Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

anamm sanki ilacımız onlar kaydirigubbakcemile2 doktorların çoğuda öyle diyor varya.

canım benim inşallah hayırlısı ile adet görürsün merak etme. farlutalı bitir ve bekle ben bittikten sonra 3. gün olmuştuma.s.

Ben bittikten sonra 9.gün olabildim.Herkeste farklılık gösteriyor sanırım.Bakalım bekleyip görüciiiz :hulya:

adet düzensizliği çok kötüdür bende hiç olmadı ama kardeşimde vardı sürekli d kontrol hapı kullanmak durumundaydı

Herkese Merhahaba,
adet düzensizliğinden ben kadar çeken kimse yoktur sanırım.Ben ilk adetimi lisede oldum.Adet denilir ise tabi.Sadece ya bir gün yada iki gün hafif bi renk değiişliği olarak oldu. Ve zaman sonra düzelir dedi herkes.Bir dahaki ay oldu adet olmadım.gene denildi normal daha ilk olunca böyle gecikmeler ve az olmalar olurmuş denildi.Fakt bir ya geçti iki ay geçti. yıl geçti durum aynı, Birde utanıyorum doktora gitmeye, ne yapacağımı şaşırdım. Ve bi şekide devlet hastanesinde doktora gititm o bi ilaç verdi. Onu kullandım.Doğum kontrol hapı imiş. ilk ozman tanıştım. sonra ben bu ilacı tabi kullanmaya devam ettim. baya bi kullandım . sonra ne olsu bilmiyrum almayımı unututm almadımmı ama içmedim onu biliyrum. ve evet bıraktım ve gene olmadım.Neyse dedim ki birde özel iyi bir doktora gideyim dedim. Doktora gititm.. muayene etti. oda kis var ama zarasız dedi.Nesse oda başka bi ilaç verdi. onu kullandım .tabi ilacın etkisi ile yine düzeldi.ialç içince iyi içmeyince bişi yok. nesse tabi kontrole tekrar gititm 6 ay sonra bırak dedi düzelcek dedi. Neyse bıraktım gene bişi yok. düzelmeiş.ha düzelcek ha düzelir derken 5 ay fln geçti belki fakat hala adet olamıyrum.bu süre zarfında da bende garip bişiler olmaya başladı. Yerimde duramıyrum, sıkıntı basıyor , dünya başıma yıkılıyor gibi, vucudumda yanmalar ,herşeyden nefret etmeler fln filan ..Anlatamıcağım bir sür şey.ılk önce dahiliyeye gititm. ilaçlar verdi,kalp grafiğimi aldı,bir sürü test yaptı. çünkü çarpıntım vardı, nefeste daralma, doktro verdi ilacı gönderdi.nesse ama geçmedi gün geçtikçe kötü oluyrum. dedillerki kadındığuma git birde oraya da gititm.kadın gene doğum kontrol ilacı verdi. Oda fatda etmedi yaşadığım sıkıntılara.Adet oluyrum ama sıkıntı devam. sonra aileden biri seni psikiyatriye götürelm bu böyle olmicak dedi ama ciddi psikolojik sıkıntıaırm olmaya başladı. Gittim psikiyatriye ilaçlar verdi kulandım çok kötü bi duygu sürekli uyutuyor. ben tekrar iy ibi kadın doğum uzmanına gittim. dedim böyle böyle oldum bendeyim tüm hikayeyi anlattım.oda tüm bunların adet olammadan olduğun usöyledi. hotman tahlileri yaptı fln.oda tabi doğum kontrol ilacı verdi yine. Çüxüm bu olmamlı diye çoık düşündüm.sürekli çünkü doğumkontrol ilacı . ve evli degilim . dedim bunuda kullanalım.ılaç kullanınca adetler düzgün herşey düzgün çünkü. fakat tekrar başka bi profösore gititm alanında uzman biri adam 70 üstünde biri. Ve bana dediği hiç dert etme seni gibi bir sürü kişi var dedi. bi aynaya bak dedi.Kadınlıkla ilgili herleyin tamam bi sırunu yok amam dedi..bilgisayarın geç çalışıyor işte dedi. kimi insanın aydda bir çatlar yumurtasu senin bu daha da geç oluyor dedi. tek sorun bu dedi ve ilerde evlendiğinde çocuk sahibi olduğunda düzelcek bişi dedi.sıkıtı yacak bişi olmadığını söyledi ve çok güzel bi laf etti. Malzeme tam ama ahçı iyi yemek yapamıyor dedi. ve kullanmam için bana farluta veridi ..Uzun bi süre kullandım bunu. yurt dışına gittim.ılacım orada iken bitti ve alamadım tabi. Alamayıncada içemedim ve gene tık yok adetten.türkiyeye gelri gelmez gene doktora gititm. ve yazz adında bana yeni çıkan bi doğum kontrol ilacı verdi. 6 ay sonra ge demişti. mayısta fln kontrole gideceim bakalım ama sonuç aynı olacak. 2001 yılndna beri ilaç kullanıyrum.çok zor bi durum.

mucize_hly canım çok geçmiş olsun Mevlam şifanı versin. ılaç kullanmakta zor hasta olsam diye beklemekte Mevlam şifanı versin. Şimdi bende susayım bari 10 günlük gecikmelerimi dert etmiyim en iyisi tabi içimdeki sıkıntı beni boğmazsa...

