Öncelikle düzeltme yapmam lazım ben Bülent Urman'a profluk vermişim yukarda adam doçent halbuki :)hakan yaralıyla karıştırdım onu bir düzelteyim:)
Bir dahaki denemende minidoz şeklinde deneyin mesela 50 ünite puregon 6-7 tane olacaktır ozaman..
embriyoların kalitesi genellikle yumurtaya bağlıyorlar çünkü.. yumurta ne kadar az olursa okadar kaliteli olur sanırım..
benim 10 kadar olgun yumurtam toplanıyor hepsine işlem yapıliyor ama yarısı döllenemiyor..
aslında keşke elimizde fırsatımız olsa her denemede bir ampirik yöntem kullansak yani birinde asssisted hatching diğerinde co culture..bunlar etkinliği yüzde yüz kanıtlanmamaıs fakat bazı hastalarda fayda sağlamıs yöntemler belki bizede bi katkısı olurdu birinin yada en azından placebo etkisi yapardı en kötü ihtimalle:)
Canım bana yapılan amh testının neden yapıldıgı ve neye yaradıgı konusunda bana baskent herhangı bır bılgı vermemıstı.Yeter forumda amh testı yaptırdım ve sunun ıcın yapılıyormus dedıgınde bılgı sahıbı oldum acıkcası.Ben kan pıhtılasması testını yaptırmadım ama yaptıran kışıler oldugunu duyunca bununda gereklı olabılecegını dusundum.Yanı ılk denemenın tutmamasının neye baglı oldugu bılınmıyor merkezım hıcbır sebebı yok hersey cok yolunda gıtmıstı dedı bu kadar.Kan Sulandırıcı İlaçlar (Aspirin, Heparin vb): Tüp bebek denemeleri sırasında düşük dozda aspirin kullanımı ile ilgili bugüne kadar toplam 5 çalışma yapılmıştır. Bu çalışmaların 3 tanesinde aspirinin faydası görülmemiş, ikisinde ise gebelik oranlarını artırdığı saptanmıştır. Tüm çalışma sonuçlarının beraberce değerlendirildiği meta analizde ise aspirin faydasız bulunmuştur. Biz tüp bebek uygulamalarında aspirin kullanmıyoruz. Faydasının kanıtlanmamış olmasının yanı sıra yumurta toplama işlemi sırasında ve sonrasında kanama komplikasyonunu artırdığı gerekçesi ile kullanımını sakıncalı buluyoruz(alıntıdır)
heraslescim eğer sende APLs varsa 20. haftadan sonra kayıplar gözüküyor bebekte sende bakılan nasıl bir testti sana ne dediler eğer bu varsa sende evet kesinlikle şühlenmeliydiler ama onunda bazı sinyalleri oluyor şüphe yaratan
Heparin ise cilt altına iğne ile yapılan bir kan sulandırıcıdır. Heparin özellikle antifosfolipid sendromu (APLs) adı verilen ve pıhtılaşmaya meyili artıran bir durumda faydalıdır. APLs olan kadınlarda gebe kalmak zorlaşır ve gebelik olduğu takdirde bebeğin karın içinde kaybedilme olasılığı yüksektir. APLs aynı zamanda tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarına da yol açabilir. APLs olmayan kadınlarda tüp bebek başarısını artırmak amacı ile Heparin kullanımı etkinliği kanıtlanmamış bir tedavi şeklidir. Sadece bir çalışmada bu tedavinin etkin olduğu gösterilmiş ancak daha sonra bu sonuçlar doğrulanmamıştır.
iyi pazarlar kızlarrrrr
suuuuuu canım yarın mucizele buluşma günüallahım sağlıcakla kucaklamayı büyütmeyi nasip etsin
yanında olmayı heycanına ortak olmayı ne kadar çok istiyordumama eşim yalnız kalacak durumda değil:26::26: inşşşşş ilerleyen zamanlarda geleceğim yanına rabbim sorunsuz sıkıntısız doğumlar nasip etsin kuzum
canımsın biliyorum. duaların aklın bende olacak onuda biliyorum canımm. Allahım sanada nasip etsin İnşallaaah. Allah razı olsunnn. saatler kaldı yaaa.
dün akşam kızımın eşyalarına bakıp hepinize isim isim dua ettim. Allahım kabul etsin İnşallah. öyle çok istiyorumki sizinde bunları tatmanızı. hepnizi çoook seviyoruz. öpüyoruzzz.
