Tüp Bebek Merkezleri Adana Seyhan Başkent'e Tüp Bebek Yaptıracaklar

çok dikkatlidir atlamaz aslında ama keşke test yapıp gitseymissin aynı gün içinde cıkmıs nasılsa..kesinlikle istemeliydi ama gebelıkten şüphelenmemiş olabılır..
ben kendi adıma izlenimlerimi yazdım bir aksilik, ihmal yaşamadım..kalabalık konusunda katılıyorum ama istanbuldaki bir cok merkezin formunu okudum onlarda aynı şeyi yazmışlar..mesela hakan yaralıyı düşündüm arastırdım bütün sayfalarda olumsuz birsey yok ama son sayfalara doğru 14 yııllık hasretten sonra gebelık elde edılen bır hasta, ilgilenılmediği için bebeğini kaybetmiş..şimdi bu öyle bir konu kii bir olumsuzluğu duyduğunuz anda soğuosunuz sanki aynı sıkıntıları sizde yasayacakmıssınız gibi adam prof.sonucta bu onu kötü dr yaparmı.. ama emınım okuyan bir çok kadının ikileme düşmüştür onu okuyunca benim gibi..sonra bülent urmana baktım prof oda,ordakilerde çok kalabalık coğunlukla kendısını göremiyoruz vs. yazmıslar..ben secersem orayı zaten bu ısımler ıcın secıcem ama onlar yok ortada.. gercekten merkez secmek cok zor.. tüp bebek tedavisi düşünüyormusun bikmiyorum ama..en kısa zamanda yeniden gebelik elde edersin umarım
eskiler bile düşüğün bir ayağı içerde derlermiş,tetkiklerinde yapılmıs geriye stresten uzaklasmak ve bebeğin gelişini beklemek kalıyor aksilikler yaşamıssın bu kez hersey yolunda gitsin umarım..bol şans..

kızlar iyi akşamlar
oohhhhhhh bu gün bayağı bir sohbet olmuş topiğimizde ne güsellllllllllllllllllllll
şakarler başkentle ilği düşüncelerimi bir ara bende yazacağım ama çok yorgunum ben
eşimle evimize geldik bu gün rabbime şükürler olsun
ama dr bazı eksiklikler yapmış yarın sabah gidip onları düzeltireceğim

dogurrrrrrrrrrrrrrrrr artıkkkkk sultannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
pazartesi kııız pazartesi İnşallah. 3 gün kaldı sayılır artık.
sen dogur ki bizede sıra gelsin demi amabak bu ay hamile kalmazsam senden bilirim beni unutma sakın
aaa niye benden canımmmm. dua etmezmiyim hiiiç. her zaman dualarım sizinle.

canım eşinin eve çıkmasına çok sevindim. çok şükür eşin iyi İnşallah hayırlısıyla sağlıklı bebişlerinizde olsun artık

su canım kolay gelsin Rabbim pazartesi günü sağ selim kucağına alıp büyütmek nasip etsin.Kısmet olursa eve bebişi görmeye gelecem.
yeter canım büyük geçmiş olsun.Evinize sağ selim döndüğünüze çok sevindim.Sasğlıklı günler sizle beraber olsun.
herasles ne haber?Aren nasılsın?esra kolay gelsin

canlar mrhb nasılsınız yeni topik açılmamış hala
kızlar sağolun teşekür ederim evet eşimle evimize geldim ama bu gecehiç uyumadık sabahta erkenden eşimin ilaçlrını düzeltmek için tekrardan adanaya gittim yadırdım geldim bir eczaneye dr yazdığı tanıyı sisitem kabul etmiyor alayım ücretli dedim 200 tl tutu hepsi geri gittim dr buladum tekrar yazdırdım(eczaneden tanıyı yazdırıp götürdüm ) dr bu seferde eczacının yazdığı tanıy değilde kendi bildiğini yazmış 3 tanesini kurum ödedi diğerini ücretli aldım bitmiş bir vaziyetteyim şu anda

...............................

