Sivilceli Ciltler Acnelyse kullanmış olanlar ya da kullanmakta olanlar...

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

podracer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
71
8
1
kızlar merhaba. ben 7-8 aylık bir roaccutane tedavisi gördüm ve tedavi biteli tam 1 sene oldu. yalnız işin kötü yanı 1 senenin sonunda yine sivilcelerim çıkmaya başladı ve çıkanlar da iz bıraktı. ben de artık cildiyeye gitmekten yıldığım için eczaneye gittim ve acnelyse aldım. internette görüyordum sürekli acnelyse şöyle iyi böyle iyi diye. iki gün üst üste kullandım. dün sürmedim. bugün sürsem mi sürmesem mi bilemedim çünkü inanılmaz derecede yanıyor suratım ve kıpkırmızıyım. allahtan sadece çene bölgeme sürüyorum kremi çünkü sadece çenemde izler var.
siz kullananlar ya da daha önce kullanmış olan hanımlar, böyle oldu mu sizde de? kızarıklık, yanma vs. sanki yüzüme binlerce iğne batıyor gibi. devam etmeli miyim bilemedim. iz kremi kullanırken iz kreminin iz bırakmasından korktum açıkçası...

Merhaba ben de aknetrent kullanıyorum ilk ay ilaçlarım bitti pazartesi günü tekrar doktora gittim dozu arttirdi ve acnelyse krem yazdı üç gün üst üste sürdüm ve bu sabah uyandığımda yüzümde soyulmalar ve bahsettiğiniz gibi batma hissi vardı akşam üzeri yüzüm kızardı sanırım tahriş oldu nemlendirici sürünce yanmaya başlıyor canım çok yanıyor yarın doktora gidicem sizce kremi bırakmalı mıyım? Şuan sizin yüzünüz ne durumda

Merhaba ben de aknetrent kullanıyorum ilk ay ilaçlarım bitti pazartesi günü tekrar doktora gittim dozu arttirdi ve acnelyse krem yazdı üç gün üst üste sürdüm ve bu sabah uyandığımda yüzümde soyulmalar ve bahsettiğiniz gibi batma hissi vardı akşam üzeri yüzüm kızardı sanırım tahriş oldu nemlendirici sürünce yanmaya başlıyor canım çok yanıyor yarın doktora gidicem sizce kremi bırakmalı mıyım? Şuan sizin yüzünüz ne durumda

merhaba. öncelikle aknetrent, roaccutane gibi güçlü ilaçlarla birlikte acnelyse kullanılmıyor diye biliyorum. çünkü zaten o hapları kullanırken cilt oldukça hassaslaşıyor. 8 ay roaccutane kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim, tedavi esnasında la roche gibi bir markanın bile nemlendiricisi cildimi yakıyordu. kaldı ki acnelyse gibi kuvvetli bir krem aknetrent/roaccutane gibi ilaçlarla birlikte kullanılmamalı. bunu bana doktorum da söylemişti. bana gelince, ben kremi elbette bıraktım çünkü çok az kullanmama rağmen cildim inanılmaz derecede tahriş oldu. su bile yakar hale gelmişti. doktora gittim, tahriş olan yerler için krem verdi. cildim düzeldikten sonra tekrar gittim ve roaccutane'a başladım yine. şu an 10. günümdeyim ve pek bir etki de yan etki de yaşamadım. ki zaten tam 1 sene önce de kullanmıştım roaccutane'ı. sanırım aknetrent de roaccutane gibi bir ilaç. eğer bir şey soracak olursan çekinmeden yazabilirsin. usta gibiyim sivilce tedavisi konusunda :D şaka bir yana, başka bir doktora danışmalısın bence. hem acnelyse hem aknetrent bir arada kullanılmamalı diye düşünüyorum ama yine de bir bilene sormak lazım.

merhaba. öncelikle aknetrent, roaccutane gibi güçlü ilaçlarla birlikte acnelyse kullanılmıyor diye biliyorum. çünkü zaten o hapları kullanırken cilt oldukça hassaslaşıyor. 8 ay roaccutane kullanmış birisi olarak şunu söyleyebilirim, tedavi esnasında la roche gibi bir markanın bile nemlendiricisi cildimi yakıyordu. kaldı ki acnelyse gibi kuvvetli bir krem aknetrent/roaccutane gibi ilaçlarla birlikte kullanılmamalı. bunu bana doktorum da söylemişti. bana gelince, ben kremi elbette bıraktım çünkü çok az kullanmama rağmen cildim inanılmaz derecede tahriş oldu. su bile yakar hale gelmişti. doktora gittim, tahriş olan yerler için krem verdi. cildim düzeldikten sonra tekrar gittim ve roaccutane'a başladım yine. şu an 10. günümdeyim ve pek bir etki de yan etki de yaşamadım. ki zaten tam 1 sene önce de kullanmıştım roaccutane'ı. sanırım aknetrent de roaccutane gibi bir ilaç. eğer bir şey soracak olursan çekinmeden yazabilirsin. usta gibiyim sivilce tedavisi konusunda :KK70: şaka bir yana, başka bir doktora danışmalısın bence. hem acnelyse hem aknetrent bir arada kullanılmamalı diye düşünüyorum ama yine de bir bilene sormak lazım.

