Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

multikist ne demekmiş canım
ben polikistik im ama multikisti ilk defa duydum

internetten alıntı yapıym tatlım :)

" Multikistik Over (MCO) deyimi asıl olarak bir hastalığı, Polikistik Over (PCO) ise bu hastalığın da içinde bulunduğu bir sendromu tanımlamaktadır. Sendrom ; belli bir hastalığa bağlı olarak vücutta meydan gelen tüm arazları içeren klinik görünümün toplamını ifade etmektedir. Yani ;

MCO; yumurtalıklarda her siklusla ultrason ile görülen yumurta kisti sayısının artmış olması söz konusudur. Diğer bir deyişle, her siklusta normal olarak ultrason ile tek planda görebildiğimiz yumurta kisti (follikül) sayısı en fazla 7 - 8 olması gerekirken bundan daha fazla olması halinde MCO den bahsedilir. Burada folliküllerin yerleşimi yumurtalık içinde rastgeledir, özel bir yerleşim göstermezler ve sadece sayıları fazladır. Bunun yanında başkaca bir klinik bulgu çoğu zaman yok ya da hafiftir.
PCO ; MCO nun bir basamak daha ilerisi olarak da kabul edilebilir. Burada da follikül sayısı fazla olmakla birlikte bunlar özellikle yumurtalığın dış çeperine yakın bir şekilde dizilmişlerdir ki bu görünümden dolayı PCO ya ilişkin bir tanı kriteri olan nakelace ( gerdanlık )deyimi gelişmiştir. Burada folliküller aynı bir gerdanlığın boyunda duruşu gibi sıra ile dizilmiş gibi görülürler.Bundan başka over dokusunda korteks ve medulla oranında değişikler de görülür. Bunlardan başka, klinik olarak ; tüylenmede artış, adet düzensizlikleri ( gecikmelere ya da adet olamama ) ve gebe kalamama gibi problemler de tabloya eklenebilir. İşte bu nedenden dolayı buna Polikistik Over Sendromu ( PCOS ) denir. "

böyle işte .. aranızda bunun gibi kistleri olan yok mu arkadaşlar..

ben soğan kürü uygulamak istiyorum..

acaba faydasını görür müyüm ?

cok ugrastim ama yapamadim neden bilmiyorum kilo veremiyorum.. :çok üzgünüm:
tiroit problemim cikti bide benim, acaba ondanmi diyorum ?? kalkan bezlerimde sorun varmis sanirim.. :çok üzgünüm:

Evet canım anlıyorum. Bildiğim kadarıyla troid bezlerinin bir etkisi oluyor kiloya. İnşallah düzelir. Kilo vermenin ne kadar çok zor olduğunun farkındayım. Ne olursa olsun sen sağlıklı beslenmeye ve yürüyüş yapmaya dikkat et lütfen. Bende dikkat etmeye çalışıcam. Burda kilo ağırlıklarına göre diyet grupları var. Onlara katılmanı tavsiye ederim. Burdaki arkadaşlar çok motive edici canım. Allah kolaylık ve sabır versin hepimize.

Tatlım benim reglim o kadar düzenliydiki geçen yıla kadar.
Geçen yıl gittim hormon testleri yapıldı ultrasyonda bakıldı birşey çıkmayınca doktor bana yine doğum kontrol hapı verdi bende 1 ay kullandım bıraktım.
Civanperçemi ile 3 ay düzenli regl oldum
Şimdide çok kanamam oldu
Doktor yasmin verdi mecburiyetten kullanıyorum zaten kanamayı kesecek dedi.
Offff yaaa ben şimdi yasmin kullanıyorum bunu bırakınca reglim yine düzensizleşirse yasmin kullanmamın ne anlamı kalır pffff
1 kutu yasmini bitiriyim kontrole gidicem inş. folikül kistim kaybolur reglim düzene girer.
İnan varya reglimin 2 ay olmadığını biliyorum ne kadar kötü bişi her yeri şişiyo sinir stress dolu oluyo insan regl olmayınca
ama reglimin aşırı kanamalı olduğunuda biliyorum kan kaybından ölücem sandım zaten beni kan tutuyo sürekli tansiyonum kan şekerim düşüyordu
Her ikisinide yaşayan biri olarak
REglim düzenli ve normal olsun:Saruboceq: tabiki de sizlerinde kızlar.Dua ederken sizleride katıyorumm

geçmiş olsun ..en kısa zamanda düzene girersin umarım..

sende 1 tane mi kist varmış tatlım ?

bana ilaç vermedi dr kistler için..

geçmiş olsun ..en kısa zamanda düzene girersin umarım..

sende 1 tane mi kist varmış tatlım ?

bana ilaç vermedi dr kistler için..

