Adenomyozis

Bende tüp bebek dosyalarimi karıştırırken tesadüfen adyomentz olduğumu farkettim. Şaka gibi. 3 kere tüp bebek denedim. Hiçbir doktor söylemedi. Önemli bir şey mi acaba? Düşüğe mi yol açıyor?

O
Bende tüp bebek dosyalarimi karıştırırken tesadüfen adyomentz olduğumu farkettim. Şaka gibi. 3 kere tüp bebek denedim. Hiçbir doktor söylemedi. Önemli bir şey mi acaba? Düşüğe mi yol açıyor?
Önemli bir şey bebek tutunamaz. Ben hiç hamile kalamamistim. Serdar hoca adenomiyozis tedavisi yaptiktiktan sonra hamile kalabilirim tüp bebekle tabi.

ben 10 yıldır bu hastalıktan muzdaribim bugün bir baktım dosyama yaklaşık 20 ye yakın doktor a başvurmuşum:).Adenomyozis rahmin kas tabakasına doğru büyüyen genellikle iyi huylu bir hastalık.Her kadının belirtileri aynı olmayabiliyor bendeki durum sosyal hayatı etkileyecek kadar aşırı adet kanaması,ağrılı ve uzun sürmesi şeklinde bir kez tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım 20 haftalıkken düşükle sonuçlandı.Sonrasında ameliyat oldum.Aslında tek tedavi yöntemi rahmin alınması dendi.2 yıl oldu ameliyat olalı ameliyattan sonra biraz azalmıstı kanamalar şimdi yine cok kanama oluyor. dondurulmuş embriyolarım var fakat ben çocuk düşünmüyorum artık.hikayem böyle :)

Yaa..Ben hiç transfere gidemedim. Gitsemde düşüklemi sonuçlanacak yani. Benim öyle çok ağrım yok adetlerde. Kaç tane doktora gittim hiçbiri bir şey söylemedi. Acaba başlangic aşamasında mi şuan.
Önce kapsamlı bir muayene olun mr isterse çektirin adenomyozist hastalığı olup bebek sahibi olanlarında biliyorum yaşınız rahminizin durumu herşeyi değerlendirip başlayın derim

Benim yasimda ilerledi 37 yaşındayım. Bizim tüp bebek denemelerinde döllenme olmadı. Transfer asamasina gecmedigim icin demek ki doktorlar onla ilgilenmedi. Muayaneye gideyim bu ay yeni adet oldum. Adetli mi gitmem gerekiyor yoksa bittikten sonra mi? Açıkçası benimde çocuktan umudum kalmadı da bari bu hastalık ilerlemese.

Aman allahım cok gecmis olsun bunu 20. Haftamda okumam hiç iyi olmadı bende adeno hastasıyım tüp bebekle hamile kaldım aynı benmde asırı kanamam ve sancılarım oluyodu hep insallah iyi sonuclanır

Ve size baskılama uygulandı mıı

Aman allahım cok gecmis olsun bunu 20. Haftamda okumam hiç iyi olmadı bende adeno hastasıyım tüp bebekle hamile kaldım aynı benmde asırı kanamam ve sancılarım oluyodu hep insallah iyi sonuclanır
Plasentanın yerleşmesinde sıkıntı yoksa içiniz rahat olsun bir şey olmaz

Ben de arkadaşımın tedavisinde bir gelişme olursa sizinle paylaşırım. Bol şanslar
İleri seviye adenomyozis ve endometriozis hastadıyım reglilerim cok kanamaları ve agrılı geçiyodu. 6 ay baskılama oldum şükür ilk denemede hamileyim 20. Haftadayım

Mesela ben 6 ay baskılama olduktan sonra hamile kaldım
Hayırlı olsun canım ,ben de geçen yaz 2 ay kullandım iğne hatta adet olmamam gerekiyormuş ama ben 2 ayda da yumurtlayıp adet oldum doktor da şaşırmıştı %25 azaldı öyle transfer oldu mu

Hayırlı olsun canım ,ben de geçen yaz 2 ay kullandım iğne hatta adet olmamam gerekiyormuş ama ben 2 ayda da yumurtlayıp adet oldum doktor da şaşırmıştı %25 azaldı öyle transfer oldu mu
Ilk aylarda oluyorsunuz cok normal bende olmustum 2 ay baskılama olan tüm arkadaslarımda oldu cunku vucudun baskılamaya alısması bir sürec alıyor. İmkansız gibi dusunmustm ama ilk denemede tuttu sükür 20. Haftamdayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…