Son düzenleme:

kızlar bende seyhan başkent hakında ne düşündüğümü yazayımmı
evet başkent iyi bir has dr hemşireler çok anlayışlı yardım sever ellerininden gelin yapıyorlar
ama benim bazı şeylere aklım takılıyor
şimdi başkante şu vardı bu yoktu kısmını bilmiyorum yani labratuvarda ne var ne yok nasıl çalışılıyor bilemiyoruzz ama be tedavi olurken tayfun bey bana bu embiyonun kalitesi çok kötü ben bunu sana transfer edemem dediğinde çok şaşırmıştım ve ne yalan söyleyeyim etklendimde dr beni(hastasınını) bu kadar düşünmesinden ama ikinci tedavim için hemen ertesi ay başladık ben biraz ara versekmi acaba dediğimde esra hanım yok gerek yok böylesi iyi dedi ben hep en az 3 ay geçmeli diye duydum ve sonrasındada sordum bir çok dr evet en az 3 ay geçmeli dediler benim ikinci demende sadece protokol değiştirildi önce kısa yapılmıştı sonra uzun yapıldı bunun haricinde yeni değişik hiç bir şey denenmedi ben naturel tüp bebk deneyelim dediğimde bana tamam dediler ve hiç ilaç kulanmadan naturel tüp bebk denedik tabiki sonuç her zamanki gibiydi ben sonrasında naturel tüp bebeğin aslında sıfır ilaçla değilde çok (en azından klaomenle yumurtalığınuyarılması )az ialçala yapıldığını öğrendim ve bana neden böyle birşey yapıldığını anlamadım bütün bu yaşananlardan sonra türkiyeynin her yerinde ki tüp bebk merkezlerinine attığım maillerime karşılık oarak arandığım için bütün sorularımı tek tek hepsini sordum dr lara hepside genetik test sordular ben esra hanıma genetik yaptıralım dedim yaa gerek yok dedi bir sürü para dedi bu parayla bir kez daha tüp bebk denersin dedi ben balcalıya gittim rica minnet yazdırdım bu tetkleri evet genetiklerim temiz çıktı amabende kanpıhtılaşması çıktı bunu başkenteki dr gösterdiğimde biz zaten size iğne veriyor dedi
birde kızlar ben şu amh tetkikne takıldım benim yumurta kailitemde sorun olduğunu bildikleri halde bana bu testi yapmamalarına hala anlam veremiyorum
başkante en büyük sıkıntılardan biriside kalabalık her an her yerde bir sürü kadın giyinirken soyunurken hep yanyana transferden önce opudan önce muayenelerde aynı yerde beklemek aynı odalarda bir kaç kişi giyinip soyunmak hiç hoş değil en azından bence böyle
ve zaten sıkıntıların çogunluğu kalabalıktan kaynaklanıyor
birde şöyle bir şeye tanık oldum sizlerle bunuda paylaşayım tedvaimin birisinde cafede oturuken bir kanın geldi yanıma iskenderlu olduğunu söyledi ve bana bak ben bu ilaca başlayacağım dedi ve bana ovitrella gösterdi bende iyi tedavin bitmek üzre o halde dedim kadın hayır dedi bu yumurta çatlamasın diyeymiş dedi bende baktım hemşireler orgalutran yazcaklarına ovtrrella yazmışalr kadına git söyle dedim benide içerden çağırdılar kadına yanlışlık olmuş dediler sonra eczaneyi arayıp bu ilacı değiştirin diye rica ettiler
benimde aklımda acaba böyle karışıklıklar sık oluyormu diye bir soru işareti kaldı

Yetercıgım canım benım gercekten buyuk sıkıntılar atlattın.Artık inşallah kötü ve sıkıntılı günler geride kalmıstır.Seni ve eşini çok güzel günler bekliyordur inşallah.Senin için çok dua ediyorum.Allah kabul etsin inşallah.Hepimiz için dua ediyorum ama sen bizim topikte bir başkasın gerçekten.Baskent hakkında yazdıklarına tamamıyle katılıyorum canım.Amh nasıl olurda ıstenmez dıyecegım ama bılıyormusun benden de ne toxoplazma nede kan pıhtılasması ıstemısler.Yanı baskentte muahakkak bırseyler eksık kalıyor.Hele bırde bahsettıgın kadına yapılan yanlıslıga ne demelı??Allah hepimizi en yakın zamanda evlatlarına kavustursun inşallah.

emikad nasılsın canım?benı sormussun ben ıyıyım canım hersey aynı bende degısen bısey yok sen neler yapıyorsun??

canım iyi dilekleriniz dualrınız için teşekür ederim sana ve hepinize hep söylüyorum ben bu gün evmide eşimleysen dualrınız sayesinde
ben başakayım haaaaaa aayyyyyy havaya girdim şimdi bak
canım teşekür ederim bütün bu düşünceler sizin güzeliğinizden gönlünüzün güzeliğinden kaynaklanıyor
inşşşş hepimiz oluruz

