Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

Arkadaşlar merhaba,5 aydır adet olamıyorum öyle hamilelik falanda yok zaten 2 aydır evliyim ama sinirliyim huzursuzum anlarsınız elbet beni..2. doktora gidşim ve 6 tane test verdi hormon testi ama ben zaten antidepresan kullanıyorum onlardan oldu yoksa düğzenliydi hormon tetsine gerek yok çünkü hormonsal ilaçlar onlar bir arkadaşımda yasmin kullan dedi dzüene girer dedi ne yapayım sizce??test yaptırayımmı hormon testi(kan aldırmaktanda çok korkuyorum:))

Ben gecen ayın 12 sinde adet oldum..benm adet günlerim 2 gün öncesnden gelio yazdan bu aya kadar..Ama bu ay olmadım daha adet belrtilerimin tümü var 3 gündr adet sancısı cekiorm her tarafm patlıcak derecede sisti ve adet öncesi akıntılarm var...Hasta olmusum gibi hissediorm wcye gidiorm kanama yok Hamilelk testide yaptım negatif..Acaba adet söktürücü ilaç veya bitki kullansam yararı olurmu ?Bana bu konuda yardmcı olurmusunuz?

benimde adetlerim 1-2 senedir çok düzensiz,2 ayda bir oluyorum nerdeyse,en son 2 eylülde oldum..bugün civanperçemi otu aldım,inş işe yarar :S

merhaba.ben cıldırmak uzereyım.bırı bırsey desin lutfen.
5 ay oncesıne kadar hersey normalken son 5ayda 2 kez reglm gecıktı.normalde 25-26gunde oluyordum hep ama bır ay 31 gunde oldu.sonra tam duzeldi derken bu ay ise 35.gunum ve hala olmadı.bu 5 ay ıcınde bu süre de ciddi sekılde kasıntı soruunu yasadım.gecelerı uyuyamayacak sevıyede hemde.sımdı o gecti.bekarım ve daha once hıc doktora gtmedım.ve cidddi sekılde korkuyorum.
su sıralar da feci halde grip oldum.acaba üşütmüş olmamla ılgısı mı var.ama karnımda agrıyor.2 gundur sarımsı sıvıyla karsılasıyorum.ve sankı yumurtalık bölgelerım şiş gibi.
psikolojı falan kalmadı bnde:/belkide bana şiş geliyor:'(

özellikle bekar arkadaşlar adet düzensizliğinizi önemseyin ve mutlaka kanda hormon tahlillerinizi yaptırın..ben bekarken 2 aydan önce adet olmazdım..dr bana bekarken doğum kontrol hapı verdi adetlerim düzenli olsun diye ve ilerde evlenince hamile kalmak için tedavi görüceksin dedi..şuan evliyim ve hala adetlerim düzensiz ve hamile kalamıyorum tabii ki..
eğer ilerde sorun yaşamak istemiyosanız şimdiden önemseyin bu durumu..ben bekarken tedavi olduğum halde şuan hamile kalamıyorum..bendeki sorun prolaktin yüksekliği + pko..sizlerde de olabilir..
adet düzensizliğinin çeşitli nedenleri var..genelde adeti düzenli olan insanda düzensizlik oluyorsa sinir,stres,hava değişimi vb sayılabilir..fakat süreklileşirse bu mutlaka dr a görünün..pko hastası veya prolaktin hastası olabilirsiniz..

hepimiz adetimizin her ay aynı gün olmasını bekliyoruz. ben de aynen öyle bekliyordum. örn. her ay ayın 18inde adet olmadığımda adetim geçikmiş gibi geliyordu. ancak bir doktor arkadaşım, herkesin 28 günde veya 30 günde bir adet olmayacağını söyledi. ve bu da o kişi için adetin düzenli olduğunu gösterir dedi. ve bende sonra dikkat ettim ki ben aslında 33 gün de bir adet oluyorum. bu nedenle de her ay aynı gün olmuyorum tabi. buna da bir dikkat edip kaç gün de bir adet olduğunuzu hesaplayın derim.

ayrıca üniversitedeyken 2 aydan fazla bir süre adet olmamıştım ve bütün ruhsal düzenim bozulmuştu. kendimi hiç o kadar ki kadar kötü hissettiğimi hatırlamıyorum. o dönemde doktora gittim ve herhangi sorun olmadığını mutlaka adet olacağımı söyledi bir de adet düzenleyici ilaç verdi. ancak biliyorsunuz adet olduktan sonra o ilaçları kullanmaya başlayabiliyoruz. 2 ayın sonunda ilaçları kullanmaya başladım 6 ay kadar kullanıp sonra bıraktım ama o ilaçlar bana 4 kilo aldırdı. aradan 3 sene geçmesine rağmen halen o ilaçları kullanmadan önceki kiloma dönemedim:2:

Son düzenleme:
Benimkide gecikti bu ay 3 gün oldu hala tık yok.Normalde 3-5 gün önce olurdu hep.Hamile değilim ilk defa böyle gecikti... 8 aylık kızım var emzirmem etkiliyordur eminim ama 2 aydır oluyordum düzenli olarak.Bu ay neden gecikti anlayamadım..........

benimde bu ay adetim gecikti. normalde 33 günde bir oluyorum. 33. günde adet öncesi akıntım oldu. normalde o gün veya en geç ertesi gün başlardı. ama üstünden tam 3 gün geçtikten sonra başladı. tabi ben her tuvalete gittiğimde büyük hayal kırıklıkları yaşadım. çok stresli 3 gün yaşadım. ama en sonunda bugün başladı bende rahatladım. umarım en kısa sürede hepimizin ki düzene kavuşur.

Çok şükür bunu yazdıktan 1 gün sonra regl oldum... Darısı olamayanlara....

merhaba bende siz gibi adet düzensizliğinden dert yananlardanım.fakat benimkisi sizinkilerden biraz farklı 7 günde 10 günde bir oluyorum.henüz 19 yaşında 1 yıllık evliyim ve gebe kalamıyorum.evlilik sonrası daha da düzensiz oldum. çocuk isteği ile beraber de doktora gitmeye karar verdim.muayene oldum.doktor polikistik over teşhisi koydu.çok nadir görülen bi durum olduğunu genelde adeti gecikenlerdebu soruna rastlanıldığını söledi ve düzenleyici verdi bir kaç defa fakat hiç bir faydasını göremedim.ardından doğum kontrol hapı verdi fakat oda çok uzun süreli fayda sağlamadı. bu arada 1 yıl içinde 20 kilo aldım 55 kilodan 75e yükseldim ve tüylenme gibi bir sorunum olmaya başladı.artık ilaçlardan mı yoksa polikistik overden mi anlayamadım.doktor değiştirmeye karar verdim.fikri ve tecrübesi olanlardan yorum bekliyorum

merhaba arkadaşlar. Kısaca önce bahsedeyim. Evlenene kadar ve evlendikten sonra bir sene kadar hep düzenliydi reglim hiçbir sorunum yoktu ama 2009 şubatta ilk defa gecikti 35 gün geldi geçti olmadım ve dr gittiğimde prolaktinle tanıştım yüksekti ve yaza kadar düşürmek için ilaç ve hamile kalmamam gerektiği için yasmin kullandım tabii onu içince düzenli oluyordum. O düştü daha doğrusu 5 ay kullan bir ay ara ver bana gel demişti ara verdiğim ay yine regli olmadım ve dre gittim değer düşmüş ama bu seferde kist oluşmuş bu yüzden olamamıştım yine yasmin 3 ay.. Sonra kullandım kistte gitti ondan sonra hep 35. günde oldum. Bu sene nisanda bebek düşünmeye başladık tam yumurtlama günümden bir gün önce dr gitcektim bir gün sonra oldu mu bir ara kanama tabi yumurtan gelişmedi, sonraki ay yine ara kanama. Ve lsh yüksek çıktı bu seferde ve klomen kullandım haziran temmuz ama bebek olmadı sonrada ara verdim açıköğretim okuyorum sınava denk gelecekti ve son senem bu sene ve aralıka erteledik beklemedeyim yani. Ama bugün regli olmam lazımdı her ay gözlüyorum ve hep 35. günde gelirdi günü bile belli her perşembe.. Ama yok şu saate kadar.. Ve 35 günde olduğum için sınırdayım bir gün bile gecikince normal zamanı aşmış oluyor korkuyorum prolaktin mi yükseldi ilaç mı kullancam yine diye yada kistmi var diye.. Umarım olurum geceye kadar.. Bu arada ben regli olacağım zaman akıntım kesilir kurkuru birkaç gün geçirir ve sonra regli olurum sizde regliden birkaç günde önce de akıntı geliyormu..

