sütü çekmek için. Ben çalışıyorum, ben yokken bebeğim bıraktığım sütü içiyor. Bugün makine ile sütüm çıkmadı, elimle çekiştire çekiştire sağdım 60 cc. Başka da çıkmadı ama bebeğim emse 120 cc yi bulur tek memeden çıkan süt. Yarın ise büyük ihtimal 30-40 cc ye düşecek, bebeğim ben çalışırken ne içecek diye kara kara düşünüyorum.
Tüm yorumları okudum ve seni tenzih ediyorum; hayatında doğru dürüst freud okumadan, oral dönem hakkında ahkam kesen, ''ayyy 2 yıl bebek meme mi emecek?'' Diye soran çocuksuz ama daha ziyade bilgisiz kadınların yorumunu okudum ve gerilince sana denk geldi bu cevabım. Gözlerinden öpüyorum.
Ben de benzer seyler okumustum gecmis zamanda ama nerde okudum hatirlamiyorum. Bana mantikli geliyor soyledikleriniz. Oral donemin gerekenden fazla uzamasi cocugun ileriki yillarinda bir yetiskin oldugunda farkli sorunlar dogurabilir. Mesela surekli biseyler yemek isteyen ya da arka arkaya sigara icen yani agzini surekli biseyle mesgul eden kisilerin oral donemde takili kaldigi vs gibi cikarimlar yapiliyor.bir çok fikir ve araştırma var.
bana mantıklı gelen bu.
ama nedense yukarıda anneler hınca hınç saldırı peşindeler kaynak kaynak diye.
okuduğum her kaynağı not almıyorum ufak bir araştırma yapınca bir çok düşüncede doktor çıkıyor.
hepsinin de kendine göre mantıklı tarafı var.
Evet 2 sene emzirmek gerekir benim oglumda 17 aylik emziriyorum.dünya sağlık örgütü tam tersini söylüyor 2 sene emzirin diyor benim çocuk doktorum da çevremden duyduğum tüm doktorlar da iki yıl diyor
bu bilgilerinizin dayanağı nedir
Amerikalilar demis ya yeterKonuyla ilgili uzmanlığınız yoksa bu tarz bilgilendirmelerde bulunmayın lütfen. Çocuğun 2 yaşına kadar emmesiyle mastürbasyonun ne alakası olabilir acaba? Ayrıca çocuk mastürbasyonu belli bir döneme kadar normal görülen bir şey, sonuçta çocuk vücudunu tanıyor. Yetişkinlerdeki ile çocuklardaki aynı şey değil.
Çoğu hastane, uzman vs çocuk istediği sürece (tabii ki belli bir süre )iki yaş üzeri emzirmeyi de destekliyor. Yanlış bilgilendirmelerde buşunmayalım. Bilinenin aksi bir bilgilendirme yapıyorsak da kaynak gösterelim lütfen.
Bu son mesajım bu konuda onu söyleyeyimFazla Emzirmenin Zararları Nelerdir?
Fazla emzirme olgusu kişiden kişiye değişiklik göstermektedir dolayısı ile bizler bebeklerin emzirilmesi gerektiğine inanıyoruz her şeyde olduğu gibi azı karar çoğu zarar mantığından bahsediyoruz
- Süt dişlerinin yüzeyinde erozyona sebep olması: Her ne kadar bebeğin ağız içi bakterileri çoğalmış bir şekilde bulunmasa da, anne sütünün asidik bir yapısı olduğu için mineral yapısı fazla kuvvetli olmayan süt dişlerine uzun süre temas etmesi durumunda diş yüzeylerinde aşınma yani erozyona neden olabilir.
- Bebeğin çiğneme fonksiyonlarının gecikmesi: Öğünlerinde normal gıdalar yerine anne sütü ile beslenmeye devam eden bebeklerin, kendi yaşıtlarına göre çiğneme fonksiyonlarında bir gecikme yaşanır.
- Normal gıdaya geç alışma: Uzun yıllar boyunca anne sütüyle beslenen bebekler çiğneme fonksiyonlarını geç kazandıkları gibi anne sütü dışındaki gıdalara da alışmak konusunda bir sıkıntı yaşarlar ve bu konuda da yaşıtlarından geri kalırlar. Bu bebekler, normal gıdalardan ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri alamadıkları için de gelişimleri yine yaşıtlarına göre yavaş, kiloları ise az olabilir.
- Çocuğun anneye gereğinden fazla bağımlı olması: Emzirmenin anne ve bebek arasında derin bir duygusal bağ yarattığı tartışılmaz bir gerçek. Özellikle bebeğin kendisini oldukça güvensiz hissettiği dış dünyada annesi ile böyle derin bir bağ kurması yaşamdaki güven duygusunu geliştirmesi açısından son derece önemli. Ancak uzun süre emzirilen bebeklerde, anneye olan bağımlılık olması gerekenden fazla olduğu için çocuğun kişilik gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.
- 2 yaş sonrası “ inat “ döneminin uzaması: Anneler, bebeklerini her istediklerinde emzirdikleri için çocuklar belirli bir algı düzeyine eriştikten sonra da bu durumun devam ettirilmesi halinde “ hayır “ kelimesini öğrenmemekte ısrar edeceklerdir. Her istediklerinde emzirilen 2 yaş ve sonrası çocuklar bu konuda yaşıtlarından çok daha geri kalacaktır.
- Fazla emzirmenin zararları arasında cinsel kimliğin keşfi için de ciddi anlamda bir sıkıntı yaratabileceği gibi uykuya dalamama, iştahsızlık gibi problemleri de yer almaktadır. Bu nedenle annelerin çocuklarının sağlıklı fiziksel ve ruhsal gelişimi içim emzirme süresine dikkat etmesi gerekmektedir.
basit bir alıntı azıcık google kullansanız görürsünüz. 2 yaş veya 21 aylık illa emmesimi gerekli diyorum bu çocuk gelişiyor büyüyor konuşuyor sağın koyun biberonuna içsin diyorum süt vermeyin demiyorum. Demeye çalıştığım emzirerek size daha bağımlı bir hal alıyor 2 yaşında bu foruma bıraktıramıyorum insan içinde emicem diye ağlıyo yazıcaksınız.
Neden ki ?Dinen ztn artık biraktirmaniz gerek.
Dinende 2 yildir.arastrabilirsiniz.ama hicri takvim senede 10 gun atyor.oguzden bizim takvime gore 23 ay 10 gunlukken biraktrlabilir. Sonuc olarak hicei takvime gore 2 yil emzirilmesi onerilmis islam dinindede.ve anne sutununde etkisinin 2 yildan sorna azaldigini biliyrz artik.demekki 2 yil kararinda bi surecDinen ztn artık biraktirmaniz gerek.
bebeğim ben çalışırken ne içecek diye kara kara düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?