- Konu Sahibi Sahidenpiraye
-
Burada bir arkadaş anlatmıştı doğalgaz faturasini nasıl aşağıya çekebiliriz diye . Onu bulursaniz okuyun ,güzel bilgiler vardı .Bugün dogalgaz faturası geldi.Gunun çoğunda evde olmadığımız halde 700 gelmiş.Geçen yıl bu tarihte 200 gelmişti. Bu gibi şeyleri stok yapamıyorum bari diğerlerini alıp kar edeyim mantığından aslında. Eskiden bir maaşa yakin birikime atarken şimdi birikimden yemeye başladık maalesef.
Ben yazmıştım o konuda bişeyler ama bulamam sanıyorum. Toparlayıp baştan da yazabilir miyim emin değilim. Bu ay 128 liralık faturayla rekor kırdıkBurada bir arkadaş anlatmıştı doğalgaz faturasini nasıl aşağıya çekebiliriz diye . Onu bulursaniz okuyun ,güzel bilgiler vardı .
Ben sizden faydalandim o zamanBen yazmıştım o konuda bişeyler ama bulamam sanıyorum. Toparlayıp baştan da yazabilir miyim emin değilim. Bu ay 128 liralık faturayla rekor kırdık
Biz de 22.5 derecede tutuyoruz genelde evi. Şortla gezmiyoruz ama tek kat kıyafetle de üşümüyoruz. İzmir henüz çok soğumadı ama, bu da etken tabi.Ben sizden faydalandim o zaman3+1 eve 163 lira fatura geldi bu ay . Bunun 8 gününde kayınvalidem bizdeydi evi bayağı sıcak yaptım ki üşümesin diye . Karşı komşuma 800 lu bir rakam geldi . ( İstanbul'dayız) Bende fena sayılmam sanirim
Bize de 840 geldi ev 4+1. Yıllardır 12 ay ödenen merkezi sistemde oturduğumuz için bilmiyoruz sanırım. Geçen seneye falan da karsilastiramiyoruz ki. Nolur kısaca anlatın ne yapıyorsunuzBen sizden faydalandim o zaman3+1 eve 163 lira fatura geldi bu ay . Bunun 8 gününde kayınvalidem bizdeydi evi bayağı sıcak yaptım ki üşümesin diye . Karşı komşuma 800 lu bir rakam geldi . ( İstanbul'dayız) Bende fena sayılmam sanirim
Ben hiç ellemiyorum kombiyi tek yaptığım bu aslında bakınca . Yaşlı ya da misafir dışında en kisikta tutuyorum. Açmam ,kapatmam öle . İstanbul'da aşırı soğumadi . Bir odanın kaloriferi tamamen kapalı normal zamanlarda ( en buyuk odamız orası ve kiler şeklinde ) Kiracıyiz fakat kombiyi kontrol ettiriyoruz her yıl ,petek bakımı yaptırdık bu yıl . (250 TL'ye ) Kombi yoğuşmalı .Bu da etkiliyor olabilir .Bize de 840 geldi ev 4+1. Yıllardır 12 ay ödenen merkezi sistemde oturduğumuz için bilmiyoruz sanırım. Geçen seneye falan da karsilastiramiyoruz ki. Nolur kısaca anlatın ne yapıyorsunuz
Aynen bizde şortla gezmiyoruz ama t-shirt üzerine usursek ince bir hırka aliyoruz . Şu an kendimi sorguladımBiz de 22.5 derecede tutuyoruz genelde evi. Şortla gezmiyoruz ama tek kat kıyafetle de üşümüyoruz. İzmir henüz çok soğumadı ama, bu da etken tabi.
Faturayı düşürmenin en önemli yolu iyi kombi, iyi ve temiz tesisat. Oda termostatı korkunç tasarruf sağlıyor.Bize de 840 geldi ev 4+1. Yıllardır 12 ay ödenen merkezi sistemde oturduğumuz için bilmiyoruz sanırım. Geçen seneye falan da karsilastiramiyoruz ki. Nolur kısaca anlatın ne yapıyorsunuz
bir kilo sutun fiyati x marka y markada 10 lirayken bir marka ucuza satiyorsa ustune dusunmek lazim zaten .İşim gereği Bakanlığın açıkladığı kusurlu mallar,ceza yiyen firmaları takip ederim geçen sene migros marka zeytinyaginin içinde başka yaglar çıktı.