farlutal sokturucu kullan 10 tabletlık banada oluo

yada ssk kadın dogum uzmanı bı doktora yasmın raporu cıkarttır 6 ay en az duzene tkrar gırene kadr yasmın akullan yassmın pıyasaddakı en rahat kaullanbılcen bıtkısel hap

regli gecikmesi hormandaki bazı değişiklikleren dolayı olabilir eğer hormonlardan birinin değeri yükseldiyse ki stresten felan sık olabiliyor bayanlarda yada kist oluşmuş olabilir am a bu sizi korkutmasın çoğu fonksiyonel yani regli olunca atılan cinsten oluyor o zaman farlutal verilir ve tekrarlamaması içinde bir iki ay yasmin kullanabilirsin ancak bunun tetkikleri için doktora gitmelisin asla kendi kafandan regli olmadıkça söktürmek için farlutal ve düzene koymak için yasmin alma doktora git muayene ol hormon testlerini yaptır duruma göre doktorun gerekli ilacı verecektir. Ama bunun içinde reglinin 35 günü geçmesini bekle çünkü 35 günü geçene kadar ne zaman gelirse gelsin reglin normal sayılır endişelenme..

polıtıstık ower ıcın aslında en der saracın sogan kurunu denemenı onerırım sana

ayrıca cocuk ıstıorm demısısın dogum kontor hapı yerıne aslında 21 gunde weya 26 en gec 35 gunde bır bellı bır sure farlutal sokturucu kullanman ıyı gelebılce kanatındeyım (hormon ,kan ,ıdrar we prolaktınıne baktır )

ada cayı tuket 2 bardak gunluk polıstk ower nadır gorulen bı durum degıl ayrıca neden bole bısı demıs cok ılgınc bellı bı yastan sonra helede su son zamanlarda cok gorulen bı durum adet gecıkmesı yapar doru duzensızlık yapar doru ama cok anormal bısı dıl yane bu kadar en azından telaslancak bısı dıl

55 kılodan 75 yukselmen hormon hapı ışcah acar o olabılır bıde hangı dogum kontorl hapını kullandın bı hormondan daha cok prolaktın kac cıkıo sut hormonunla alaklaı bı durum olabılır bunun ıcın bır haftalık bı ıalc werırı doktor sayet oysaaa

ben dede polıtıstık ower wa we bn duzensız oluo 21 gun yasmın kullanıorm bazen yasmını bırakıom farutal hap alıom

onemlı olan adetı tarıhınde olmak dıl her ay olmak

sana tawsıyem doktorunu deyıstırdın ıyı olmus ( aılede bıde seker hastası warmı )onu doktorunla paylas warsa

bır ıkı ay eyer ımkanın warsa spor yap yaglanmak hormon dengesını bozar şişman ınsanlardaaa

ben kılo werdım gecen sene 6 7 kılo bır hafta ıcınde sadece su corba bol meywe yedım her saat bası bı dene ıstersen ama kılo artısın ıyı dıl bı sure yuruyus yap

Son düzenleme:
mrb arkadaslar aranıza yenı katıldım bılmıyorum aranızda yasayan olmusmudur sol kasıgımda 1 haftadır devam eden bı agrı söz konusu kasıktan baslayıp karın ıcerısıne kadar yayılıyor ıdrar tahlılımde lokosıtım yuksek cıktı ıltahaptan kaynaklı bukadar agrı olurmu sızceee:18:

herkese merhaba..ben 4 aydır adet olmuyorum kendimi bildim bileli düzensizlik yaşarım 1-2 ay geciktiği olurdu ama ilk defa 4 ay geciktim ve hala adet görmedim..hamılelık durumunu göz onune alıp test yaptım negatif cıktı..önceden doktora gittigimde polikistik over sendromu var demişti tedavi göremedım..en son temmuz ayının basında adet oldum oda 3 gün sürdü saglık guvencem olmadıgı için doktora gidemıyorum bu durum benı korkutuyor sizce ne olabilir şimdiden teşekkurler

2 hormonun ters çalışmasından kaynaklanır genelde bu tarz düzensizlik kesinlikle doktora gitmelisiniz adetin 3. günü kan verip hormon değerlerinize baktırın ona göre size uygun ilacı doktor versin...
bende polkistk overe yakın bir hormon bozukluğu vardı 1 yıl belara kullanarak doktor kontrolünde iyileştim... yani doktora gitmeniz lazım kafanıza göre ilaç olmaz ya da başkalarının kullandıkları size uymayabilir......ilaçların da içilme şekilleri var bu tarz şeyler doktora gidilmeden sakıncalı...mesela adet düzensizliğinde belaraya adetin 4. günü gece başlanıyor.. yani bilmek şart bilmeden doktorsuz tedavi olmaz ki...

neden tedavi göremediniz anlamadım doktora gittiğinizi yazmışsınız...
sağlık 1. sırada herşeyden önemli ihmal etmeyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…