:)))))))))bu tüp bebek merkezlerine çok gülüyorum yaa aynen kuaförler gibiler..önceki giitiğinizi yeri eleştirmeden edemezler tabikii sizin yeterince bilginiz varsa söylediklerine inanmazsınız..ama sağlık öyle bir konu kii çok hassas.. benim istanbulda konustuğum merkezde bircok şey söyledi ama ben o konudaki bütün makaleleri okuduğum için hiç biri inandırıcı gelmedi tabii..yoksa bende 2 negatif alan bir hasta olarak hepsıne inanıp başkenti buarada yerden yere vurabilirdim..
yetercim amh testi yumurtanın kalitesi hakkında gerçekçi bilgiler vermez onun için istememişlerdir muhakkak antimüllerian hormondur bakılan gg da yazıp bakabilirsin..
kısacası ben okadar kalabalığa rağmen bizimle bukadar ilgilenen,özel yerler gibi gereksiz testlerle bizi masrafa sokmak istemeyen doktorlara bu haksızlığı yapamam herkesin kendi fikridir ama genel kanı genel eleştiri buysa 3. tedavi için gittiğimde bu eleştiriyi ileticem gereklı gereksiz bütün testleri istesinler bu sadece bir dakikalarını almaz nasılsa..
elbette sizde kendi düşüncelerinizi yazdınız ama prof. dr Bülent Urmanın sayfasına bakın ve bu testler ,yeni çıkan yöntemler hakkında söylediklerini okuyun kendisi proftur ve tüp bebeğin en güvenilir isimlerindendir..fsh hormonun bile çok gerçekçi bilgiler vermediğini söyler.. hangi merkezde yaptrmak sizin kararınız ama sizi korkutarak sizi kandırmalarına izin vermeyin konustuğumuz bir merkez 10 mılyon spermımız olmasına rağmen bize tese yoluyla sperm almayı önerdi düşünebiliyormsunuz sırf onlar para kazansınlar..annelik anne olamamk cok hassas bi rkonu bende hemen ne gerekıosa yapalım diyebilirdim eşim hekim onunda katkısı var tabii bunları bilmemde..nerde yaptıracak olursanız olun lütfen iyi okuyun makaleleri size vaatler ederek sizin umutlarınızı sömürmesinler aynı acıları yasıyoruz yanı süreçleri yaşıyoruz en iyi biz anlarız bunu..
herkese bol şans..

Son düzenleme:

masılcığım bir konuya açıklık getirmek istiyorum öncelikle ben kendi adıma başkenti yerdenyere vurmadım sadece deneyimlerimi paylaştım aklıma takılanlar
bunarın içinnde onlardan gördüğüm ilğili alakayı desteğide yazdım amh testinde sonucun kesin olmadığını bana söylediler %100 değidir ama fikir verir yol gösterir helede senin gibi yumurtaları boş çıkan bir kadın için dediler keşke böyle bir testen (ve bütün testlerden )söz edilip fikrimiz alınsaydı en azından ben kandim iç,n bunu düşünüyorum
ben başkente gidermiyim evet giderim amh testim için de gideceğim
sadece bunları yanlış anlaşılma olmasın diye yazıyorum amacım merkezi kötülemk değil sadece yaşadıklarımdan aklıma takılanlar

Son düzenleme:
Masalcıgım senınde yazdıklarına katılıyorum ama Yeter arkadasımın anlattıkları yasanan gercekler.Ve ben bırebır ornegını yasadıgım ıcın soyluyorum benden amh testını ben soylemeden ıstedı baskent hastanesı ama kan pıhtılasması ve toksoplazma gıbı cok onem arzeden testlerı ne yazık kı benden ıstememısler.Yanı her hastada muhakkak bısey atlanıyor baskentte.Gereksız testler olduguna ınanmıyorum ben bu testlerın.Sadece cok kalabalık oldugu ıcın bırebır ılgılenıp detaylı bır ınceleme yapmak yerıne standart bır yontem ızlenıyor.Buda tedavı oncesınde ıstenecek testler konusunda eksıklık olması durumunu ortaya cıkarıyor.Cunku herkeste farklı bır ınfertılıte soz konusu.Yanı oncelıklı olarak erkek faktorumu bayan faktorumu yada ıkı tarafta da ınfertılıte var mı buna gore bır tedavı yontemı uygulayalım dıye bır yol ızlemıyorlar.Bızler gıbı bılınclı hastalarında kafalarında soru ısaretlerı olusuyor boyle olunca.Tabıkı dıger bahsettıgımız ozel merkezler dort dortluk dıyemem ama en azından daha az hastaya hıtap ettıklerı ıcın ve her tedavıde muhakkak tek doktor senınle bırebır ılgılendıgı ıcın ınsan daha huzurlu hıssedebılıyor kendını.Ve daha az stres oluyor.En onemlısı de bızım tedavılerde stres yasamadan kafamızı cok fazla herseye yormadan bu tedavıyı olabılmek.Buda benım dusuncem:))))