Tşkler canım.Sanada geçmiş olsun sendede mi folikül kist çıktı?
Sanırım 2 tane tam bilmiyorum doktor söylemedi.
Ultrasyon sonucunada doktor kistçik demiş ama kafam karıştıbilmiyorumkismile
Benim kanamam çok olduğu için de doktor yasmin verdi kanamanı keser demişti bilemiyorum
Bakalım bu aydan sonra kontrole gidince ne diyecek doktor

selammm arkadaşlar...

her ay olduğu gibi bu ayda bir adet düzensizliğii 42 gündür tık yok bi ara kahverengi akıntı geldi ohh oluyorum dedim ıhhh inadı dikti olmadı yine. Arkadaşlar hayıt tohumu kullanmaya başlamak istiyorum aranızda kullanan varmı? Bi probleme felan sebep olurmu? cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum..

merhaba arkadaşlar benimde sizlere bir sorum olacaktı bilen arkadaşlarım varsa beni aydınlatırsa memnun kalırım:) benim ilk defa adetim gecikti 32 yaşındayım bu yaşa kadar sadece kızıma hamile kaldığımda adetim kesilmişti. Adetimin hemen bitiminde norleva ertesi gün hapını kullanmıştım acaba ondan olabilir mi? gebelik testleri negatif çıktı hamile de değilim neden olmuş olabilir acaba düzenli olarak gelirken şimdi pat diye niye gitti acaba. doktora gidicem korkumdan gidemiyorum. acaba adet gecikmesi olduğunda doktor allttan muayene eder mi bunun korkusuna doktorada gidemiyom. (

canım bendede oluyor .adet öncesi migren o.bendede önce bunu yaşıyorum sonrada 1 hafta sonra adet oluyorum
benimde aniden başlamıştı ve hala devam ediyor çok geçmiş olsun

gecmis olsun canim, aldigin haptan dolayi olabilir diye düsünüyorum, ama stressten filanda olur, ilk defa oluyosa bnece büyütme.
ama yinede emin olmak icin doktora gidebilirsin
alttan muayene etsin nolucakki :1rolleyes:
ben bakireyim ama yinede alttan muayene ettirdim hicde bisey olmadi, sadece üstten elledi biraz bakti hepsi o
sen evlisin cocugunda varmis, niye korkuyosunki alttan muayeneden hic yaptirmamis olamassin sonucta?????? :1shok:

benim de prolaktinim yüksek ve bekarım korkuyorum iler de sorun yaratır diye acabalarım var ama gene de buna şükür diyorum bir de benim korkum hipofiz bezin de olan tümörler bilgisi olan var mı arkadaşlar

ilgin için teşekkür ederim canım yerimseniben

slm kızlar ben aranıza yeni katıldım bende 2aydır adet düzensizliği yaşıyorum 1yıllık evliyim ilk günden beri bebek istiyoruz ama olmadı 2aydır adet düzensizliği yaşıyorum gecen ay 15gün gecikti doktora gittim kan testi falan yaptırdım negatif çıktı doktor farlutal verdi ve ilaç bittikten 9gün sonra adet oldum ve enfeksiyon var dedi fitil verdi çok şidddetli yanmam vardı fitil kullanınca gecti ama bu ay aynı seyleri tekrar yasıyorum adetim 10gün gecince test yaptım yine negatif bende doktorumu arayıp farlutal içebilirmiyim diye sorum içebilirsiniz dedi ve buarada yine yanmam baslamıştı ilişkiden sonra çok yanmam oluyordu yine aynı fitili aldım gecti şuan yanmam yok ama farlutalı içtiğim hallde bugün 7gün hala adet olmadım çok korkuyorum adet olmamak beni çok strese düşürüyor ne yapacağımı sasırdım çok bebek istiyorum artık doktor daki muayene sırasında doktor hiç bişeyimin olmadığını söyledii ama niye bebeğim olnmuyorki ve 2aydır neden adetim gelmiyor adet olsam cylo prognova kullanmaya baslayacağım hele bi olsam şimdiden düşünceleriniz için tesekkür ederim ne olur bana yardım edin arkadaslar aranıza benide kabul edin çokkk uzun yazdım galibamafoldumben:çok üzgünüm:

off kızlar kaç gündür kendimi çok kötü hissediorum biri bana lütfen yardımcı olsun adetim bu zamana kadar hep düzenli olurdu hiç şaşmazdı ama bu ay ilk adaetim bitti 3 5 gün sora tekrar adet gördüm o bitti 5 gün geçti yine ara ara kan gibi ama tam kırmızı deil akıntılarım gelior çok korkuorum böle bişi hiç olmazdı acaba bunun nedeni ne olabilir

geçmiş olsun canım nedenini bilmiyorum ama mutlaka bir dr git bence

Mrb kızlar;
Benimde reglim 1 senedir düzensizdi.İlk başta regl olmadım 1 ay sonra kahverengi lekelenmelerim oldu 1.5 ay aşırı kanamalarım oldu neyse bu aya kadar sürdü kist olduğu ortaya çıktı geçen ay.Dün doktora gittim ultrasyona girdim ve kistim kaybolmuş.Yani regl düzensizliğinin mutlaka bir sebebi oluyo.Mutlaka doktora gidin

geçmiş olsun canım ilaç tedaviis ile mi kayboldu dr mutlaka gitmeliyiz arkadaşlar

kızlar bugün itibari ile gündür adet görmedim ondan önceki aylardada düzensizlik vardı offff offf

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…