Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

Farlutalı bir gün içmediğin zaman ara kanamalar olabilir.ılk başladığında da biraz geç adet oluyorsun.Ama bana sorarsanız farlutal iyi bi ilaç değil.Doktor bana çok kullanıldığında gögüste kisler oluşturabileceğini ve yumurtalara zarar verebiliceğini söyledi.Ben fark etmeden çok fazla kullandım.4 ay dan fazla .Normalde bu ilaç adet olmuyorsan o ay için olmanı sağlamak için veriyormuş.Tedavi amaçlı değil yani.bende normal doğum kontrol ilacı gibi 6 aya yakın kullandım.O Süre zaten yurt dışında idim.ılacım bitti ve orada aynısını bulamadığım için bırakmak zorunda kaldım.Türkiyeye döndüğümde tekrar doktora gittim dedim böyle böyle ilaç bitti alamdım dedim.o anda dedi işte süreklimi kullnadın dedi ve beni çok korkuttu.ılaç psikolojik olarak bile mahvediyor.Doktora danışın derim.

dilaycım benim durumum aynen senin gibi adet düzensizligim için 1yıl dian 35 kullandım bırakalı 10 ay oldu her ay gecikmelide olsa adet oluyoum son iki ay kahverengi lekem oldu ve kesildi bugünde adet olmalıydım kahverengi olmaya başladı neden bilmiyorum 2 gün beklicem doktora gidecemeyvahedigeldismile (iyi bir doktor)geç olmadan teşhis koysunCADIARZU

stres ve sıkıntıya baglı birşey olabilir yada bende aynı şeyi yaşadım kist olabilir ama şimdi düzene bindi kullandığım ilaçlar sonucunda sizde ihmal etmeyin mutlaka gidin enfeksiyon da olabilir

Canım ben regl oluyorum ama bu seferde 10 gün sürüyo reglim bu ay 12. günüm oldu halen oluyorum ve fazla oluyo.Reglim başlamadan 1 hafta kahverengi leke geliyoo.
Bende tekrardan hastaneye gidicem pazartesi.Ama çok korkuyorum stres oldum.
Ben Diane35 kullanmadım kilo yapıyo dediler.Doktor Diane35 kullanmıyorsan yasmin kullan dedi kullanmadımmafoldumbenmafoldumben
Psikolojik olarak çöktüm çok etkiliyo günlük yaşamımı:çok üzgünüm:
Umarım kötü birşey çıkmaz.
Doktora gittiğinde yazar mısın canım.Umarım birşeyimiz çıkmazz:1hug:

2 ay aradan sora adet oldum canım söyledigin gibi ruh halim berbat ben bide bebek istiyorum bu ay hamile olmazsam doktora gidecem sende haber ver canım inşşlh mühim bişeyin yoktur :teselli:

merhaba..7 aylık evliyim.4 aydır adet olamıyorum.doktora gittim.hormon testi yaptı.memelerden beyne giden süt damarların genişlemiş dedi.ilaç verdi 3 tane.birini kullandım 2 gün adet oldum.çok az.diğerine başladım yüzünde sivilce vücudumda kıllanma başladı.bi doktor sinirsel olduğunu söyle.zaten adet olamadığım için sinirlerim bozuk.yeni gelinim ne de olsa.eşimin akrabalarının neler diceğini siz tahmin edin artık.

senin adına çok üzldüm canım başka bir doktora daha görünsen iyi olur

2 ay aradan sora adet oldum canım söyledigin gibi ruh halim berbat ben bide bebek istiyorum bu ay hamile olmazsam doktora gidecem sende haber ver canım inşşlh mühim bişeyin yoktur :teselli:

Canım şimdi hastaneye gidicem.eyvahedigeldismile
İnş. tatlım
Aslında stress yapmamamız gerekiyo daha da tetikliyo stres :gitme:

Stres yapmayın. tıpta bu olay atyık çok basit. stress yaprıkca bilrisiniz hormonlar daha da bozulur rahat olmak çok önemli. ve bişey daha spor yaomak ve temiz hava iyi geliyor.

napıyorsunuz arkadaşlar? of of benim biraz canım sıkkın hormon testi için kan verdim, çok korkuyorum ama kokunun ecele faydası yok derler ya, napalım be, sonuç kötü diye ölcek değiliz ya, tamam stress yapmıyorum, daha beterini yaşamakta istemem bu hastalığın.

canım msj yeni okudum dokor ne dedi umarım kötü birşey yoktura.s.