Son düzenleme:

yetercimm senin yumurtaların bir tedavindemi boş çıktı ben epeydir okuyorum burayı ama bir kaç kez yazmısımdır 2009da almıstım üyeliği..yani nerdeyse bütün hikayeni biliyorum..eğer senin yumurtalrın sadece bir tedavinde boş çıkmışsa çok büyük ihtimalle yumurtaların kendiliğinden çatlamıstır ve diğerleride boş çıkıyor bu durumda çatlatma iğnesi vuracağın gün progesteron hormonu bakmışlarmıydı kendiliğinden çatlayan varmı diye? her tedavinde öyle olmuşsa sıkıntı var demektir.
Yerden yere vurma kısmını kendim için söyledim eğer bana söyleyenleri duysanız insan nasıl sinirlenir neden şunu yapmadılar bunu yapmadılar diye ve neler neler yazardım buraya başkenti yerecek..
Hemen hemen seninle aynı durumdayız benimde yumurtalarımın yarısı döllenemiyor en sona 2 tane embriyom kalmstı grade2.. çok araştırdım ingilizce makalelere baktım tek tek ve yumurta kalitesi hakkında şunları okudum:
Embriyo, gelişimini ilk zamanlarda spermden bağımsız gerçekleştirmiş ve eğer yumurta kaliteliyse spermdeki hasarı onarırmış..fakat eğer dna hasarı yüzdesini hatırlayamıyorum ama o sınırı geçerse onaramıyormus..yanii embriyonun kalitesi burada
1)sperm dna hasarı,sperm yapısı
2)yumurtanın onarma kapasitesi ne bağlı oluyor bu durumda
Şimdi bizim yumurtalarda bir sıkıntı varsa bunun için yapılacak birşey var mı bilmiyorum genelde dhea veriyorlar ama ne kadar etkili tartışılır..okuduğum bir makalede de yumurta kalitesi için protein ağırlıklı beslenmeyi öneriyor..bu biraz mantıklı geldi bana çünkü ben vejeteryanım yumurta sevmem vs..
Seninde okuduğum kadarıyla rezervin yasına göre gayet iyi 18'er yumurtan olmus tedavilerinde..
Dna hasarı için kaan hocanın tedavi kombinasyonları var..faydalı oluyormu bilmiyorum biz zaten kullanıyoruz yaklasık bir aydır..klomen+virigen testo caps(testosteron) bunları sayı ve hızı için vermişti bize ama dna hasarı için de test vericez yüksek çıkarsa yeniden görüşeceğiz..
Ben sizin embriyoların kalitesinin ve döllenme oranlarının bu kadar düşük olmasını eşinden kaynaklandığını düşünüyorum şuan amelıyat oldu.. geçmiş olsun bu arada,sonuçlar düzelebilir.. hipofiz bezi testosteron salımını sağlıyor çünkü..bunlar sadece tahmin ben hekim değilim sadece okuduğum makalelerden eşimden, doktorumdan öğrendiğim kadarını yazıyorum..pazartesi başkanette olacağım sürpriz bi şekilde başladı reglim bugün aradım randevu aldım..
Ben şuan haftada iki gün et, tavuk,tahıl, haftada bir gün balık hergün salata: bir gün yeşil bir gün çoban bir gün roka,brokoli olmak üzere salata yapıp hem ben hem eşim yiyoruz ikimizde her gün taze sıkılmıs portakal suyu içiyoruz burnumu kapatıp yumurta yiyiyorum:) bunları çalısırken yapmak zor oluyor ama zevkle yapıyorum.. eşim sigarayı bıraktı 3 ay oldu Kaan hocanın verdiği ilaçları kullanıyor..ben spor yapıyorum en önemlisi artık hep olacak diyorum neden olmasın herkeste olan rahim bende de var tek sorun beynimdeydi hep negatif sinyaller yolladım ya olmazsa ya hiç çocuğumuz olmazsa diyee..
Çook uzun oldu ama bunları sende yapabilirsin yumurta kalitesi için protein ağırlıklı beslenebilirsin..bunu sorucam bülent beye ne kadar doğru diye bu arada..
Son olarak hepinize Anthony Robbins'in sınırsız güç kitabini tavsiye ediyorum ben 50. sayfadayım kama okuduktan sonra inanılmaz derecede pozitif düşünmeye başladım ki ben çok okudum kitap bugune kadar bu kitap hepsinden daha iyi geldi bana..
Merkez konusuna çok takılmayın bence her şey kader kısmet alman hast.,anatoli gibi yerlerde deneyip adanada hamile kalan oluyor şimdi diğerşeri kötü olduğundanmı değil tabiki herşey kader kısmet siz sadece inanın olacağına..neden olmasın ki biz anne olmak için yaratılmadıkmı kalçalarımız bile farklı yaratıldı gebelik için doğum için, eksik değilizki onların hepsi bizdede mevcut sadece inanalım nerde yaptırısanız yaptırın ortalama aynı şekilde aynı metodlarla yapılıyor yeterki doktorunuza güvenin ve bu kez sıra bende diyin..bol şans:)

