adalet

Revanchee

#serçe#
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
269
271
103
merhaba arkadaşlar adalet bölümü mezunu varmı aranızda bu bölüm sözelde iyi gibi ama bi çok yerde bir sürü işsiz mezun var okumaya değer değil falan yazıyor burda okuyan varsa sizin fikriniz nedir okumaya değermi ?sizce iş imkanları nasıl sınava az kaldı hala kararsızım: (

Okumaya değmeyen bir bölüm yok. Onu diyeyim bir. İşsiz mezun mühendiste de var.

Bizim ülkemizde kimse kendi alanında çalışamıyor işini severek yapmıyor. O da iş bulabildiyse. Diploma ne okursan oku sadece seni bi tık öne atar. Hiçbi bölüm küçümsenmemeli öyle bir durumdayız yani.

Okumaya değer...
2 yıl bitirdikten sonra dgs ile Hukuk fakültesini kazanıp Avukat olabiliyorsun

evet bende boş oturmaktansa alanımda bi bölüm bitirip ünv. mezunu olmak istiyorum bu zamanda lise mezunu olmadan markette bile çalışamıyosun

Okumaya değer...
2 yıl bitirdikten sonra dgs ile Hukuk fakültesini kazanıp Avukat olabiliyorsun
sinem06 evet ama onun çok zor olduğunu çok yüksek puanla geçildiğini söylediler ama tabi içimde öyle bi umutta var

Ben bu bolum mezunuyum.. İs imkanı fazla..Hem adliyelerde, hem icra dairelerinde (mudur bile olunabiliyor) hem de hukuk bürolarında, bankalarda benzer kurumlarda çalışıyor insanlar. Daha güzeli dgs imkanı var. İnan bölüm benim karaktetime uygun değil, öyle old için devam etmedim, açıktan başka bi bölüm okudum.. Ama benimle aynı sınıfta olup gerçekten varlığı yokluğu bir, ne derste söz alır ne münazaralata katılır ne de sınavlarda öyle başarılı olmayan öğrencilerin çoğu dgs ile devam edip hukuk fakultesini bititirdi..

inan şuan bu yazdığını görünce çok mutlu oldum içimdeki istek arttı resmen : )

Dgs de seni korkutmasin. Eskiden gecis yapacak öğrenci sayısı için kontenjan azdı. Şimdi kaç katı?! Bi de özel üniversiteler burslu alıyor başarina gore. Doğuda adliyede çalışıp kibrista hukuk fak bitiren arkadaş bile var..Cogusu zaten hem çalıştı hem hukugu bitirdi .

adalet kavramı varmı ki bölümü olsun ilginç

Allah gönlüne gore versin. Aciktan da okunabiliyor sanırım adalet. Hangisini tutturabilsirsen oku bitir. Baska kamu kurumlarında memuriyet kazanan çalışan arkadaşlarım da var. Dediğim gibi benim istediğim alanin dışında bi bölümdü burası, çalışmayi da düşünmedim ama bence en avantajlı okullardan birisi. Şimdi bi suru avukat arkadaşım var mesela :)

Allah razı olsun canım benim Allah seninde gönlündeki her şeyi hakkında hayırlı olan herşeyi nasip etsin

canım ne yapalım yok evet bu kavram yok en azından biz adaletli olalım elimizden başka bişey gelmez
yolun adalet duygun hep açık olsun enazından yanındakilere eğitiminle ışık olabilirsin umarım

Adaleti bitirip kpss den 70 ve üzeri alıp katiplik için adliye sınavlarını takip edersin, memur olursun. İcra müdürlüğü sınavları da olur(parası iyi ama bir kadına göre mi bilmem). Hiç olmadı büyük avukatlık bürolarda özelde çalışırsın

benım arkadasım okudu ama şuan evde iki çocugu var zaten ,

sınav nezaman canım başvurlar nereye yapılıyor bilgi verebilirmisin.

benım arkadasım okudu ama şuan evde iki çocugu var zaten ,

sınav nezaman canım başvurlar nereye yapılıyor bilgi verebilirmisin.
canim ben daha sinava girmedim ünv. hazirlaniyorum bolum sinavi hakkinda bi bilgim yok ama bilgisi olan arkadslar varsa yazar insaallah olmazsa netten arastirmakta bilgilendiriyo

Bitirince sınavsız 4 yıla tamamlayabildiğin bölüm 4yıllık kamu yönetimi bitirmiş oluyorsun.
Ayrıca anlarada bakanlığın açtığı icra ve zabıtlık sınavlarına girebilirsin kamu istemezsen ya da dgs ile hukuğa girebilirsin yani önü açık güzel bi bölüm. Ayrıca artık daha kıymetli puanları artıyor girişi zorlaştırıyorlar yavaş yavaş

Sınavsız tamamlama yok artık dikey geçiş sınavı şartı getirildi aöf lisans tamamlamak için.

canim ben daha sinava girmedim ünv. hazirlaniyorum bolum sinavi hakkinda bi bilgim yok ama bilgisi olan arkadslar varsa yazar insaallah olmazsa netten arastirmakta bilgilendiriyo
Bence de 2 yıllık bölümler arasında adalet iyi bir bölüm örgün puanını bilmiyorum ama anadolu üniversitesi aöf taban puanı bile 318,erzurum atatürk aöf de 288 civarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…