- 8 Eylül 2009
- 397
- 3
- 116
- Konu Sahibi Brave Capricorn
-
- #1.001
multikist ne demekmiş canım
ben polikistik im ama multikisti ilk defa duydum
cok ugrastim ama yapamadim neden bilmiyorum kilo veremiyorum.. :çok üzgünüm:
tiroit problemim cikti bide benim, acaba ondanmi diyorum ?? kalkan bezlerimde sorun varmis sanirim.. :çok üzgünüm:
Baby_dilay ben de gitmiştim cook uzun süre kullandım yasmini over kisti için ama bırakınca gene düzensizliğim başlamıştı. Bende de büyük olasılıkla dediğin gibi kist var gene. Bu ilaçları almadan olmayacak galiba. Artık doktorlardan da şüphe etmeye başladım. 9 yıl öncede yasmin kullanmıştım yaklaşık 2-3 yıl. Şu an da burda okuyorum doktora gidip yasmin alan çok insan var. O zamanlar en az yan etkili ilaç yasmindi. Daha az zararlısını artık yapmış olmaları gerekirdi diyorum. Başka tedavi yöntemleri de bulunmuştur belki diye düşünürken hala aynı şeyler. Doğum kontrol hapları tek çare mi ya off off. Hala aynı ilacı duyuyorum. İnan hiç kimyasal yutmak istemiyorum ama bakalım. Birazcık daha kilo vereyim. Öyle gitmeyi düşünüyorum doktora. Bir de kilom yüzümden azar işitmek istemiyorum. Adaçayı biraz iyi geldi bugün hastalanmaya başladım ama adaçayı ile reglim başlayınca adet günüm 8-10 gün sürüyor. Bu tür bitki çayları zararlı mı bağımlılık yapar mı diye de merakım devam etmekte.
Tatlım benim reglim o kadar düzenliydiki geçen yıla kadar.
Geçen yıl gittim hormon testleri yapıldı ultrasyonda bakıldı birşey çıkmayınca doktor bana yine doğum kontrol hapı verdi bende 1 ay kullandım bıraktım.
Civanperçemi ile 3 ay düzenli regl oldum
Şimdide çok kanamam oldu
Doktor yasmin verdi mecburiyetten kullanıyorum zaten kanamayı kesecek dedi.
Offff yaaa ben şimdi yasmin kullanıyorum bunu bırakınca reglim yine düzensizleşirse yasmin kullanmamın ne anlamı kalır pffff
1 kutu yasmini bitiriyim kontrole gidicem inş. folikül kistim kaybolur reglim düzene girer.
İnan varya reglimin 2 ay olmadığını biliyorum ne kadar kötü bişi her yeri şişiyo sinir stress dolu oluyo insan regl olmayınca
ama reglimin aşırı kanamalı olduğunuda biliyorum kan kaybından ölücem sandım zaten beni kan tutuyo sürekli tansiyonum kan şekerim düşüyordu
Her ikisinide yaşayan biri olarak
REglim düzenli ve normal olsun:Saruboceq: tabiki de sizlerinde kızlar.Dua ederken sizleride katıyorumm
geçmiş olsun ..en kısa zamanda düzene girersin umarım..
sende 1 tane mi kist varmış tatlım ?
bana ilaç vermedi dr kistler için..
Arkadaşlar dün çok kötü fenalaştım işyerinde. Bu yaşıma kadar ilk defa reglm gecikti.senağlama 5-6 gün....Bu zamana kadar çok düzenli gününden önce olurdum. Kaç gündür kendimi iyi hissetmiyorum dün sabahtan başlayan şiddetli baş ağrısı mide bulantısı oldu Akşam üzeri izin alıp eve gittim eve adım atmamla baş ağrım şiddetini arttırdı ve söylemesi ayıp midemi boşalttım. Ölücem sandım o an çünkü böyle bişey hiç yaşamamıştım. Saçımı başımı yoldum baş ağrımdan sonra ilaç aldım biraz iyi oldum. saat 10 a kadar uyumuşum . Kendime geldim bugün ama hala regl olmadım elim ayağım uyuşuyor şimdi.. Yarın büyük ihtimal doktora gidicem. Aslında bugünde giderdim ama korkuyorum . ve bugünde olmadım regl. Böyle bir durum yaşayan varmı başağrısı mide bulantısı gibi ... Bilmiyorum arkadaşlar ya hiç böyle bir sorun yaşamamıştım çok düzenli adet gören biriyim ben neden böyle oldu korkuyorum artık . Yarın cesaretimi toplayım gidicem doktora..:sm_confused:
merhaba arkadaşlar benimde sizlere bir sorum olacaktı bilen arkadaşlarım varsa beni aydınlatırsa memnun kalırım:) benim ilk defa adetim gecikti 32 yaşındayım bu yaşa kadar sadece kızıma hamile kaldığımda adetim kesilmişti. Adetimin hemen bitiminde norleva ertesi gün hapını kullanmıştım acaba ondan olabilir mi? gebelik testleri negatif çıktı hamile de değilim neden olmuş olabilir acaba düzenli olarak gelirken şimdi pat diye niye gitti acaba. doktora gidicem korkumdan gidemiyorum. acaba adet gecikmesi olduğunda doktor allttan muayene eder mi bunun korkusuna doktorada gidemiyom.(
gecmis olsun canim, aldigin haptan dolayi olabilir diye düsünüyorum, ama stressten filanda olur, ilk defa oluyosa bnece büyütme.
ama yinede emin olmak icin doktora gidebilirsin
alttan muayene etsin nolucakki :1rolleyes:
ben bakireyim ama yinede alttan muayene ettirdim hicde bisey olmadi, sadece üstten elledi biraz bakti hepsi o
sen evlisin cocugunda varmis, niye korkuyosunki alttan muayeneden hic yaptirmamis olamassin sonucta?????? :1shok:
off kızlar kaç gündür kendimi çok kötü hissediorum biri bana lütfen yardımcı olsun adetim bu zamana kadar hep düzenli olurdu hiç şaşmazdı ama bu ay ilk adaetim bitti 3 5 gün sora tekrar adet gördüm o bitti 5 gün geçti yine ara ara kan gibi ama tam kırmızı deil akıntılarım gelior çok korkuorum böle bişi hiç olmazdı acaba bunun nedeni ne olabilir
Mrb kızlar;
Benimde reglim 1 senedir düzensizdi.İlk başta regl olmadım 1 ay sonra kahverengi lekelenmelerim oldu 1.5 ay aşırı kanamalarım oldu neyse bu aya kadar sürdü kist olduğu ortaya çıktı geçen ay.Dün doktora gittim ultrasyona girdim ve kistim kaybolmuş.Yani regl düzensizliğinin mutlaka bir sebebi oluyo.Mutlaka doktora gidin
geçmiş olsun canım ilaç tedaviis ile mi kayboldu dr mutlaka gitmeliyiz arkadaşlar
kızlar bugün itibari ile gündür adet görmedim ondan önceki aylardada düzensizlik vardı offff offf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?