Kan Sulandırıcı İlaçlar (Aspirin, Heparin vb): Tüp bebek denemeleri sırasında düşük dozda aspirin kullanımı ile ilgili bugüne kadar toplam 5 çalışma yapılmıştır. Bu çalışmaların 3 tanesinde aspirinin faydası görülmemiş, ikisinde ise gebelik oranlarını artırdığı saptanmıştır. Tüm çalışma sonuçlarının beraberce değerlendirildiği meta analizde ise aspirin faydasız bulunmuştur. Biz tüp bebek uygulamalarında aspirin kullanmıyoruz. Faydasının kanıtlanmamış olmasının yanı sıra yumurta toplama işlemi sırasında ve sonrasında kanama komplikasyonunu artırdığı gerekçesi ile kullanımını sakıncalı buluyoruz(alıntıdır)
heraslescim eğer sende APLs varsa 20. haftadan sonra kayıplar gözüküyor bebekte sende bakılan nasıl bir testti sana ne dediler eğer bu varsa sende evet kesinlikle şühlenmeliydiler ama onunda bazı sinyalleri oluyor şüphe yaratan

Heparin ise cilt altına iğne ile yapılan bir kan sulandırıcıdır. Heparin özellikle antifosfolipid sendromu (APLs) adı verilen ve pıhtılaşmaya meyili artıran bir durumda faydalıdır. APLs olan kadınlarda gebe kalmak zorlaşır ve gebelik olduğu takdirde bebeğin karın içinde kaybedilme olasılığı yüksektir. APLs aynı zamanda tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarına da yol açabilir. APLs olmayan kadınlarda tüp bebek başarısını artırmak amacı ile Heparin kullanımı etkinliği kanıtlanmamış bir tedavi şeklidir. Sadece bir çalışmada bu tedavinin etkin olduğu gösterilmiş ancak daha sonra bu sonuçlar doğrulanmamıştır.

benim denemelrimde şöyle bir şey oluyor aslında yumurta sayısı oldukça iyi 20 li sayılarda mm olarakta uygunlar topanıyor ama bunlardan 3 4 tanesi işlem görecek durumda kalitede oluyorlar veee malasef 5 denememin hepsinde aynı şeyle kaşılaşdık bu olgun yumurtalarında 5 4 yumurtanında bazan 1 tanesi bazanda hiç birisi dölenmiyor

Öncelikle düzeltme yapmam lazım ben Bülent Urman'a profluk vermişim yukarda adam doçent halbuki :)hakan yaralıyla karıştırdım onu bir düzelteyim:)
Bir dahaki denemende minidoz şeklinde deneyin mesela 50 ünite puregon 6-7 tane olacaktır ozaman..
embriyoların kalitesi genellikle yumurtaya bağlıyorlar çünkü.. yumurta ne kadar az olursa okadar kaliteli olur sanırım..
benim 10 kadar olgun yumurtam toplanıyor hepsine işlem yapıliyor ama yarısı döllenemiyor..
aslında keşke elimizde fırsatımız olsa her denemede bir ampirik yöntem kullansak yani birinde asssisted hatching diğerinde co culture..bunlar etkinliği yüzde yüz kanıtlanmamaıs fakat bazı hastalarda fayda sağlamıs yöntemler belki bizede bi katkısı olurdu birinin yada en azından placebo etkisi yapardı en kötü ihtimalle:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…