Eve temmuzda taşındık bakım falan yaptırmadık tabii ev sahibine bir sormak lazım en son ne zaman yaptırmış. Termostat iyi fikir biz de düşünüyorduk onu. Kapatma işini biz de yapmıyoruz. Ev de tüm gün güneş alıyor cepheden dolayı ama anlamadık düşürmeye çalışacağız bakalım geçen ay da 540 gelmişti.Faturayı düşürmenin en önemli yolu iyi kombi, iyi ve temiz tesisat. Oda termostatı korkunç tasarruf sağlıyor.
Nasıl kullanıyoruz kısaca anlatayım. Bütün petekler açık, hiç birini kapatmayız. Kış başı kaloriferi kombiden en son sıcaklığa getiririz (bizde 70 derece) sonrası tamamen oda termostatından ayarlanır. Gece yatarken 19 gün içinde 21.5 akşam otururken 22 ya da 22.5 derecede çalışır. Eylül ayında mutlaka kombinin bakımı yapılır, gerekiyorsa petekler yıkatılır. 320 lira en yüksek ödediğim fatura.
Biz de ısı pay ölçerli merkezi sisteme geçecez birkaç aya. Nasıl olacak diye ona da ben endişeleniyorum. Kombide sistemim iyiydi
Ben de öyle düşünüyorum kaldı ki bence denetimler de yetersiz. Ismini vermek istemediğim bir marka Turkiyedeki dondurmalara eser miktarda sut koyarken Avrupa da aynı dondurma aroması dışında sırf sütten yapılıyormuş. Instagram da gıda mühendisi açıklamıştı da günlerce konusulmustu isteyen girip bakabilir sayfasına.bir kilo sutun fiyati x marka y markada 10 lirayken bir marka ucuza satiyorsa ustune dusunmek lazim zaten .
az once baska bir konuda tereyaginin kilosu 150 lira yazdim biri ben 55 e aliyorum yazmis . ortalama her markada 140 150 olmusken 55 e aliyorsa o tereyagi tereyag degildir .
Merkezi sistem bulunmaz nimetmiş ısınma konusunda. Bizimki yaz kış değil de aya göre geliyor. Bu ay 240 yakıt gelmiş 60 da ocak ve sıcak suya geldi. Tişörtle oturuyoruz bazen hamam gibi oluyor. İç anadoluda karasal iklim olan bir yerdeyiz üstelik gece sıcaklığı 1 aydır neredeyse eksilerde. Bu ay faturamız 300 işte.Eve temmuzda taşındık bakım falan yaptırmadık tabii ev sahibine bir sormak lazım en son ne zaman yaptırmış. Termostat iyi fikir biz de düşünüyorduk onu. Kapatma işini biz de yapmıyoruz. Ev de tüm gün güneş alıyor cepheden dolayı ama anlamadık düşürmeye çalışacağız bakalım geçen ay da 540 gelmişti.
Isi pay ölçeri ben de bilmiyorim bizimki hep merkezden ayarlanan her evin ayni yandığı sistemdi. Apartman görevlisi, apartman bakımı, yakıt vs için yaz kış 275 oduyorduk temmuzda çıktığımızda bence çok iyiydi. Böylesi zormuş alismayinca
Konuyla Çok alakasız bi soru olacak ama yaşınız kaç ne zamandan beri dolgu botoks yapıyorsunuz ve memnun musunuzDolar ani artmaya başlayınca ilk dolgu botoks yaptırdım. O sayılır mı
Ben sizden faydalandim o zaman3+1 eve 163 lira fatura geldi bu ay . Bunun 8 gününde kayınvalidem bizdeydi evi bayağı sıcak yaptım ki üşümesin diye . Karşı komşuma 800 lu bir rakam geldi . ( İstanbul'dayız) Bende fena sayılmam sanirim
Ne kadar merak ettimBenim dogalgaz faturami duysaniz evime kayyum atarsınız
Ne kadar merak ettim
Biz de isi pompasi var, doğal olarak elektrik faturasina yansiyo, ev cok buyuk, maalesef kisin ben de o rakamlaro goruyorumSadece 4 haneli oldugunu söyleyim, kalbi şekeri olan vardir.
Asıl uzman olan arkadaş ben değilim aslındaBenim dogalgaz faturami duysaniz evime kayyum atarsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?