Ay yok ama sus:) onlar gayet normal. valla bi ben biliyrum çektiğimi. olammak çok kötü .Psikolojik darbeler yapıyor..O senin geçikmeler normal dert etme.:)

Slm arkadaşlar ben yeni üyeyim. bir şey sormak istiyorum. bilenler varsa yardımcı olursa sevinirim.
ben bekarım adet düzensizliği nedeniyle doktora gitmiştim. Yazz 24+4 diye bi doğum kontrol hapı verdi. ama ben onu nasıl kullanacağımı bilmiyorum. 24 tane pembe 4 tane beyaz tablet var. ben hangisinden başlayacağım. ne zaman başlayacağım, adetliyken mi bitince mi?hiç aralıksız mı devam edeceğim? bu konularda bilginiz varsa ayrıntılı anlatırsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler:)))

Ben o ilacı kullanıyorum . Hiç ara vermeden kullanıyorsun.Doktorun bi başlangıç vermiştir sanırım. normal 1 numaradan başlayıp içecdeksn hiç ara vermiceksin. Ben beyazın 3. geldiğimde muhakkak adet oluyrum.ılaç çok güzel.Adet öncesi hiç bi sendrom belirtisi olmuyor.ılk zaman kullanmaktan korktum çünkü çok yan etkisi var gibi. Devam et iyi bi ialç .Hiç kullanmadın mı daha?

teşekkür ederim canım. doktor bana bi başlangıç günü söylemedi. sorduğum herkes de farklı bir cevap verdi, kafam karıştı benim de, korktum başlıyamadım. peki sen ilk başlarken ne zaman başladın? bu başlangıç önemli mi? anladığım kadarıyla adetliyken de devam ediyoruz, beyaz pembe hangisi denkgelirse kullanıyoruz değil mi.

Ben adet oldum ve hemen başladım .Yaklaşık beş aydır kullanıyrum. 1 numara yazıyor ya ondan başla. hergün aynı saatte iç bu önemli dedi doktor bana.Yok sen bana güven bu konuda doktor olcam artık git gel:):)

Doktorunun sana şu zaman başla demesi gerekirdi neden demedi anlamdım.Genede tekrar gitme yada arama imkanın varsa sor . Ama bu şekilde kullanılıyor. Sakın benim yaptığım gibi de Yan etkilerini okuma

Kızlar bende geçen yıldan beri adet düzensizliği yaşıyorum.
Geçen yıl doktor Diane 35 verdi adetim olsun diye kullandım oldum ama sonra kullanmadım.Sonra Civanperçemi içtim 3 ay düzenli regl oldum.Sonra civanperçemini içmeyide bıraktım regl olamadım o ay.
Bu ay 1 hafta kahverengi çamurumsu leke geldi.Şimdide regl oldum ama kanamam çok fazla bugün 5. günüm bitmesi gerekirdi ama çok oluyo kan kaybından ölücem:gitme:
Hormonlarıma bakıldı ultrasyona girdim bişi çıkmadı
Böyle bi durum yaşayan var mı.Biraz karışık anlattım kusura bakmayın çok kötüyümmafoldumben

ben yeni üyeyim.. şubatta ayın 12sinde çok az kanamam oldu bir iki damla 14 ünde tamamen gelmey başladı. bu ay daha olmadım ağrılarım var.ara ara cook sıddetlı oluyor bu agrılar bazen olmuyor hıc. nezamana olurum acaba?hamıle olma ıhtımalım varmı?

Evet, ben de katılıyorum bende de bekarken de adet düzensizliğim vardı rekorum 9 ay :) kaç kere gittim jinekoloğa ama ultrason muaynesinden ve testlerden birşey çıkmadı. Bu arada kilo da aldım. Doğum kontrol hapı kullandım düzene girdi yıllarca düzenli oldum.Evlenip çocuk isteyince hapı bıraktım, adet görmedim 3 ay. Doktora gidince de pko çıktı. İhmal etmeyin, mukakkak gidin doktora.

iyiaksamlar benımde adet duzensızlıgım vr 4 aydır dr farlutal verdı kullanmam ıcın yalnız 1 tane eksık ıcebıldım kaybettıgım ıcın( bugun ılac bıtımının 6.gunu hala bısı yok 10 gunun sonunda gelmezse 1 kutu daha alıp kullanayımmı doktoramı gıdeyım cıldıracagım ya.birde mayısta dugunum vvar bır şişmanım anlatamam hastalanıp kurtulsaydım bı kendımı zayıflamaya adayacagım

Merve, farlutal kullanımı için doktora danıi derim ben,
Ben danışmdan uzun süre kullandım, meğersem zararlı imiş.

doktor verdı ilacızaten ama ben sonuncuyu ıcemedım kaybettıgım ıcın.bugunde 7.gın acaba son hapı içmedıgımdenmı gelmıyor cumaya kadar gelmezse haftaya dra gıdecegım yenıden

merhaba kızlar benim çok düzenli bir adetim vardı ama evlendikten sonra okadar azaldıki artık ped kullanmıyorum bunun için doktora gittim bir ilaç verdi cyclo diye başlayan ama ne yazıkkki sonuç yine aynu hatta daha az oldu offf sıkıldım neden böyle oluyo şuan için çocuk düşünmüyorum ama gelecek zamanlarda beni etkilermi doktor muayenesi ultrason hepsi normal ((

doktor verdı ilacızaten ama ben sonuncuyu ıcemedım kaybettıgım ıcın.bugunde 7.gın acaba son hapı içmedıgımdenmı gelmıyor cumaya kadar gelmezse haftaya dra gıdecegım yenıden
Canım ben de kullanıyorum farlutal, ben 8-9. günümde oluyorum. İlk ben de panik yaptım neden gelmedi die, ki ben de ilkinde 1ini kaybettiğimden eksik içmiştim senin gibi kaydirigubbakcemile3 bir de 1,5 yıllık evliyim. Ben de düğünden 1,5 ay önce sıkı bi rejim, spor ve biraz da paraya kıyıp parafin ve adını bilmediim bi yöntem daha denedim. Hayalimdeki gibi gelin oldum, panik olma ama sıkı çalış, olur opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…