adayı olmadığı halde evlenme isteği olanlar doğru insan karşınıza ne zaman çıktı?

kardelen_su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
34
1
36
ben 27 yaşındayım

evlenmek bir yuva kurmak istiyorum açıkçası.
Şuan bir adayım yok. biri çıksın istiyorum karşıma
ama bu isteğim gönlümde olduğu halde doğru insan çıkmazsa karşıma ve ömrüm boyunca yalnız kalırsam diye endişelenmeden edemiyorum.

Kızlar şunu soruyorum. herhangi bir adayı olmadığı halde evlenme isteği olanlar doğru insan karşınıza ne zaman çıktı?
ne kadar beklediniz bunu merak ediyorum.

domatesmi bu 3-5 ay bekleyince olsun

Allah kaderine ne yazdıysa o olur sen ne kadar beklersen bekle zamanı gelmediyse olmazki

kimin ne kadar beklediğiyle yorum yapamazsın

nasipse gelir çinden yemenden nasip değilse ne gelir elden

ama şunu belirteyim eğer içine evlenme isteği düştüyse kısmetin yola çıktı demektir derdi babam

Yeni memur olmuştum ve atandığım yerde belki karşıma düzgün biri çıkar diyerek yeni işime başlamıştım... Ama ordakilerde benim dünya görüşüme,karakterime ve aile yapıma uygun değillerdi. En sonunda Allaha yöenldim ve rabbim senin rızana uygun olmayan biriyle ömür boyu bekarda kalacak olsam evlenmeyeceğim diye içimden geçirdim.. Çok geçmedi 1 ay sonra eşimle tanıştım.. Bence sende rahat ol, Allaha yönel ve hep bekar mı kalacağım diyede kendini korkutma, sonuçta herkesin eşi, nasibi daha o doğmadan belirlenmiştir.

18 yaşındaydım.Ne evlilik vardı aklımda,ne birini bekliyordum haliyle:) Ama aklımda bir gün evlenip bir yuva kurma hayali vardı hep...

İnternetten tanıştım eşimle...4 sene geçti...Onca yaşanılana rağmen ''RUH İKİZİM'' diyebiliyorum hala.Çünkü aynıyız:)

Bence hayattan bir şey beklememek lazım...Beklemeyince oluyor bir şeyler...Ummadığın anda...İnşallah bulursun gönlüne göre birini....

babamı yeni kaybetmiştim ve resmen hayata küsmüştüm hayatımda birinin olmasını da asla istemiyordum çekemezdim çünkü kendime bile katlanamıyordum
ve birden o çıktı karşıma herşey o kadar hızlı gelişti ki 5 ay sonra nişanlandık ve şimdi evleniyoruz

yanii sözün özü hiç beklemediğin anda çıkıyor karşına noluyo demeye kalmadan oluyo

ben açıkçası şimdiye kadar pek evlilik düşünmüyordum, okul, işim falan olsun diyordum. şurda yaklaşık 1 senedir falan istiyorum evlenmeyi.
ama etrafımda aday olabilecek kimse yok.
ve benım bi kaç tanıdığım bayan var . 40-50 yaşlarında olan hiç evlenmeyen. onların hikayesi ne bilmiyorum.
ama ben gönlümde evlenme isteği ola ola, onlar gibi olur muyum diye korkuyorum.
bir de akraba çevresinden sırada ben varım. benım küçüğüm birinin evlenmesi gibi bi durum olursa onların da yaşları geldi çünkü o tarz bişey ağır gelecek bana ve bundan da korkuyorum. o yüzden soruyorum.

"evlenme isteği düştüyse kısmetin yola çıktı demektir" inş oledir oyle olmasını ümit ediyorum

30. yaş günümde, artık evlenmeliyim dedim.Ümidim yoktu gerçi ama bir güç bana bunu söyletmişti.
Üç ay sonra karşıma eşim çıktı,3 yıldır da evliyiz.
Acele etme, kendini de üzme.Nasibin orada bir yerlerde..

ben eşimle tanışmadan önce evliliğin e sini bile düşünmüyordum öyleki aday adayı bile yoktu aklımda
hatta kendisiyle arkadas olarak görüşürken sürekli bana evlenelim falan derdide ben asla olmaz evlenmeyi düşünmüyorum derdim
sonra aldı birgün beni karşısına saatlerce anlattı
o güne kadar hayır diyen ben nasibim gelince dilim bağlandı herşeye evet deyiverdim.
nasibin ne zaman karşına çıkacağı belli olmaz
demişsinya o kadınların öyküsünü bilmiyorum diye
armudun sapı üzümün çöpü derken belli bir zaman sonra ekonomik olarak yüksek düzeyde birini bekleyenler ömür boyu beklemeye mahkum oluveriyorlar farkında olmadan
sabret bekle rabbim alnına ne yazdıysa o olacak nasıl olsa

ay yerim ben seni ya çok tatlısın hakkında en hayırlısı en hayırlı zamanda olsun canım benim

Gelen cevaplar için teşekkür ederim.

zannedersem cevap verenlerin çoğu yuvasını kurmuş kişiler.

