adayı olmadığı halde evlenme isteği olanlar doğru insan karşınıza ne zaman çıktı?

benim de yaşım 27.bundan iki sene öncesine kadar evliliği bu kadar istemiyordum.evlenmeyi elbette düşünüyordum ama kafama takmıyordum.özellikle son yaşadıklarımdan sonra 1 senedir çok kafama takıyorum.Erkeklerin dünyasını öğrendikçe,bakış açılarını anladıkça onlarla ilgili olumsuz düşünmeye başladım.Ama yine de evlenmeyi istiyorum. mutlu olabileceğim birisi çıkar umarım.Bu aralar hiç iyi değilim.

Hiç zannetmiyorum hiççç

Ben özgürlüğüme çok düşkün biri olduğumdan 'asla evlenmem' diyen tiplerdendim..

Öyle bir düşüncem yoktu , eşim çıktı karşıma..

Kader'e katılıyorum benimki de öyle oldu.Hatta düşünmüyorum diye söyledim ama olunca oluyor suan nişanlıyım. evlilik kararını almak kolay olmadı ama ona inandırdı beni.evlilik korkumu yıktı suan nişanlıyım mart sonu düğünüm var nasipse. 25 yaşındayım

bana kalırsa yaş vs takılma doğru zamanda oluyor nasıl olduğunu anlamıyorsun bile.

bende de evlenme isteği vardır ama karşıma gerçekten ciddi bir adam çıkmadı,erkekleri tanıyınca da onlardan soğumaya başladım sanırım hiç evlenemeyeceğim.Çünkü erkekler çok değişken hakkımda hayırlısı,hayırlısıysa olsun değilse olmasın zaten

Benim gibi hiç talibi olmayan var mıdır acaba? Çok küçük bir çevrem var ,anne baba kardeş bir iki akraba.Saolsun arkadaşlarım evlendi birer birer, hepsinin geniş çevreleri var hiçbiri yardımcı olmak istemedi.Akrabalarım,büyüklerim de sağolsunlar sadece annemi gördüklerinde "Zeynep evlenmiyo mu daha? Söyle ona çok seçmesin bir yaşa gelince seçici oluyor insan" demekle yetiniyorlar.Beni çok severler hem, her yerde herkes parmakla gösterir ama hiçbiri de demez ki bu kız bu yaşa geldi,hala evlenmedi,zamane kızları gibi de değil, bi de biz aracı olalım,etrafa sorup soruşturalım diye. Seçiciymişim, sanki karşıma biri çıkıyor da. Kimle bu şekilde paylaşabilirim ki düşüncelerimi. Söyledim bi kere bir akrabama ,onlar da beni evleneyim de önemli değil gerisi diye düşünüyorum sandılar ki hiç bana uymayan benim de onlara uymadığım bir iki kişiyle alelacele tanıştırdılar beni ,çocuk kandıracaklar gibi, yaşlarını bile gizliyorlardı buluşunca öğreniyordum.Çalıştığım yerde her kademeden insan takdir ediyor,beğeniyor, patronum bile bana "oğlum olsa hiç düşünmem alırdım seni" diyen bir insan,facebook tan gizli mesajlar aldığım bile oldu iş çevresinden, gayet seviyeli sadece bana hayran olduklarını belirten iyi niyetli mesajlar,ama hep uzaktan niye karşıma çıkmıyorlar, uzaktan ciddi görünebilirim ama biraz benle aynı ortamda bulunan insansamimi ve sıcakkanlı olduğumu da gözlemleyebilir,herkesle iyi geçinirim kimseye kötülük yapmam kırmam kimseyi,Allah tan korkarım,büyük burunlu da değilim asla. Neden olmuyor,neden karşıma bana uygun biri çıkmıyor diye çok zaman oturup ağladığımı bilirim ,ama napayım, elimden gelmiyor bişey, hiç çevrem yok ,yolda da gördüğüme ben teklif edemem ya, kaderi kabullenmek bu olsa gerek...kriterlerim de yok,ne eğitim, ne iyi gelir, ama yeter ki benim gönlüm ısınsın o da beni sevsin gönülden,saygı olsun,hayatta en önemli şey sağlık huzur. En kötüsü de insanların "bu yaşa kadar evlenmemiş kimbilir ne kusuru vardır" diye akıllarından geçirdiklerini bilmek,bu beni daha çok yaralıyor ama napalım içinde bulunduğumuz toplumun düşünce yapısı böyle. Hep kadere inanan bir insan oldum ama artık daha da inanıyorum galiba, kaderde kısmette ne varsa o yaşanıyor...

Merhaba öncelikle bu konuya cevap yazan en gereksiz ve saçma insan benim sanırım ama tam da böyle bir konu açmayı düşünürken burayı görünce yazmaya karar verdim. uzun olacak ama okursanız sevinirim.
Henüz yaşım cok genç 20yi birkaç aya dolduruyorum ama içimde nedensiz bir hayatımın aşkını bulup evlenme isteği var. Ki ben özgürlüğüne düşkün ben evlenmeyeceğim diye diye büyümüş birisiyim. Bu yaz ilk resmi talibim çıktı eve geldi birisi aracılık yapmaya (sözde isteyende ilk kez ben 6.sınıftaykendi ve dayımın sert konuşmasıyla geri dönmüşlerdi) ama reddettim çünkü kriterlerim biraz yüksek aslında bu nedenle korkuyorum ya hayal kırıklığına uğrarsam diye. Annemin çok beğendiği bir aile vardı ve gönlünden bana olsun istiyordu çok iyi bir aileydi, çocuk Cambridge mezunuydu ve epey zenginlerdi ama bugün yakında sözleneceğini duyduk Üzgünüm epey

