AdAm OLaCaK KıZLaR...

özellikle eşim tarafından 2.çocuk için korkunç bir baskı var

ne yapacagımı şaşırdım

bana imkansızmış gibi geliyor.korkular başıma çullanıyor savamıyorum

Erkeğe doğur demesi kolay
Ben hep derim eğer çocuk kararı paylaşıma açılsa
Kararın yüzde 80 i kadına yüzde 20 si erkeğe düşer diye

Haklısın,
Acaba evlenmeden önce de bu kadar ilgilimiydi

Benimde var böyle bir komşum
Zaten tek onu tanıyorum
Kadının yaşı var epey, ben kızını tanıdım ilk
Kızı başka bi yerde oturuyor ama
Maşallah hergün orda
Onun kızıyla benim kız arkadaş olunca
Bizde tanışmış olduk
Küçük kız cuma akşamdan anneanneye gelir
Pazar geceye kadar orda
Anneannede bana satar
Ama ben koyuyorum tavrımı
Kızıma banyo yaptırıcam, uyutucam vs
Müsait değilim diyorum
Yoksa her dakika bizde bitiyo

Bozuluyosa da bozulsun
Biz insanız yani, banyoda olabiliriz, hasta olabiliriz, misaifr çekemeyebilirz her an
Müsait olmamak çok normal bana göre
Pat diye dalmak çok tuhaf.

ayyy ne guzel öyle dua ederler yaa bir ıkınmada dogsun diye tam öyle olmuş.

Allah gönlünüze göre vermiş mutluluğunuz daim olsun darısıda bize olsun inşallah

şey desene oğlunada böyle tembihliyomusun, sovr86'ya şöyle bak böyle bak diye

Aynen bunlarda öyle, anne kız ve torun
Torunu ablama satıyolarmış
Ben ordaykende balkondan gördüler, hemen sorup soruşturdular
Ben konuşmadım bile
Ablamda da dedi ki senden çekindiler herhalde hayret yoksa damlarlardı
Dedim sende yüz verme, senden de çekinsinler

Artık çok geç diyo

Bence annelik yapsak eşimiz bizden sıkılır
Ben yapmam açıkçası
Geçen eşim anlattı
Bi arkadaşıyla dışardayken karısı ikidebir aramış
Yelek giy, üşütme falan diye
Adam kızmış, annem sanki demiş
Ben koca adama karışmam şahsen

Herşey haftalar önceden hazırdı.Normal doğum haberlerini duyduğumuzda hep heyecanlandık, içimiz cızz etti.Keşke şöyle kolay bir normal doğum olsun dilekleri her zaman aklımızdan gönlümüzden geçti ama tüp bebekler için normal doğum düşünen doktora rastlamadık.Bizde ısrar etmedik.Kızımda pek oralı olmadı ve 19 kasım çarşamba sabahı eşim ve ben sezeryan için hastane yollarına düştük.Sakin ılık , güzel bir sonbahar sabahıydı.Sabah 9 da hastanedeydik.Odamıza çıktık.Çok güzel ferah konforlu bir odaydı.Daha sonra teker teker bizimkiler geldi.Annem dışında ve askerdeki kardeşim dışında herkes ordaydı.Annem, kız kardeşimin kayınvalidesi hacıya gidince, kuzen zeynebe bakmak için kardeşimde kaldı.Ya kardeşim gelecekti ya annem.Annem de kardeşimde gelmeyi çok istiyordu özellikle kardeşim annemi ikna etmemiz için çok uğraştı.Annemi ikna etmek öyle kolay olmadı.Araya eşim girdi ve kız kardeşiminde ameliyata gireceğini söyleyerek onun evde kalıp zeynebe bakmasını, bol bol dua etmesini söyleyince yumuşadı.Damatlar daha mı çok seviliyor nedir?

