Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

herkese merhaba
adet düzensizliği için doktora gittiğimde pcolu olduğumu öğrendim. yasmin kullanıyorum, adetimin ilk günü başladım ama kutu bitmeden tekrardan adetim geldi.
şimdi ilacı kullanmayı bırakayım mı yoksa kutu bitene kadar devam mı edeyim?
yoksa yeni kutu alıp ona mı başlayım ve 7 gün beklemem gerekiyor mu?
kullananlar yardımcı olursa sevinirim.

Merhabalar, sitenizi tabii ki sorunumu ararken buldum ve kayıt olayım dedim. Yeni üyelerdenizim. Ama buraya sormak daha doğru olur dedim şimdilik. Ben 31 Ağustos günü adet olmuştum. O sırada tatilden dönme günümüzdü. Aslında 5 Eylül'de olmam gerekiyordu. Fakat 6 gün önce başlayınca düzensizliktir dedim. Benim ağrılı geçtiğinden hap almak zorunda kaldım. Appranax içtim. O biraz açıkcası kanamayı kesiyor. Yani şiddetli kanı azaltıyordu. Neyse asıl sorun şu. 5 Eylül gibi de adetim bitti. Fakat iki gündür bir şey farkettim. İç çamaşırıma baktığımda kahvernegimsi bir renk gördüm. Tuvallette tuvalet kağıdıyla silerken pembemsi renk gördüm. Yani kandı. Fakat ped taktım çünkü adet oldum zannettim. Ama pede baktığımda sadece ufak kahverengi kalıntılar vardı. Şar şar olmuyordum. Kime sorsam ya mevsim değişikliği ya da stres sıkıntı dedi. Ama adet olmama yakın böyle hep o ağrıları önceden hissederdim. Ama adet olmayacağımı biliyordum. O ağrılar yoktu. Şimdi belimde hafif bir ağrı var. Ya tam adet olacağım ya da başka bir sebep var. Peki bunun nedeni ne olabilir?
Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar neredeyse iki gün oldu cevap bekliyorum. Yok mu soruma cevap verecek?

aynı dertten muzdarip qibiyiss... aynı anlattıklarınız bendede oldu bu ayy.. Bize en iyi çözüm doktor qibi qörünüo.. hepimize qeçmiş olsun

Merhaba arkdaslar aynı sorun bendede var suanda 22 yasındayım ılk adetımı 16 yasında oldum ve 2. adetımı tam 1 sene sonra ondum ondan sonra duzenlı olarak her ay adet oldugumu hatırlamam. sureklı 2-3 ay arayla adet oluyorum ve yazları hıc olmuyorum sadece gecen yaz 1 -2 kere oldum bu ya yıne adet olmadım suanda adetımın gecıkme suresı tam 2,5 ay ve sınırlerım cok bozuk bunedenden dolayı 2 kez gebelık testı yaptım ama ondada gebelık gıbı bı durum cıkmadı sebebı ne acaba cok merak edıyorum.Doktorada alttan bakarlar dıye aslında gıtmeye cekıınıyorum.Acaba sızlerın istanbul avrupa yakasında bıldıgı ıyı bır doktor (hastane ) varmıdır. Ve bu durumda hangı bolumden randevu almam gerekır bılgısı olan arkadaslar yardımcı olursanız cok sevınırım.
senağlama mafoldumben

Arkadaşlar neredeyse iki gün oldu cevap bekliyorum. Yok mu soruma cevap verecek?

canim, sanki basit bir duzensizlik gibi geldi bana; hatta bir cok kadinin tatil sirasinda yada donuslerinde basina gelir boyle seyler , hava degisimi , yiyecekler , su , yani kendi adima konusacak olursam bende oluyor ve tanidigim bircok insanda...
hatta benim ramazanda bile degisebiliyor gunum ...
bu yuzden fazla dert etme derim birkac defa ayni sekilde bozulursa duzenin o zaman bakarsin ( tabiki insaallah bozulmaz)
acil sifalar diliyorum a.s.

Merhaba tatlımm ilk önce qeçmiş oLsun dliyorum sana... Ben awrupa yakasında oturuyorum ama doktor hastane bilmiom ne yazıkki sana önerebileceqim bi yer yok senağlama ama jinekoloqa qitmen qerekio sadece bunu biliyorum çok fazla yardımcı olamadım k. bkma tatlım... Bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar anlatırlarsa daha çok yardımcı olabileceqimize inanıyorum... bu şekilde bilmeyen arkadaşlarımız( ben de dahil) öqrenmiş olurus
Şimdiden teşekkürlerr

cnm öncelikle dr gitmelisin üzülme bekarmışsın tedavın sonucu evlenene kadar inş düzelir ve ii bir dr bul ama araştır
önce vajınal ultrosonla bakarlar kasık ultroson ve adet getirici verir sana zten kist vs. yoksa eğer adet 3. günü hormon testi ister onlarda da basıt çıkarsa ilaçla adet olmanı sağlar bekar olduğun için doğum kontrol hapı verecektir bu haplar 3-6 ayda düzene sokuyo sakın kendini üzme tamam mı senin önceliğin bu dr işi olsun ve hemen git ihmal etme