Aslında garip olan insanların da benimle ilgili kriterlerinin yüksek olması Bana kalsa ben kriterleri düşürürüm,misal bir ortamda arkadaşlarım bir çocuğu çok beğenmişler ve acaba tanışamazmıyız demişlerdi ben tanıyordum çocuğu ve beni beğendini söylemişti önceden ayriyeten ben de onu beğeniyordum ama arkadaşlarıma söyleyince hepsi o senin dengin değil sen ona piyango gibisin dediler. Onlar kıskançlıktan beni atlatmaya mı çalışıyorlar diyordum ama çocuğun kuzeni de arkadaşımdı bana o sana layık değil böyle birşey olsa da ben engel olurum dedi ve bana çocuğu reddettirdi -sonuç çocuk bu aralar nişanlandı :/- bu şekillerde herkesi kaçırıyorum ve sonunda bana hiç uymayan birisiyle birlikte olmaktan korkuyorum. Etrafımdaki insanların beklentilerini karşılayan bir insan yaratıldı mı emin değilim Bir gülüyorum bir üzülüyorum ama sinirlerim bozuluyor düşününce. Çünkü etrafımdakilerib kriterleri farkında olmadan kafama yerleşiyor bir süre sonra onlar gibi düşünmeye başlıyorum. Anlaşabileceğim herkesi kaçırmışım gibi hissediyorum.

hayatte herşey kısmet....bundan otesı yok..isteyınce olmuyor ıstemıyınce oluyor sankii...ama istemekde lazımmıss...amannn:))ne sacma bır durumm...allah herkesın bahtını acık etsın ne dıyem:))

ben yalnız yaşlanmaktan korkuyorum. artık yaş oldu 28... hoş sevgili de aramıyorum ki... geleni ben geri çeviriyorum çünkü

onları sevemiyorum

benim de artık kkda bir konu açıp yalnızlığımı ve dertlerimi paylaşma vaktim geldi sanırım şu kkda herkes koca bulur bi ben bulamam

Bulursun

Üstelik 28 evlenmek için geç bir yaş değil ki?
Henüz çok gençsin..

Birgün sevebileceğin biri çıkar karşına, nasıl olduğunu anlamazsın bile..

Hayatta herşeyin hayırlısı olsun..
Geç olsun, güç olmasın

İnsanın nasibinin nerede, ne şekilde karşına çıkacağını bilemeyiz.
Sadece en hayırlı olanı istemek lazım.
Severek evlensek bile zamanı değilse çok büyük aksilikler yaşanıyor.
İnşallah Rabbim doğru zamanda, doğru kişiyi çıkarır karşınıza...

bu isler nasib kismet, tabii kismetimizi dualarimizla degistirebiliriz...Rabbim herseyin hayirlisini versin, hayirsizsa vermesin.

Kendimi gördüm sende. Etraftaki bayan tanıdıklarım en küçük umudun bile peşinde koşuyor ama ben öyle değilim. İnanılmaz bir gurur var. Değersiz olacağımı hissediyorum. Gelen taliplerde hiiiiiiiiiiiiiiç bana uygun değil. Nasip kısmet ama bugün daha bi içlendim

inşallah söylediğin gibi olur karaca

28 yaşında evlilikten ümidimi kestiğim bir dönemde eşimle tanıştım 1 yıl sonrada evlendik 1 ay sonrada 1 senemiz dolacak.bu yaşa kadar hep aşk istedim onu görrdüğümde dizlerim titresin istedim istediğimde oldu ama mutlumuyum işte orası muamma!simdiki aklım olsa mantığımı kullanırdım

hayırlısını iste her zaman .sırf evlenmek için evlenilmez .seni sevicek ve anlayacak biri olmalı .yanlış evlilik yapanların çoğu evde kalmayayım evleneyim bir an önce diyen kadınlar .

mantığını kullan ve gözlerini dört aç derim kim ne derse desin 30undan sonra iyiler hep kapılıyor maalesef..25ten yukarı çıkıldıkça risk artıyor bence aşkı aramayı bırak imkanları ve kişilğiyle birini gözüne kestir çok cadıyım ben

adayı olmadan evlenmek isteyen arkadaşlar,komşu konuda ('maddi farklılıklar sorun olur mu?') kimseyle sevgili olmadan hepsinden evlenme teklifi ve yüzük alan bir arkadaş var.

bence bu işin sırrını ondan öğrenebilirsiniz

kriterden kastım şusu busu olsun değildi
kalbim ısınmalıydı
konuşabilmeliydim
hep onun yanında olmak istemeliydim
e olmadı böyle karşılıklı duygular
bekliyorum hala:)

ya kızlar elbette kader kısmette, oturduğumuz yerden kaderi beklemek ne kadar doğru acaba?

yapmamız gereken birşeyler var mı?

ne yapabiliriz?
sosyal ortamlara katılmak gerekiyor belki ama
hangisine nasıl ne koşulda katılmalıyız
bu konuda da yorum alabilir miyiz?

(bu arada kk ya baya ısındım. hergün bakmadan edemez oldum :))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…