Pekiii hiç evlenmeyen kızlar sizlerden de yorum alalım.

kaç yaşındasınız ve evlenmeyi ne kadar zamandır istiyorsunuz?

hiç evlenmedim
şuan aday da yok
yani var da benim kriterlerime!!uymuyor
evet 40 yaşındayım,evlenmedim ve hala kriterlerim var çunku birlikte yaşayacağım insan çok önemli benim için
evlenmiş olmak için evlenseydim oooooooooo
gerçi bu saatten sonra evlenebileceğimide sanmıyorum ama....
merak ediyorum evliliği aslında,yapabilirmiyim
nasıl bişey sevdiğinle yaşamak
onun ailesi benım ailem falan filan neyse
evlenmek için çıldırmıyorum ama
sanırım o treni kaçırdım ben...

Ben bir akrabamizdan örnek verebilirim. Kiz cok kücük boylu oldugu icin bir türlü talibi cikmamisti, ama öyleki arkadan görsen cocuk sanarsin. Annesi bile kizim evde kaldi derdi. Ailede nekadari genc kuzenleri varsa hepsi evlendi, bir tek o kalmisti, yasida 33 olmustu. Bana bile birkez rica etmisti tanidigin birisi varsa beni tanistirirmisin diye, bir sürü erkekle tanisti tanistirildi ama hic biriylede bir yemege cikmadan fazla birseyde yasamamisti, hep erkekler bunu birdaha aramiyorlardi.
Aslinda huyu suyuda kötü degil, iste cok asiri kücük boylu oldugu icin birde acik sacik giyinmeyi, gezmeyi tozmayi cok seven bir tip oldugu icin tahmin ediyorum.
Bir gün dedimki ona: Bak göreceksin, duracaksin duracaksin sonra turnayi gözünden vuracaksin
Ozaman oflayip poflamisti ben evlenmek istemiyorum artik zaten diye, ümidini kesmisti.
Simdi birde kizda hakli: Cevresinde es dostlardan isteyen yoktu, herkes evde kalmis gözüyle bakiyordu.
Bunu isteyecek gibi olan tiplerde, böyle hani evlendikten sonra kapanirmi gibi sorular soruyorlarmis, yani daha cok böyle dini bütün bir gelin istiyorlar -kendi ogullari yapmasada, gelin öyle olacak tabii Buda öyle seylere hic gelemiyordu.
Birde sabah 5de kalkip ise gidiyordu aksam 8de eve geliyordu.
Ailesiyle beraber yasiyor, öyle arada sirada belki arkadaslariyla bir yere tek gidiyordu, yoksa hep ailesiyle.
Arkadaslarida zaten hep evlenmiste zamanla, artik onlarinda colugu cocugu vardi, bu mecburen istesede gidemiyordu fazla bir yerlere öyle tek basina. Yani kiz nerde kimle tanissinki?

Bir kac senedir bir isyerinde calisiyordu, sonra oraya yeni bir bayan geldi calismak icin, bunun patronu oldu.
Kadin böyle cok moderin birisi, kirk küsür yaslarda ama mini etekle geziyor, esiyle ailesiyle beraber gezip tozuyorlar sürekli.
Kadin bunuda cok sevmis, bir yigenim var tanistirmak isterim senle demis. Yigenide bundan bir yas büyük, hic evlenmemis birisi.
Oda cok moderin birisiymis, kizdanda belki bir kafa uzun boylu, yani yan yanada cok yakisiyorlarda.
Tanismislar, oglan ama nasil asik olmus anlatamam. O güne kadar kimse bunu begenmezken, o oglan gözlerinin icine bakiyor, dünyanin en güzel kadinisin falan diyor, elini birakmiyor hic, misafirlikte bile olsa, o derecede yani. Bir sene icinde evlendiler.
Iki insan ancak bukadari birbirine uyumlu olabilir, ailelerde süper anlasiyorlar, hic giyim kusamda problem olmuyor hepsi ayni tarz seyleri sevdikleri icin. Onun adina cok mutlu oldum gercekten, simdide harika bir evliligi var, kendisini asiri seven bir esi ve sanki ablasi diye süphelenebilecegin derecede kendisine benzeyen bir kaynanasi var.