Cevapladıgın ıcın tesekkur ederım ama 10 aylık evlıyım :) evlılıgımın ılk baslarında 1-2 ay dogum kontrol hapı kullandım ozaman duzendeydı ama ben omrumun sonuna kadr hapta kullanmak ısemyorum acıkcası

tesekkur ederım canım

bekar yazıyorda ondan öyle dedim bende a.s
dr sana gerekeni yapar cnm aynbı sorun bende de var 6 ay kullandım ama bu ay gecikmem gene oldu bende bilmiyorum ne olcak dr kontrolü altında adet getirici sonra iğne vs. hamıle kalma şansımız var sanırım sağlam bi dr bul bence kaydirigubbakcemile5

Benim ki çok ilginç bişekilde.Tarihlerini veremem ama son aylarda ayda 2.lkez adet olmayı başladım.ama buna adet olmak denemez sadece birkaç damla kan geliyo :S:S Dogrusu nedenini merak ediyorum.

slmm arkadaslar ben aranıza yeni katıldım bende sızınle bı derdımı paylaşöak ıstedım ben 3 ay once sezeryan dogum yaptım ve 3 aydır adet olmuyorum ve bu bana cok stres yapıyo moralımı bozuyo tanıdıgım bazzı kışıler olur boyle takma dıyo ama takmamak mumkunmu yorumlerını beklıcem benıde aranıza alırsanız sevınırım sohbetlerınız cok hoşuma gıttı allaha emanet olun şimdıden tesekkurler

merhabalar,
Sizden arkadaşım adına yardım istiyorum.İstanbula yeni taşındı ve kimseleri tanımıyor.Ağır birşey kaldırdığında yada kendini iş konusunda biraz zorladıgında adet oluyormuş.Smer kültürü vermesi lazımmış ama adetten 1 hafta sonra vermesi gerekiyormuş ama adeti cok düzensiz olunca verememiş..Devlet hastanesine gitmiş ama ilgilenmediklerini söyledi.Sizden ricam Adet düzensizliği ile ilgili bildiğiniz iyi bir doktor varmı?

merhaba bayanlar benim adetim kendimi bildim bileli düzensiz doktora gittim bi sürü ilaç verdi ama yok yok alttan baktı ultrasonla baktı hala düzene girmedi 5 gün oluyo iştahım açıldı inanılmaz yemek yiyorum ve şiştim iyice hamile olma ihtimalim yok.. ne yapıcam bilmyrm doktorlara gtmekten bıktım

Adet düzensizliğinde genellikle primolut n ilacını veriyorlar.Adetin 16.ve 25. günleri günde 3 tablet alınıyor.Kutu bitince en geç 4 gün sonra adet oluyorsunuz.Kızlar uzun süreli adet gecikmelerine izin vermeyin.Çünkü yıllar süren adet gecikmeleri meme ve rahim için bir risk faktörüdür.Hatta tavsiyem bu ilacı içip sonrasında adet olduktan sonra doktora gitmeniz.Çünkü adet olmadığınız sürecece rahim zarı yani endometrium doğal olarak kalınlaşır.Sizi muayene eden doktor etik biri değilse ,endometriumun kalınlaştığını söyleyip gereksiz biyopsi isteyebilir.(tecrübeyle sabittir)Bu nedenle önce primolut n kullanın , (son derece zararsız sadece progesteron içeren bir ilaç) ve adet olun.Böylece kalınlaşan rahim duvarı dökülsün.Vücüdünüzda yeterli ostrojen varsa bu ilaçla muhakkak adet görürsünüz.Eğer adet olmazsanız ya ostrojeniniz yeterli değildir ya da hamile olabilirsiniz.Sonrasında adet bitiminde hemen doktora gidin .Doğru sonucu ancak o zaman alırsınız.Sakın adet olmadan gitmeyin.Çünkü adet olmadığınız için rahim duvarı kalın görülecek ve boş yere kesilip biçileceksiniz.Çünkü ticari kaygılarla hareket eden uzmanlar var ne yazıkki.Son aylarda bu konuyu o kadar çok araştırdım ki, doktorlar bilgimden dolayı çok rahatsız olmaya başladılar.Araştırmamın sebebi elbette kendimi koruma altına almam.Çünkü önceleri hiç bilmediğim bir konuydu.Yamyam bir jinekolog yüzünden bilgi hazinemi genişlettim.(önceki mesajlarımda sebebi var).Ayrıca bir doktora gittiğinizde muhakkak 2. hatta 3. uzman görüşü alın.Sakın tek doktorla yetinmeyin.Bu arada adet bittikten sonraki ve başlangıçtaki bir kaç günlük lekelenmeler normaldir.(bir profesör demişti).Ama lütfen adet gecikmelerine 10 günden fazla izin vermeyin.Muhakkak güvenilir bir doktora gidin.

Arkadaşlar merhaba lütfen bana bi akıl verin..1-2 senedir adetlerim çok düzensiz,yani genel olarak 2 ayda bir adet görüyorum..bu yüzden bir doktora gitmek istiyorum ama muayeneden korkuyorum çok adet düzensizliği için doktora gidilmeden birşey yapılmaz mı?? belki bu devirde böyle şeyden utanmak saçma gelecek ama,inanın benim ki çekinme utanma falan değil,sadece korku..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…