Adamla tartışmamız. Eleştiriye açığım.

Pardon mesajı yanlış sayfaya yazdım ama umarım konu sahibi için etkili olur

Valla soyle incir cekirdegini doldurmayan seyleri bosanmaya kadar goturuyorsunuz ya pes , tamam adam ciddi okuzluk etmis hatta hakaret etmis vede odunluk etmis ama bu herzamanki halimi kocanin ? Yoksa adam birseye dellendi de salak gibi sinirini senden mi cikardi ? Yoksa herzaman bu sekilde acimasiz kirici ve odun mu ? Bu sorularin cevaplarina gore yapman gereken sey degisir, ama her ne olursa olsun sacma seyden baslayan sacma konusmalarin dogurdugu sacma savga sacma sapan bir bosanma hikayesine donusmemeli. Bosanmanin da evlenmek kadar ciddi bir kara oldugunu dusunursek adam bir kere sacma bir psikolojide itici kirici davrandi diye bosanilmaz yani. ikaz edilir kavga edilir duzeltmesi icin zaman verilir bakilir edilir. Oyle kapinin onune esyalarini sitifledim ne demek yani.

Ay bilemedim ya tabi ki doğru değil söyledikleri ama çözebilirsiniz bence özür diler bir daha yapmayacağına söz verir. Ayrılmak olur mu hop diye.
Bende bugün valiliğe gittim elim yüreğimdeydi hep paranoyak olduk.

Ne diyelim yapacak birşey yok, inşallah olmaz falan diyebilirdi. İlla şair olması gerekmiyor bunları söylemesi için...

Boşanma sebebi midir değil midir bilemiyorum. Ama haddini bildirmeniz gerek bu saygısız adama. Huy haline getirmemesi lazım.

Bir de erkeklerde bu moda çıktı. Git başkasını bul evlen falan. Eskiden erkekler namus meselesi yapardı, gurur yapardı bu tür şeyleri. Anlamak zor...

Teşeklür ederim, evet ben de konuyu bu yüzden açtım zaten.
Lan ben bunları topluyorum ama sonu ne olacak diye. Aklıma geldikçe sinirlendiriyor beni. Tırnaklarımı kemiriyorum.
yaaaa bu hemen boşa diyenlere sesleniyorum sne kadar basit sizin için boşa demek yaaa... Evet eşin yanliş konuşmuş belki o an bir şey oldu sennde ilgi istemen onda sinir tavan yapti ve sana patladi onun yerinde sende olabilirdin.. Bi adam sana Gerizekali dedi die boşayacakmisin??? Eve gelince sessiz sakin bir dille konuşa bilirsin kirildiğini söyleye bilirsn belki o an sana yanliş davrandiģini anlayacaktr.

Ne odun esler ya..biz uzun uzun konusuruz ne yapmali nasil duzelecek ? Bazen sabaha kadr agladgm olur bu gece ki gibi hatta uzgun oldgmu yansitirim ister istemez..ne diye kari koca olunuyor ayni fikirlerde olmak cidden cok onemli ya ayrica sana gerizekali demesine neden izin veriyorsun sende diyorsan ona bu evlilikte once sayginiz bitmis onu toplayn

bir de eskiden boşanma oranının günümüzden düşük olmasının başlıca sebebi ninelerimizin "fedakarlığı" değil "çaresizliği" idi bence...
gidecek yerleri olmadığı için (baba evinden gelinlikle, koca evinden kefenle çıkmak), ekonomik özgürlükleri olmadığı için, çocuklarını göremeyecekleriyle tehdit edildikleri için ve sosyal baskı sebebiyle bir çoğu nefret ede ede, psikolojik ve fiziksel şiddet göre göre evli kalmış.
tabi ki evliliğini birtakım sorunları büyütmeyerek fedakarca yöneten bir kesim de var ama ben yukarıdaki çözümlememin daha genel olduğunu düşünüyorum.

Eşiniz çok seviyesizce çok yanlıs kötü bir uslupla konusmus. Bence karşınıza alıp ciddi bir konusma yapmanızda fayda var.

Keşke boşansalardi da
her kötü muameleyi evliligin şanindan gören böyle bir nesil yetismeseydi

Cok guzel anlatmissiniz tebrik ederim
Zaten sebebi ne olursa olsun nenemden daha onde olmaliyim degil mi ama? Aradan gecmis yillar var. onun yapamadiklarini ben yapamiyorsam ne anlami kaldi yeni nesiller yetistirmemizin?

oruç mu tutuyor
bazıları çok sinirli oluyor yahu oruç tutarken

Son düzenleme:
Esiniz yanlos konusmus dahasi sacmalamis.fakat bosanmak icin neden degil.
Bosanma bence ama burnunda getir bidaha cesaret edemesin.kus ayri yatakta yat,konusma kirildigini hissetir

Cok guzel anlatmissiniz tebrik ederim
Zaten sebebi ne olursa olsun nenemden daha onde olmaliyim degil mi ama? Aradan gecmis yillar var. onun yapamadiklarini ben yapamiyorsam ne anlami kaldi yeni nesiller yetistirmemizin?

teşekkür ederim :)
çok doğru, kalıplaşmış şeyleri kanıksayıp gidiyoruz maalesef... geçmişteki hataları tekrarlamanın mantığı yok.
biz de demiyoruz her türlü kavgayı büyütüp mahkemeye koşalım. iletişimin olduğu her yerde çatışma da olur ve sağlıklı olanı da çatışma olması ve çözülmesi.
konu özelinde kadın sürekli aşağılanıyor buna rağmen terbiyesini bozmuyor ama "alttan al" deniyor. bana göre fazlasıyla alttan almış. kişiliğe hakaret, tokattan daha çok acıtır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…