Herzaman dua etki, kendisi ve ailesi sana uygun ve seni cok seven bir esin olsun, herseyinde hayirlisi olsun.
Ve aman evleneyim artik diyerekde evlenme sakin, mutsuz olursun. Umudunu kaybetme, hazirlikli ol, birden karsina cikacaktir :)

ben kendımı övmek için söylemiyorum ama evlenilecek bir kız olduğumu düşünüyorum.
ev işlerinde becerikliyim, güzel bir işim güzel bir mesleğim var. iyi para kazanıyorum.
ee çirkinde değilim. boyum kilom falan normal şartlarda.

Ama çıkmıyor kimse karşıma. biraz sert bir insanım dışarıdan görünüşte ondan mı korkuyorlar bilemiyorum artık :)

ha şu var benımde kendıme göre kriterlerım var elbette. kriterime uymayan bi kaç kişi çıktı karşıma reddettim.
bi kaç kişide uygun olduğu halde gönlüm atmadı içim ısınmadı. o yuzden reddettim.
gönlümün akacağı bana uygun anlaşıp sevebileceğim, sevilebileceğim birini arıyorum. ama böyle bir insan çıkmadı karşıma.

melsa34 sen aslında konuşmak için aradığım kişisin.
evlenmemek senin tercihin miydi?
uzak mı durdun ve ya canını acıtan biri oldu da o yuzden mı evlenmedin?

senle konuşmak isterim açıkçası.
anlatır mısın hikayeni
istersen özelden de konuşabiliriz.

Hiç istemiyordum. 30 yaşına kadar bekleyeceğim diyordum. Tutmadı 24 yaşında eşimle tanıştım. 1 yıl sonra nişanlandık. 1.5 yıl sonra evlendik. Şimdi bir yıl oldu evleneli. Beklenti içinde olmamak lazım diye düşünüyorum... O zaten zamanı gelince seni buluyor.

Sevdiğinle aynı hayatı aynı evi paylaşmak çok ama çok güzel bir duygu. Allah isteyen herkese nasip etsin. Kriterlere gelince ne ben eşimin aradığı kişiydim nede o benim aradığım kişiydi. Farklı insanların hayalini kuruyormuşuz ikimizde ama kısmet işte hayat yollarımızı bir şekilde kesiştirdi. Çok şükür huzur içinde tam bir senedir yuvamızda aynı hayatı paylaşıyoruz Kriterlerime uygun kişiyle evlenseydim eminim bu kadar mutlu olamazdım.

kardelen_su, en azından karşına çıkan adaylar varmış. Ya hiç olmasaydı benim gibi? :) Üzülme.

sevgilimden yeni ayrılmıştım...
yaşım 20 o zamanlar tabi...
bırak evlenmeyi biriyle birlikte bile olmak istemediğim bi zamanda eşimle tanıştım...
1,5 yıl sonra evlendik...
2,5 yıllık evliyim...

35 yaşındayım, uzun süren bir ilişkim oldu, evlenemeyeceğimizi 3. yılında anladım ama 10 yıl devam etti, çok da önemli değildi benim için evlenmek

Şu anda hayatımda biri var, evlenir miyiz bilemiyorum, yaşım dolayısıyla kaygılıyım biraz, yalnızlıktan da yoruldum ve bir çocuğum olsun istiyorum ama kısmet

Özellikle evlenmek için çabalamadım hiç, isteyenler oldu ama aklım yatmadı, mantığım kuvvetlidir ama yüreğimde sevsin istiyor, yani dizlerim titremeli adamı gördüğümde =)

Şimdi ki ilişkimde güzel şeyler hissediyorum ama dedim ya sonradan ne olur bilemiyorum. Olsun istiyor muyum ? Evet =) ama temkinliyim =)

Ben özgürlüğüme çok düşkün biri olduğumdan 'asla evlenmem' diyen tiplerdendim..

Öyle bir düşüncem yoktu , eşim çıktı karşıma..

' Ben evlenmeyi düşünmediğimden kimse ile çıkmadım , çıkmayacağım .. Seninle ilgili bir durum değil, vaktini almayayım ' dedim

Gel zaman git zaman nasıl oldu anlamadım , beni kekledi yani bende sevdim zamanla..

Evliliği kendimce düşünüp oha kızım bu sen misin dediğim çok oldu kendime

Ama kısmetten ötesi olmuyor 24 yaşımda evlendim..

Seninde alnına yazılan biri vardır, sadece zamanı gelmemiştir henüz.. Takılmamak lazım.. Kader kısmet bu işler :80:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…