Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

üzülmeyin ben 20 yıl tedaviden sonra bile umudunu yitirmeyip hamile kalanı biliyorum...
iyi bir doktor ile her şey mümkün...
ben de 3 ya da 4 ayda bir falan adet görüyordum 3 yıldır tedavi görüyorum şimdilik her şey normal ve öyle de gideceğini düşünüyorum
olumsuz düşünürseniz ters teper...
önce doktora gidin sonra da olumsuz bakmayın....

neden tedavi göremediniz anlamadım doktora gittiğinizi yazmışsınız...
sağlık 1. sırada herşeyden önemli ihmal etmeyin...

verdigin bilgi için öncelikle teşekkur ediyorum..poliskistik over teşhisi kondugunda sigortam vardı ondan sonra saglık guvencem kalmadı zaten,,babam emekli ve onun uzerindende yeni yasadan dolayı bakılamıyorum ve üniversitede okudugum için maddi durumum musait değildi yenıden doktora gitmeye..
ben evli değilim ancak nişanlımla ilişkim oldu oyuzden cok korktum hamıle olabılırmıyım diye defalarca test yaptım negatif çıktı
pazartesi gunu bir sorun cıkmazsa doktora gidicem ama bu defada baska korkular sardı benı
evli degilim ama ilişkim oldu bunu doktora söylemem gerekirmi ? ailemin duymasından korkuyorum ??

öncelikle geçmiş olsun umarım doktora gittiğinizde iyi olacak herşey
doktora tabiki anlatmalısınız çünkü sizin içinizi rahat ettirecek olan o muayene edecek olan o zaten soracaktır doktor muayeneden önce.....
sizin yaptığınız test ilişkiniz yakın zamanda olduysa doktor hamililik riskini ortadan kaldırmak için kan testi isteyebilir... diğer testler aradan zaman geçtiyse doğru sonuç verir, ama adet düzensizliğinde de gebe kalmak az ihtimal önce adetinizin düzenli gelmesi gerekiyor yani gebe kalmak için benim bildiğim bu okuduğum bu.. en güzeli doktora gittiğinizde verdiğiniz paranın hakkını vermek için her şeyi tam anlatmanız ki o da size yardımcı olabilsin...hasta doktor ilişkisi çok önemli rahat olmalısınız... bende de adet düzensizliği olduğundan ben de çok gidip geldim doktorlara....ben eşimin üzerinden sigortalıyım sizin durumunuza üzüldüm evlendiğinizde daha rahat daha sık gidersiniz kontrollere inşallah...şimdiden acil şifa diliyorum içinizi rahat tutup kendinizi sıkmadan gidin doktora...
geleceğinizi düşünüyorsanız tedavinizi yaptırmak zorundasınız..iyi şanslar...

slm arkadaşalar
siteye daha yeni üye oldum.çok faydalı bir site. emeği geçen herkese tskler

benımde adet düzensizliği sorunum var. yaklaşık 3 veya 4 ayda bir adet oluyorum.eylül aynın başında doktora gittim.düzensizlik ve akıntı olduğunu soyledim.bana doğum kontrol hapı verdi.kullandım bittikten bi süre sonra adet oldum.adetimin 3. günü hotman testi yaptırdım.yaptırdıktan sonra o doktora gıdemedım ama ablamın doktoruna gosterdım tahlıllerımı.hiç bir sorun yok dedi. ama bu ay yine gecikti kasım 3 te olmam gerekiyordu.
ne yapmam lazım arkadaslar bana yardımcı olurmusunuz?
dogum kont. hapı kullanmak istemiyorum.onu kullandıktan sonra yan etki yaptıgını düşünüyorum. çünkü vücudumda bu zamana kadar hiç çıkmayan sivilceler çıktı. acaba haptan olabilirmi?

bence iyi bir doktor bulup en az 6 ayda bir gitmelisiniz bende de aynı düzensizlik var 10 yıldır var ve 1 yıldır belara kullanıyorum evet yan etkileri var ama sağlıklı olmak için ve ilerde çocuk sahibi olabilmek için tedavimin tam bitmesi gerekli
sizin de adetiniz yine çok geciktiğine göre daha iyileşmemişsiniz başka doktor farklı ilaç ile bunu çözebilirsiniz.. bende de asabiyet yapıyor bu ilaçlar vücutta gerginlik yapıyor ne yazık ki ama sağlık için katlanılır bence...tahlillerinizle farklı bir doktora da gidin bence....
geçmiş olsun...

cnm aynı sorun bendede var üc ay dört ayı buluyor yasım bu arada 19 senin yasın kac?ben iki üc yere gittim önemsiz kistlerin oldugunu söylediler ve ilaç tedavisine bile gerek yok 18 19 yaslarda kendiliginden düzelir dediler fakat 19 yasımdayım yaklasık 4 yıldır bu sorn var acaip morelimi bozuo hormon testide yaptırdım herahngi bi sorunda cıkmadı neden bole anlamadım

