Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

Selam arkadaşlar.
Geçen hafta hastaneye gittim doktor benden hormon tahlili yaptırmamı istedi reglin 3. günü gel hormonlarına bakalım dedi.Bernimde bugün reglimin 3. günü hastaneye gittim bu sefer başka bir doktor vardı ve benden normal kan testi istedi zaten benim reglim düzensiz ben 1 ay daha mı bekleyecem niçin doktorların dedikleri birbirini tutmuyo geçen yılda yaşadım aynı şeyleri bir sonuç alamadım.İnanın hastaneden soğuttular. Doktorlara güvenmiyorum artık:1no2:

Merhaba hanımlar. Benim adetlerim her zaman düzenliydi evlenip doğum kontrol hapına başladığımda da 28 günde bir regl oluyordum.10 ay yasmin kullandıktan sonra geçen ay bıraktım hapı,farklı bi yolla korunmaya devam ediyoruz.ancak bu ay adetim gecikti.bugün 34. günümdeyim ama hala birşey yok. karnımda büyük bir şişkinlik var ve kendimi huzursuz hissediyorum bekledikçe de gelmiyor... acaba hapı bırakmış olmanın bir etkisi olabilir mi?ya da başka ne gibi bir sebep olabilir ki?

büyük bir ihtimal ilacını tekrar almaya başlağında, adet düzenin tekrar eski haline gelecektir. evet ilacı bırakmış olmanın etkisi olmalı.

kızlar adetim tam 5 gün gecikti bu normal mi hiç şaşmazdı niye adet gecikir gebelik falan yok kist falan oluştuğunda mı adet gecikir lütfen biri hemen yanıtlasın çok endişeliyim...

arkadaşlar bana yardımcı olabilirseniz cok sevinirim
bu ay adet günüm geçikti normalinde 28'e kadar olmam gerekıyodu bıdahakı aya attı farlutal kullanıyorum iyi bi ılacmı? bilemıyorumda ağrılarım oluyo ama olamıyorum bi türlüsenağlama

Dilaycım benim sorunumda senin ki ile bire bir aynı gibi gözüküyor. Aynı ilacı doktor bana da vermişti. Uzun süre kullanıp bende yeter artık diye bırakmıştım. Ben yalnız civanperçemi yerine adaçayı ve rezene içiyordum. Adet kanamalarımda (bu çayları içtiğim süre) çok uzun ve çok kanamalı sürüyordu 8-10 gün arası ve bıkmıştım artık . Fakat geçen ay adaçayı falan içmeyi bıraktım ve adetim gelmedi. Simdi baktım gelmiyor gene başladım adaçayı içmeye. (Neyseki zararlı bir şey değil.) Ve çamurumsu kahverengi bir akıntım var şuan. Sanırım bir hafta sonra da regl olurum. Doktora bir kilo vereyim gidecem ama gene de kimyasal sokmaya pek gönüllü değilim artık. Fakat bu bitki çayları da nasıl boyle bir etki gösteriyor şaşılacak şey. Acaba yan etkileri var mı merak ediyorum açıkçası. Bir yerde kahverengi akıntılar kistlerin akması imiş diye bir şey okumuştum ama çok güvenilir bir kaynak mı hatırlayamıyorum. Bu da aklıma hep takılıyor.

Talım ben tekrardan doktora gittim yine hormonlarıma bakıldı ultrasyona girdim ve Over Kisti oluşmuş çok inceymiş doktor öyle söyledi.Yasmin verdi ilacın bitince gel kistin kaybolmuş mu bakalım dedi.
Sende doktora git bence.Geçen yılda doktor bana adetimi düzenlesin diye yasmin vermişti ben kullanmadım bak kist oluşmuş bende ihmale gelmiyo canımm

merhaba arkadaşlar.forumdaki çoğu arkadaşın sorunu uzun süre adet olamamak ama ben ilk adet olduğum 12 yaşından beri düzensiz adet oluyorum yani tarihi hiç belli değil ve sık aralıklarla ayda iki kere olduğuda oluyor.en son 9 ocak 19 ocak ve 6 şubat gibi yakın tarihlerde adet olduğum için doktora gittim ultrasyonda bişey görmedi hormon tahlili istedi sadece fsh 19,78 ve lh 11,28 çıktı hiçbir ilaç vermeden 3 ay sonra tahlilleri tekrar yapalım dedi tabi benim içim rahat etmedi ve başka bir doktora gittim.yasmin ve progestan verdi yasmini kullanırken adet oldum . adetin 3.günü tahlil oldum ve fsh lh sonuçları 3,8 e düşmüştü son 3-4 aydır çok stresli zamanlar geçirdim iş,aile vs.ilk fsh yüksekliği herhalde ondan diye düşünüyorum.progestana daha başlamadım 3 kutu aldırmıştı aslında söylemesem elimde var diye kullan demeyecekti yasmini de yanlışlıkla 3 kutu var dedim elimde :)) onuda kullan dedi 6 ay sonra da tekrar gidicem. bu arada ben bitki çaylarına verdim kendimi yeşilçay,hayıt otu tohumu ,civan perçemi,keçiboynuzu ne okursam faydası olan içiyorum düzenli olmasa da . birde tahlil için 6 ay beklemiyeceğim, ilk doktorumun gel dediği 3 ay sonra birde ona gidicem rahatlamak için sırf. 30 yaşında ve bekar olunca böyle oluyor:)))) Allah herkese acil şifalar versin.

