Aclik oyunlari

Burada bir arkadaş anlatmıştı doğalgaz faturasini nasıl aşağıya çekebiliriz diye . Onu bulursaniz okuyun ,güzel bilgiler vardı .

Burada bir arkadaş anlatmıştı doğalgaz faturasini nasıl aşağıya çekebiliriz diye . Onu bulursaniz okuyun ,güzel bilgiler vardı .
Ben yazmıştım o konuda bişeyler ama bulamam sanıyorum. Toparlayıp baştan da yazabilir miyim emin değilim. Bu ay 128 liralık faturayla rekor kırdık

Ben yazmıştım o konuda bişeyler ama bulamam sanıyorum. Toparlayıp baştan da yazabilir miyim emin değilim. Bu ay 128 liralık faturayla rekor kırdık
Ben sizden faydalandim o zaman 3+1 eve 163 lira fatura geldi bu ay . Bunun 8 gününde kayınvalidem bizdeydi evi bayağı sıcak yaptım ki üşümesin diye . Karşı komşuma 800 lu bir rakam geldi . ( İstanbul'dayız) Bende fena sayılmam sanirim

Biz de 22.5 derecede tutuyoruz genelde evi. Şortla gezmiyoruz ama tek kat kıyafetle de üşümüyoruz. İzmir henüz çok soğumadı ama, bu da etken tabi.

Bize de 840 geldi ev 4+1. Yıllardır 12 ay ödenen merkezi sistemde oturduğumuz için bilmiyoruz sanırım. Geçen seneye falan da karsilastiramiyoruz ki. Nolur kısaca anlatın ne yapıyorsunuz

Bize de 840 geldi ev 4+1. Yıllardır 12 ay ödenen merkezi sistemde oturduğumuz için bilmiyoruz sanırım. Geçen seneye falan da karsilastiramiyoruz ki. Nolur kısaca anlatın ne yapıyorsunuz
Ben hiç ellemiyorum kombiyi tek yaptığım bu aslında bakınca . Yaşlı ya da misafir dışında en kisikta tutuyorum. Açmam ,kapatmam öle . İstanbul'da aşırı soğumadi . Bir odanın kaloriferi tamamen kapalı normal zamanlarda ( en buyuk odamız orası ve kiler şeklinde ) Kiracıyiz fakat kombiyi kontrol ettiriyoruz her yıl ,petek bakımı yaptırdık bu yıl . (250 TL'ye ) Kombi yoğuşmalı .Bu da etkiliyor olabilir .

Eşim sıcak memleketten İstanbul'a taşınmis . Usudugunu görmedim bazen geceleri sıcaktan uyuyamazdi ilk evlendigimizde . Bende onunla alıştım sanırım. Güzel,sağlıklı beslenmeye çalışırız . Kansızlık gbi sorunlarım kalmadı eskiye göre de usumuyorum . Bir de biz fırını çok sik kullanıyoruz o da etkili bence ev ısınıyor ister istemez Evde çocuk yok belki o da farkediyordur . Başka ekstra ne yapiyoruz diye düşündüm ama bulamadım . Daha çorap giymeye başlamadım ben sadece terlik giyiyoruz evde . Ev sıcak yani belki cephesinden de kaynakli olabilir .

Faturayı düşürmenin en önemli yolu iyi kombi, iyi ve temiz tesisat. Oda termostatı korkunç tasarruf sağlıyor.

Nasıl kullanıyoruz kısaca anlatayım. Bütün petekler açık, hiç birini kapatmayız. Kış başı kaloriferi kombiden en son sıcaklığa getiririz (bizde 70 derece) sonrası tamamen oda termostatından ayarlanır. Gece yatarken 19 gün içinde 21.5 akşam otururken 22 ya da 22.5 derecede çalışır. Eylül ayında mutlaka kombinin bakımı yapılır, gerekiyorsa petekler yıkatılır. 320 lira en yüksek ödediğim fatura.

Biz de ısı pay ölçerli merkezi sisteme geçecez birkaç aya. Nasıl olacak diye ona da ben endişeleniyorum. Kombide sistemim iyiydi

İşim gereği Bakanlığın açıkladığı kusurlu mallar,ceza yiyen firmaları takip ederim geçen sene migros marka zeytinyaginin içinde başka yaglar çıktı.
bir kilo sutun fiyati x marka y markada 10 lirayken bir marka ucuza satiyorsa ustune dusunmek lazim zaten .
az once baska bir konuda tereyaginin kilosu 150 lira yazdim biri ben 55 e aliyorum yazmis . ortalama her markada 140 150 olmusken 55 e aliyorsa o tereyagi tereyag degildir .

Eve temmuzda taşındık bakım falan yaptırmadık tabii ev sahibine bir sormak lazım en son ne zaman yaptırmış. Termostat iyi fikir biz de düşünüyorduk onu. Kapatma işini biz de yapmıyoruz. Ev de tüm gün güneş alıyor cepheden dolayı ama anlamadık düşürmeye çalışacağız bakalım geçen ay da 540 gelmişti.
Isi pay ölçeri ben de bilmiyorim bizimki hep merkezden ayarlanan her evin ayni yandığı sistemdi. Apartman görevlisi, apartman bakımı, yakıt vs için yaz kış 275 oduyorduk temmuzda çıktığımızda bence çok iyiydi. Böylesi zormuş alismayinca

Ben de öyle düşünüyorum kaldı ki bence denetimler de yetersiz. Ismini vermek istemediğim bir marka Turkiyedeki dondurmalara eser miktarda sut koyarken Avrupa da aynı dondurma aroması dışında sırf sütten yapılıyormuş. Instagram da gıda mühendisi açıklamıştı da günlerce konusulmustu isteyen girip bakabilir sayfasına.
Gıda konusunda bu yüzden ucuza kaçmak istemiyorum. Sonuçta bugün yediklerimiz 10 yıl sonraki halimize sagligimiza zemin hazirlayacak

Merkezi sistem bulunmaz nimetmiş ısınma konusunda. Bizimki yaz kış değil de aya göre geliyor. Bu ay 240 yakıt gelmiş 60 da ocak ve sıcak suya geldi. Tişörtle oturuyoruz bazen hamam gibi oluyor. İç anadoluda karasal iklim olan bir yerdeyiz üstelik gece sıcaklığı 1 aydır neredeyse eksilerde. Bu ay faturamız 300 işte.

Bundan 5 yıl önce istanbulda bebek yeni doğmuşken 2+1 minicik evimize 450 lira fatura verip düzgün de ısınamamıştık.

Dolar ani artmaya başlayınca ilk dolgu botoks yaptırdım. O sayılır mı
Konuyla Çok alakasız bi soru olacak ama yaşınız kaç ne zamandan beri dolgu botoks yapıyorsunuz ve memnun musunuz
Buaralar takmış vaziyetteyim yapmak istiyorum ama korkuyorum pişman olurum diye

Şok markette 3 kg mis yoğurt 29.90 şaka gibi gerçekten. Market kovalıyoruz şunu surdan alayım öbürünü diğer marketten alayım diye. Çok sıkıldım artık.

Benim dogalgaz faturami duysaniz evime kayyum atarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…