kızlar bende seyhan başkent hakında ne düşündüğümü yazayımmı
evet başkent iyi bir has dr hemşireler çok anlayışlı yardım sever ellerininden gelin yapıyorlar
ama benim bazı şeylere aklım takılıyor
şimdi başkante şu vardı bu yoktu kısmını bilmiyorum yani labratuvarda ne var ne yok nasıl çalışılıyor bilemiyoruzz ama be tedavi olurken tayfun bey bana bu embiyonun kalitesi çok kötü ben bunu sana transfer edemem dediğinde çok şaşırmıştım ve ne yalan söyleyeyim etklendimde dr beni(hastasınını) bu kadar düşünmesinden ama ikinci tedavim için hemen ertesi ay başladık ben biraz ara versekmi acaba dediğimde esra hanım yok gerek yok böylesi iyi dedi ben hep en az 3 ay geçmeli diye duydum ve sonrasındada sordum bir çok dr evet en az 3 ay geçmeli dediler benim ikinci demende sadece protokol değiştirildi önce kısa yapılmıştı sonra uzun yapıldı bunun haricinde yeni değişik hiç bir şey denenmedi ben naturel tüp bebk deneyelim dediğimde bana tamam dediler ve hiç ilaç kulanmadan naturel tüp bebk denedik tabiki sonuç her zamanki gibiydi ben sonrasında naturel tüp bebeğin aslında sıfır ilaçla değilde çok (en azından klaomenle yumurtalığınuyarılması )az ialçala yapıldığını öğrendim ve bana neden böyle birşey yapıldığını anlamadım bütün bu yaşananlardan sonra türkiyeynin her yerinde ki tüp bebk merkezlerinine attığım maillerime karşılık oarak arandığım için bütün sorularımı tek tek hepsini sordum dr lara hepside genetik test sordular ben esra hanıma genetik yaptıralım dedim yaa gerek yok dedi bir sürü para dedi bu parayla bir kez daha tüp bebk denersin dedi ben balcalıya gittim rica minnet yazdırdım bu tetkleri evet genetiklerim temiz çıktı amabende kanpıhtılaşması çıktı bunu başkenteki dr gösterdiğimde biz zaten size iğne veriyor dedi
birde kızlar ben şu amh tetkikne takıldım benim yumurta kailitemde sorun olduğunu bildikleri halde bana bu testi yapmamalarına hala anlam veremiyorum
başkante en büyük sıkıntılardan biriside kalabalık her an her yerde bir sürü kadın giyinirken soyunurken hep yanyana transferden önce opudan önce muayenelerde aynı yerde beklemek aynı odalarda bir kaç kişi giyinip soyunmak hiç hoş değil en azından bence böyle
ve zaten sıkıntıların çogunluğu kalabalıktan kaynaklanıyor
birde şöyle bir şeye tanık oldum sizlerle bunuda paylaşayım tedvaimin birisinde cafede oturuken bir kanın geldi yanıma iskenderlu olduğunu söyledi ve bana bak ben bu ilaca başlayacağım dedi ve bana ovitrella gösterdi bende iyi tedavin bitmek üzre o halde dedim kadın hayır dedi bu yumurta çatlamasın diyeymiş dedi bende baktım hemşireler orgalutran yazcaklarına ovtrrella yazmışalr kadına git söyle dedim benide içerden çağırdılar kadına yanlışlık olmuş dediler sonra eczaneyi arayıp bu ilacı değiştirin diye rica ettiler
benimde aklımda acaba böyle karışıklıklar sık oluyormu diye bir soru işareti kaldı
canımsın biliyorum. duaların aklın bende olacak onuda biliyorum canımm. Allahım sanada nasip etsin İnşallaaah. Allah razı olsunnn. saatler kaldı yaaa.
dün akşam kızımın eşyalarına bakıp hepinize isim isim dua ettim. Allahım kabul etsin İnşallah. öyle çok istiyorumki sizinde bunları tatmanızı. hepnizi çoook seviyoruz. öpüyoruzzz.
canım eve çıktığınıza sevindim. inşallaheşin iyidir.
senin dediğin tarz bir yanlışlk yapılan birine bende rastladım başkenttyken. tüp bebeğe gelmiştii ve 2.ciydi. ilkinde ilaç kurbanı olmuş, bu nedenle bu sefer direk esra hanım yazıyor ilaçlarımı ve tedavi süreci, ilaç dozu falan herşey hakkında artık hemşirelerle değil direk onunla muattap oluyorum demişti.
Masalcıgım selam
Evet aslında kafamızı cok karıstırıyoruz Imsı konusunda ama gercekten ıyı laboratuarlarda ıyı sartlarda dolleme ıslemı gerceklestırılıyorsa Imsının basarıyı cok etkıledıgı tartısılır.Yanı dedıgın gıbı dna hasarı yogunsa ne hangı yontemle secılırse secılsın o sperm sonucta gebelık olusmayacaktır.Turan cetınle bır gorusmemde de bana aynısını soylemıstı.Eger bu kadar mucezevı bır yontem ıse ısterse o mıkroskop 50.000 euro olsun bende alır merkezıme koyardım ama kesınlıkle mucıze degıl buna ınanın demıstı.Ve dedıgı gıbı de sonuc olarak benım ılk denemem de tutmadı.Bende de ucak fobısı var ve transferden sonrakı gun ucaga bınmek zorunda kaldım canım.Hıc ıyı de gecmedı ucak yolculugum.Bırbucuk saatlık korkunun sonrasında sert bır ınıs gerceklestırdı bıde sagolsun pılotumuz:)))Gercı tutacagı olduktan sonra her turlu tutardı da bızımkısı esprı ıste:)))Benım hıc dondurulmusum olmadı canım ne yazık kı.Son gune kadar 2 embrıyom kaldı ıkısınıde transfer ettıler zaten.
canım sana 2 embiryomu transfe edildi. ben ilk denemen olduğu için tek sanıyordum.
su canım Allahın izni ile bebişini sağ selim kucağına almak nasip olsun.Allaha emanet olun.
Aren,yeter, emıkad ve dıger hepınıze selamlar
Arencıgım benım yasımdan dolayı tek transfer hakkım var evet haklısın ama hem ozel merkez oldugu ıcın hemde son ana kadar 2 embrıyom kaldıgı ıcın bana 2 tane transfer etmıslerdı.Doktorum ıkıncı embrıyoyu bekletsek belkı de 5. gunu tamamlayamaz ve donduramayız bu sebeple sana ıkısınıde transfer edıyoruz demıstı.
S&U cugum saatler kaldı ınsallah mucızeyı gormeye:)))En az senın kadar heyecanlıyım.Yanında olmak ıcınde sabırsızlanıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?