Baby_dilay ben de gitmiştim cook uzun süre kullandım yasmini over kisti için ama bırakınca gene düzensizliğim başlamıştı. Bende de büyük olasılıkla dediğin gibi kist var gene. Bu ilaçları almadan olmayacak galiba. Artık doktorlardan da şüphe etmeye başladım. 9 yıl öncede yasmin kullanmıştım yaklaşık 2-3 yıl. Şu an da burda okuyorum doktora gidip yasmin alan çok insan var. O zamanlar en az yan etkili ilaç yasmindi. Daha az zararlısını artık yapmış olmaları gerekirdi diyorum. Başka tedavi yöntemleri de bulunmuştur belki diye düşünürken hala aynı şeyler. Doğum kontrol hapları tek çare mi ya off off. Hala aynı ilacı duyuyorum. İnan hiç kimyasal yutmak istemiyorum ama bakalım. Birazcık daha kilo vereyim. Öyle gitmeyi düşünüyorum doktora. Bir de kilom yüzümden azar işitmek istemiyorum. Adaçayı biraz iyi geldi bugün hastalanmaya başladım ama adaçayı ile reglim başlayınca adet günüm 8-10 gün sürüyor. Bu tür bitki çayları zararlı mı bağımlılık yapar mı diye de merakım devam etmekte.

mrb kizlar burasi tam benlikmis kafamçokkarıştı

benimde kendimi bildim bileli adetim cok düzensiz, bikac ayda bi geliyor, sonrada 2 hafta geliyor mesela..
ocak ayindan beri adetim gelmedigi icin kadin doktoruna gittim gecenlerde..

ultrasondan bakti hatta asagidanda kontrol etti bisey yok dedi..
sonra kan verdim hormon testi icin,
kan testiyle hersey belli oldu iste..

-erkeksi hormonlarim fazla cikti..
-bissürü kistlerim varmis, ama dr dediki cok kücükler kist sayilmazlar bile, belki adetin olunca gider onlar belkide hastaliktir dedi..
-yumurtaliklarimda sorun cikti..
-tiroitim de bozukmus ayrica, onun icinde baska doktora görünmem lazim

bunlari duyunca mahvoldum, yinede sükrettim kansersin demedigine, sonucta beterin beteri var. :çok üzgünüm:
simdi adetim gelsin diye hap kullanmaya basladim,
o hapi kullandiktan sonra adetim gelcek
ondan sonrada dogum kontrol hapina baslicam
Diane 35 diye bi hap
adetim geldigi ilk günü kullanmaya baslamam lazim galiba..:a015:

merhabalar,
dün tam 40gün oldu adet olmadım, kaset gebelik testi 4kez yaptım negatif, dun dr. a gittim kan testi yaptırdım bu sabah tel. ile sonucu öğrendim negatifmiş ve farlutal mı ne adet söktürücü verdi, bu akşam başlayacağım ama 2-3gün beklesem hamile olma ihtimalim var mıdır? tekrar test yapmaya gerek var mıdır? yardımcı olur musunuz?

Merhaba arkadaşlar ... herkese geçmiş olsun ..

bende dün doktora gittim..tahlil falanda istemişti.. ultrasonla baktı..

ultrason sonucuna göre yumurtalıklarımda multikist olduğunu söyledi..

bende 40-45 günde bir adet oluyordum..düzensizlik için gitmiştim doktora..

bu şekilde kisti olan var mı aranızda ? geçirmek için ne yapabilirim ? doktor herhangi bir ilaç vermedi ..

ama moralim çok bozuldu .. aslında çok önemsenecek birşey yok dedi ama yinede rahat değilim..

canım kanda mutlaka çıkardı.
ilişkiden 10 gün sonra bile anlaşılıyor kanda.
stresten olmamışsındır bu ay..

multikist ne demekmiş canım
ben polikistik im ama multikisti ilk defa duydum

Tahmin ettim Sultancım. Yağlar hormonların en büyük düşmanı sanırım. Acil kilo vermek lazım canım benimde boyum 170 ama kilom 76 oldu mafoldumben .

Tahmin ettim Sultancım. Yağlar hormonların en büyük düşmanı sanırım. Acil kilo vermek lazım canım benimde boyum 170 ama kilom 76 oldu mafoldumben .

cok ugrastim ama yapamadim neden bilmiyorum kilo veremiyorum.. :çok üzgünüm:
tiroit problemim cikti bide benim, acaba ondanmi diyorum ?? kalkan bezlerimde sorun varmis sanirim.. :çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…