Herkes gelmişti.Şıkır şıkır , düğüne gelircesine en güzel halleriyle.Odamız gittikçe kalabalıklaşıyordu.Teker teker doktorlar geliyor hemşireler geliyor kendilerini tanıtıyorlardı.En son anestezi uzmanı geldi ve hasta rahat olsun diye epidurali odasında takıyoruz diyerek bana epidurali takmaya başladı.En korktuğum nokta burasıydı.Biraz canımın yandığını söyleyebilirim.Herşey çok yakın gözüktü ve içimde şiddetli bir heyecan duydum.Etrafımda olanlara 3. şahıs gibi dışardan bakarken ,birden doğum yapacak olan kişinin ben olduğumu farkettim sanki.Kulaklarımda tuhaf bir uğultu başlamıştı, oradakilere onları duyamadığımı söyledim.Anestezi uzmanı şaşırmıştı epiduralin böyle bir yan etkisi yok diyordu.Onunla konuşmaya çalışıyordum ama ağzımda dilim zar zor hareket ediyordu. Konuşamıyorum dilim hareket etmiyor bana birşeyler oluyor diye panik bir şekilde anlatmaya başladım ki nefesimin kesildiğini ve boğazıma adeta birilerinin sarıldığını hissettim ve o an artık nefes alamıyorum diye bağırmaya başladım.Gerçekten nefes alamıyordum.Başımda erkek kardeşimin doktor eşi oksijen seviyesi normal nefes alıyor olması lazım diyordu.Herkes ne olduğunu anlamaya çalışıyordu ki kız kardeşim üzerime eğilip gözlerini gözlerime dikip “abla herşey yolunda derin derin nefes al panik atak geçiriyorsun, bak az kaldı kızına kavuşacaksın ” diye yüksek bir ses tonuyla beni sakinleştirmeye çalışmaya başladı.Doktorlar hemşireler hepsi sakinleştirmeye çok çalıştılar ama olmuyordu, gözlerimden yaşlar boşalıyordu kendimi bir türlü sakinleştiremiyordum.Artık öyle bir noktaya geldim ki “ben yapamayacağım beni bayıltın “diye bağırmaya başladım.Eşim hep elimi tutuyor cılız ürkek bir sesle yardım etmeye çalışıyordu.Bu arada çoktan ameliyathanenin kapısına gelmiştik nefes almalarım biraz düzelmişti.Bildiğim bütün duaları okuyordum.Aklıma gelmeyen başıma gelmişti.Oysa tatile gelir gibi hazırlanıp, onca valizle hastane yollarına düşerken çok rahattım.

Sezeryan sırasında saolsunlar yaptıkları herşeyi bana anlatarak kendimle başbaşa kalmamamı sağladılar.Artık biraz daha iyiydim.Ama kızımın doğumuna yakın içimde yoğun bir ayrılık acısı duydum.9 ay birlikte karnımda taşıdığım yavruma o kadar alışmışım ki benden koparılıyormuş gibi geldi.Öyle yoğun hissettim ki istemiyorum almayın kızımı dememek için zor tuttum kendimi.Allahım bunları yapan benmiydim.Kendime hiç hakim değildim.Duygularım çok yoğundu.Hala gözlerimden yaşlar akıyordu.

Kızın çoooooooooook tatlı maşallah, Allah nazarlardan esirgesin.

Bade bugün geldi sadece, normalde pek uğramaz
Ben hep buralardayım
Bilemeyeceğim o Bade ile sizin aranızdaki meseledir

Hoş sohbetler olsun kadercim

Ayyy ben de kedimin doğum hikayesini anlatıcam

yeşillendi fındık fıstık dalları olmuşsun

mune olcam dedin yavaş yavaş çıkıyorsun merdivenleri

Ay kendi hikayemi okuyunca bile bir tuhaf oldum.

16 hafta mide bulantısı en büyük korkum, onun olmayacağının garantisi olsa, eşimin tamamen gelmesini de beklemem, cuma günü başlarım çalışmalara.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…