Doktor normal olduğunu söyledi.Mevsim değişikliği falan dedi.
Tekrardan Ultrasyona gircem sonra regl olduğumda reglimin 3. günü gelip kan vercem hormonlarıma bakılacak yani öyle işte
Çok şaşırdım açıkçası normal dedi yaabilmiyorumkismile

buket yıllardır ben bu düznsizliği çekiyr ve ilaç kulanıyrum. zamanında bende çok sitres yaptım ama sonuçta kendime yaptım. sakın stres yapma doktora git. ciddi hiç bişi yoktur

Merhaba
1985 Dogumluyum ve 2006 da evlendım, 13 yasında PKO oldugumu ogrendım ve o yastan ıtıbaren donem donem dogumkontrol (yasmın) hapı kullanmaya basladım (dr kontrolunde) artık eşimle bebek düşünuyoruz ben ocak ayında testlerımı yaptırdım dr um bana hamıle kalırsın ama sabretmen gerek dedı, ama dogumkontrol hapını bıraktıgımdan berı adetım 3 ayda bır oluyor yada daha uzun yada 2 ayda bır.. Daha onceden farlutal ıle adet oluyordum ama zararı olur dıye artık kullanımıyorum bu yuzdende adet tarıhım hıc bellı olmuyor...Agustos 09 da dogumkontrol hapını bıraktım bu surede gebelık olmadı ben 1 mart 2010 da tekrar ıdogumkontrol ılacı kullandım bu ay duzenlı adet oldum ve sonra tekrar bırdaha kullanmaksızın bıraktım artık ama bu suracte 6 ay kullanmamıs olmama ragmen gebelık hıc olmadı...Sızce yasmını bıraktıktan ne kadar zaman sonra gebelık mumkundur ayrıca test degerlerıme gore durumum nedır, doktorum bana sabır dıyor sadece ama ben net bılgı cok ıstıyorum ona gore asılama gerekıyorsa yaptırmak ısterım bıran once ayrıca esımde test yaptırdı sperm sayısı normal hıcbır degerı dusuk degıl...
Benım degerlerım;
TSH 1,135
PROLAKTIN 31,64
LH 4,45
FSH 4,51

TOTAL TESTOSTERON 0.221 ng/mL
DHEASO4 2.24 ug/mL
17 OH PROGESTERON 0.82 ng/mL

WBC 5.8 K/uL
LYM 2.4 41.9 %L
MID 0.3 6.0 %M
GRAN 3.0 52.1 %G
RBC 4.87 M/uL
HGB 14.3 g/dl
HGT 43.6 %
MCV 89.5 fl
HCH 29.4 pg
MCHC 32.8 g/dl
RDW 13.9 %
PLT 269. K/uL
MPV 7.7 fl

Ben elımdekı tum test sonuclaını sıze yazdım lutfen yardımcı olun ne yapmalıyım...

arkadaşlar merhaba soruma cevap verirseniz çok sevinirim. benim adet düzensizliğim bekarken vardı.8 senelik evliyim 2 defa bebeğimi kaybettim 2 sene önce erken doğum yaptım mağlesef..
doğumdan sonra adetlerim düzene girdi tam 30 günde 1 oluyorum bazen arada 4 veya 5 gün geçikmeler oluyor bunuda şükür diyorum:Saruboceq:
adetim 6 gün sürüyor cuma günü tam bitti temizlendimm ama dün yeniden az miktarda kanamam başladı göğüslerimin ucu sizliyor ve kasıklarım ağrıyor acaba sebebi nedendir bilen varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…