Dün doktora gittim acnelyse yüzümü tahriş etti dedim ilaçlara ara vermemi söyledi ve bir merhem yazdı bir hafta sonra kontrole gelip durumu değerlendireceğimizi söyledi. 8 ay sonucunda yüzün ne durumda şuan çok merak ediyorum tedavi sonunda nasıl olucak. Çok teşekkür ederim cevap verdiğin için

Dün doktora gittim acnelyse yüzümü tahriş etti dedim ilaçlara ara vermemi söyledi ve bir merhem yazdı bir hafta sonra kontrole gelip durumu değerlendireceğimizi söyledi. 8 ay sonucunda yüzün ne durumda şuan çok merak ediyorum tedavi sonunda nasıl olucak. Çok teşekkür ederim cevap verdiğin için

Tahriş etmesi çok normal. Tedavi sürecinde kullanmaman gerekirdi. Hangi merhem i verdi?

Advantan diye bir merhem verdi dün kullandım yüzümdeki kızarıklık azaldı kuruluğu da aldı bu sabahta kullandım dudak çevrem pul pul dökülüyor sürekli nemlendirici sürüyorum

Merhaba bende ara ara acnelyse kullaniyorum.Ilk surdugumde diger gun sivilcelerimin etrafi kabuk baglamisti ve kabuklari lastik gibi uzuyordu cok korkmustum.Sonradan kremin etkisi oldugu aklima geldi.Ben 1 gun surup 2 gun ara veriyorum.Mutlaka cok az miktarda surmeye ozen gosteriyorum.

Merhaba,bana doktorum ilaçlara ara vermemi söyledi haftaya pazartesi kontrole gidicem ben acnelyse'i ara vermeden 3 gece sürdüğüm için tahriş oldu. Ama çok etkili bir krem 3 günde baya işe yaradı

kızlar merhaba. ben 7-8 aylık bir roaccutane tedavisi gördüm ve tedavi biteli tam 1 sene oldu. yalnız işin kötü yanı 1 senenin sonunda yine sivilcelerim çıkmaya başladı ve çıkanlar da iz bıraktı. ben de artık cildiyeye gitmekten yıldığım için eczaneye gittim ve acnelyse aldım. internette görüyordum sürekli acnelyse şöyle iyi böyle iyi diye. iki gün üst üste kullandım. dün sürmedim. bugün sürsem mi sürmesem mi bilemedim çünkü inanılmaz derecede yanıyor suratım ve kıpkırmızıyım. allahtan sadece çene bölgeme sürüyorum kremi çünkü sadece çenemde izler var.
siz kullananlar ya da daha önce kullanmış olan hanımlar, böyle oldu mu sizde de? kızarıklık, yanma vs. sanki yüzüme binlerce iğne batıyor gibi. devam etmeli miyim bilemedim. iz kremi kullanırken iz kreminin iz bırakmasından korktum açıkçası...

Merhaba bende senin gibi 5 6 yıl önce Zoretanin kullandım 4 ay boyunca ciltten cilde farklılık gösterebiliyor bendede hala devam ediyor sivilce siyah nokta lekeler gözenek problemi üstüne bide kuruluk başladı.. hiç bi işe yaramadı anlıyacağın.. ve yine bende senin gibi acnelyse kullanıyorum hergün gece yatarken yüzüne sür kremi sabah yıka yüzünü ve yıkadıktan sonra madacasrol kullan inşallah faydasını görürsün bende ince ince soyulmalar başladı faydasını görürsen yazıcam burdan söz.. ☺

Bende lekeler icin kullanmistim yuzumu davul gibi sisirdi.bu kimyasal oldugu icin yuzu yakip kavuruyor deriyi kaldiriyor.yerine yeni deri geliyor.ama derin izler icin cok uzun zaman kullanman gerek ilaci biraktiktan bir sure sonra aci gecer

Kızlar yeniden merhaba! Maalesef ki acnelyse’i bırakmak zorunda kaldım çünkü suratımı mahvetti. Çok iyi yorumlar okumuştum ve çok da az sürüyordum cildime ama demek ki bendeki reaksiyonu herkes gibi olmadı. Çene bölgemdeki sivilceler yaklaşık 1.5 - 2 ay boyunca geçmediği için tekrar roaccutane’a başladım ve yarın 1. ay bitiyor :KK15: zaten benim cildim öyle bir cilt ki asla kremler vs. işe yaramıyor. Benim için tek çözüm roaccutane. Bakalım umarım ikinci kullanışım sonucunda bir daha sivilcelenmem...

Back
X