selam canim sana kendimden örnek vereyim, bendede kendimi bildim bileli adet düzensizligi vardi ve nisan ayinda bütün cesaretimi toplayip kadin doktoruna gittim,
banada dogum kontrol hapini yazdi diane35 ve onu kullanmaya basladim.
Öyle 1 ay kullanip birakmak olmazki ama senin dedigin gibi, hep kullanicaksin onu. düzelmesi 1-2 seneyi alir sanirim, belkide daha fazla. bende simdi nisan ayindan beri kullaniyorum, dahada kullanicam sanirim, cünkü hala tam olarak oturmadi adetim.
Senin gibi 3-4 ayda bi geliyordu, gelincede 10-15 gün geliyordu yada 3 gün, degisiyordu yani cok feci düzensizdi. Insani alt üst ediyor bu düzensizlik, strese sokuyor.
Bu yüzden dogum kontrol hapini kullanmaya devam et bence, sivilce yapiyorsa doktoruna söyle, degisik bir hap versin, deniye deniye ögrenceksin hangi hapin sana iyi geldigini.
Bana bu hap cok iyi geldi, cok sivilceliydim, artik bu hap sayesinde hic cikmiyor sivilcelerim, bebek gibi yüzüm oldu, gögüslerim biraz büyüdü, kadinsi vucudum oldu, zayifladim vs vs..

bendede önemsiz kistlerimin oldugunu söylediler ama sen hormonlarina baktirdinmi ? yokmuymus hormon bozuklugu ? Adetin düzensizse mutlaka vardir biseyler ya ?

selam arkadaslar;
benim regl dönemim normalde cok duzenlidir fakat temmuz ayında nişanlandım ozaman ben epey stres yapmısım sanırımki ozamandan gecen aya kadar hep 5gün önce baslıyodu ve normalde 1hafta kadar falan suruyor.1aydırda nişanlımın askere gitme stresi vardı. simdide 5gün öncesi yani dün olması gerekiyodu fakat olmadı dünden beri cok agrım var her an olucakmıs gibi hissediyorum fakat olmuyo.sizce buda stresten dolayımıdır.ya bunun bi cözümü varmı ben her kafama taktıgım seyden dolayı bu acıyı cekmek istemiyorum.eski düzenli zamanlarımı özlüyorum.illa evlenene kadar böyle dengesizmi olur hormonlar.? ve neden suan hala olmuyorum regl.kafama takılıyo cok doktora gidicem fakat bikac gun daha bekliyeyim diyorum?

bende de yaklaşık 1 yıldır düzensizlik var. 1 yıl öncesine kadar her ayın 25 inde adet olurdum,saat gibiydi. yaklaşık bir yıldır ise her seferinde 5-10 gün arası gecikmeler oluyor ve bu defa 11 gün geçti,hala bir belirti bile yok.çalışma hayatım stresli geçiyor ama geçen yıllarda hiç mi stres yaşamıyordum ben, ne sınavlar atlattım düzenim bozulmadı, o yüzden stresten olduğunu pek sanmıyorum.doktora gidersem de doğum kontrol hapı verir diye korkuyorum (ki muhtemelen verir) yumurtalıkları tembelleştirdiğini okumuştum d. kontrol haplarının. ayrıca o hapları bırakırsam kendiliğimden adet olmam daha da zorlaşır diye de düşünüyorum. diğer yandan da içim içimi yiyor bir sorunum varsa diye fikir ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar, lütfen.

banada yardım edin çıkamadım işin içinden bunalımdayım.bekarken adetlerim düzenliydi,evlendikten sonra 1 yıl yasmin kullandım,4 ay önce ilacı bıraktım bu seferde gecikmeler oluyo.ekimdeki 45 gün gecikmeli oldu,aralıktaki 53 gün gecikmeli oldu ama 1 gün sürmedi bile.hormon ve kan testi yapıldı sağlıklıyım allaha şükür,doktor iyisin desede psikolojikmen kötüyüm,daha önceden bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olsun daha ne kadar devam eder yada nasıl düzeldiler. [/COLOR]

20 gün gecikmeli olarak, sonunda adet gördüm dün. böyle sorunları olan arkadaşlara önerim ihmal etmeyip jinekoloğa görünmeleri, çok klasik bi tavsiye belki ama ihmale gelmiyor bu mevzular. her şeyin başı sağlık arkadaşlar.bir dahaki adetimde 5 günden fazla gecikme olursa direkt doktora gidiyorum. herkese sağlıklı günler

arkadaşlar geçen ay doğum kontrol ilacı kullandım kasımın 20inde regl oldum bu ay korunmadık ve hala adet olmadım ilacı bıraktıktan sonra adet gecıkmesi olur mu? bugun ayın 19u ve 30. gün hamile olabilir miyim ki?

slm kızlar bende 15 yasından berı duzensız oluyom oncelerı 4 5 ayda sonra 40 50 gunde oluyodum sogan suyundan sonra 30 gune ındı ama adetten once we sonra kahwe rengı akıntı gelıyo toplamda 12 gun oluyom dr cyclo prognewa werdı 2 atdır kullanıyom

ayrıca 35 yasındayım yanı 20 yıldır duzensız 12 we 7 yasında ıkı kızım war cok sukur

benimde 1 ayda 2 kere oluyor ilk oldugumda bu sorunları yaşamıyorum ama 2 defa oldugum da bedden,imde ve başımda daynılmaz bi agrı oluyor çıldırtıyor beni sonra aniden kusmaya başlıyorum ve ben korkudan doktora gidemiyorum ne yapmam gerektiğini bilemiyorum her ay bu durumu yaşamaktan ve ara ara rahmime giren sancılardan bıktım artık dayanılmaz bişey bu..allah kolaylı8k versn herkeze saglık çok önemli bişey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…